Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Autóvédelem egyszerre csapódó seregeknél... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1191)

Atiii 12-16-2006 21:27

Te aztán jól kifejeted véleményed:)
Javaslom indulj egy választásom...most komolyan!
Jó az alap ötleted,de ha a 1 peron lenne és a villamosok sine az úttest,illetve a peron között lenne akkor péntek délután 3-kor meg amikor nagy a tömeg van nem férne el nép.
Mondjuk tényleg felesleges volt átépíteni a peronokat,de hát látod ilyen a világ.
Veszünk egy vilit és építünk hozá peront.

lacqa 12-16-2006 22:02

Quote:

Originally Posted by Atiii (Post 56385)
Hisz úgy emlegeted ,hogy "Ati most bevezetett rendszere"....
Kicsit levagyok maradva bocsi,de ezt Ati a kisújjából szpta ki?
Gondolom nem egyedűl hozta a döntést.

speciel a most bevezetett változtatások közül ez volt az amit nem előzött meg komoly vita, emlékezetem szerint csak valamelyik másik vita farvizén volt néhány post ezzel kapcsolatban.

Xeper 12-17-2006 00:26

Viszont szerintem logikus és számítható változtatás. Csak sok sereg indításakor meg kell beszélni hogy ki mikor indítja a seregeit. Ennyi. De korábban is megtörténhetett olyan helyzet, hogy szükség lett ilyen megbeszélésre, tehát én nem értem hogy mi okozza a 'számolhatatlanság'ot eztán.

laci 12-17-2006 07:23

Kisbér, a villamosos példáddal nagyon nem értek egyet, sem konkrét, sem átvitt értelemben. De maradjunk az átvittnél: az új szabályoknál mindenki ("autósok" és "gyalogosok") megszólalt. Ne a létszámot nézd, mert az megbeszéléseketn mindig nagyon alacsony, hogy aztán a háborgásnál meghatványozódjon.

Az autovédelemmel meg most már pont az a gondom, hogy 1 körig tart: azzal nem nyer sokat egy töküres ország, ha egy körben nem verik szét, de megteszik a rákövetkező néhányban.

Bár hozzáfűzném még azt is, hogy itt folyamatosan 16 sereges támadásokról, meg üres országokról beszélünk. Azért valljuk be, hogy elég ritka az ilyesmi, én pl. elég rendesen figyelem a Teljes Krónikát, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor láttam ilyen tömeges ütéseket. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy megbeszéléseken nem érdemes extrém példákhoz alakítani a játékot, mindig az átlagot, az általános jelenségeket kell(ene) figyelembe venni.

Kisbér 12-17-2006 09:04

Quote:

Originally Posted by laci (Post 56437)
Kisbér, a villamosos példáddal nagyon nem értek egyet, sem konkrét, sem átvitt értelemben. De maradjunk az átvittnél: az új szabályoknál mindenki ("autósok" és "gyalogosok") megszólalt. Ne a létszámot nézd, mert az megbeszéléseketn mindig nagyon alacsony, hogy aztán a háborgásnál meghatványozódjon.

Az autovédelemmel meg most már pont az a gondom, hogy 1 körig tart: azzal nem nyer sokat egy töküres ország, ha egy körben nem verik szét, de megteszik a rákövetkező néhányban.

Bár hozzáfűzném még azt is, hogy itt folyamatosan 16 sereges támadásokról, meg üres országokról beszélünk. Azért valljuk be, hogy elég ritka az ilyesmi, én pl. elég rendesen figyelem a Teljes Krónikát, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor láttam ilyen tömeges ütéseket. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy megbeszéléseken nem érdemes extrém példákhoz alakítani a játékot, mindig az átlagot, az általános jelenségeket kell(ene) figyelembe venni.

Pontosan ezért nem értem, hogy miért szavaztál te is amellett, hogy maradjon a mostani verzió...

Alapból 2-3 ütés a legtöbb, amit kap büntiből egy ori.. Sokkal többet nem kap...
Kb a teljes hódító életében havonta vannak extrém 6-7 ütés/kör esetek. Szerintem...
Most ugye ezért a havonta előforduló extrém esetekért kellett az egész 8 éves hódító alapját megváltoztatni?
Ezt nem értem...
Ráadásul úgy, hogy lehetetlenné teszi a megbüntetést, és elősegíti a szövik széthullását...

laci 12-17-2006 13:46

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56453)
Ráadásul úgy, hogy lehetetlenné teszi a megbüntetést, és elősegíti a szövik széthullását...

Na ezt most nem értem... Kinek a szövetsége fog széthullani? Az áldozaté, vagy a támadóé?

FJORD 12-17-2006 16:26

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56453)
Pontosan ezért nem értem, hogy miért szavaztál te is amellett, hogy maradjon a mostani verzió...

Alapból 2-3 ütés a legtöbb, amit kap büntiből egy ori.. Sokkal többet nem kap...
Kb a teljes hódító életében havonta vannak extrém 6-7 ütés/kör esetek. Szerintem...
Most ugye ezért a havonta előforduló extrém esetekért kellett az egész 8 éves hódító alapját megváltoztatni?
Ezt nem értem...

Ezaz egész inkább az Mf-t segíti mert ha neki mennek csak 7X8X akkor nem tud mit csinálni. A szövik viszont tudnak segíteni, visszatudnak ütni.

Arrakis 12-17-2006 17:52

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 56411)
Viszont szerintem logikus és számítható változtatás. Csak sok sereg indításakor meg kell beszélni hogy ki mikor indítja a seregeit. Ennyi. De korábban is megtörténhetett olyan helyzet, hogy szükség lett ilyen megbeszélésre, tehát én nem értem hogy mi okozza a 'számolhatatlanság'ot eztán.

Xepi, nem ezzel van a baj, hanem hogy egy sereggel hozok földet, a másikkal meg maszatolok valamit, ami csak fintorgásra ad okot.

-Fegya- 12-20-2006 16:01

Én igazságtalannak tartom, hogy alulról ütés kétszer annyi földet hoz, mint a felülről ütés.
Indokaim:
-igazságtalan, hogy pár pont künönbség miatt több száz hektár különbség is lehet.
-ha a támadó és a védő is bont, akkor a véletlen, vagy a gyorsabb net, vagy a figyelő szövi segítsége, vagy a pénz dönti el, hogy alulról megy-e a támadás.

Amikor ezt felvetettem még a levlistán, akkor avval utasítottak el, hogy kevesebb lenne a taktikai elem. Ez igaz, de nem igazán jó taktikázás az, ahol az eredményt a véletlen bontás dönti el.

Javaslatom:
Egységesen mondjuk 5% legyen felfelé és lefelé is a földfoglalás.
Ha valakinek beütöttek, akkor a következő sereg a maradék föld 5%-t foglalja.
Megmaradna a 10% bónusz katonai erő a felfelé ütésnél.
Így, ha egy szövi több tagja támad egy országot, akkor nem lesz nagy különbség a foglalásukban, tehát nem szakadnak szét.

Kisbér 12-20-2006 16:08

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 57328)
Én igazságtalannak tartom, hogy alulról ütés kétszer annyi földet hoz, mint a felülről ütés.
Indokaim:
-igazságtalan, hogy pár pont künönbség miatt több száz hektár különbség is lehet.
-ha a támadó és a védő is bont, akkor a véletlen, vagy a gyorsabb net, vagy a figyelő szövi segítsége, vagy a pénz dönti el, hogy alulról megy-e a támadás.

Amikor ezt felvetettem még a levlistán, akkor avval utasítottak el, hogy kevesebb lenne a taktikai elem. Ez igaz, de nem igazán jó taktikázás az, ahol az eredményt a véletlen bontás dönti el.

Javaslatom:
Egységesen mondjuk 5% legyen felfelé és lefelé is a földfoglalás.
Ha valakinek beütöttek, akkor a következő sereg a maradék föld 5%-t foglalja.
Megmaradna a 10% bónusz katonai erő a felfelé ütésnél.
Így, ha egy szövi több tagja támad egy országot, akkor nem lesz nagy különbség a foglalásukban, tehát nem szakadnak szét.

Fegya, ezzel az a baj, hogy ha tényleg jóval nagyobb az orid, akkor meg irreálisan nagy az 5%.
Szerintem..
Véleményem szerint a legjobb megoldás a sávos rendszer (hasonló módon, mint a körtávolságok), de nem hiszem, hogy Atin átmenne ilyen szintű változtatás...

All times are GMT +1. The time now is 04:56.