Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító v6.1 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1084)

Tuvalu (#3490) 11-29-2006 16:42

1. A feljutási határ felett szabin levő országoknál az adott országra való feljutási határ az érvényes? Azaz ha én a második helyen ülök szabin, akkor nem fogy a földem?
2. A top30%ban eltöltött túl sok idő rontja a lakossági morált. Ez egy kis kék kettesre vonatkozóan 22% vagy ugyanúgy 30%?

Ati 11-29-2006 16:46

Quote:

Originally Posted by Tuvalu (#3490) (Post 47778)
1. A feljutási határ felett szabin levő országoknál az adott országra való feljutási határ az érvényes? Azaz ha én a második helyen ülök szabin, akkor nem fogy a földem?

A fellépési maximum számít, amennyi földet felvihetsz a következő szintre. Ez mindenkinél egyforma. Ötödik szintről például 600 hektárral több területtel nem léphetsz fel, ezért ez a 600 hektárnál magasabban levő országokra vonatkozik.

Quote:

Originally Posted by Tuvalu (#3490) (Post 47778)
2. A top30%ban eltöltött túl sok idő rontja a lakossági morált. Ez egy kis kék kettesre vonatkozóan 22% vagy ugyanúgy 30%?

Ez jelen pillanatban az aktuális szükséglet, kis kék kettessel tehát a 22%. Az emberi tényező miatt ("szúrjunk ki a másikkal, ne engedjük a 30%-ba, én meg a 24%-on még jól elvagyok") látok esélyt arra, hogy ez a későbbiekben módosításra szorul.

-Fegya- 11-29-2006 17:01

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 47667)
Amúgy ezt egy olyan javasolta akinek eddig 6 személyiséges orija van :) és elég nagy esélye van a 9-re :) Hajrá Fegya!!!!! Tuvalut pedig már nem érinti ez a változtatás mivel már 10 személyiséges az orija a 11.-ért ha akar akkor dolgozzon megérte!

Köszi a szurkolást, de én most egy ideig abbahagyom a körbejárást.

Különben Kajszinak jobbak az esélyei, mert már hetese van és fordulhat B-ből.

Kisbér 11-29-2006 18:33

"A fellépési határ fölött szabadságon levő országok területe körönként 1 hektárral csökken. A csökkenés megáll, amint az ország szabadságról visszalép a játékba, amint a fellépési határt eléri, vagy amint a pontlistából kiesik. Először az üres területek vesznek el, ha ez nincs, akkor a meglevő területek közül 1 hektár körönként véletlenszerűen."

Ezt most magyarázza már el nekem valaki :) mert mondanak itt össze-vissza mindent... :))

Szóval ez azt jelenti, hogy (1 személyiségest feltételezve)

1:
ha benn vagyok a top30%-ban, akkor ha szabira megyek, csökken a földem

2:
minden szintnek ugye megvan a maximális fellépési hektárszáma. Ha efelett vagyok, és szabira megyek, akkor csökken a hekim, míg el nem éri a maximumot (5. szinten 600 heki, stb, stb, A-ban 100.000 heki)?
Szóval azok az orik, akik A-ban 100e heki alatt vannak azoknak ez nem is érvényes?

Köszike,
Kisbér értetlen Árpád :))

Ui.: Ha a 2. a nyerő, akkor ez így nekem logikusabb lenne:
"Az -aktuális szint- fellépés határ fölött szabadságon levő országok területe körönként 1 hektárral csökken. A csökkenés megáll, amint az ország szabadságról visszalép a játékba, amint a fellépési határt eléri, vagy amint a pontlistából kiesik. Először az üres területek vesznek el, ha ez nincs, akkor a meglevő területek közül 1 hektár körönként véletlenszerűen."

Ati 11-29-2006 18:37

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 47826)
2:
minden szintnek ugye megvan a maximális fellépési hektárszáma. Ha efelett vagyok, és szabira megyek, akkor csökken a hekim, míg el nem éri a maximumot (5. szinten 600 heki, stb, stb, A-ban 100.000 heki)?
Szóval azok az orik, akik A-ban 100e heki alatt vannak azoknak ez nem is érvényes?

Ez a helyes.

FJORD 11-29-2006 20:09

2/B csoportból való fordulás esetén az 1/A-ban levő országnak a 2/B ország személyiségeinek megfelelő feltételeket kell teljesítenie.

Tehát amikor 3-ból 2-be fordulok akkor úgy kell választanom, hogy az 1 be is ez leszek?

Ati 11-29-2006 20:15

Quote:

Originally Posted by FJORD (Post 47889)
2/B csoportból való fordulás esetén az 1/A-ban levő országnak a 2/B ország személyiségeinek megfelelő feltételeket kell teljesítenie.

Tehát amikor 3-ból 2-be fordulok akkor úgy kell választanom, hogy az 1 be is ez leszek?

Nem.

Ha van országod az 1/A-ban, és a 2/B-ből szeretnél fordulni az 5. szintre, akkor hiába 1 személyiségű az A-s országod (top30%-ot kéne csak teljesítenie), ha a B-s országod mondjuk 3 személyiségű, akkor az A-ban nem a top30%-ot kell teljesíteni (ami az 1 személyiség feltétele), hanem a top15%-ot, ami a 3 személyiség feltétele. (A 3 onnan jön, hogy a B-s országodnak 3 személyisége van a példában.)

Ez mennyire lett érthető? :)

Synkel 11-29-2006 20:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 47893)
Nem.

Ha van országod az 1/A-ban, és a 2/B-ből szeretnél fordulni az 5. szintre, akkor hiába 1 személyiségű az A-s országod (top30%-ot kéne csak teljesítenie), ha a B-s országod mondjuk 3 személyiségű, akkor az A-ban nem a top30%-ot kell teljesíteni (ami az 1 személyiség feltétele), hanem a top15%-ot, ami a 3 személyiség feltétele. (A 3 onnan jön, hogy a B-s országodnak 3 személyisége van a példában.)

Ez eléggé:)
Lehte hiba volt A-ban elfet választanom?:rolleyes:

Dragi 11-29-2006 20:18

Quote:

Nem.

hát nekem kínai, de biztos

FJORD 11-29-2006 20:19

Quote:

Nem.

Teljessen. Nem volt számomra egyértelmű, hogy két ori van

All times are GMT +1. The time now is 00:41.