Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hazban el nem fero lakosok szabin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3990)

Ati 04-20-2010 11:21

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 248933)
Ennek ellenére mégiscsak szivassuk meg azokat, akik házless orikkal játszanak

Valamit valószínűleg figyelmen kívül hagytam, ezért fejtsd ki kérlek, hogy ez a ház nélkül játszókat szerinted mennyiben befolyásolná.

vityu 04-20-2010 11:31

Quote:

Drágítsuk tovább az elfokozást. Nagyon baba! :) Én csak egy valamit kívánok, hogy aki ezt javasolja, annak 8x egymás után kelljen egyszer elfokoznia pár millió katonát... Sírni fog, azt biztos. :)

Ráadásul, ha jól látom, Satu mégis top1 lett, tehát valahogy megoldotta, hogy oda kerüljön. Ennek ellenére mégiscsak szivassuk meg azokat, akik házless orikkal játszanak, vagy irgalmatlan mennyiségeket kell elfokozniuk.

Most akkor ez a javaslat arra jó, hogy a tisztességtelenül játszókat kordában tartsunk, vagy arra, hogy tisztességesen játszókat szívassunk? Mert egyre inkább kezd ez a kettő összemosódni egymással...

ha a lakosság 10 lakosonként érne 1 pontot, akkor 2x annyiba kerül. Nem csak annak aki elfokoz, hanem annak is, aki ráfokoz. Nem értem benne a lényeget. Nehezebb lesz A-ban, ahol ténylegesen kell fokozni, de talán megoldható lesz, hogy akkor nem odafokozok 70k-ról, hanem felütök/fedezek 35k-ra, és máris ugyanannyiba kerül, de az ellenfél sem teljesen tehetetlen. És nem kell feltétlen elfokozzon, így valszeg kevesebb 0 hektáras ütés lesz... Akik pedig anarchban több millió egységet kell elfokozzanak, annak nem hiszem el, hogy nincs olyan országa, amelyik ezt ki is tudja termelni... de ez másik témához tartozik.

Padlócsempe 04-20-2010 11:38

Quote:

Drágítsuk tovább az elfokozást.

Amennyiben a nem működő épületeid számára van szükség a lakosságra, úgy ugyanannyiba kerül most is a fokozás, hisz ugyanannyi emberre van szükség. Nem drágulna semmi. Ha viszont a pontlistában való mozgás miatt szeretnél fokozni, az drágulna, amit egyáltalán nem érzek gondnak.

[HTPA]GeeForce 04-20-2010 12:34

De gond, egy olyan helyen, ahol esetleg nincs más lehetőséged arra, hogy közelebb kerülj egy országhoz....
Persze, nyilván erre senki se gondol. :(

vityu 04-20-2010 12:44

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 248941)
De gond, egy olyan helyen, ahol esetleg nincs más lehetőséged arra, hogy közelebb kerülj egy országhoz....
Persze, nyilván erre senki se gondol. :(

Úgy érzem, hogy ez minden esetben a csoport tetejét jelenti. Ne mondja nekem senki, hogy nem lehet felkészülni rá.

[HTPA]GeeForce 04-20-2010 12:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248936)
Valamit valószínűleg figyelmen kívül hagytam, ezért fejtsd ki kérlek, hogy ez a ház nélkül játszókat szerinted mennyiben befolyásolná.

Azt hagytad figyelmen kívül, hogy aki azzal szórakozik, hogy a csoport tetejére fokozza magát, aztán elmegy szabadságra, azon már egy drágítás nem old meg semmit, azoknak a játékosoknak, akik pedig a jövőben kívánják majd ezt a (természetesen elítélendő) módszert alkalmazni, azoknak ez nem lesz lehetetlen. Pusztán csak nehezebb. Pl 2x vagy 3x nehezebb.

Azon játékosoknak viszont, akiknek a tisztességes, normális játékmenet mellett el kell fokozzanak, ahhoz, hogy tovább tudjanak játszani, azoknak viszont ellehetetlenül a további játék, mert most is súlyos pénzekbe kerül a fokozás, viszont ha 2x vagy 3x drágább lesz, akkor tulajdonképpen képtelenség lesz finanszírozni ezt a tevékenységet.

Elhiszem, hogy egy szűk csoportnak az 1/A-ban, meg a 2/B top1 helyén ez problémát okoz (bár a jelek szerint sikeresen meg lehetett oldani a gondot), viszont szerintem több játékosnak okozna problémát a jelenlegi rendszer súlyos befolyásolása. (Igen, pl egy ár-triplázást súlyos átalakításnak ítélek meg.)

Nem beszélve arról, hogy ez igenis taktikai lehetőségek elvesztésével jár a játék több területén. (azokon a területeken, ahol a pontérték-különbség számít) Nem tudom miért kell csorbítani a lehetőségek számát. Erre egyébként válaszolhatna valaki, ahelyett, hogy lefelé mutató ujjacskákat dugdostok a hozzászólásaim alá.

Csak egy példa:
" Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.) "
Tehát ha tudod, hogy megéri a célpontra ráfokozni, mert az elfokozott katonák értékénél jelentősen többet tudsz a célországból kilopni, akkor ezt megteheted.
Ha megtriplázzuk a fokozás árát, akkor valószínűleg többé nem fogja megérni, mert nem nagyon van akkora vagyon védtelenül felhalmozva országokban, hogy azzal a pár tolvajakcióval vissza tudd szerezni.

A támadásoknál szerepet játszó fokozásokról nem nyilatkozom, azt valószínűleg sokkal többen ismerik.

Ati 04-20-2010 12:56

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 248945)
Azt hagytad figyelmen kívül, hogy aki azzal szórakozik, hogy a csoport tetejére fokozza magát, aztán elmegy szabadságra, azon már egy drágítás nem old meg semmit

:confused::confused::confused:

Hogy érted, hogy nem old meg semmit? Azonnal visszaesnek a csoport tetejéről valahova a felső rész aljára, miközben az országuk működőképessége változatlan marad.

[HTPA]GeeForce 04-20-2010 12:59

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 248942)
Úgy érzem, hogy ez minden esetben a csoport tetejét jelenti. Ne mondja nekem senki, hogy nem lehet felkészülni rá.

Továbbra sem szeretnéd elhinni, amint látom, hogy létezhet olyan csoport, ahol nem tudod magad "felütni" az eggyel feletted lévő országhoz, tekintettel arra, hogy nincs közöttetek SENKI. (Ezzel egy korábbi hsz-edre kívánok reagálni.)

Nem állítottam, hogy nem lehet felkészülni arra, hogy pl elfokozzak 1 millió katonát. De. Fel tudok rá készülni. Van 1 millió katonám. 2 vagy 3 millió katonám viszont nincs... Magyarul nem tudok odaütni, nem tudok odafokozni, akkor mit csináljak? Menjek ki támadni 78 körről? :)

vityu 04-20-2010 13:05

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 248947)
Továbbra sem szeretnéd elhinni, amint látom, hogy létezhet olyan csoport, ahol nem tudod magad "felütni" az eggyel feletted lévő országhoz, tekintettel arra, hogy nincs közöttetek SENKI. (Ezzel egy korábbi hsz-edre kívánok reagálni.)

Nem állítottam, hogy nem lehet felkészülni arra, hogy pl elfokozzak 1 millió katonát. De. Fel tudok rá készülni. Van 1 millió katonám. 2 vagy 3 millió katonám viszont nincs... Magyarul nem tudok odaütni, nem tudok odafokozni, akkor mit csináljak? Menjek ki támadni 78 körről? :)

Egyedül 1 helyen okozhat ez problémát: a 4 legnagyobb ország között. A többieknek ugyanis adott a fedezés, SŐT adott a kedvezményes fedezés is! Nem értem még mindig...

Tsobi 04-20-2010 13:09

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 248947)

Fedezz.

Egyébként félreértetted a dolgot. A javaslat nem az árdrágításra lett kihegyezve. Ha nem minden 5., hanem minden 10. katona jelentene 1 pontot, akkor a szándékosan vagy véletlenül befokozódott országok lejjebbkerülnének a pontlistában, így megoldva az ellehetetlenítés folyamatát.

All times are GMT +1. The time now is 17:49.