Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

Ati 11-02-2006 22:10

Quote:

Originally Posted by monro (Post 40377)
Így megszűntetnénk az klánméretből fakadó gazdasági előny felfedezésre kiható részét.

Ha egy nagy klán valakit segíteni akar, akkor segíteni fogja. Akár úgy is, hogy nem lép be a klánba az ország. Ezt nem lehet megakadályozni. Ez méginkább egyenlőtlenségeket szülne, ezentúl még az se lenne, hogy valaki egy nagy klán tagja, és azért halad könnyebben. Most legalább innen tudod, hogy kb kikkel van.

monro 11-02-2006 22:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 40382)
Ha egy nagy klán valakit segíteni akar, akkor segíteni fogja. Akár úgy is, hogy nem lép be a klánba az ország. Ezt nem lehet megakadályozni. Ez méginkább egyenlőtlenségeket szülne, ezentúl még az se lenne, hogy valaki egy nagy klán tagja, és azért halad könnyebben. Most legalább innen tudod, hogy kb kikkel van.

Ez nem igaz, ugyanis ha egyedül van és támogatja a "klánja" akkor is ugyanannyiba fog kerülni neki mintha nem vezetjük be ezt a módosítást, DE!

1. vagy utalnak neki és van esélyed keresni rajta
2. vagy jkszt követ el és ki kell dobni

Nem szül egyenlőtlenséget semmiképp... sőt kiegyenlítené a viszonyokat. Lehet őt segíteni másképp. Nem kell tanyát tartania, más csinálja az éplistákat, kirakják neki a seregcseréhez szükséges egységeket stb-stb... Ez mind olyan előny ami megmarad. Az egyedüli amit meggátol,hogy a mamutklánok 2 havonta uj 1 millás orikat gyártsanak.

Szecsa 11-02-2006 22:28

Ha holnapig valaki nem foglalja ossze hektaros fedezesekre bontva, en leirom ide. En ertem mind a negyet, szamolgattam is itt egymagamnak egy jegyzettombbe, de nem mentettem el.
Holnap este legkesobb ezt leirom ide, ha addig a javaslat gazdai nem teszik ezt, ezt megigerem :)

Monro, amit irtal, vegulis elgondolkodtato. A jksz-t eleg nehezen tudod szurni, bar nem tudom bekerult e az a modositas, ami nem is tudom melyik topicba volt, hogy ha valaki jksz-t eszlel a csoportban, az tudja jelenteni.
Te pl. ott vagy 600k ponton, latod, hogy van egy egyszemelyes klantag aki napi 10% fedezessel halad, ha ellened nem kovet el semmit, a jelenlegi rendszerben nem tudod jelenteni. Fogozhatsz a piacon, de valszeg nem fog bejonni, meg lehet hogy kezdeskor eleg nagy penzosszeget kapott, amibol vett ilyen-olyan egysegeket pl., amit akkor vesz be a segito klan, amikor eppen fedezesre szanja a fejet az ori.

Viszont lehet, hogy ilyen modu segitseg jo lenne, de ez pl. egy kisebb klannal (akik mondjuk 1-1,5 milal ertekuek) es nem rendelkeznek nagy vagyonnal es bevesznek egy fellepo elfet a csapatba, hogy fedezzen fel pl. a top20%-ig, hogy termelje a kajat a klannak stb, azoknak ez szerintem nagy mertekben gatolna a fejlodesi merteket. Bar ez csak maganvelemeny, lehet a gyakorlatban maskepp mukodne.

monro 11-02-2006 22:39

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 40408)
Monro, amit irtal, vegulis elgondolkodtato. A jksz-t eleg nehezen tudod szurni, bar nem tudom bekerult e az a modositas, ami nem is tudom melyik topicba volt, hogy ha valaki jksz-t eszlel a csoportban, az tudja jelenteni.
Te pl. ott vagy 600k ponton, latod, hogy van egy egyszemelyes klantag aki napi 10% fedezessel halad, ha ellened nem kovet el semmit, a jelenlegi rendszerben nem tudod jelenteni. Fogozhatsz a piacon, de valszeg nem fog bejonni, meg lehet hogy kezdeskor eleg nagy penzosszeget kapott, amibol vett ilyen-olyan egysegeket pl., amit akkor vesz be a segito klan, amikor eppen fedezesre szanja a fejet az ori.

Nézd ha nem is bukik le akkor is melyik variáció előnyösebb mindenkinek? Ha külön megy, hogy olcsóbb legyen a felfedezése és közben megveszik a kipakolt "fogótételeket" mindenkitől vagy ha külön sem kell mennie és nem kell megvennie senkinek a cuccait,mégis ugyanannyiért fedezhet fel?

monro 11-02-2006 22:45

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 40408)
Viszont lehet, hogy ilyen modu segitseg jo lenne, de ez pl. egy kisebb klannal (akik mondjuk 1-1,5 milal ertekuek) es nem rendelkeznek nagy vagyonnal es bevesznek egy fellepo elfet a csapatba, hogy fedezzen fel pl. a top20%-ig, hogy termelje a kajat a klannak stb, azoknak ez szerintem nagy mertekben gatolna a fejlodesi merteket. Bar ez csak maganvelemeny, lehet a gyakorlatban maskepp mukodne.

Nos nézzük meg ...
5000 hekiig nincs változás a táblázatom szerint és ez átlagérték! A nála nagyobb orik átlaga. Szóval jön egy 2400 hekis elf őt akarja felvinni maga mellé egy 6000 hekis egy 5500 hekis és egy 4500 hekis orikból álló szövi. Ez nem mondható már ugyan nagyon kis szövinek de még ez sem éri el a határértéket amikortól 500 katona lesz az ár.

2400+4500+5500+6000=18500 heki összesen cc.: 880K pont

18500/4= 4625 heki az átlaguk.

Magyarul a kisebb klánokat ez a dolog nem fogja visszatartani az egészséges fejlődéstől.

Xeper 11-02-2006 23:38

viszont nagyorik ki tudják játszani ezt úgy, hogy maguk mellé vesznek kisebb orikat -az árrést pl megosztva egymás közt máris mindkét fél kedvezőbb pozícióba kerül

Xeper 11-03-2006 00:10

2 Attachment(s)
Az én verzióm a 4-es:

2948 hektárig semmi változást nem hozna a játékba. Azért 2948 heki, mert a javasolt képlet ekkora területen hoz ki 225 katonát a felfedezési szükségletnek ha nem fedeztél előtte semmit.
2948 hektáron létrejön egy kis ugrás attól függően hogy ki mennyire sok területet fedezett fel addig. Ha minden terület akcióból származik, akkor szépen folyamatoan emelkedik. Ábrázoltattam az első 5k hekire az igényt 0 heki fedezés esetére. (fedez.jpg)

Ennél nagyobb területeken már ugyanúgy változik az igény, azaz a görbe vége kicsit meghosszabítandó....

Ha valaki 30%-ot fedezett mikor elérte a 2948hekit, akkor lesz benne egy kis ugrás, de utána jellegre ugyanúgy változik mint ha ütéssel ment volna, csak ugye 60% többlet katona kell a fedezéshez.... valahogy úgy, mint a 2. képen.(fedez30%.jpg)

monro 11-03-2006 00:39

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 40438)
viszont nagyorik ki tudják játszani ezt úgy, hogy maguk mellé vesznek kisebb orikat -az árrést pl megosztva egymás közt máris mindkét fél kedvezőbb pozícióba kerül

Beidézem magam:

"Ha egy ori a saját napi képzésénél több egységből fedez fel akkor a plussz felfedezés költségét a klánban nála nagyobb országok átlagmérete alapján határozzuk meg."

Az a lényeg, hogy nála nagyobb
De lehet esetleg minden klántag súlyozottan. Minél nagyobb ori annál többet nyom az átlagszámításnál. A lényeg az elv, megoldani mindent meglehet.

Xeper 11-03-2006 00:56

Bocs, így tényleg jól hangzik, csak én vagyok fáradtabb mint kellene :D

Synkel 11-03-2006 16:34

Nekem ez az utóbbi módosítás megmondom őszintén, nem tetszik. Az egy dolog, hogy a top ne haladhasson nagyon simán tovább, de ne akarjunk egyenlő esélyeket adni egy topklánba belépő, és egy csórón feljövő egyszemélyes klánt alapító ori között. Nagyon nem lenne realisztikus a dolog.

All times are GMT +1. The time now is 14:14.