![]() |
Quote:
|
Quote:
egy rajtam kívül álló dolog ne befolyásolja már az én országom eredményességét... |
Quote:
Én azt mondtam, hogy a jelenleg játszható 8 fajból 6-nak még ennél is nagyobb előnye van... Az előny az viszonyítás. Ha az összes fajhoz külön-külön viszonyítunk akkor 8 ból 6 esetben nem előny ez az előny. |
Quote:
2. a -10% gabonatermelés tényleg durva. viszont ég világon semmi köze nincs ahhoz mennyi sereget tartassz bent, miért pont a felessel ne lehetne üres a barakk ha mással az lehet? és akkor veszel ha támadnak. lehet meg se tudják saccolni mennyi barakkod/tornyod van (egy átlag játékos) amúgy nekem mindig is a gabonatermelés ami nem tetszett a felesben. az nem túl indokolt, vagy kellene valamiféle kompenzáció (pl volt felvetés a tolvajok ha lopnak és van árnyak akkor a következő [1-3] körben kevesebbet esznek [a felvetés picit máshogy volt, de az pont nem az aktivitás oldalról közelítette meg]. éljen az aktivitás!) sztem a tanyamalusz és pl az infozásra/toliakciók turbózására amit írtam pár oldallal odébb az már bőven használhatóvá tenné a félelfet felsőbb csoportokban is. meg mondjuk a támadómaluszt is simán el lehet törölni, nem indokolt (elfnek miért nincs hisz az a védekező faj?) és A-ban pl a gabonatermelés malusz hiánya sokat nem nyomna a latban.. |
Quote:
2. Gondoltam itt Templomra és kocsmára. És ezekben azért elég sokan vannak ellentétben egy bármilyen erős hadissal! Gondolj bele 1000 hektáron mondjuk dupla annyi vari és 3-4-szer annyi toli, mint egy hadisnál. az hány ember, akit minden körben etetni kell??? |
Quote:
Tudom, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de toli szemszögből elég unfair, hogy az ellen simán rádvág, főleg ha még vándor is és te kb semmit nem tudsz reagálni. |
Quote:
ráadásul a tolisok jellemzően felfelé lopnak. de van rengeteg csoport ahol már 1500 pont is 4-5 kör vándorral. szóval amiről beszélsz az egyáltalán nem tűnik életszerűnek, max egy 100 fős csoportban illetve A-ban... ha a 4k-s ötleted vesszük alapul: 20k-ról 50% hatásfokkal tolizok, míg ő 80% hatásfokkal jöhet rám sereggel kb 24+24 körre üresen hagyva az országát. vagy félig üresen ha annyival erősebb. a saját környéke meg cafattá veri amíg ő ütött egyet. én meg 50%kal gyújtok? ha a 2k-s ötleted nézzük akkor is min 8 körig üresen hagyja az országot, míg én vígan csinálok tábortüzet 50%-s hatékonysággal a házaiból. sztem átgondolatlan, bocsi. a fenti két esetet leszámítva a 10k-s határ teljesen jól működik tolis szemszögből nézve, pont nekik kedvez jobban. |
Quote:
Fontos még leírnom, hogy ezt az eddig felvetődött javaslatok mellé szántam(katigyilok, infószerzés, stb. erősítése) és nem egy különálló tényezőnek. Szerk. A fent leírt értékek(2k,4k) nem fixek lennének, hanem csoportonként változók. |
Quote:
ésa földfoglalással szemben mire megy a félelf?? elvesz 3000 tudománytekercset. Minden nap karácsony???? de ha a sereg jön előbb, akkor levernek rólam 7% földet. A 3.szinten már ütés után meg is van a 10k különbség, akkor aztán sokra képes az a szerencsétlen félelf... |
Quote:
ha 3 körről jön rád és bemegy és nem vered keresztbe őt vagy szövijét, ott ne ma félelfel van gond... ha 4-5%nyi ház (1/4) elvesztését nem tudod kihasználni akkor ismét nem a felessel van a gond... ha 7% föld akkor lentről jön, ha mf akkor kapja valszeg a teljes földet. szal 1488 heki fölött jöhet szóba (és akkor 1 ponttal volt alattad) hogy kikerülsz egy mf 10k-s körzetéből. persze kérdés miért várod meg a csapódást az akciózással, ha úgyse bontassz alá. szövis esetén 2539 hekin és fölötte jön elő ha pont alattad volt 1 pnottal és egyenlően részesednek a földből és nem bontassz alá és a csapódás után akciózol... nem mellesleg ha megfogtad a lényeget abban amit írtam: a katonai akcióval védtelenné lesz az országa csomó körön át (legjobb esetben is 3) amit az egész csoport láthat! de a toliakciót kb csak te tudod, esetleg az áldozat és szövije. |
All times are GMT +1. The time now is 02:54. |