![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Látom azért vannak itt, akik sokkal jobban értenek ehhez mint én. Így van ismét egy kérdésem.
Nem tűnik nehéznek, de nem tudok rájönni mit kell alkalmazni hogy megoldjam, ill hogy hogy jön ki a 4... http://www.numberempire.com/cgi-bin/...%2Cn%20%3D%204 |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
x legyen 4/n, ekkor n=4/x Ha n tart végtelenhez, akkor x=4/n tart 0-hoz, pozitív itányból n helyett 4/x-et, 4/n helyett x-et helyettesítve: 4sin(x)/x határértéke kell, ahol x tart 0hoz (poz. irányból, de ez itt most mindegy) Sin(x)/x határértéke 0-ban 1 (L'Hospital, vagy nevezetes határértékként fejből:) ) 4sin(x)/x határértéke 0-ban ezért 4. |
Quote:
Minden más egyszerű behelyettesítéssel kijön. De megint egy megoldott példára vezettük vissza, mikor ezekkel a feltételekkel meg kellene tudni oldani egyszerűbben, tisztábban, kb átalakítás nélkül. (hiszen a sin(x)/x --> 1 az nem egy tétel, hanem egy eredmény) Ha este lesz időm, megnézem a feltételeket. szerk: Alg gyorsabb volt :) |
Quote:
|
Quote:
szerk: közben felfogtam hogy mit akartál mondani:) és igazad van, valahogy biztos meg lehet oldani szebben, de én csak passzolni tudok:) |
All times are GMT +1. The time now is 13:58. |