![]() |
pepa baj lenne hogyha én ezt odaadnám egy csajnak?Am naon szép verseket írsz!
|
Quote:
|
Quote:
|
Olyan voltam én, mint a falevél,
Néhány napig veled forgatott a szél. Elcsitult a szél, lehullt a levél, Aztán te is elmentél. Olyan voltam én, mint a délibáb, Miért nem hitted el, hogy mosolyogtam rád? Nincs már délibáb, nincsenek csodák, Messze jár a boldogság. Én úgy voltam, mint fa mellett az árnyék, Mely néhány futó villanásra vár még. Hogy éljen még a haldokló napom, Szerettelek nagyon-nagyon. Olyan voltam én, mint a falevél, Néhány napig veled forgatott a szél. Elcsitult a szél, lehullt a levél, Aztán te is elmentél. |
Mikor riadtan rémálomból ébredtem,
Erős karjaidban megnyugvásra leltem. Mikor szomorúság gyötörte piciny szívemet, Arcodat nézve elfelejtettem mindent. Te voltál és vagy a mindenem! Én téged sosem feledlek, szeretlek… Ahogyan ablakomból figyeltem lépteid Arcomon könnyek csordultak végig! Amint a kapu zárja kattant, Valami ott belül összeroppant. Hallottam elhaló lépteid zaját Hallottam zokogó szívem sóhaját. |
Ezt a verset legesleg-jobb lánybarátomnak írtam,hogy tudja,mit is jelent nekem :)
Léluk Egy lélek,egy hit,egy eszme: Be lett zárva mind,két testbe. Kitörni kíván,eggyé válni, S nem a rosszhoz jó képet vágni. Lázadni a sok gazság ellen, S érvényesülni ketten,egyben. Minden jónak eljő az ideje, A viszontagságok ellenére, Amikor két sziporkázó elme, Mint A Férfi s Nő olvadnak egybe, Elméjük Egy,és nem veszekedve Vetnek ichletet a termékeny Földbe. Mit elvetnek,később kicsírázik, S egy-egy gondolat magában fázik, A médium nyomban reá nyálzik, S nyálától alul-felül ázik, Igaz hitükkel abból kimászik, Szívük melegében szárítkozik. Hisz e kapocs kettejük között, Megsemmisíthetetlen,s örök, Olyan,mi kitart tűzön-vízen át És hazugságot sosem lát. E barátság mindenek felett: Hát ez az,amit a Léluk jelent! Sávoly Róbert |
Búcsú
Ha valaha fájni fog az élet Szemedben bánat könnye ül Ne feledd legszebb álmunk az Amely soha nem tejesült. Együtt voltunk egy percen át Együtt voltunk s te megcsókoltál Szemed fénye a szemembe nézett S én féltem mert nem értettelek. Nem értettem miért vagyok veled Nem értettemmiért vagy velem Nem értettem de nem kérdeztelek Veled voltam s nagyon szerettelek. Szerettelek s még most is szeretlek Bár akkor ott mindennek vége lett Nem volt több csak egy perc csupán Te megcsókoltál s nem történt semmi más. Bocsi igérem több szomorú vers nem lesz. |
Quote:
|
Ady Endre: Boldog újévet!
Ezúttal sírva, szépen Forgok meg lelkemnek régi Gyermekes életében: Boldog új évet kivánok. Boldog új évet kivánok, Mindenki tovább bírja E rettenetet, E szamárságot, Mint szegény, mint bírom én, én, Gyönyörködve, Óh, én szegény Lelki kémény. Boldog új évet kivánok. Ontom a füstjét A szavaimnak, Pólyálva és idegesen, Be messze ringnak Az én régi terveim, Az én régi társaim is De messze vannak, Boldog új évet kivánok. Új év Istene, tarts meg Magamnak S tarts meg mindenkit A réginek, Ha lehet: Boldog új évet kivánok. |
Ditke (Ady) újévi verse után nem akartam betenni. Épp csak pár pillanattal előzött meg a minap.
De dafke: Kovács Ákos - Figyelj Rám Azt gondolom: éjjel és lásd máris a papíron van és körülöttem és sötéten hömpölyög mint holtágak vize mint mélyről jövő sóhajok szeretnélek felhívni most és elmondani hogy megvagyok szeretném hallani a hangodat persze tudom hogy alszol és nem szabad mégis szeretnék meghalni hogy figyelj rám hogy te simítsd ki az arcomat |
All times are GMT +1. The time now is 23:55. |