Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Ne OFF-oljunk máshol II. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4261)

Rob 05-30-2011 14:52

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 287885)
Egy kérdésem lenne, tesómmal ezen vitáztunk:
"Bizonyos értelemben a kereskedelmi hitel >>komplementere<<, ezért itt említjük meg a vevőktől kapott előlegeket is."
A kereskedelmi hitelt a bolt adja a vevőnek, a vevőktől kapott előleget a vevő adja a boltnak. Tesóm szerint a vevőktől kapott előleg nem a kereskedelmi hitel komplementere, hanem valami más, ezért megemlíti a vevőktől kapott előleget. De ez tökre nem logikus szerintem, hanem a vevőktől kapott előleg a kereskedelmi hitel komplementere, ezért említi meg.

Szerintetek?

ehhez innom kell. majd este újraolvasom.

Dus 05-30-2011 14:54

Quote:

"Bizonyos értelemben a kereskedelmi hitel >>komplementere<<, ezért itt említjük meg a vevőktől kapott előlegeket is."
A kereskedelmi hitelt a bolt adja a vevőnek, a vevőktől kapott előleget a vevő adja a boltnak. Tesóm szerint a vevőktől kapott előleg nem a kereskedelmi hitel komplementere, hanem valami más, ezért megemlíti a vevőktől kapott előleget. De ez tökre nem logikus szerintem, hanem a vevőktől kapott előleg a kereskedelmi hitel komplementere, ezért említi meg.

Szerintetek?

A kereskedelmi hitel komplementere szerintem minden, ami nem kereskedelmi hitel. :p

De, hogyha a kereskedelmi hitel... "ellentétére", vagy mi a fenére gondoltál, akkor szerintem ilyenre nincs példa. Talán az, hogyha a vevő az eladó, és az eladó a vevő, és ugyan az játszódik le visszafelé, csak épp... szóval érted. :D Szerintem ilyen nincs. :o

Von 05-30-2011 16:54

Quote:

Szerintetek?

A komplementer szót nehéz értelmezni, mint arra Dus is rávilágított.
Mi számít bele a halmazba amiben ezt értelmezed?
Ha pl a vevő és eladó közti lehetséges pénzügyi tranzakciók a halmaz, akkor nem komplementer. De ha szűkíted a kölcsönökre (vagy amikor nincs árucsere a pénzügyi tranzakció mellett), akkor meg igen.
Vagy én sem tudom értelmezni amire gondolsz :)

Amúgy a tranzakció irányán kívül a kamat is lényeges különbség, kereskedelmi hitelnél ráfizetsz, vevői előlegnél nem kapsz kamatot. A 0% THM hitel kivételével, ahol nem kamatot fizetsz rá.

Hex 05-31-2011 07:17

Quote:

Szerintetek?

Szerintem ez attól függ, hogy a kereskedelmi hitelt, áruhitelnek gondolja-e aki írta, mert akkor nem a bolt adja a vevőnek, hanem a bolt közreműködésével nyújtja egy pénzintézet.

míg e vevőktől kapott előleget a számvitelben így könyveljük:
Könyvelésileg elvben:

T311 (vevő)- K453 (vevőtől kapott előleg) ide jön az előleg bruttó összege; T453 - K467 az áfa összege.

Amikor a végszámlát állítod ki:

T311 -K453 negatív értékkel az előleg nettó összege; T311 - K91-94 az bevétel teljes nettó összege (ált. előleg+különbözet); T311 - K467 a különbözet áfatartalma (azaz a számla végösszegének az áfa tartalma)

Magyarul látszik ebből a könyvelésből, hogy hitel és előleg más elbírálás alá esik.
Míg, ha áruhitelről beszélünk, akkor az ügyfél nem a saját pénzét használja vásárlásra (ami után kamatot, meg stb. fizet), míg az előlegnél saját pénzét adja előre, hogy ha megkapja az árut, akkor utána a maradék összeget is megfizeti. Ez nem hitel.

ergó egymást nem egészítik ki

kistigris 05-31-2011 18:31

http://nol.hu/belfold/20110531-_hogy..._szegregacio__
Miközben Nyíregyházán gazdaságosságra hivatkozva átszervezés címszó alatt sorra zárják be az általános iskolákat, egyet mégis újranyitnak. A cigány származású gyerekeknek. A Magyar Görögkatolikus Egyház ugyanis átveszi azt a 2007-ben bezárt iskolát, amelyet a város épp azért szüntetett meg, mert az szegregált, sértette a roma gyerekek esélyegyenlőséghez, oktatáshoz való jogát.

Pool 06-02-2011 15:31

Merengő 06-02-2011 17:27

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 288072)

ez 100% fake

vityu 06-02-2011 18:12

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288074)
ez 100% fake

Ne becsüld alá az emberi hülyeség erejét :)

Merengő 06-02-2011 18:17

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 288075)

itt nem a hülyeségről van szó :) pl minek kellett az a 2 homokozóvödörnyi víz? max 10 métert tudtak vele felönteni. meg ha 1 méteres vízbe valaki így belezuhan ilyen erővel nem igen száll ki ilyen vidáman.. arról nem is beszélve, hogy ilyen hosszú pályán (nincs rögzitve a pályához) szinte esélytelen kiszámítani hova fog érkezni.

szamóka 06-02-2011 18:25

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288076)
arról nem is beszélve, hogy ilyen hosszú pályán (nincs rögzitve a pályához) szinte esélytelen kiszámítani hova fog érkezni.

Biztos úgy voltak vele, hogy ha nem sikerül, legalább a tárgyévi Darwin-díjra benevezhetnek...

Dew 06-02-2011 18:36

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288074)
ez 100% fake

Egyetértek. Aki nem hiszi, próbáljon meg egy ilyen medencébe ugrani egy seggest csak a medence mellől, ha nem fájt eléggé akkor egy székről (ha az sem elég, akkor a létráról... :p), de csak saját felelősségre, mert csúnya dolog a csipőtörés... De akár sisakot is húzhattok, attól nem lesz kevésbé fájdalmas... ;)
Még a csúszást is kétségesnek tartom. olyan guruló hangja van, mint a régi távirányítós autómnak, no meg 2 vödör víz édeskevés... A másik dolog a csobbanás. Szerintem a víz is túl 'egyenesen' spriccol felfele, mint amikor egy követ beleejtesz a tóba, de nem oldalról dobod bele, csak úgy függőlegesen...

Szerk.: amint megláttam reagáltam, most olvasom, hogy már Merengő is írt.... :p

Dew 06-02-2011 18:38

itt egy hasonló... még ezt sem tartom valószínűnek...

A "becsapódásnál" mintha a furgon teteje egyvonalba lenne a fejével, fel kéne akadjon... szerintem itt is csak úgy odavágták a furgont... :)

Dew 06-02-2011 18:43

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 288080)
A "becsapódásnál" mintha a furgon teteje egyvonalba lenne a fejével, fel kéne akadjon... szerintem itt is csak úgy odavágták a furgont... :)

sikerült elkapni a pillanatot:
http://img190.imageshack.us/img190/8602/kamu.jpg

Redback 06-02-2011 18:45

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 288079)
Aki nem hiszi, próbáljon meg egy ilyen medencébe ugrani egy seggest csak a medence mellől, ha nem fájt eléggé akkor egy székről (ha az sem elég, akkor a létráról... :p)

Mi egy 406cm átmérőjű 9x cm magasságú medencébe ugráltunk létráról :D

Dew 06-02-2011 18:47

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288082)
Mi egy 406cm átmérőjű 9x cm magasságú medencébe ugráltunk létráról :D

de csaknem seggest... :p 9 vagy 90 cm? :D

Redback 06-02-2011 18:52

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 288083)
de csaknem seggest... :p 9 vagy 90 cm? :D

kilencven valahány cm, 96 talán, de nem biztos. Mikor mi sikerült :D Haver egyszer a térdét ütötte be, eléggé.

Merengő 06-02-2011 19:04

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288084)
kilencven valahány cm, 96 talán, de nem biztos. Mikor mi sikerült :D Haver egyszer a térdét ütötte be, eléggé.

na ezt gondold el a videón látott módon :)

Pool 06-02-2011 20:38

Ha fake, akkor mi van?
Jól mutat és kész...

Merengő 06-02-2011 20:59

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 288092)
Ha fake, akkor mi van?
Jól mutat és kész...

és ki mondta, hogy van valami és ki mondta, hogy nem mutat jól?

Merengő 06-02-2011 21:32

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 288098)
jelentkezem:DD ma szabadnapos vagyok igy körbehesselek, de mivel 2 napon 16 orát melozok egymás után én befejeztem:p már a játékot közel 7-8 év után:p

én 3 nap alatt 36ot, mégis játszom.. :)

Pool 06-02-2011 21:35

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288099)
én 3 nap alatt 36ot, mégis játszom.. :)

én meg 1 hét alatt 6-ot :D

vityu 06-03-2011 20:37

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 213687)
A kérdésem,hogy ki,hol tölti ezt a gyászos napot? Elmentek kirándulni? Emlékműnél adtok tiszteletet? Politikai pártrendezvényre látogattok el? Otthon gubbasztotok félve attól,amitől nem kéne?

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 213688)
...
Én ezt a napot is úgy töltöm mint a mait, készülök a záróvizsgámra. :(

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 288140)
Sziasztok!

Évek óta visszatérő kérdésem most sem változott: ki hol tölti ezt a gyászos napot? Elmentek kirándulni a családdal, néma megemlékezést tartotok, rendezvényre látogattok el vagy otthon maradtok, mert olyan dolgoktól féltek, melyektől nem kéne?

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 288162)
Közelít a záróvizsga...

Deja vu... :eek::D

Fefe013 06-03-2011 21:06

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 288163)
Deja vu... :eek::D

Túl sokat tanulsz vazze:p
Lenne még kérdésem: Mikor lesz az a vizsga és hány évig kell rá készülni?:)

vityu 06-03-2011 21:09

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 288165)
Túl sokat tanulsz vazze:p
Lenne még kérdésem: Mikor lesz az a vizsga és hány évig kell rá készülni?:)

Az egyik kísérleti állata vagyok az osztott képzésnek :)

Von 06-04-2011 21:38

http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-437102

Egy brit férfit felmentettek hat hónapos kislánya megölésének vádja alól, miután arra hivatkozott, hogy szülés utáni depresszióban szenvedett. A BBC hírportálja szerint Mark Bruton-Young esete felhívta a figyelmet az apává válás nehézségeire.

Nem tudom mondtam-e már (igen), hogy az európai gondolkodás hatalmas válságban és zsákutcában van. Manapság már ártatlan gyermekek meggyilkolása után is megértjük a gyilkosok "lelki világát" és össznépileg megbocsájtunk nekik. "Megöllek, baj? Ja, de ha depressziós vagy, akkor persze megértelek..."

Kutyuleee 06-05-2011 00:31

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 288075)

pedig az. eredetileg még felkerült a videó mellé az "így készült" videó is a srácoktól:)

Pool 06-05-2011 12:34

http://www.nemzetisport.hu/data/cikk..._IMG_0228f.jpg

Madár kicsit durván néz ki...
nem lenne jó tőle egy pofon :)

Pool 06-06-2011 21:45

http://www.sportpost.com/video/view/...lever+penalty+

nézzétek meg, nagyon nagy :)

hasonló

Tsobi 06-06-2011 22:11

http://www.sportpost.com/video/view/...%20a%20penalty

ez még durva :S

Pool 06-06-2011 22:49

Aki esetleg nem látta...
De nem is nagyon lehet nyugodtan végignézni....

szamóka 06-06-2011 23:23

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 288347)

Ez a srác tutira a Barcánál tanult esni... ;)

Pool 06-07-2011 06:27

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 288351)
Ez a srác tutira a Barcánál tanult esni... ;)

egyértelmű tizenegyes volt

Tsobi 06-07-2011 09:09

Pool egyik hozzászólása mintha rútul eltűnt volna :D

Pool 06-07-2011 12:12

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 288367)
Pool egyik hozzászólása mintha rútul eltűnt volna :D

Tényleg...
Mondjuk nem értem, egy mindenki számára elérhető, youtubos videót miért kellett kivenni? :eek::eek::eek:
Gondolom, választ úgysem kapok rá...
Ebben semmi politika nincs, "csak" egy gyilkossal készült riport...

Bár, ha jól sejtem az okát, akkor Ati nem szereti Hajdú Pétert....

Sami 06-07-2011 12:48

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 288391)
Tényleg...
Mondjuk nem értem, egy mindenki számára elérhető, youtubos videót miért kellett kivenni? :eek::eek::eek:
Gondolom, választ úgysem kapok rá...
Ebben semmi politika nincs, "csak" egy gyilkossal készült riport...

Bár, ha jól sejtem az okát, akkor Ati nem szereti Hajdú Pétert....

Sztem Tsobi nem erre célzott, az most is ott van. :)
Az 1/A-s topikra célzott sztem.

Merengő 06-07-2011 12:52

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 288410)

szerintem meg nem..

Sami 06-07-2011 13:07

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288412)
szerintem meg nem..

Természetesen ezért a lefelé kéz járt, feltétlenül.
Egyébként nekem látható az a videó.

Sami 06-07-2011 13:22

Kíváncsi vagyok, hogy másoknak is leállt e skype? Megint...

Pool 06-07-2011 14:28

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 288410)

tényleg, kettő is eltűnt...

Pool 06-07-2011 22:18

A magyar labdarúgó-válogatott – igazolva a papírformát – idegenben is legyőzte San Marinót az Európa-bajnoki selejtezők E-csoportjában. A 3–0-ra nyerő nemzeti csapatunk góljait Lipták Zoltán, Szabics Imre és Koman Vladimir szerezte. A találkozó negatívuma, hogy két standard védőnk, Juhász Roland és Vanczák Vilmos is sárga lapot kapott, így eltiltás miatt egyikük sem játszhat majd a svédek elleni szeptemberi selejtezőnkön.

kérdezem én, a barom egervári minek játszatta egyáltalán őket?
jó lett volna bárki a cseresorból egy ilyen meccsre

All times are GMT +1. The time now is 21:29.