![]() |
Quote:
|
Quote:
De, hogyha a kereskedelmi hitel... "ellentétére", vagy mi a fenére gondoltál, akkor szerintem ilyenre nincs példa. Talán az, hogyha a vevő az eladó, és az eladó a vevő, és ugyan az játszódik le visszafelé, csak épp... szóval érted. :D Szerintem ilyen nincs. :o |
Quote:
Mi számít bele a halmazba amiben ezt értelmezed? Ha pl a vevő és eladó közti lehetséges pénzügyi tranzakciók a halmaz, akkor nem komplementer. De ha szűkíted a kölcsönökre (vagy amikor nincs árucsere a pénzügyi tranzakció mellett), akkor meg igen. Vagy én sem tudom értelmezni amire gondolsz :) Amúgy a tranzakció irányán kívül a kamat is lényeges különbség, kereskedelmi hitelnél ráfizetsz, vevői előlegnél nem kapsz kamatot. A 0% THM hitel kivételével, ahol nem kamatot fizetsz rá. |
Quote:
míg e vevőktől kapott előleget a számvitelben így könyveljük: Könyvelésileg elvben: T311 (vevő)- K453 (vevőtől kapott előleg) ide jön az előleg bruttó összege; T453 - K467 az áfa összege. Amikor a végszámlát állítod ki: T311 -K453 negatív értékkel az előleg nettó összege; T311 - K91-94 az bevétel teljes nettó összege (ált. előleg+különbözet); T311 - K467 a különbözet áfatartalma (azaz a számla végösszegének az áfa tartalma) Magyarul látszik ebből a könyvelésből, hogy hitel és előleg más elbírálás alá esik. Míg, ha áruhitelről beszélünk, akkor az ügyfél nem a saját pénzét használja vásárlásra (ami után kamatot, meg stb. fizet), míg az előlegnél saját pénzét adja előre, hogy ha megkapja az árut, akkor utána a maradék összeget is megfizeti. Ez nem hitel. ergó egymást nem egészítik ki |
http://nol.hu/belfold/20110531-_hogy..._szegregacio__
Miközben Nyíregyházán gazdaságosságra hivatkozva átszervezés címszó alatt sorra zárják be az általános iskolákat, egyet mégis újranyitnak. A cigány származású gyerekeknek. A Magyar Görögkatolikus Egyház ugyanis átveszi azt a 2007-ben bezárt iskolát, amelyet a város épp azért szüntetett meg, mert az szegregált, sértette a roma gyerekek esélyegyenlőséghez, oktatáshoz való jogát. |
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Még a csúszást is kétségesnek tartom. olyan guruló hangja van, mint a régi távirányítós autómnak, no meg 2 vödör víz édeskevés... A másik dolog a csobbanás. Szerintem a víz is túl 'egyenesen' spriccol felfele, mint amikor egy követ beleejtesz a tóba, de nem oldalról dobod bele, csak úgy függőlegesen... Szerk.: amint megláttam reagáltam, most olvasom, hogy már Merengő is írt.... :p |
itt egy hasonló... még ezt sem tartom valószínűnek...
A "becsapódásnál" mintha a furgon teteje egyvonalba lenne a fejével, fel kéne akadjon... szerintem itt is csak úgy odavágták a furgont... :) |
Quote:
http://img190.imageshack.us/img190/8602/kamu.jpg |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ha fake, akkor mi van?
Jól mutat és kész... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Lenne még kérdésem: Mikor lesz az a vizsga és hány évig kell rá készülni?:) |
Quote:
|
http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-437102
Egy brit férfit felmentettek hat hónapos kislánya megölésének vádja alól, miután arra hivatkozott, hogy szülés utáni depresszióban szenvedett. A BBC hírportálja szerint Mark Bruton-Young esete felhívta a figyelmet az apává válás nehézségeire. Nem tudom mondtam-e már (igen), hogy az európai gondolkodás hatalmas válságban és zsákutcában van. Manapság már ártatlan gyermekek meggyilkolása után is megértjük a gyilkosok "lelki világát" és össznépileg megbocsájtunk nekik. "Megöllek, baj? Ja, de ha depressziós vagy, akkor persze megértelek..." |
Quote:
|
http://www.nemzetisport.hu/data/cikk..._IMG_0228f.jpg
Madár kicsit durván néz ki... nem lenne jó tőle egy pofon :) |
|
|
Aki esetleg nem látta... De nem is nagyon lehet nyugodtan végignézni.... |
Quote:
|
Quote:
|
Pool egyik hozzászólása mintha rútul eltűnt volna :D
|
Quote:
Mondjuk nem értem, egy mindenki számára elérhető, youtubos videót miért kellett kivenni? :eek::eek::eek: Gondolom, választ úgysem kapok rá... Ebben semmi politika nincs, "csak" egy gyilkossal készült riport... Bár, ha jól sejtem az okát, akkor Ati nem szereti Hajdú Pétert.... |
Quote:
Az 1/A-s topikra célzott sztem. |
Quote:
|
Quote:
Egyébként nekem látható az a videó. |
Kíváncsi vagyok, hogy másoknak is leállt e skype? Megint...
|
Quote:
|
A magyar labdarúgó-válogatott – igazolva a papírformát – idegenben is legyőzte San Marinót az Európa-bajnoki selejtezők E-csoportjában. A 3–0-ra nyerő nemzeti csapatunk góljait Lipták Zoltán, Szabics Imre és Koman Vladimir szerezte. A találkozó negatívuma, hogy két standard védőnk, Juhász Roland és Vanczák Vilmos is sárga lapot kapott, így eltiltás miatt egyikük sem játszhat majd a svédek elleni szeptemberi selejtezőnkön.
kérdezem én, a barom egervári minek játszatta egyáltalán őket? jó lett volna bárki a cseresorból egy ilyen meccsre |
All times are GMT +1. The time now is 21:29. |