Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   A 2009-es év legjobb Hódítósa (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3388)

J.Ati 12-21-2009 11:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233116)
1, A párbajok időpontjai egész évre előre legyenek kiírva.

2, Az egész párbajsorozatra legyen egy egyszeri nevezési díj, majd a párbajokon ingyen lehessen indulni (nyeremények nélkül).

1. Nekem se tetszene. Jó volt így, hogy figyelembe vetted az egyéni kéréseket.

2. Ez pedig úgy lenne jó, ha a végén nem csak az első három kapna a vipből, hanem mondjuk az első öt:)

Ati 12-21-2009 11:27

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 233136)
Ez pedig úgy lenne jó, ha a végén nem csak az első három kapna a vipből, hanem mondjuk az első öt:)

A nullából? Abból akár mindenki kaphat. :D

J.Ati 12-21-2009 11:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233137)
A nullából? Abból akár mindenki kaphat. :D

Az egyszeri nevezési díjból gondoltam:p
Szóval az elején lecsengetnek az induló orik pár száz vipet, ahogy te is írtad, és akkor a végén abból lenne a nyeremény kiosztva:)

Ati 12-21-2009 11:39

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 233138)
Az egyszeri nevezési díjból gondoltam:p
Szóval az elején lecsengetnek az induló orik pár száz vipet, ahogy te is írtad, és akkor a végén abból lenne a nyeremény kiosztva:)

Végülis akár még ez is beleférhet.

Alapvetően nem vagyok híve a kézzelfogható nyereményekért folytatott versenyeknek, mivel a csalások veszélyét növeli, de itt végülis max az tudna segíteni a csalásban, aki maga is beszáll a párbajsorozatba nevezési díjjal, így ha mindenáron VIP körhöz akarja juttatni, akkor egyszerűbb, ha küld neki egy sms-t... :)

Ati 12-21-2009 11:40

Pool, siess a nyomtatással, mert délután már az ünnepi "menetrend" fog kikerülni a címlapra. :)

J.Ati 12-21-2009 11:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233140)
Végülis akár még ez is beleférhet.

Alapvetően nem vagyok híve a kézzelfogható nyereményekért folytatott versenyeknek, mivel a csalások veszélyét növeli, de itt végülis max az tudna segíteni a csalásban, aki maga is beszáll a párbajsorozatba nevezési díjjal, így ha mindenáron VIP körhöz akarja juttatni, akkor egyszerűbb, ha küld neki egy sms-t... :)

Azért a pár száz vipért, csak nem csalna senki:)

J.Ati 12-21-2009 11:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233141)
Pool, siess a nyomtatással, mert délután már az ünnepi "menetrend" fog kikerülni a címlapra. :)

én már print screeneltem:D
Jó volt látni kint az orim nevét a címlapon:)

Pool 12-21-2009 12:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233141)

Már lementettem, kinyomtattam, mehet amit akarsz oda :)

De én még mindig azt mondom, akkor legyen 0 nevezés, mert lehet sokakat el fog tántorítani, he az elején kell leszurkolni a pár 100 vip-et

J.Ati 12-21-2009 13:35

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233149)
De én még mindig azt mondom, akkor legyen 0 nevezés, mert lehet sokakat el fog tántorítani, he az elején kell leszurkolni a pár 100 vip-et

Igaz:)
Mondjuk 300 vip kör 250 Ft.
250 Ft meg eltántorít a játéktól.

Az egész éves játékot nézve idén jóval többet tettek bele a játékosok, és így egyben leszurkolni még olcsóbb is.

Ati 12-21-2009 13:40

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233149)

Ingyenes semmiképp nem lesz. Nem azért, mert azon a párszáz forinton akarok meggazdagodni, amit a végén esetleg még vissza is kaptok, hanem mert az melegágya minden csalásnak. Ha már csak 1 forintot is bele kell tenni, már több embert visszavet ez egy kicsit, és mindenki sokkal nyugodtabban játszhat.

Dynosaur 12-21-2009 20:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233084)
Arra ott vannak azok, akik a 45 párbajból 1-en indulnak. ;)

köszi, megnyugodtam... :D :p

Quote:

Idén még két javaslat merült fel, nézzük, hogy ki mit gondol ezekről:

Nem tartom jó ötletnek. Ahogy azt többen írtátok, fontosak a személyes kérések... ;) Sokan nem tudják mit csinálnak a következő hónapban ilyenkor... Lehetetlen lenne egész évre előre eldönteni úgy, hogy az jó legyen...

Quote:

2, Az egész párbajsorozatra legyen egy egyszeri nevezési díj, majd a párbajokon ingyen lehessen indulni (nyeremények nélkül).

Mindkettőben van ráció, mindkettőnek van előnyei is, de mindkettőnek van hátránya is.

Az első javaslat előnye, hogy ki tudod számolni, hogy mikor melyik párbajon tudsz indulni, előre tudsz jelentkezni akár az összesre is.

A kettő együtt biztos megöli a sorozatot... olcsón jelentkezik, majd mindegyik párbajra bejelentkezik előre... aztán lehet nem is játszik majd az x százalékán, de legalább "van foglalva helye", ha esetleg meggondolja magát.

Igazából nem tartom jó ötletnek, hogy "olcsó" legyen az egész. Aki igazán szeretne, az nem fog 250 forintot sajnálni (olcsóbb, mint a cigi! :D), aki meg csak akkor játszana, ha "ingyen" lenne, hát nemtom... lehet inkább ne is jöjjön... :)

Quote:

A második javaslat előnye, hogy ezzel a nevezéseket automatizálni lehet, az utolsó percben jelentkezőknek is lehet esélye az indulásra, és nyugodtan lehet akár nagyobb létszámú párbajokat is indítani, nem lesz probléma abból, ha 16 fős párbajon csak 2 induló van. (Most ez nyilván probléma, hiszen indokolatlanul sok VIP kört nyernek.)

Ezt talán úgy lehetne kivédeni, hogy előtte fórumon kell "jelentkezni", és akkor annyi főre lesz meghirdetve a párbaj, valamint azok az orik mehetnek, akik jeleztek.

Amúgy nem tudom ebbe mennyire tudsz belenyúlni Ati, avagy mennyire jó ötlet, (:D) de ha lehetne olyat csinálni (természetesen csak a párbajsorozat párbajaira), hogy a párbajra való nevezéskor az országom "fizetőképességét" vizsgálja meg a rendszer (mondjuk legalább 200 körrel rendelkezzen), és mondjuk 16 fős párbajok lennének kiírva. Aztán a párbaj végén lenne kiegyenlítve az "egyenleg". (a játszott országoktól függően a nevezési díjak levonása, és a nyeremények jóváírása)

Ati 12-21-2009 21:11

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 233235)
Igazából nem tartom jó ötletnek, hogy "olcsó" legyen az egész. Aki igazán szeretne, az nem fog 250 forintot sajnálni (olcsóbb, mint a cigi! :D), aki meg csak akkor játszana, ha "ingyen" lenne, hát nemtom... lehet inkább ne is jöjjön... :)

Ezt lehet, hogy félreértetted. A javaslat lényege, hogy van nevezési díj továbbra is, de az első nevezéskor kell azt "befizetned", utána az egyes párbajokon való részvétel már nem kerülne ezen felül semmibe.

Itt jön az általad is említett "beteszem az országot, aztán vagy ráérek, vagy nem" jelenség, de az új pontozási rendszerben az ilyen országok nagyon hamar nagyon negatív pontszámokat gyűjtetének össze, amik automatikusan kizárnák őket a sorozat többi párbajáról.

Quote:

Ezt talán úgy lehetne kivédeni, hogy előtte fórumon kell "jelentkezni", és akkor annyi főre lesz meghirdetve a párbaj, valamint azok az orik mehetnek, akik jeleztek.

Ez esélytelen......... :) Most nem mondom, hogy feltétlenül olvasd végig az egész évi témát (ezt), de ha nagyon ráérsz, akkor tedd meg, és látni fogod miért. :)

Quote:

Amúgy nem tudom ebbe mennyire tudsz belenyúlni Ati, avagy mennyire jó ötlet, (:D) de ha lehetne olyat csinálni (természetesen csak a párbajsorozat párbajaira), hogy a párbajra való nevezéskor az országom "fizetőképességét" vizsgálja meg a rendszer (mondjuk legalább 200 körrel rendelkezzen), és mondjuk 16 fős párbajok lennének kiírva. Aztán a párbaj végén lenne kiegyenlítve az "egyenleg". (a játszott országoktól függően a nevezési díjak levonása, és a nyeremények jóváírása)

Szerintem maradjunk a kiszámíthatóságnál. Lehessen tudni már az elején, hogy mire vállalkozik az ember, mennyit kap, mikor mennyi lesz levonva stb.

Dynosaur 12-21-2009 21:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233239)
Itt jön az általad is említett "beteszem az országot, aztán vagy ráérek, vagy nem" jelenség, de az új pontozási rendszerben az ilyen országok nagyon hamar nagyon negatív pontszámokat gyűjtetének össze, amik automatikusan kizárnák őket a sorozat többi párbajáról.

Szóval ki is lehet "esni" a sorozatról? Ezt mondjuk nem tudtam... :) Így már ténleg igazad van, mivel ha csak úgy berakja akkor valóban negatív lesz... :)

Quote:

Ez esélytelen......... :) Most nem mondom, hogy feltétlenül olvasd végig az egész évi témát (ezt), de ha nagyon ráérsz, akkor tedd meg, és látni fogod miért. :)

hmm... köszi, hogy megkímélsz... :D viszont megígérem, hogy a héten valamikor majd bele-bele olvasgatok a régebbi oldalakba... :) de van sejtésem mi lehetett a baj... az ilyesmi már az iskolai fényképrendeléseken is előjön... :D

Quote:

Szerintem maradjunk a kiszámíthatóságnál. Lehessen tudni már az elején, hogy mire vállalkozik az ember, mennyit kap, mikor mennyi lesz levonva stb.

Ahogy gondolod... :) Bár ez kivédené azt a problémát, amit írtál. Engem speciell nem is zavarna, hogy nem tudom most 67, vagy 87 kör lesz levonva... :)

Ati 12-21-2009 21:28

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 233241)
Engem speciell nem is zavarna, hogy nem tudom most 67, vagy 87 kör lesz levonva... :)

A többség ezzel szerintem így van, viszont tudom, hogy van, aki felháborodna, hogy miért 68 kör lett levonva, amikor ő 67-re készült, és nem ő tehet róla, hogy XY nem jött játszani. Szerencsére az idei párbajsorozaton nem találkoztam ezzel a mentalitással, de a játékban már többször is. Emiatt figyelembe kell venni, hogy létezik (sajnos) ez is.

none 12-21-2009 22:13

Quote:

Idén még két javaslat merült fel, nézzük, hogy ki mit gondol ezekről:

1. nekem mindegy lenne, eddig is alkalmazkodtam a kiírt időpontokhoz, így max kicsit előre lehetne tervezni..
de a mostani rendszer is teljessen megfelelt..:)
bár az is lehet, hogy jövőre nem is játszom már..:)

2. ez lehet, hogy kicsit elriasztaná a kezdőket..
de lehetne egy olyan pozitív oldala is, hogy aki nevezett, már lejátsza, ha utána úgyis "ingyen" van..:)

(Egyébként pontokat nézve elgondolkoztam.. Durean-nal mi lett?)

Ati 12-21-2009 22:17

Quote:

Originally Posted by none (Post 233248)
2. ez lehet, hogy kicsit elriasztaná a kezdőket..

Lehet, hogy ez egy elhamarkodott kijelentés részemről, de szerintem kezdő nem lesz az év Hódítósa.

Pool 12-21-2009 22:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233249)
Lehet, hogy ez egy elhamarkodott kijelentés részemről, de szerintem kezdő nem lesz az év Hódítósa.

Most sem lett :D

J.Ati 12-21-2009 22:23

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233250)
Most sem lett :D

biztos?:eek::p:D

vityu 12-22-2009 00:23

Quote:

Originally Posted by none (Post 233248)
(Egyébként pontokat nézve elgondolkoztam.. Durean-nal mi lett?)

5W-ben volt szövetségesem, volt egy hosszú szabadságunk, és törölte magát, azóta nem hallottam felőle. :(

Pool 12-22-2009 07:21

Ati, egyre többször mondod ezt az egyben befizetést.
Kb. mekkora VIP körre gondolsz?
Nem vok sóher, de azért túl sok ne legyen :D

Ati 12-22-2009 08:36

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233266)
Ati, egyre többször mondod ezt az egyben befizetést.
Kb. mekkora VIP körre gondolsz?
Nem vok sóher, de azért túl sok ne legyen :D

Kb 78000 körre gondoltam

VAGY

500 körülre, amelyik szimpatikusabb. :D

Pepa 12-22-2009 12:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233270)
Kb 78000 körre gondoltam

VAGY

500 körülre, amelyik szimpatikusabb. :D

Tudod Ati 500 körért biztos valami kis utánzat lenne. Én a 78000 szavazok. Hova utaljam?

Pool 12-22-2009 12:31

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 233277)
Tudod Ati 500 körért biztos valami kis utánzat lenne. Én a 78000 szavazok. Hova utaljam?

(#160521)-re, ott gyűjti Ati...

Pepa 12-22-2009 13:26

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233278)
(#160521)-re, ott gyűjti Ati...

A 160512-re ment véletlen. Beszéld le az ori tulajdonosával, hogy átküldje. Ati, az én nevezésem megvan.

Pool 01-02-2010 11:54

Van már elképzelésed Ati, milyen lesz a 2010-es sorozat párbaja?
Pontozás, stb.?
Csak azért, hogy esetleg mi is beleszólhatnánk...

Lehetne esetleg olyan párbaj, ahol nincs törpe, nincs ijász, nincs könyvtár, nincs vari :) (1 óráson nincs törpe, 2 óráson nincs ijász, 3 óráson nincs könyvtár, 4 óráson nincs vari, 5 óráson nincs ott Attila(: :D)
Vagy minden párbaj egyforma lenne?

Ati 01-02-2010 11:57

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234580)
Van már elképzelésed Ati, milyen lesz a 2010-es sorozat párbaja?
Pontozás, stb.?
Csak azért, hogy esetleg mi is beleszólhatnánk...

Lehetne esetleg olyan párbaj, ahol nincs törpe, nincs ijász, nincs könyvtár, nincs vari :) (1 óráson nincs törpe, 2 óráson nincs ijász, 3 óráson nincs könyvtár, 4 óráson nincs vari, 5 óráson nincs ott Attila(: :D)
Vagy minden párbaj egyforma lenne?

Egyformának tervezem egyelőre. A pontozással még várok, az idei eredményekre rá akarom majd húzni a tervezett pontozást, és megnézni vele, hogy mennyire változtatja meg.

J.Ati 01-02-2010 12:01

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234580)
5 óráson nincs ott Attila(: :D)

Legalább lenne esélyed győzni:)
A 2009-es fordulóban is több győzelmem volt, mint neked:p:D

Pool 01-02-2010 12:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 234582)
Egyformának tervezem egyelőre. A pontozással még várok, az idei eredményekre rá akarom majd húzni a tervezett pontozást, és megnézni vele, hogy mennyire változtatja meg.

Akkor lesz mit számolgatnod :)
Azért túl bonyolult pontrendszer ne legyen, lehessen nagyjából előre tudni párbaj előtt, mire számíthat az ember...
Mert amit írtál nemrég, abból nekem az jött le, hogy még párbajgyőzelem esetén sem járna mindig egyforma pont, pedig a győzelem az mindenhol győzelem (most a sport világában a pontozásos sportágakra gondolok)
Ha emlékeztek, volt egy F1 USA-ban, ahol vagy 10 kocsi indult, mégsem járt érte kevesebb pont, mint 20-nál...
Ezt én nem tartom jó ötletnek...
6 fősnél is meg kell szenvedni a győzelemért, ha olyan a társaság, meg 16 főst is lehet könnyedén nyerni, hiszen ott több a "bénázó"...
sztem...

Pool 01-02-2010 12:04

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 234584)
Legalább lenne esélyed győzni:)
A 2009-es fordulóban is több győzelmem volt, mint neked:p:D

Nekem meg több pontom, végülis ez számított...:)
De majd most megmutathatod...

J.Ati 01-02-2010 12:07

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234587)
Nekem meg több pontom, végülis ez számított...:)
De majd most megmutathatod...

Mit mutassak meg?
Te vagy a jósnő, de már most megsúgom neked, hogy a párbajok ideje lejárt sajnos:(

Nincsenek résztvevők, nincs párbajkedv, nincs játékos.
Az, hogy ketten játszunk, és néha beugrik még két, vagy három játékos, annak nincs sok értelme...

Pool 01-02-2010 12:08

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 234590)
Mit mutassak meg?
Te vagy a jósnő, de már most megsúgom neked, hogy a párbajok ideje lejárt sajnos:(

Nincsenek résztvevők, nincs párbajkedv, nincs játékos.
Az, hogy ketten játszunk, és néha beugrik még két, vagy három játékos, annak nincs sok értelme...

Legalább a 2. helyem biztos lesz mindig...:p

Mikor 1 arany volt a drágakő és mindenki kereskedő volt, akkor rengetegen párbajoztunk, minden délutánom azzal telt...:)
De szép is volt, nem kellett vip-re költeni...

J.Ati 01-02-2010 12:11

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234591)
Mikor 1 arany volt a drágakő és mindenki kereskedő volt, akkor rengetegen párbajoztunk, minden délutánom azzal telt...:)
De szép is volt, nem kellett vip-re költeni...

Nem a párbajok milyensége miatt kevesebb a játékos.
Nézz meg egy hv-t, meg egy arénát.
;)

Pool 01-02-2010 12:13

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 234593)
Nem a párbajok milyensége miatt kevesebb a játékos.
Nézz meg egy hv-t, meg egy arénát.
;)

Sztem ezt ne itt, már próbáltam feldobni ötleteket a hv-vel kapcsolatban is, nem nagy sikerrel

J.Ati 01-02-2010 12:14

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234596)
Sztem ezt ne itt, már próbáltam feldobni ötleteket a hv-vel kapcsolatban is, nem nagy sikerrel

Te még most se fogtad fel, de valóban ne itt beszéljük ezt meg.

Pool 01-02-2010 12:15

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 234597)
Te még most se fogtad fel, de valóban ne itt beszéljük ezt meg.

Annyira mondjuk már nem zavar, ha üres a hv és aréna, én se nagyon járok oda, nincs miért...

Ati 01-07-2010 13:10

Készül a serleg és a többi nyalánkság... :) Merthát igen, a többi dobogós se maradhat üres kézzel. :D

Tsobi 01-07-2010 13:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 235577)
Készül a serleg és a többi nyalánkság... :) Merthát igen, a többi dobogós se maradhat üres kézzel. :D

Hány lépcsős az a dobogó? :D

Ati 01-07-2010 13:48

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 235581)

Csak arany, ezüst és bronz fokozat van. :)

vityu 01-07-2010 14:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 235582)
Csak arany, ezüst és bronz fokozat van. :)

A 10. helyezettig kellene díjazni ;):rolleyes:

J.Ati 01-07-2010 14:13

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 235581)

Majd megnézheted, ami én kapok:p
Esetleg engedek egy közös fotót is :D

All times are GMT +1. The time now is 14:02.