Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Csillagkapu (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=83)

Tsobi 10-23-2010 11:16

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 268261)
Az egyetlen logikus magyarázat az, hogy olyan közel van az eseményhorinzonthoz, hogy nem hagyja létrejönni az instabil nyúlványt :)

Pontosan. :)
Erre gondoltam én is, viszont az egyik rész ezt meghazudtolja.
Egy bolygón voltak, ahol évről évre aszteroidaeső hullott, évről évre látványosabban, mikor is kiderült, hogy az akkor aktuális esemény során pár kavics be fog csapódni a bolygóba. Ez meg is történt és a felborult kapura rá is olvadt a becsapódáskor keletkezett törmelék, kisebb hegyet képezve afölött. Kapunyitáskor az örvény kivájt magának egy üreget, amit később részecskegyorsítóval kellett kitágítaniuk. Ezért gondoltam, hogy vagy az írisz fent nevezett ötvözete van ilyen ellenálló anyagból, vagy megint egy logikátlan részletecske. :)

Valezius 10-23-2010 13:16

A Tantalus kínjai c. részben (1x11) miután visszajöttek a kapun az épület összeomlott talán a kapu a tengerbe esett. Az kizárt, hogy elpusztult volna, de az újbóli tárcsázásnál a járat létre sem jött.
Míg az általad leírt 3x17-ben a járat létrejött, tehát nem lehetett teljesen eltemetve.
Persze ez csak akkor igaz, ha mindenképp logikát keresünk :D

Blacky 10-23-2010 14:02

Ha logikát keresetek arra ott van a STAR TREK és Mr.Spock na majd Ö megmondja mi is a logikus gondolkodás...:D:D:D

DE ITT ??? Egy elcseszett Rossz sorozatban??? Itt még az is csoda ha az írók valahogy kikeverednek ebböl a Córeszból amiz Universe néven kreáltak...:)

Ati 10-23-2010 14:10

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 268262)

"Hivatalosan" azt mondják, hogy az íriszre felkenődnek az emberek, mint a lecsapott bogarak. A kapcsolatnak létre kell tehát jönnie.

Kutyuleee 10-23-2010 14:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 268272)
"Hivatalosan" azt mondják, hogy az íriszre felkenődnek az emberek, mint a lecsapott bogarak. A kapcsolatnak létre kell tehát jönnie.

negtív fönök:) hivatalosan az irisz olyan közel van az eseményhorizonthoz, pár nano méterre,hogy semmilyen dolog nem tud rematerializálódni a kapun átérve, és ezért kenődnek fel, nem pedig a keménysége miatt:D illetve nem felkenődnek hanem részecskékre hullanak szét.különben néha elég durva vérfürdő lenne az irisz másik oldalán:)

Ati 10-23-2010 14:59

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 268275)
negtív fönök:) hivatalosan az irisz olyan közel van az eseményhorizonthoz, pár nano méterre,hogy semmilyen dolog nem tud rematerializálódni a kapun átérve, és ezért kenődnek fel, nem pedig a keménysége miatt:D illetve nem felkenődnek hanem részecskékre hullanak szét.különben néha elég durva vérfürdő lenne az irisz másik oldalán:)

Az mindegy, hogy mi miatt, ennyire nem emlékszem rá. Csak a hasonlat ragadt meg bennem, hogy egyszer így magyarázták. Hogy ez a keménység vagy a közelség miatt van, azt már Rátokbízom. :)

ddjjm 10-23-2010 22:11

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 268262)
Egy bolygón voltak, ahol évről évre aszteroidaeső hullott, évről évre látványosabban, mikor is kiderült, hogy az akkor aktuális esemény során pár kavics be fog csapódni a bolygóba. Ez meg is történt és a felborult kapura rá is olvadt a becsapódáskor keletkezett törmelék, kisebb hegyet képezve afölött. Kapunyitáskor az örvény kivájt magának egy üreget, amit később részecskegyorsítóval kellett kitágítaniuk. Ezért gondoltam, hogy vagy az írisz fent nevezett ötvözete van ilyen ellenálló anyagból, vagy megint egy logikátlan részletecske. :)

Pont fordítva, felhevítették a rászilárdult 'íriszt', amit már ki tudott vájni

Kutyuleee 10-24-2010 00:24

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 268312)
Pont fordítva, felhevítették a rászilárdult 'íriszt', amit már ki tudott vájni

Amúgy még mindig a csillagkapu legnagyobb logikai bukfence... elvileg a kapu amikor megnyilik az instabil nyúlvány mindent elpusztít körülötte. ehez képest az irisz is megmarad részekben, sőt van ahol nem müködik a kapu... úgyhogy úgyanahoz a jelenséghez 3 külön kimenetel adodik.:
1.nem nyilik meg a járat.
2.megnyilik és a kapu lyukat váj.
3. megnyilik és az irisz ép marad...

Ati 10-24-2010 08:22

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 268316)
elvileg a kapu amikor megnyilik az instabil nyúlvány mindent elpusztít körülötte.

Van ennek egyébként bármi "gyakorlati" haszna? Vagy csak látványos? :)

ddjjm 10-24-2010 08:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 268316)
Amúgy még mindig a csillagkapu legnagyobb logikai bukfence... elvileg a kapu amikor megnyilik az instabil nyúlvány mindent elpusztít körülötte. ehez képest az irisz is megmarad részekben, sőt van ahol nem müködik a kapu... úgyhogy úgyanahoz a jelenséghez 3 külön kimenetel adodik.:
1.nem nyilik meg a járat.
2.megnyilik és a kapu lyukat váj.
3. megnyilik és az irisz ép marad...

nekem kb ez jött le az évadok során:
ha az eseményhorizont helyén van bármi, akkor "el van temetve", nem jön létre
ha előtte van (pár mikron), és vmi anyagból van (ezt variálták, de lehet hogy több ilyen is van), akkor ez írisz, ép marad
egyébként meg pusztít.

engem jobban zavart a "tárcsázás", de azt már írták előttem :)

All times are GMT +1. The time now is 18:10.