Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hazban el nem fero lakosok szabin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3990)

Ati 04-19-2010 21:05

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 248858)
Ati, Neked nincs semmi ötleted? :)

Ez most kinek szól? Ha nekem, akkor én már írtam többször is ötletet, legutóbb épp pár bejegyzéssel ezelőtt hoztam fel ismét. :)

Pool 04-19-2010 21:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248862)
Ez most kinek szól? Ha nekem, akkor én már írtam többször is ötletet, legutóbb épp pár bejegyzéssel ezelőtt hoztam fel ismét. :)

Igen, neked...
Melyik írásodra gondoltál?

Ati 04-19-2010 21:15

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 248865)
Igen, neked...
Melyik írásodra gondoltál?

Ma konkrétan itt hivatkoztam rá: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=523

Az eredeti felvetés pedig valamikor régebben született a témában.

Padlócsempe 04-19-2010 21:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248816)
Nagyon egyszerű megoldások lehetnének, csakhát az önös érdekek ugye azt diktálják, hogy ezek már a javaslat fázisában el legyenek fojtva, lásd népesség nulla értéke.

Biztos vagyok benne, hogy ez a meglátásod rosszindulatú. Akinek nem tetszik a lakosság 0 értéke javaslat, azért teszi, mert látja, hogy milyen katasztrofálisan rossz ötlet.

Volt itt egy csomó jó megoldás, mindre annyit mondasz: túl bonyolult. Pedig működnének, megoldanák a problémákat, szerintem egyáltalán nem bonyolultak (akiket érint azok pedig eljutottak már odáig, hogy megértik akár a bonyolultabb szabályokat is) és senkinek sem lennének rosszak.

Aki olyan jó játékos, hogy hatékonyan használja a népességhiányos országfelépítést, az legyen olyan jó játékos, hogy megoldja, hogy szabin elmennek a lakosok.

Pool 04-19-2010 21:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248816)
Nem cél újabb és újabb érthetetlen szabályokat alkotni. Már a 100%-ig való elmenetel is követhetetlen, de hogy még ENNÉL IS TOVÁBB BONYOLÍTSUK, az teljesn mértékben ki van zárva.

Nagyon egyszerű megoldások lehetnének, csakhát az önös érdekek ugye azt diktálják, hogy ezek már a javaslat fázisában el legyenek fojtva, lásd népesség nulla értéke.

Sztem nem hülyeség, hogy a népesség 0-át érjen...
Emiatt szíveseb háttérbe szorítom a saját érdekemet...
De hogyan tovább visszatérésnél?
Rögtön a listán a néppel együtt számít az ori?

Ati 04-19-2010 21:24

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 248867)
Biztos vagyok benne, hogy ez a meglátásod rosszindulatú.

Én pedig biztos vagyok benne, hogy eddig a leghasználhatóbb ötlet, és ebben semmi rosszindulat nincs. Sőt több más felvetést is egyszeriben megold, nem kell újabb és újabb 10-20 oldalas szabályt hozni, amit végül senki nem tud ugyan követni, de 2 embernek is megkönnyíti a játékát.

Sokan -- teljesen önös érdekből, ami végülis érthető, ha nem a játék egészét nézzük, hanem az eddig már megszerzett javak bebiztosítását -- lehurrogták a javaslatot, én sem ragaszkodom hozzá annyira, hogy ezt erőltessem, így az jegelve.

Más javaslat nem született, ami megállná a helyét.

Ati 04-19-2010 21:25

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 248870)
Sztem nem hülyeség, hogy a népesség 0-át érjen...
Emiatt szíveseb háttérbe szorítom a saját érdekemet...
De hogyan tovább visszatérésnél?
Rögtön a listán a néppel együtt számít az ori?

Visszatérésnél semmi sem változik. Ha nullát ér a népesség, akkor kevés népességgel is ugyanannyi a pontja, mint sok népességgel.

Padlócsempe 04-19-2010 21:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248876)
Én pedig biztos vagyok benne, hogy eddig a leghasználhatóbb ötlet, és ebben semmi rosszindulat nincs. Sőt több más felvetést is egyszeriben megold, nem kell újabb és újabb 10-20 oldalas szabályt hozni, amit végül senki nem tud ugyan követni, de 2 embernek is megkönnyíti a játékát.

Sokan -- teljesen önös érdekből, ami végülis érthető, ha nem a játék egészét nézzük, hanem az eddig már megszerzett javak bebiztosítását -- lehurrogták a javaslatot, én sem ragaszkodom hozzá annyira, hogy ezt erőltessem, így az jegelve.

Más javaslat nem született, ami megállná a helyét.

Ha megmagyarázod miért jó, hogy visszakísérhetetlen támadások lesznek, mert odabont, majd nekiáll építkezni, vagy beérő fedezés előtt indít sereget a támadó, akkor támogatom én is a javaslatot.
Hidd el, én aztán nem féltem a hektárjaimat, csak ezek a visszatámadás lehetősége nélküli akciók nem tetszenek.

Pool 04-19-2010 21:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248877)
Visszatérésnél semmi sem változik. Ha nullát ér a népesség, akkor kevés népességgel is ugyanannyi a pontja, mint sok népességgel.

Én úgy értem, hogy van pl 10k népem most N-ben, az 2k pont
elszabizok, akkor 2k ponttal lejebb leszek, a maradó szöviktől akár 10 körre is itt
visszatérésnél akkor várnom kell egy kört, hogy visszategyen a megfelelő helyezésre vagy belépésnél feljebb rak a listán rögtön

remélem, érthető vok, mire gondolok

vagy úgy érted, hogy a játék közben is 0 a nép értéke mindig, ha szabin vok, ha nem?
Nekem TETSZIK :)

-Ricsi- 04-19-2010 21:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248876)
Sokan -- teljesen önös érdekből

Ha már olyan sokan vannak, akkor nem önérdek. Inkább közérdek.
Még nem igazán fokozgattam el milliárdokat A-ban, de azért örülnék, ha megmaradna a tudat, hogy van némi esélyem kísérni egy támadó országot.

(közben Csempe megelőzött :) )

All times are GMT +1. The time now is 17:46.