![]() |
Legyek, barna legyek ellepnek mindent Utcákat, tereket, az álmokat s a csendet. A ház falán felirat ég. "Ki vagy?" - kérdi a Nyúl A szürkéből tán ki sem látsz Csak én tudom, mégis te vagy az úr. Már láthatod, összeáll a kép A játék véget ér. Már láthatod vesztettünk megint S koldulunk az életért. A ház falán felirat ég. A tűzfalak vigyázzák rég. Az út vége jól látható S a gödör felett hullni kezd a hó. Összeáll a kép A játék véget ér. Az út vége jól látható S a gödör felett hullni kezd a hó. Összeáll a kép A játék véget ér. Az út vége jól látható S a gödör felett hullni kezd a hó. |
Csillagkohó (részlet)
[...]
Forduló csillagrendszer épülő távolságban. Elnyúló őspályákon álmomban azt kívántam: Hogy te legyél a Hold, ami mindig bennem volt, S hogy én legyek a Nap, ami mindig benned marad! ...holdvilágban elalszom ma nem ébreszt fel engem soha senki ember ez világon! Úgy alszom el, azt kívánom... [...] |
És köszönöm Vent-nek, hogy értékelte a nem éppen mindennapi témájú, súlyos mondanivalóval rendelkező dalokat, igazán örültem neki, hogy van aki átérezte, az nem volt nekem egy jó nap, és bármilyen hülyén is hangzik, jólesett, hogy valaki megért aznap.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nem szeretem a stílust, de ez most tetszik: |
Quote:
|
|