Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdezz! Felelünk? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=209)

Colony 05-31-2006 15:31

Quote:

Originally Posted by totya4
Van alul a "pontok" menüpont, amire ha rákattintok feljön a pontlista.

Eddig úgy hittem az visz felülre a listán, ha a területem nő. De még nem növeltem mégis haladok felfelé igencsak. Ami azért baj, mert egyre kevesebb lila országot látok, ergó egyre erősebb ellenfelek is lesznek (ha valaki belémkötne... :)
Röviden a kérdésem; mi a képlet egy adott ország pontjainak a meghatározására?

Üres hektár 30 pont
Építés alatt lévő 36 pont
Beépített hektár 45 pont
ill minden 5. lakos után 1 pont.

Tehát ha építesz egy épületet nő a pontszámod ill ahogy nő a lakosok száma is.
(gondolom 200 hektáron vagy és nő a lakáshelyzeti tudomány stb)

Senki 05-31-2006 17:27

Quote:

Originally Posted by Josh
szintlépés előtt állok és azt szeretném megtudni mi van akkor ha a gnóm fajról átváltanék törpre?? azért kérdem, mert ugye a gnóm 50%-os tekivel nyomul (ami lényeg a lakiteki) viszont a törpnek ez 30%, de előnye a +20% férőhely, szóval ha váltok gnómról törpre akkor nem mennek el az emberek??:confused: vagy érdemes eladni kicsit a seregből és úgy váltani fajt? van aki ezt már kipróbálta?

Nem megy el sereg, csak a termelésed számold át kajábólll mert így számolod a lakitekit: x a férőhely és 20% alapbónusz és ennek az egésznek a a 30%a a tekibónusz: azaz 1,2×1,3=1,56-> azaz 56% a teljes lakásférőhely többlete teljes tekivel...

totya4 05-31-2006 17:48

Quote:

Originally Posted by Colony
Üres hektár 30 pont
Építés alatt lévő 36 pont
Beépített hektár 45 pont
ill minden 5. lakos után 1 pont.

Tehát ha építesz egy épületet nő a pontszámod ill ahogy nő a lakosok száma is.
(gondolom 200 hektáron vagy és nő a lakáshelyzeti tudomány stb)

Szia!

Köszönöm a gyors és pontos választ!

:)

Xeper 05-31-2006 21:26

Quote:

Originally Posted by totya4
Van alul a "pontok" menüpont, amire ha rákattintok feljön a pontlista.

Eddig úgy hittem az visz felülre a listán, ha a területem nő. De még nem növeltem mégis haladok felfelé igencsak. Ami azért baj, mert egyre kevesebb lila országot látok, ergó egyre erősebb ellenfelek is lesznek (ha valaki belémkötne... :)
Röviden a kérdésem; mi a képlet egy adott ország pontjainak a meghatározására?

Van alul a "súgó" menüpont , amire ha rákattintasz, kijön egy névjegyzék... itt a pontok feliratra kattintva ugyanezt a választ kapod, és még egyéb érdekeset is :)
Érdemes átnyálazni az egész súgót, tanulságos olvasmány ;)

Xeper 05-31-2006 21:35

Quote:

Originally Posted by Josh
szintlépés előtt állok és azt szeretném megtudni mi van akkor ha a gnóm fajról átváltanék törpre?? azért kérdem, mert ugye a gnóm 50%-os tekivel nyomul (ami lényeg a lakiteki) viszont a törpnek ez 30%, de előnye a +20% férőhely, szóval ha váltok gnómról törpre akkor nem mennek el az emberek??:confused: vagy érdemes eladni kicsit a seregből és úgy váltani fajt? van aki ezt már kipróbálta?

A lényeg, hogy a következő szint körváltása előtt válassz fajt, akkor nem lép le semmi a Senki által vázolt helyzet miatt :)
Tehát a szintlépés nem ellenőriz, csak a körváltás -ezért érdemes úgy lépni, hogy a mostani csoportod körváltása után azonnal, mert így van időd fajt és személyiséget választani hogy ne lépjen le semmi :) (ha nem választasz időben, akkor 30% lakáshelyzeti érvényesül...)

Josh 05-31-2006 22:03

köszönöm a tippeket, meg azt a kis képletet! a személyiségem mindenképp vándor, a szövi miatt, a faj meg törp lessz, a csoport miatt (drága a nyers).

totya4 05-31-2006 22:37

Quote:

Originally Posted by Xeper
Van alul a "súgó" menüpont , amire ha rákattintasz, kijön egy névjegyzék... itt a pontok feliratra kattintva ugyanezt a választ kapod, és még egyéb érdekeset is :)
Érdemes átnyálazni az egész súgót, tanulságos olvasmány ;)

Jogos, köszönöm!

DearCody 06-04-2006 17:25

Támadó, Védő

Sziasztok!
Már jó ideje hódítózok, de még nem jöttem rá, h mire jó a támadó, védő. Kik tartanak egyáltalán?
Én semmi értelmét nem látom, mert aki védekező az tart íjjászt, aki sokat támad, az meg lovast vagy elitet! A 4 támadó, védőérték semmire sem jó, legalábbis nem íjj vagy lovassal szemben.
5.-ben még sokat látni, h tartanak, de azok ált. kezdők. :D
Előre is köszönöm a választ!!!

Milán™ 06-04-2006 17:32

normálban tulajdonképnnem semmire se jó.esetleg ha szöviháborúban vagy és kell védelem akkor gyorsabban képezhető a védő mint íjász.Egyébként Párbajban hasznosak:)

Senki 06-04-2006 18:07

egy törpe 6 kör alatt hozza össze, a többiek meg 10 kör alatt képzik tovább.... milyen jó is ez a párbajokban, nem? :D

All times are GMT +1. The time now is 06:53.