Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   a 2006.11.29.-i módosításhoz a kis kék számok témája :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1098)

Arrakis 12-02-2006 18:57

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 49344)
tévedsz, ha teljesül a második, akkor a fedezési drágítás miatt sokkal nehezebb lesz tamagocsi orival a 30%-hoz eljutni, hadizni kell keményen.

Grabi, nézz át a felfedezés topicba is.. s rájössz nincs igazad.

Synkel 12-02-2006 19:06

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 49344)
tévedsz, ha teljesül a második, akkor a fedezési drágítás miatt sokkal nehezebb lesz tamagocsi orival a 30%-hoz eljutni, hadizni kell keményen.

Minnél több ori van A-ban annál lentebb az adott %, azt azért lássuk be.

Kubbi 12-02-2006 19:33

És az nem lenne célravezető, ha a top klánokat fordulásrakényszeríteni valamilyen módszerrel?
Pl akkora magasfokú bünti járna, egy bizonyos idő eltöltéésén túl, hogy szükségszerű lenne frissíteni. Mert amit én kivettem, az az, hogy vannak ott kismillió éve pöffeszkedő országok, akiknek, akkora hatalmas a tartalékuk, és olyan nagy a területük, hogy az egyenlő jogú verseny mint olyan nem létezik?
Mintha az 5-ben, a védettség alol kikerülő orik összekerülnének, a fullra kimaxolt orikkal szembed? Szerintem ezért nincs senkinek kedve oda felmenni...

TDK 12-02-2006 19:54

már szavaztam(2-es javaslat), de hozzá is szolnék.
4 orim van összesen, ennyi fér be a fanatizmusomba meg a vip-re szánt zsebpénzbe.
Van orim 1 személyiséges az a top 30.ában, és nemrég fordultam le a b-böl is egy orival a 2. személyiségért. Én szivesen játszom mind az 5 szinten, mert bár az A más, nehezebb, de élvezem a nagyobb szövilétszámot a nagyobb aktivitást, stb. A személyiség megszerzésének nehezitése okés, de ha azt nézem, hogy a 3. személyiséghez meddig is kell feltornászni az a-s orimat már most ugy hogy a felfedezés kilöve, csak azért, hogy a többi orim foroghasson, akkor ezt nem találom igazán jó megoldásnak.
egy több személyiséggel rendelkezö ország elönnyel rendelkezik azokkal szemben, akiknek nincs, és ezért az elönyért most meg is dolgoztatjuk de ezért miért szivjon az az ori (és az ö kényszere miatt a klánja), amelyik valojában nem kap ebböl semmilyen elönyt.

ami meg az 1-s javaslatot illeti, a 2* körbefordulást: plusz 5k kör? ez kivállo javaslat arra, hogy nyomjunk több pénzt az a-ba (csak meg kell oldani a pénz feljuttatást, he-he mintha ez gond lenne), és szerezzünk több személyiséget, ahelyett, hogy a 200 hekin irnánk fél évig a tekit.

TDK 12-02-2006 19:58

az a-ban csak akkor kelljen (akkor viszont ott is) a magasabb top, ha az ott lévö ori fordul le a sokadik személyiségéért

Non Omnis Moriar 12-02-2006 20:20

Quote:

Originally Posted by monro (Post 49251)
Bocs de ez a következtetés a te verziód!

Íme egy másik (valószínűleg egyik sem érvényes mindenkire):

Ha az 1A nem kötelező akkor azok az önbizalomhiányos hódítók akik lejjebb azért érnek el eredményeket, nem fognak fellépni hiszen eleve úgy érzik, hogy "kevesek" a csoport követelményeihez. Sokkal elfogadhatóbb az önérzetének azt mondani, hogy "utálom, mert nem jó ezért kihagyom", mint azt, hogy "lejjebb kiskirály vagyok ugyan, de ha itt nem állok helyt vajon mit ér a lenti királyságom?"

Éppen ezért nem kockáztatja az önbecsülésvesztést és nem lép az 1A-ba.

Nem mondom, hogy nincs igazad, de hadd legyen ez a illető választása és ne kényszerűség, mert szeirntem az az általad említettnél sokkal nagyobb riasztó erő.

Arrakis 12-02-2006 20:21

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 49363)
az a-ban csak akkor kelljen (akkor viszont ott is) a magasabb top, ha az ott lévö ori fordul le a sokadik személyiségéért

Miért, nem lenne tökmind1, hogy honnan fordulva kapta vki a személyiséget?
S az akárhanyadik szinten az a plusz személyiség nem lenne ugyanúgy előny?
Abból amit mondasz az lenne, hogy az Abol könnyebben fordulna vki, s egykettőre lehetne egy kis kettes, meg egy kis hármas orija, s utánna derülne ki, hogy nem is tud igazán játszani, de ügyesen fedez.

Arrakis 12-02-2006 20:27

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 49360)
És az nem lenne célravezető, ha a top klánokat fordulásrakényszeríteni valamilyen módszerrel?
Pl akkora magasfokú bünti járna, egy bizonyos idő eltöltéésén túl, hogy szükségszerű lenne frissíteni. Mert amit én kivettem, az az, hogy vannak ott kismillió éve pöffeszkedő országok, akiknek, akkora hatalmas a tartalékuk, és olyan nagy a területük, hogy az egyenlő jogú verseny mint olyan nem létezik?
Mintha az 5-ben, a védettség alol kikerülő orik összekerülnének, a fullra kimaxolt orikkal szembed? Szerintem ezért nincs senkinek kedve oda felmenni...

Hát ezt jól kivetted, csak vajon honnan?
Tény, ha az Aban vki eléri a topot, klánügyileg, akkor az általában bizonyos hosszabb ideig, leglább 1 - 2 hónapig ott szokott lenni.
De tekintve, hogy kivívni azt mennyi idő, én ezt igazságosnak tartom. Másrészről jópáran voltak már, akik felértek az A tetejére, s lefordultak onnan.
Harmadrészt az A topban ugyanúgy megy csata, ha megfelelő számú egymással acsarkodó klánból vannak ott a tagok, s nem szkn csücsülnek.
Mint ahogy az 5. szinten nem támadhatja a kimaxolt ori a védelem alól kijövőt, úgy az Aban sem.

Mielőtt írnál, jó lenne, ha kicsit többet tudnál az egészről.

TDK 12-02-2006 20:34

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 49368)
Miért, nem lenne tökmind1, hogy honnan fordulva kapta vki a személyiséget?
S az akárhanyadik szinten az a plusz személyiség nem lenne ugyanúgy előny?
Abból amit mondasz az lenne, hogy az Abol könnyebben fordulna vki, s egykettőre lehetne egy kis kettes, meg egy kis hármas orija kb, s utánna derülne ki, hogy nem is tud igazán játszani, de ügyesen fedez.

bár szerintem nem volt félreérthettö, de én nem ezt iram.
-elöször is én azt irtam, hogy az a-ban csak akkor nehezitsük, csak akkor kelljen magasabb top, ha az a-ban lévö orim, melynek már van két vagy több személyisége (nemcsak paranoiás, hanem skizofrén is) akar lefordulni
-másodszor pedig a kis kék 2-hez, most az uj szabályok mellett is elég a top 30%, az a-bol és a b-böl fordulva is.
csak a 3. személyiséghez kell a top 22%.

NorB 12-02-2006 20:37

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 49329)
Ez a szavazgatás jó ötlet, sok játszani nem tudó, vagy nem akaró, vagy nincs elég időm, de azért ide nekem a fordulás lehetőségét szajkózó egyén fogja megszavazni a számára legkönnyebb lefordulgatási javaslatot, s ezzel minden ugyanúgy fog menni, mint eddig. Kap mindenki kék számot a két kis szeméért. :(

Egyébként nem azzal van bajom, aki már kb a 4.nél jár, mert az sorozatban meg tudta csinálni, sorozatban végigment, nem egyszeri csoda volt, hanem azzal, aki megszerzi a kettest pl úgy, hogy pikulát nem csinált érte.
De aki már megszerzett valamennyit, az közdjön még jobban azért, hogy még magasabb legyen majd neki, ez is logikus.

Ha petíciót indítok azért, hogy ne kapjon mindenki érdemtelenül kis számot, s kellően sokan alaáírják, akkor következő héten megint erről a kérdésről lesz vita?

Még jobb:) , az 1. szavazásnál azok nem voltak, akik ellenezték, én arra hivatkozom, hogy a 2. - nál azok nincsenek, akik normális játékot akarnak, normális nehézséggel. Akkor ugye ez is meg lesz ismételve..

Egy vicc, ami itt folyik.. :)

Arrakis, szavaztál, leszel szíves tudomásul venni, hogy sokan meg máshogy szavaznak, és főként azt, hogy a szavazók között sok az A-ban is aktív játékos
a téma egyébként a kék számokról szól, nekem a kék számaim összege 9, neked mennyi? (ja és én útálok felfedezni)

All times are GMT +1. The time now is 07:51.