![]() |
|
|
:cool::cool::cool: |
Glory Man UTD
Már a mai meccs előtt is ezt hallgattam, de
(bár még közel sincs lefutva) az AC Milan - Manchester UTD 2-3 után főleg ezt hallgatom :):):) |
|
Szól a Táltos.
Készen áll a sereg, megindul a nép A halál fia minden, mi ellenünkbe lép Kétszázezer harcos vágtat a téren át Megbánja azt minden, ha ellenünkbe hág Szól a Táltos, kegyes lesz majd a szél Csodás tájról, új hazáról mesél Csillagfiak elindulnak, fényösvényben megmártóznak Zengjen a kürt, szépen zengjen, ég tavából merítkezzen Megnyílnak a kapuk, megnyílik az út A fél világ meg retteg, csak menekül, csak fut Lerombolva fekszik minden város fala Elhalkulni látszik a véres csaták zaja Szól a Táltos, kegyes lesz a víz Egybegyűlnek a magyarok, mindenki, aki hisz Holdfiai elindulnak, hűsharmatban megmártóznak Zengjen a kürt, szépen zengjen, holdsugárból merítkezzen Megpihen a sereg, megpihen a nép Tábort ver a nemzet, elérték a célt Hol védelmezőn ölel nagyhegységek orma Nyugodt szívvel hagyják ránk, az utókorra Szól a Táltos, kegyes lesz a napsugár Elhintik a magot, a jövő zálogát Napfiaik elindulnak, útporában megmártóznak Zengjen a kürt, szépen zengjen, napvilágból merítkezzen |
|
Egyébként érdekes dolog ez a Sacra Corona. (Mármint a film, megnéztem párszor.)
Az a fura, hogy én tanultam latint... Latinul a Szent Koronát úgy mondják: Corona Sacra... :D A film valódi címe (magyarul) az, hogy Koronaszent.... Nem mindegy. No de! Topsynak jár a kéz, mert szeretjük, amit belinkelt. :):) Szóljon hát az ŐSI HANGOK című szám! Ősi hangok szólnak hozzád: Vérzik a Magyar föld! Újra szólnak az égi hangok: Múltad új testet ölt! Ismét szárnyal egy lovas nemzet Erőtől duzzadő sarja. Hatalmas kincsek a gondolatban, Lelked örök haragja. Fénylő kardok csörrennek meg Hangod hallatán. Érezz együtt őseiddel Társaid oldalán! Ez volt a múlt, most a jelen Talán hoz jobb jövőt. Kardod helyett ott az öklöd, Emeld magasra föl!! |
Tisztelegjünk a vörös terror ellen küzdő Magyar katonáknak, akik névtelenül tűntek el a föld színéről...
Értük szóljon most a Névtelenül című szám... Nem emlékszünk rá, nem tudjuk a nevét sem Nem érezzük, mit ő érzett szívében Tudjuk, hogy élt, s talán szeretett Egy olyan leányt, ki övé nem lehetett Álmodozhatott, voltak vágyai Akárcsak nekünk, rózsaszín álmai Lehetett asszonya, gyermeke, háza Mit úgy teremtett meg, a keze munkája Voltak szülei, kik szeretve féltették S hogy nem jön többé vissza, ők talán érezték Szerette faluját, városát, népét Szerette a bérceket, vagy a róna képét Paraszt volt, katona, költő vagy tanár, Gróf, avagy gentri, nem számít ma már Egy biztos, magyar volt és érezte, tudta Hogyha ő feladná, a haza elbukna Mert ott van az erő, az egyszerű magyarban Egyenes derékkal, áll minden viharban |
|
All times are GMT +1. The time now is 18:25. |