![]() |
|
Kispál és a Borz - Szívrablás
Hülye voltál, mondom magamnak, majd ha ez elmúlik Csak múlna már el, nem is én vagyok ez már Csak szerettem volna, ha velem is van ilyen És most benne vagyok, még sosem volt sűrűbb homály. Pont az az egy, az az egyetlen darabja, az kéne Elvinném, s ha nem akar meghalni, a többi jön el érte A szíve egy dobozban, bársony közé raktam És kopognak, az ajtóban áll, én meg örülök, hogy itt vagy - Gyere be, mit hoztál ide el, csaknem hiánytalan - Mindenem itt van, csak a szív kéne, ami még nálad van - Azt nem adom, mert te azt örökbe adtad! - szólok mérgesen S becsapom az ajtót, felőlem meghalhat Aztán megbánom: tessék a sajátom, nesze az itt van Dobogjon az benned, szolgálja életed, amíg van Hülye voltál, mondom majd, ha ez elmúlik Csak múlna már el, nem is én vagyok ez már Hülye voltál, mondom én majd Csak múlna már el, nem is én vagyok ez már |
|
Bikini - Szabad élet
Hosszú útra indulok Hosszú útra megyek Székely hazám földje felé Keresztet vetek Üres már az állomás A végső búcsú után Félelem robog a síneken Utolsó vonatán A házak és a városok A senki földje lett Szomorú az idő, s nem változik A Kárpátok felett Virág nőtt a Hargitán A szülőföld porán Lemenő nap csókolja Keleti szél szárítja Szabad élet, hej, szabadság Jó annak aki szabadon jár De én még nem vagyok szabad Kezemen-lábamon lakat |
Ossian - Magányos angyal
Túl gyorsan és túl korán talált rá az élet, Adott, amit adhatott kevés jót és szépet. Szürke volt a hétköznap, szürke volt az ünnep, Hosszú évek múltak így, gyakran rá sem néztek. A hajnalok már vártak rá, kibontott kócos hajjal, El nem mondott szavakkal, sok-sok rejtett vággyal. Tudta jól, nem értették, soha nem szerették, Szíve mélyén vak remény, de ha elment, nem keresték. Mint amikor a gyermekek sírnak, Ha éjjel rossz álmot látnak, Belül úgy izzik a bánat. Az emlékek csendben fájnak, Mint amikor sebektől vérzel, De irgalmat nem kérsz mégsem. Belül úgy hordod a múltat, Bármi volt nem tagadtad, Törött és tépett szárnnyal, magányos angyal. Egy téli reggel indult el, hívták a messzi fények, Nem hagyott itt semmi mást, csak néhány rossz fényképet. Más világ most, ahol él, más a szó és más a fény, Tavasz, ősz, nyár és tél nélküle fúj itt a szél. Mint amikor a gyermekek sírnak, Ha éjjel rossz álmot látnak, Belül úgy izzik a bánat. Az emlékek csendben fájnak, Mint amikor sebektől vérzel, De irgalmat nem kérsz mégsem. Belül úgy hordod a múltat, Bármi volt nem tagadtad, Törött és tépett szárnnyal, magányos angyal. |
|
Pokolgép : Hol van a szó
Szeretnék álmodni egy szebb holnapot, melyet szebbnek láthatok. Óóó, szeretném, ha másképp élhetnénk, Ha egymásra nyíltan nézhetnénk. Erre vágyom rég, Ezért mindent megtennék! Erre vágyom rég, Óóóóó.... Mondd hol van a szó, ami elmondaná, amit érzek belül, miért hajt a vágy! Mondd hol van a szó, amit nem mondta el, amit érzek belül, egy egyszerű, tiszta, őszinte szó! Szeretném, azt hinni, hogy csodák vannak még, A szívekben felolvad a jég. Óóó, szeretném, ha nem lenne hazugság, ha egymáshoz nyíltan szólhatnánk! Erre vágyom rég, Ezért mindent megtennék! Erre vágyom rég Óóóóó.... Mondd hol van a szó, ami elmondaná, amit érzek belül, miért hajt a vágy! Mondd hol van a szó, amit nem mondtam el, amit érzek belül, egy egyszerű, tiszta, őszinte szó! |
Ossian - Asszony feketében Késő őszi éjszakán, Álmatlanság hajnalán, Már a Hold se volt sehol, Pihenni tért. Szobám Sötét sarkából, Egy árny vált ki a homályból, Csendben megállt szót sem szólt, Hozzám hajolt. Éreztem szívem dobban, Tudtam mindent, tud rólam, Nézett és én is néztem, Az asszonyt feketében. Lázas arcom fürkészte, Hűvös kezét rám tette, Némán nézett én is néztem, Halálos csöndben. Láttam a lámpafény, hogy nő, Sötét haján hálót sző, Bólintott, Halkan ennyit szólt: - Van még idő! Mosolygott búcsút intett, Eltűnt és súlyos csend lett, Köddé vált végleg az éjben, Az asszony fektében. Mosolygott búcsút intett, Eltűnt és súlyos csend lett, Köddé vált végleg az éjben Az asszony, Újra, ha eljön értem, Akkor majd útra hív engem, Vezet majd fekete csendben, Az asszony feketében. Nemtudom miért, ma egész nap ezt hallgathatnékom volt :) |
|
Azt hiszem, felesleges írnom, a dal magáért beszélt, és persze az Apákért :) |
All times are GMT +1. The time now is 22:55. |