![]() |
És miért baj,hogy oszgotatva van akár hülyeségekre is?
Azért ,mert fáj egyeseknek és kikapcsolják? Szerintem sokaknak ez örömet okoz és egy kis játékot hoz a fórumra is,de ez biztos nagy baj. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Én máris le tiltottam.
Köszönöm,azoknak akik eddig adtak továbbiakban ne adjon senki:-) Thx. |
Quote:
Legyen boldog a sírós brigád! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Csatlakozol:D:D Öhh,de hova?:D:D |
Quote:
de nemáááá, tök buli volt az elismertség :( |
Ez nem túl egyedi jelenség. Készítettünk egyszer egy portált, ahol a kikerülő cikkeket lehetett hasonló súlyozott módszerrel értékelni, tehát a jobb értékűek szavazata többet ért. Ott is az elején még normálisan ment az értékelés, majd egy tíz-tizenöt fős csapat elkezdte egymást nyomni. Ráadásul felvettek egy olyan viselkedési normát, hogy sok, egyébként jóval értékesebb cikkírót elriasztottak. Hosszú ideig próbáltuk különböző megoldásokkal szinten tartani a dolgot, de a végére egyszerűen megszüntek az új látogatók, a visszatérőkről nem is beszélve, és az a bennfentes társaság uralta az egész oldalt. Persze utána a cikkek száma, és szinvonala is rohamosan zuhanni kezdett, úgyhogy amint megszünt a tárhelybérlet, hagytuk a domainnel együtt veszni.
Szerencsére, itt azért nem pont ez a helyzet. Valahol pedig nagyon jó dolgok ezek, mert a közösség kontrolálja saját magát, csak éppen az egyensúlyt nehéz eltalálni. Minden szépen működik, amíg az átlaghoz képest nincsen nagy szórás, és a felhasználók csak ésszerűen használják a dolgokat, és van olyan mennyiségű AKTÍV user, ami ellensúlyozni tudja az esetleges kilengéseket. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Ui: és ez pedig nem ma volt, úgyhogy olyan sokáig lehet mégse húzta ki ez a fórum se úgy, hogy ne tök másra legyen használva ez a funkció, mint amire való lenne. :) |
Azért ez jó:D
Ennek a topicnak az első x 10 oldalait is elolvashatnátok!;) Nem fogok hsz-eket idézni,de látható minden. Na most vegyük el az elismertséget,mert semmi értelme:) Phúú ez hány oldalon keresztül volt már téma itt,akit ez ennyire befolyásol csak sajnálni tudom. |
Quote:
De olyan szépek a ződ téglák,miért kell elvenni? Akkor osztogass nyalókát vagy rágót:) |
Quote:
Nincs és kész:rolleyes::D:D:D:D;) |
Quote:
Ime néhány "indoklás" az utóbbi időből:
|
Quote:
|
Quote:
Biztos így van,annyi baj legyen. Nem vagyok tökéletes,de jó fej vagyok:):D:D |
Quote:
Sajnálom... |
[quote=Ati;162376]Amikor elismertséget adsz, akkor ki kell választanod, hogy egyetértesz-e az adott beírással, vagy sem, valamint meg kell indokolnod, hogy miért.
Ahha .. ez kb olyan indoklás,hogy miért nem toli az elf. "mert az elf nem tolvaj" nem mindegy milyen indoklással adok zöldet? "nem,mert meg kell indokolni" . :) |
Quote:
|
Quote:
Az elismertségi szavazatod 5 pontot ér Tehát ezen felül nem adhattam 6-ost,7-est stb.. és a röpült ,nesze,tessék,oltás kifejezéseket nem használtam soha:) Éreztem,hogy én leszek a fő bűnös,pedig nem érzem annak magam:( |
Quote:
Ahogy te is:rolleyes::D:D:D:D:D:D:D:D;) Meg én is és még sokan itt:-)Ö |
Quote:
Amúgy meg azért járok ide, mert itt legalább vagyunk még jó páran:D:D:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De csak ha szürkére váltottál volna:-) |
Egyszer már törölni akartam magam a fórumról,de végül mégse tettem.
A sok ellenszenves kötözködős okoska elveszi az ember kedvét ,hogy írjon akár egy szót is. Viszont rengeteg jó fej és kedves embert ismertem meg és ők kompenzálnak. Volt akivel találkoztam is és tényleg jó emberek:) Elismertség ide,elismertség oda,nem ér semmit csak dísz:) Ezt a díszt vegyük el és,akkor az egyenjogúság látszatát fogjuk kelteni legalább:) |
Quote:
És ezt nem csak én kapom sajnos:( A kezdő fórumozók kapják a legtöbb oltást az ilyen emberektől, mint a croi. Lehordani könnyebb az embert! Legyél büszke magadra kifli. |
Quote:
|
Quote:
|
Pedig tartom a véleményemet, hogy alapból nem rossz dolog a közösség aktivitására épített elismertség, amíg az valóban az elismertséget türözi, de ha átmegy olyanba, mint az iwiwen az ismeretséggyűjtés, onnan kezdve fabatkát sem ér.
|
Quote:
Arra pedig "kötelezni" embereket, hogy csak értelmes elismertségeket adjanak, nem lehet. |
Azt lehet tudni, hogy mennyi a valóban aktív fórumozók száma, mondjuk akiknek az elmúlt egy hónap alatt tíznél több hozzászólásuk született?
|
Quote:
Ha jól emlékszem, a chat topicocban tett hozzászólások meg a viccek nem növelik a hozzászólások számát. Ezt meg lehet csinálni az elismertséggel is. Lehessen adni, lehessen elismerni egy jó viccet, esetleg beszólást, de ne növelje a célszemély elismertségét. A magam részéről nagyon sajnálnám, ha megszűnne az elismertség. Emlékszem még a 2-dik és 3-dik kockámra,rohadt büszke voltam rájuk. Igaz, akkor még csak neked ért 5 pontot a zölded, és nem terjedt el ennyire a zöldosztogatás sem, szal azoknak volt úgymond háttere. Amúgy meg az ellenzőknek: hangoztatjátok, hogy nem jelent semmit, mégis ágáltok ellene. Ebben nem látom a rációt. Az tény, hogy nem rendeltetészszerűen van nagyon sokszor használva, de az egész rendszert megszüntetni talán mégse kellene ezért. Igenis jónak tartom, hogy a fórumos közösség értékelheti a tagokat. Nem megszüntetni kell szerintem, hanem értelmessé tenni. Ebbe belefér akár az is, hogy felezzük le a mostani elismertségeket, ne adj' isten nullázuk az egészet, és egy normálisabb rendszerben induljon újra a dolog. Csak ne szűnjön meg, mert sokkal többeknek fontos mint ahány tényleg érdektelennek tartja. |
Quote:
De akkor sem kapsz zűdet mert csak:rolleyes::D:D:D;) |
Quote:
Köszönöm, van épp elég, nem azért írtam:) |
Sokkal több értelmét látnám egy-egy hozzászólás értékelésének. Akkor látszik majd, hogy a "légyszi adjatok már zöldet" jellegű beírásokra ki, mit és miért reagál...
|
All times are GMT +1. The time now is 06:33. |