Quote:
Originally Posted by Meteo
(Post 79342)
Tolvajok ellen szerintem sem kéne jobban bevédeni a törpöt.
Egy javaslatom egyszer már volt, most itt jönne egy másik remélem nem ismétlés.
Olyan varázslatra gondoltam, ami a bányák és/vagy a kovácsok termelését mégjobban megdobná, "ha lúd, legyen kövér" :) alapon.
Lopják csak a tekit, vissza fog jönni az ára.
Légyszi, ne ugasson le senki, ez csak olyan brainstorming... :D
|
ehhez rengeteg raktárra van szükséged, különben pillanatok alatt betelik a hely, és ha nem tudsz kimenni a piacra, akkor elfolyik a termelésed.
ezen kívül a termelés növekedésnek mindig csak egy kisebb része realizálódik nyereségként, mert a kínálat növekedése óhatatlanul leszállítja az árat, míg a tekikereslet növekedése felfelé viszi annak az árát...
a probléma az, hogy ahhoz hogy elimináljuk a tekercslopás okozta bajokat - (lakiteki lopás -> férőhely csökkenés -> sereg/vari/toli "elvándorlás"
- hadi/toli/vari teki lopás -> erőcsökkenés
- bányász/mezőgazdász -> termeléscsökkenés)
annyi tekercs kell hogy legyen, ami egy lopással még csak minimális veszteséget hoz. ennyi tekercs benntartása viszont - mint arra valaki már rámutatott korábban - azt eredményezi, hogy a préda még zsírosabb lesz, azaz többen, és jobban fognak rámozdulni a törpénk tekercseire. kétlem hogy ekkora kiadásnövekedést tudnák egy termelésnövelő varázslattal ellensúlyozni - szerintem épp ellenkezőleg, ezzel csak a szakadék felé löknénk a törpéket (ami azért szögezzük le: most - ha nem is könnyen, de - játszható).
pedig egy olyan varázslat, amit valóban érdemesnek tűnik feltenni a mostanival szemben...
|