Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Az újrázás korlátozása rendeltetésszerű használatra. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3942)

Remedy 02-25-2010 10:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 242044)
Igen? Figyelek, folytasd. :)

Az eredeti felvetés arra irányul, hogy sokak többévi tekercsírását teszik tönkre azzal, hogy olcsón piacra dobnak nagy mennyiségű, "duplázott" tekercset.

Katonai egységben azért sokkal kevesebben tartják "minden tartalékukat".

En ugy tudom, az eredeti felvetes arra iranyul, hogy az ujrazas gomb megnyomasaval ne lehessen _vagyont_ replikalni. Legyen az egyseg, runa, vagy tekercs.

Ha csak a tekercset akarod, szerintem ertelme nincs bevezetni, hiszen ezentul akkor viszik az egyseget aztan csokolom. :)

Ati 02-25-2010 10:55

Közben kis statisztika: jelenleg összesen 8 (nyolc) olyan ország van, akinek valamelyik fajta tekercsből 10 milliónál többje lenne újrázáskor, és a szintet egy évnél kevesebb ideje kezdte. (Ebből csak 1 anarch.) 500 kör = 21 NAP!

Aki egy hónapon belül kezdte újra a szintet (pl állandó, 500 körönkénti újrázás), olyan nincs közöttük. Aki 2 hónapon belül, olyan 1 valaki.

Ati 02-25-2010 11:02

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 242049)
En ugy tudom, az eredeti felvetes arra iranyul, hogy az ujrazas gomb megnyomasaval ne lehessen _vagyont_ replikalni. Legyen az egyseg, runa, vagy tekercs.

Ha csak a tekercset akarod, szerintem ertelme nincs bevezetni, hiszen ezentul akkor viszik az egyseget aztan csokolom. :)

Bár továbbra is azt vallom, hogy a piac nem raktár, elismerem, hogy a nagymennyiségű tekercs piacradobásával fel tudja borstíni valaki a piacot, és ezzel másoknak komoly kellemetlenségeket tud okozni.

Katonák terén viszont ugyanezt egyelőre nem látom. Senki nem katonák képzésével és azok folyamatos megtartásával halmozza fel a tartalékait, így egy nagyobb mennyiségű katonaduplázás nincs ilyen jellegű kihatással senkire.

Az 1/A-ba egy nagyobb mennyiségű katonával érkezik esetleg, amit utána újrázni tud? Szerintem a mostani top országok pár nap alatt kitermelik azt a mennyiséget, anélkül, hogy támadástól kellene tartaniuk.

Tsobi 02-25-2010 11:03

Én a javaslatot szigorúan úgy támogattam, hogy az alsóbb szinteken tudatosan ne lehessen tönkretenni a piac manipulálásával mások játékát. Az A-ban ez a veszély nem fenyeget sem Ahmed, sem Báhia szempontjából.

Ha az illetőnek, aki 1,8 mrd tekiket újrázgat 5 hónapot (~4k kör) kell ücsörögnie, míg megint megteheti, nekem az elfogadható, mert ezidő alatt nem egyszer kicserélődik a csoport játékosállománya, így maximum egynél többször nem érinthet hátrányosan senkit a dolog.

Ati 02-25-2010 11:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 242044)
Az eredeti felvetés arra irányul, hogy sokak többévi tekercsírását teszik tönkre azzal, hogy olcsón piacra dobnak nagy mennyiségű, "duplázott" tekercset.

Közben a statisztikát látva javítom magam, nincs szó "sokakról", csupán néhány országról.

Tsobi 02-25-2010 11:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 242053)
Közben a statisztikát látva javítom magam, nincs szó "sokakról", csupán néhány országról.

Én rengeteg olyan emberről tudok, akiknek elveszett a hosszú idő alatt szerzett tartalékuk így újrázniuk kellett, mert máshogy nem tudták volna folytatni.

monro 02-25-2010 11:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 242051)
Bár továbbra is azt vallom, hogy a piac nem raktár, elismerem, hogy a nagymennyiségű tekercs piacradobásával fel tudja borstíni valaki a piacot, és ezzel másoknak komoly kellemetlenségeket tud okozni.

Katonák terén viszont ugyanezt egyelőre nem látom.

Viszont van mégegy piacunk ahol ugyanilyen módon fel tudja borítani a piaci helyzetet a hatalmas területen végzett termelés és a javak piaci tárolása... Ha a piac nem raktár akkor olyan rendszert találjunk ki ami ezt az elvet támogatja.

Akkor gáz lenne a sokszázmilla tekercs ha az el nem eladott rész után sápot szedne Báhia kp-ban. Ugyanígy Juszuf és Achmed...

Mindjárt tennénk egy lépést affelé hogy olyasmit tartsunk piacon amit el akarunk adni. Sőt... Segítene a topoknak is a döntésben, hogy ideje lenne lefordulni, mert csak piacra termelni túl drága :)

Ati 02-25-2010 11:16

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 242054)
Én rengeteg olyan emberről tudok, akiknek elveszett a hosszú idő alatt szerzett tartalékuk így újrázniuk kellett, mert máshogy nem tudták volna folytatni.

Már én se tudom, hogy mit írok, meg mire válaszolok... Arra akartam kilyukadni -- és látom sikerült rossz idézetet választanom hozzá :D --, hogy nem sokan élnek a nagyobb mennyiségű tekercsek "duplázásával", és ezek piacradobásával.

Mindamellett, hogy valahol nem tartom egy rossz dolognak, hogy időnként a piaci áruk egy picit felfrissüljenek, hiszen a piac továbbra sem raktár, még ha most a piacozókat védjük is valamelyest.

Remedy 02-25-2010 11:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 242051)
Az 1/A-ba egy nagyobb mennyiségű katonával érkezik esetleg, amit utána újrázni tud? Szerintem a mostani top országok pár nap alatt kitermelik azt a mennyiséget, anélkül, hogy támadástól kellene tartaniuk.

Nezhetjuk igy is, bar nemtom mi koze a topnak ehhez, de szamolgassunk.

En szemely szerint 90 nap alatt termelek ki a katonakepzesembol 3 milla katonat.

Erre feljon vki, aki semmit sem csinal, csak 500 kor alatt nyom egy gombot, es 1 napig a hod elott ul ujrakepezni a katonait? (ezzel 3x annyit "termelve", mint en) :)

(Hidd el, a topba kerulni sem 2 perc volt, nem keves idobe, energiaba, penzbe, es tudasba is kerult)

Szoval nem kellene mindig ezzel a top katonatermelessel dobalozni, ha kerhetem. :)

Tsobi 02-25-2010 11:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 242056)
Mindamellett, hogy valahol nem tartom egy rossz dolognak, hogy időnként a piaci áruk egy picit felfrissüljenek, hiszen a piac továbbra sem raktár, még ha most a piacozókat védjük is valamelyest.

A piac nem raktár, így van. De az 'ellehetetlenítéshez' elég egy ember manipulációja és az esetleg eladásra kínált nagy mennyiségű áru is elveszik.

All times are GMT +1. The time now is 09:54.