![]() |
Quote:
Szóval ha valaki ír, akkor várja el magától az igényességet és ne magyarázkodjon, akkor se ha igaza van. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
tartatom magam: elvárom, hogy másik is így gondoljanak rám, mert, nem mindig a helyesírás: ott kimaradt egy "megy" szó, a mindig után. |
Quote:
|
Quote:
|
Kérlek védd meg az állásponmtodat:
A királyságot felváltotta a köztársoság és a király által adományozható címek - nemesi rangok- ezáltal megszüntek. Amennyiben a köztársosági elnök ma valakinek egy ilyen címet adományozna, attól Ő még nem vállna igazi nemessé. Ha én holnaptól báró Nagy Péter lennék, még a nép nem ismerne el, mint feljebbvalójukat és nem hajbókolnának nekem. Illetve a nemesi kedvezmények se illetnének meg, mert azok a mai világban már kivitelezhetetlenek. |
Nekem elég,hogy kék a vérem :)
|
Quote:
Elit pedig mindig van, és mindig szükség lesz rá. Először kezdjük a második résszel: Ma is ugyanúgy megvan az elit felé a hajbókolás, érzésem szerint. Nemesi kedvezmények pedig a francia forradalom óta nincsenek. A nemesi előjogokat eltörölték, de ezzel a nemességet magát nem. A címek megszűntek, de ettől az alapvető dolgok nem változtak, akiknek előtte tekintélye volt, az nagyrészt megmaradt. A köztársasági elnök már nem adományoz ilyen címeket ami tagadhatatlan. Quote:
Ha valaki az elittel egy szintre kerül, akkor még nem lesz az elit tagja. Akkor válik azzá, ha az elit befogadja. Ez az új rang. Tehát igenis a rang teszi nemessé valakit. Furcsa, de én így látom. |
Quote:
|
Tehát ha szerzek egy nagy rakás pénzt, lesz egy-két rendőr-politikus barátom és az "elit" azt mondja jó fej vagyok, akkor már ugyan arra a szintre jutottam, mintha nemes lennék?
|
Quote:
És itt jön be a Noblesse oblige :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ui.: a művész szabadsága (és szabadossága) nem keverendő össze a pongyolasággal... Ezen túlmenően: az egyébként értelmes szavak egymás mellé hányása sem tévesztendő össze a művészettel... |
No, osszuk és szorozzuk még egy kicsit a dolgot, hátha van még valakinek valami frappáns riposztja :p:p
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Azert ha mar peldalozol, legyszives pontosan. :) |
Quote:
|
Fonetikusan Apoliner :p
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Vagy ismeretlen... :) |
Nem értem mi értelme fennakadni olyan dolgokon,mint egy egy elgépelés. :rolleyes:
|
Quote:
Ráadásul nemcsak elgépelésekről van szó... |
melóhelyen felmondott két technikus egy időben. nekem kell elvégezni a plussz munkát, de persze béremelésről szó sincs. annyit dolgozom délutánonként, mint délelőttben 4-en... :S
|
Egyszer dupla n-nel írta az 'utána' szót,másszor kihagyott egy z betűt a 'sznobizmusból'. Az pedig,hogy fonetikusan írta le egy művész nevét,teljesen érthető. Peti gondol azokra az egyszerű emberekre is,akik időnként mindennel hevesen egyetértenek a fórumon.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 13:28. |