![]() |
Még ma lehet javasolni az eddig beszélt ötletek közül azt, amelyik szimpatikus (összefoglalva az egész javaslatot). Ha úgy érzed, hogy az a verzió, amit Te támogatnál, nem lett javasolva, javasold azt. Holnap már indul róla a szavazás, új javaslatokat már nem fogadok. Ma van az utolsó nap, hajrá! :)
|
Legyen olyan változat is hogy minden maradjon a régiben.Köszi!Arra is tuti fognak szavazni!
|
Quote:
|
Akkor a javaslatom...
Bocs, Monró, visszaolvasva kiderült, hogy vétettem benne hibát. És én ugyan értem, amit leírtam, de lehet, csak azért, mert tudom, mit akartam írni! :p Most akkor leírom újra.
1000 hektárig a felfedezés képlete ugyanaz, mint eddig. 1000 heki felett a felfedezés emberigényének képlete terület/10, de ez csak az alap. a képletben szereplő terület a következőkkel egészül ki: - építés alatt álló terület +1/db; - üres terület +2/db; - limit feletti felfedezés +2/db. Az első kettő a mostani képletben is kb így szerepel (másképp van fogalmazva, de pont így növeli a látszó területet), a limit feletti felfedezés szorul még magyarázatra. A limit az a határ, ami alatt maradva az ország területe, az addigi felfedezés még külön nem drágítja a további felfedezéseket, ez vagy 1000 Ha, vagy az adott csoport top30%-án álló ország területe (pontosabban, a kettő közül a nagyobb), az e fölött felfedezéssel szerzett terület számít bele a limit feletti felfedezésbe. A limit feletti felfedezés csökken, ha az ország területet veszít (foglaltak tőlle, vagy az A-ban, a klánszabályok miatt, földet ad le), illetve szintlépéskor nullázódik. Ez utóbbin nincs mit magyarázni, de az előzőn igen, mégpedig a mértékét. Erre két szempont van: a: a limit feletti felfedezés csökken a foglalás/földleadás arányában; b: a limit feletti terület nem lehet nagyobb, mint az ország területe - a limit mérete. Értelemszerűen, nem lehet kisebb 0-nál sem. Hogy ezek mit jelentenek, példa: az ország területe 1200 heki, a limit 1000 heki, és épp most vernek le rólla 60 hekit (ez 5%-os veszteség), így 1140 hekije marad. 'A' eset: 100 heki volt a limit feletti felfedezés. Eredetileg a felfedezés emberigénye: (1200+2*100)/10=140 fõ. Az ütés után, az 'a' módosítás után a limit feletti felfedezése 95 ha, ami a 'b' módosítás után marad 95 ha. Ekkor a felfedezés emberigénye (1140+2*95)/10=133 fõ. Ha visszaüti az elvesztett területet, a felfedezési igény (1200+2*95)/10=139 fõ, ha visszafedezi magát, akkor (1200+2*155)/10=151 fõ. 'B' eset: 200 heki volt a limit feletti felfedezés. Eredetileg a felfedezés emberigénye: (1200+2*200)/10=160 fõ. Az ütés után, az 'a' módosítás után a limit feletti felfedezése 190 ha, ami a 'b' módosítás után már csak 140 ha. Ekkor a felfedezés emberigénye (1140+2*140)/10=142 fõ.Ha visszaüti az elvesztett területet, a felfedezési igény (1200+2*140)/10=148 fõ, ha visszafedezi magát, akkor (1200+2*200)/10=160 fõ. |
Látom terjedelmeseket írtatok.
Az a bajom, hogy ez főleg az A-ra hat majd ki, és sok olyan ember ír, aki nem is játszik az 1/A-ban. A másik az, hogy vagyunk az A-ban 500-an, abból ez a fejlesztés kb 20-30 orinak lenne jó. És a többi ?....:( |
Quote:
|
Ezzel csak egysíkúbb lesz a játék szvsz. Mindenki ütni akar, és eltünnek a bányás törpék, a nagy varisok...
Ami jó volt jó pár évig, miért kell szerintem elrontani. Ha látnák jó ötletet, akkor nem lennék ilyen ellenkező, de még nem irt senki olyat. |
Quote:
A top1-2 klán ígyis ugyis fel fogja vinni az orikat, max több napba kerül, de a sok kisebb klán aki a tront akarja, miből viszi fel az orijaikat ? 20 db 100% bankos ori kevés lenne ehhez. |
Quote:
Itt le van folytva ezzel a fedezés.Csak ugy tudnának tovább menni ha bevernének valakit amitől elég messze állnak.Szóval nem értem mi az hogy nem lehet őket utolérni... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 18:45. |