Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

Gyula 02-11-2007 00:17

EGy Semmire kellő helytartó felemlekedése és bukása!

Szép jó estét :)

Lenne egy picike kis mondani valóm. Kiváncsiak vagytok rá?
Igen? Jó akkor elmesélem :)
Hogy ne vétsek a szabályok ellen, elferditem a számszerü adatokat.
Adott egy ország, aki katonákat képez, elad meg vesz tovább képez, piaci igényeknek megfelelően., nagyon penge kis ori. Egy igazi businesman a gazdája.
Ebben az oriban van 20000db ijjász és van benne 6000db lovacska.
Ez az ország piaci megrendelésre képez 18000db lovacskát.
Jön a körváltás, és most kezd a történet izgalmas lenni.
A pontos és halálbiztos hipperszuper spéci helytartó akcóba lép.
Megnyitja a katona piacot - jó hisz ez a dolga- elad 6000db lovast, furcsa, de tegyen így, eközben a homokóra halkan serceg, tovább folyik a körváltás.
(Itt már fokozódi ka feszültség) Majd jelent a jó helytartó ki épp nincs berúgba.
- Főnök, csináltam egy nagyot, lefokoztam 12k paripát parasztá, ugye jó fej vagyok?
-Mit csináltál te tróger????
-Lefokoztam 12k lovast parasztá!
- (Nyomdafgestéket nem tűrő szavak hosszú sora következik, ráadásul ezek a szavak a fórumetikett minden egyes pontjába ütköznek.

Kérdések

-Ha már megnyitotta a piacot, miért nem lehetett minden felesleget eladni?
(nem, nem volt emberhiány és éhezés sem volt, igen hely valóban nem volt neki és képzésröl jöttek be.)
-Méirt van ez így?
-Miért ilyen tróger a helytartó?
-Miért ver engem a sors?
-Miért kellett a fél vagyonomat elherdálnia?
-Ki találtaki hogy ez igy legyen?
-Lehet ezene változtatni????

És ne kérdezzétek, nem, egyáltalán nem vagyok ideges, nem káromkodok csúnyán. Jó?
Csendben elvonulok egy sarokba sirdogálni, ne szóljon hozzám senki, jó?

Gyula 02-11-2007 00:20

jajj azt elfelejtettem hogy nicns valakinek egy occsójár megvásárolható monitorja? a régi sajnos körváltás után nem sokkal tönkre ment. :mad:

Remedy 02-11-2007 10:44

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 72936)
Szép jó estét :)

Lenne egy picike kis mondani valóm. Kiváncsiak vagytok rá?
Igen? Jó akkor elmesélem :)
Hogy ne vétsek a szabályok ellen, elferditem a számszerü adatokat.
Adott egy ország, aki katonákat képez, elad meg vesz tovább képez, piaci igényeknek megfelelően., nagyon penge kis ori. Egy igazi businesman a gazdája.
Ebben az oriban van 20000db ijjász és van benne 6000db lovacska.
Ez az ország piaci megrendelésre képez 18000db lovacskát.
Jön a körváltás, és most kezd a történet izgalmas lenni.
A pontos és halálbiztos hipperszuper spéci helytartó akcóba lép.
Megnyitja a katona piacot - jó hisz ez a dolga- elad 6000db lovast, furcsa, de tegyen így, eközben a homokóra halkan serceg, tovább folyik a körváltás.
(Itt már fokozódi ka feszültség) Majd jelent a jó helytartó ki épp nincs berúgba.
- Főnök, csináltam egy nagyot, lefokoztam 12k paripát parasztá, ugye jó fej vagyok?
-Mit csináltál te tróger????
-Lefokoztam 12k lovast parasztá!
- (Nyomdafgestéket nem tűrő szavak hosszú sora következik, ráadásul ezek a szavak a fórumetikett minden egyes pontjába ütköznek.

Kérdések

-Ha már megnyitotta a piacot, miért nem lehetett minden felesleget eladni?
(nem, nem volt emberhiány és éhezés sem volt, igen hely valóban nem volt neki és képzésröl jöttek be.)
-Méirt van ez így?
-Miért ilyen tróger a helytartó?
-Miért ver engem a sors?
-Miért kellett a fél vagyonomat elherdálnia?
-Ki találtaki hogy ez igy legyen?
-Lehet ezene változtatni????

Szia Gyulam!

Ez a helytarto normalis mukodese.

Idezek is neked izibe a sugobol:

Hiába van beállítva, hogy az el nem férő egységeket adja el a helytartó, nem teszi!
Ha a helytartót hagyod képezni, akkor nem fog túlképezni, hacsak ezt nem kéred. Ilyenkor is lehet olyan eset, hogy elmennek a katonák, ha valamilyen külső tényező megváltozik, pl kopik a tekercs.

Ha azonban az adott körben több katona jön be, mint elfér, akkor azokkal a katonákkal semmit nem tudsz csinálni, azok elmennek, helytartó nélkül is. A helytartó ilyenkor annyit csinál, hogy amennyiben van sima katonád, és az jön be, a körváltás előtt helyet csinál az újonnan érkező katonáknak, és a meglevő katonáidat adja el. Ha azonban sima katona jön be, és mondjuk csak elited van, akkor ezeket a magasabb értékű katonákat nem fogja kitenni piacra, hiszen ezzel országodat komoly veszélybe sodorná.

A helytartó nem tesz mást, mint körváltás előtt megpróbál arról gondoskodni, hogy a beérkező képzésnek legyen helye. Ha ez nem sikerül (nagyobb egységet nem áldoz fel), akkor a frissen beérkező képzés még az adott körben elhagyja a sereget, ahogy ezt normál esetben is teszi ilyenkor. A helytartó tehát nem csinál többet, mint amit normálisan tudnál, csupán előre gondolkozva próbál helyet szorítani a beérkezőknek.

Irom az egysegek fontossagat is:

A seregből távozás sorrendbe ugyanaz, mint az otthoni sereg esetében, vagyis először a sima katonák távoznak, ha továbbra sincs nekik elég hely, akkor a támadók, lovasok, védők, íjászok, majd legvégül az elitek. Ha a katonák nem férnek el, akkor egyetlen kör leforgása alatt sereged akkora létszámra csökken, amekkorának helye van!

Szoval: jott be pacid. A helytarto igyekezett nekik helyet szoritani:

Aszondja:

Nezzuk mar, jon be 18k paci, de nincs hely neki, na mostan micsinaljak?

Mit is tehetek ki a piacra? lovast, tamadot, es katonat. Nahat, se tamado, se katona nincs az oriban, csak 6k lo. Na akkor ezt kiteszem izibe!

Sajnos, mivel nagyobb egyseget nem aldozhatok fel, ezert az ijaszok maradnak, es el fog menni a 12k lo, ami nem fer be... Sajnalom gazdam, de igy kell mukodnom!

Gyula 02-12-2007 23:14

Köszi Remy a regényes megfogalmazást :) Most már tudom hogy mekkora hülye vagyok :)

laci 02-13-2007 02:26

Te Gyula, és télleg szétütötted a monitorodat??? :D :D :D :D

Zsáni 02-13-2007 07:05

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 73438)
Köszi Remy a regényes megfogalmazást :) Most már tudom hogy mekkora hülye vagyok :)

erre inkább nyem reagálok, bár szerintem többen erősen vissza fogjuk magunkat :)

Kubbi 02-22-2007 18:24

Vari helyett tolit képzek :mad: :mad: :mad:
Egy egész napi képzésem fog most elmenni., mert nem férnek el a piszkok a 2db kocsmámban!!!!!!!!!!!!!:mad: :mad: :mad: :mad:

Még a szövijeimnek el sem mondtam. Tutti kiröhögnek :D. Tegnap is volt egy hasonló alakításom, igaz más témakörből.

Remedy 02-22-2007 18:54

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 75299)
Egy egész napi képzésem fog most elmenni., mert nem férnek el a piszkok a 2db kocsmámban!!!!!!!!!!!!!:mad: :mad: :mad: :mad:

Még a szövijeimnek el sem mondtam. Tutti kiröhögnek :D. Tegnap is volt egy hasonló alakításom, igaz más témakörből.

Raadasul az esemenylistabol se fogod tudni kitorolni :P

Kubbi 02-22-2007 19:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 75305)
Raadasul az esemenylistabol se fogod tudni kitorolni :P

Na igen. Ez a fő gond... :D
Már csak az a kérdés melyik veszi észre hamarabb. :(
És kezd el vele cukkolni... :D

Penya 02-22-2007 19:44

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 75299)

Miért nem teszed ki a piacra amikor bejön a képzés?

All times are GMT +1. The time now is 15:42.