![]() |
Quote:
Akkor viszont :confused::confused:! |
Quote:
huzol egy kört, behuzod a 60'-at és a pontok közé huzol felező merőlegeseket... ugye akkor a kör kerületén lesz 12 pontod:) nah ha minden 3-at összekötöd akkor az egy négyzet:) vagy egy másik: huzol egy egyenest, szerkesztesz rá egy merőleges egyenest, majd a metszés pontból egy kört, a 2egyenesen a 4metszés pont kiad egy négyzetet:) a gyök2-es dologra meg: szerkesztesz egy egyenlőszárú derékszögü háromszöget, és az átmérő, a befogók, gyök2szöröse lesz:) tehát gyakorlatban pl, vezsel 2 merőleges egyenest és metszéspontból felméred a kivánt szakaszt rájuk, a 2metszéspontot összekötöd, és máris megvan a gyök2-es:) Quote:
illetve talán van egy megoldás, de nem hiszem,hogy elfogadható: eltolással húz 2párhuzamos egyenest, majd 2 között satirozd be teljesen... garantálom,hogy ott lesz vhol a középpárhuzamos is:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Egyébként biztos fennvan mindkettő a neten, de azért majd agyalok rajta. |
Ritkán jutok mostanság ide de msot újra.
Hát túl megfelelő megoldást eddig nem láttam mert felezőmerőlegest csak körzövel nem lehet:) Duplázni, sokszorozni lehet a szakasz hosszát de felezni nem. Pont ezért én már tudok egy módszert amivel megszerkeszthető egy tesztöleges négyzet. Viszont olyan kellene aminek segítségével megadott 2pontból is megtudjuk szerkeszteni(ha a megadott 2 pont 2csúcs) Gyök2-es dolog meg hát mivel körzővel háromszöget nem igazán tudok így:) A másiknál meg egy egyoldalú vonalzót kellene használni amivel kb ennyit lehet: Szakaszokat húzni Merőlegest,párhuzamost nem... |
Ha én válaszhatom ki az oldalt, akkor tudok négyzetet szerkeszteni (azaz 2*gyök(6) oldalút)
Megtaláltam az általános feladat megoldását, aki tudja mi az az invertálás, annak nem lesz meglepő, hogy az az egész alapja. Én talán kétszer olvastam róla, úgyhogy már elfelejtettem mi az. "Elemi" megoldás meg nyilván nincs a problémára. Szóval ha kell, át tudom küldeni, amit találtam, de egyelőre még nem a te szinted, meg már nem si az enyém :) A vonalzósra abban sem vagyok biztos, hogy van-e megoldás ilyen feltételek mellett. |
Quote:
Sokat nem érek vele ha olyan megoldást küldesz el amihez közöm nincs de azért megnézném:D Pár képet már én is láttam a megoldásról de nekem úgy tűnt ott sem a 2 megadott pont lett végül a csúcspont.(szerintem) A vonalzós meg hát: ha kezembe adnak egy egyélű vonalzót persze,hogy megtudom oldani mert van annak egy hossza és ha a kezembe van akkor tudok vele paralerogrammát csinálni.(felrakom a felső egyenesre ott bejelölöm a vonalzó elejét,végét aztán az elsóre ott is elejét végét és meg is vagyok) De gondolom itt a vonalzót is végtelen hosszúnak kell tekinteni:) |
All times are GMT +1. The time now is 15:42. |