Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
(Post 267259)
Az a hajó nem véletlenül rohadt a galaxis közepén megállva az ürben, ráadásul úgyhogy még energiája is volt. Ráadásul kategóriában köze nincs a destinyhez,főleg hogy Rush kifejezetten a destiny-re kiváncsi.
|
Azért arra kíváncsi, mert azzal találkozott először. Ha egy másikkal találkozott volna, akkor a másikra lenne kíváncsi.
Eddig hány hajót hoztak vissza a roncstelepről a sorozatban? :) Csak egy kis akarás kérdése a forgatókönyvírók részéről. :) SG1-ben is, Atlantisban is, csak úgy hemzsegtek a mások által kidobott, SG-személyzet által pedig pillanatok alatt megjavított hajók.
Quote:
(Post 267259)
Amúgy még mindig nem értem mire gondolsz,hogy kulcsfontosságú események 1mondatos megmagyarázása
|
Annyi volt, hogy már nem is emlékszem mindre. Csak pár így hírtelen:
Rush hogy kerül vissza, miután otthagyták a lakatlan bolygón? Jöttek az ismeretlen idegenek, akik elrabolták, majd visszajöttek vele.
A telepesek, akiket otthagytak a lakhatónak tűnő bolygón, hogy vészelték át a telet? Jöttek a mégismeretlenebb idegenek, akik hopsz, ideteremtettek egy fél tucat faházat elegendő tüzifával.
A doki gyereke hogy kerüle el a hajóról? Jöttek ugyanezek az ismeretlen idegenek, akik egy pillanat alatt a galaxis másik felére repítették a bébit.
Amin csodálkoztam, hogy egyáltalán történetileg foglalkoztak vele, hogy megoldják, nem csak hirtelen maguktól jobban lettek: az évadzáró/nyitó csata sebesültjei. A hajó legénységének fele félholt egy dokival, aki maga is megsérült, ráadásul babát vár. Mi a teendő hát? Persze, hogy használjuk a köveket, és előszedtünk máris a zsebünkből 4 profi orvost, akik mindent ellátnak.
Quote:
(Post 267259)
az SG-1 és az Atlantis nagy hibája volt, hogy egy tablettal vagy nélkül, mindenféle idegen technológiát pár perc alatt megtanultak használni,és 2perc alatt értettek meg olyan mély elméleti matematikai és fizikai dolgokat, amiknek még a létezésére sem gondoltak előtte...
|
Itt is mennyien beszélik az ősök nyelvét? Lassan mindenki beszéli, mégis amikor titkosan kell egymással kommunikálni, azt használják. Mindenki érti ugyan, de olyankor biztos valami speciális nyelvjárást hsználnak... :)
Ami az SG1-ben is és az Atlantisban is megvolt, az a humor. Mindkét sorozatban volt 1-1 (+a Daniel :)) szereplő, akik humorosak voltak, vicces helyzeteket okoztak, és úgy egyáltalán, élvezni lehetett, hogy a legnagyobb izgalmak közepette egy-egy poéntól majd leestem a székről. Egy ilyen karaktert én nagyon hiányolok innen. Még a régi sorozatok vicces figurái is búskomor szerepeket kaptak itt. Sehol egy poénos beszólás se O'Neill-től, se Danieltől.
Quote:
(Post 267259)
pl a legnevetségesebb ebből az ugrók helyzete. elvesztettek 2-öt már alig volt 1db erre hoppá, találnak egy atlantis szerü várost ahol még drone-ok is voltak. megint leamortizálodnak az ugrók, hoppá találnak egy vízalatti hangárt...
|
Mi az az ugró? (Atlantist nem láttam már magyarul. Csak a SG1 első 9 évadát, ahol ugye nagylelkesen abbahagyták a sorozat vetítését az ügyes, okos magyar kereskedelmi csatornák... Bár sok köszönet abban se volt, amikor adták, merthogy az egymás mellett párhuzamosan futó sorozatokat még véletlenül sem helyes sorrendben adták ugye... :))
Quote:
(Post 267259)
itt pl azért megköti őket,hogy nincs használható kompjuk.
|
Amikor kell, akkor azért mindig találnak egyet. Legutóbb is komppal mentek le a bolygóra (amit összetörtek), előtte is egy csomó helyre komppal mentek. Van azért abból nekik.