![]() |
Quote:
|
Quote:
Súgok: osztás. A fekete lyukak pedig úgy jöttek létre, hogy Isten nullával osztott. :D |
Quote:
|
Ha tudnátok valami jó feladatot, ami nem szorosan kapcsolódik a középsuli 1 osztályos tanyagaához, de azért meg tudnám csinálni, akkor légyszi másoljatok be ilyeneket.LEginkább olyanokra gondolok, amikhez igazán sokat kell gondolkozni.Ezt mind azért kérem tőletek, mert matek versenyre megyek, és bizony a suliban van egy nagy rivális, eddig körülbelül egában állunk, de szeretnék gyakorolni egy kicsit.Köszi
|
Remélem megfelelnek, de biztos nem vagyok benne.
1.Legyen a és b pozitív egész szám. Lehet-e a^2+4b és b^2+4a egyszerre négyzetszám? 2.(Szerintem ehhez se kell tudni szinte semmit, csak gondolkodni, próbálkozni, de attól még nehéz feladat) Igazoljuk, hogy (gyök{2}+1)^{1/100}+ (gyök{2}-1)^{1/100} irracionális szám. 3. Ki lehet-e színezni a pozitív racionális számokat pirossal és kékkel úgy, hogy piros és kék szám is keletkezzen, és (a) a piros számok összege piros, a kék számok összege kék legyen; (b) a piros számok szorzata piros, a kék számok szorzata kék legyen? 4. Oldjuk meg az x6-6x+5=0 egyenletet. 5. Igazoljuk, hogy ha egy konvex négyszög területét mindkét középvonala felezi, akkor az paralelogramma. |
Quote:
|
Hát akkor egy kis segítséget újra:
Hogyan lehet csak körző segítségével négyzetet szerkeszteni?(jobban mondva kijelölni 4pontot ami egy négyzetet határoz meg) Hát itt vannak elképzeléseim de nem igazán sikeresek. Itt kb azt szeretném tudni,hogy lehet valaminek a gyök2szeresét megszerkeszteni:) Hogyan lehet csak vonalzó segítségével 2 párhuzamos középpárhuzamosát megszerkeszteni ha a vonalzón nincs számozás tehát mérésre nem használható. Hát itt én gondolom kb de ott: A vonalzóval kell derékszöget huzni ami hát ... Vagy csúsztatni de az megint érdekes lenne 1 vonalzóval...(bár nincs írva sehol,hogy 1...) Tehát ha van másfajta mód azt szivesen fogadom ide is |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
1. eleg nehez lehet csak korzovel egyenest huzni... :) 2. Tudtommal a felezomerolegeshez pedig kell korzo is, ez nem adott a masodik feladatban. :) |
All times are GMT +1. The time now is 13:46. |