Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Fantasy, szerepjátékok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=26)
-   -   M.a.g.u.s. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=32)

naramis 06-05-2007 13:50

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 98058)
Az ötlet jó, anno én is meséltem ilyet, de sajna van egy igen durva kerékkötője:

A karakterek lelkének fejlődése. A képzettségek szépen beérnek, de nagyon nehéz a lelki fejlődést is mellé rakni, hogy párhuzamosan, egymást indokolva alakuljanak ki.

Javasolnám az "időpörgetést". :D

Ha nem jáccatod le mindennapjaikat akkor nem fejlődnek túl gyorsan egyikirányba sem:eek:

naramis 06-05-2007 13:54

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 98228)
Sokat gondolkodtam rajta, az abszolút kezdés még gyerekként lenne, innen onnan összefogdosott rabszolgajelöltek szökésétől elindulva tapasztalati úton nőnének fel. Persze nem dorani tűzvarázsló kerül ki a végén, de érdekes lehet végigjátszani hogy a csenő hajlamú kislány hogyan válik félelmetes tolvajjá, és hogy a kardot el nem bíró suhanc hogyan lesz félelmetes harcos, nem beszélve egy két egzotikus gondolatról...:)

Szerintem ez a fajta játék nagyon élvezetes, de a mesélőnek kínhalál... ;)

Massza Rex 06-05-2007 13:56

A karakterek nem egyformák, tehát ha pörgetsz 1 évet, akkor az egyiknek elég, a másiknak még nem. Ha meg 2 évet pörgetsz, akkor az első már "üresbe" megy. Olyan ez,. mint egy osztálytalálkozó, kiderül, hogy az eltelt évek alatt ki merre hány lépés.

Nehéz erről így általánoságban beszélni, nem biztos, hogy mindehol ua hangsúlyt fektetnek a karakterek lelki fejlődésére.

Persze el lehet intézni ezt a szakaszt azzal is, hogy eltelt x+y év, és tapasztalt harcossá érett a beszélni alig tudó parasztfiúl...de ekkor meg minek indultunk 0. Tsz-en???

naramis 06-05-2007 14:19

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 101146)
A karakterek nem egyformák, tehát ha pörgetsz 1 évet, akkor az egyiknek elég, a másiknak még nem. Ha meg 2 évet pörgetsz, akkor az első már "üresbe" megy. Olyan ez,. mint egy osztálytalálkozó, kiderül, hogy az eltelt évek alatt ki merre hány lépés.

Nehéz erről így általánoságban beszélni, nem biztos, hogy mindehol ua hangsúlyt fektetnek a karakterek lelki fejlődésére.

Persze el lehet intézni ezt a szakaszt azzal is, hogy eltelt x+y év, és tapasztalt harcossá érett a beszélni alig tudó parasztfiúl...de ekkor meg minek indultunk 0. Tsz-en???

Nem évekre gondoltam, bár az sem lehetetlen...
1 nap,vagy hét, vagy hónap...

Igazad van, nem lehet a dologról általánosságban beszélni ;)

Erion 06-20-2007 10:12

nekem is szólhattok, ha kell 1 tűzvarázsló...

Massza Rex 06-20-2007 10:14

A tűzvarázsló nem a legszerencsésebb választás 0. Tszű játékra...szvsz...

Massza Rex 06-20-2007 10:23

Amíg a bátor pék és a bivaly izomzatú kovács fia felkerekedik, hogy felkutassa (a vélhetőleg orwellánusok sötét szertártása miatt) eltűnt foltos cicát, addig sajna (a számvevő első fiának) Umrilnak, a tűzvarázsló tanocnak megen a szobájában kell magolni az ősi godoni jeleket, mert holnap nagyzéhá lesz, és Korom tanárúr nem az irgalmáról híres...pehhh...:D

Chris 06-20-2007 10:37

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 104117)
Amíg a bátor pék és a bivaly izomzatú kovács fia felkerekedik, hogy felkutassa (a vélhetőleg orwellánusok sötét szertártása miatt) eltűnt foltos cicát, addig sajna (a számvevő első fiának) Umrilnak, a tűzvarázsló tanocnak megen a szobájában kell magolni az ősi godoni jeleket, mert holnap nagyzéhá lesz, és Korom tanárúr nem az irgalmáról híres...pehhh...:D

Ez nem csak a tűzvarázslókra igaz. Ugyan ezt lehetne elmondani a varázslókról, a boszorkánymesterekről, a boszorkányokról, stb. Varázshasználók közül talán a sámán lehet(ne) kivétel ilyen szempontból... :rolleyes:

Steve 06-20-2007 12:16

Amik kábéra élnek ilyen mesében szerintem az tolvaj és a harcos legelsősorban. És ahiogy Chris említette egy sámán jól mutatna a partiban,, ahogy a benne szunnyadó farkas lassan törne elő :)

Massza Rex 06-20-2007 12:27

Egy ennyire lúzer sámán, szerintem még nem mer a farkashoz imádkozni, inkább csak a Nagy Réti Pocokhoz :eek:

All times are GMT +1. The time now is 02:59.