Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

BigPi2 05-03-2009 09:29

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 210199)
az informacioszerzes barmilyen formajat ellenzem.. a hulla legyen vak vagy meg a vaknal is vaksibb...

az persze, tetszik, hogy olyan egysegeket kapjon amilyenek elhullanak, es ezeket akar nyertes csata van akar vesztes megkaphatna.. hisz meghalnak :P

gyujtas szerintem nem veszes...

Ehhez képest korábban ezt írtad.:

"Nekem lenne egy javaslatom a hullának az építkezéshez legyen elég jóval kisebb mennyiségű építőanyag.. mondjuk tized annyi "

Már, pedig építkezés épp a gyújtás próblémája miatt vetődöt fel. Lehet, hogy nem is gondoltad komolyan, és egyszerűen csak egy ötletgyáros vagy akinek hirtelen valami az eszébe jut amit közé tesz minden megfontolás nékül.

A fent leírt idézetet akartam bemásolni a gyújtás próbléma köréhez. De mivel maga az ötletgazda sem hisz benne ezek után azt hiszem eltekintek ettől.

Rotcsa 05-03-2009 11:11

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 210189)
Rotcsa abban tévedsz, hogy csak ennyire durva beavatkozás árán lehetne sikeres a fejlesztés.

A jelenlegi állapotokat figyelebe véve is, csak passzív információ szerzést tudnék elképzelni.
Pl:ha sikeres támadást, vagy védést hajtottál végre egy ország ellen azután ha az ártó szándékú varázslatot, vagy tolvaj akciót visz végbe, akkor azok leleplezik őt.

Ez az elképzelés határozottan tetszik!!:D Mért nem nekem jutott eszembe..?!:rolleyes:

Rotcsa 05-03-2009 11:35

Quote:

Originally Posted by stivi (Post 210188)
Hello!
Megmondom őszintén nem olvastam végig 50 oldalnyi hozzászólást. Ezért bocsánat, ha olyat írok, ami esetleg már volt.
A következő ötleteim vannak a hullákhoz. Amik nem nagymértékben javítanak, de egy játszhatóbbá teszik a fajt. Nem teszik támadhatatlanná, csak hamarabb tud regenerálódni.

2. Állandó Teljes krónika. Így ők is megtehetik, hogy nem támadnak 100% haderővel.

4. A sikeres csatában elhullott ellenfelet nem alapkatonaként kapja, hanem ugyanolyan egységként, amibe volt. Csökken a képzési költsége.

5. A mészárlásnál minden áldozatot kapjon meg. Nagymértékben növeli a haderőt. Állandóan teltház lesz otthon. Még piacozhat is az egységekkel.

6. Az épületek építési idejének lecsökkentése 3-4 kör. (ellenben az alapanyag, és vagy az építés árának megemelése) Hamarabb helyreáll gyújtás és bontás után.

Hát kb. ennyi
stivi

A bennhagyott pontokat jónak tartom, kivétel a 6. pont. Azon változtatnék, mégpedig:
Az építési időt 5 körre módosítanám túlórában és 9 körre alapból.
Az építés-árak megemelését nem támogatnám. Mert ha hulla, akkor miért kéne neki olyan drága alapanyag? Még az orkok is igénytelenebbek.

sutike31005 05-03-2009 17:52

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 210202)
Ehhez képest korábban ezt írtad.:

"Nekem lenne egy javaslatom a hullának az építkezéshez legyen elég jóval kisebb mennyiségű építőanyag.. mondjuk tized annyi "

Már, pedig építkezés épp a gyújtás próblémája miatt vetődöt fel.

Lehet, hogy nem is gondoltad komolyan, és egyszerűen csak egy ötletgyáros vagy akinek hirtelen valami az eszébe jut amit közé tesz minden megfontolás nékül.

A fent leírt idézetet akartam bemásolni a gyújtás próbléma köréhez. De mivel maga az ötletgazda sem hisz benne ezek után azt hiszem eltekintek ettől.

héé az teljesen más miatt írtam nem a gyújtás miatt.. :S

ötletgyáros nem vagyok, de Te tuti poéngyáros vagy :D:D

Padlócsempe 05-03-2009 21:45

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 210195)
Mivel nagyjából kirajzolódott már, hogy szintenként mekkora legyen az ütőereje, ezért tovább léphetnénk a többi fejlesztési pontra. Gondolom mindenki rájött már, hogy egyetlen valaminek a fejlesztése nem lesz elég. Ezért inkább csomagokban érdemes gondolkodni.

Szerintem érdemes lenne beszélni a következőkről.:

1. a katonai morál emelése

2. a hullára nyitott térkapuk müködése

3. a gyújtás próblémája

4. erősebb betegség

5. információszerző képessége

Az lenne a jó ha föntről lefele haladva tudnánk közös álláspontot kialakítani, mert lehet hogy az utolsó kettőre nem is lesz szükség.

Csupán egy ici-picit kéne feljebb görgetned a fórumot, és látnád, hogy vannak javaslatok.
Egyrészt sehol nem láttam kirajzolódást, hogy mekkora legyen a hulla szinténkénti (brrr) ütőereje, másrészt véleményem szerint nem önjelölt irányítgatókra van szükség, aki kijelöli a megoldandó problémákat, hanem értelmes vitapartnerekre, akik elolvassák, értelmezik, és elgondolkodnak mások javaslatain, majd szükség esetén véleményezik, és saját ötletekkel állnak elő.

stivi: Atival értek egyet, miszerint nem kéne forszírozni sem a védelem varázslat, sem a teljes krónika varázslat, sem pedig a térkapu felderítése varázslat automatikus használatát az élőhalott számára, mert ezzel éppen az egyik különlegessége, a varázslatok nélkülisége veszne el, pedig éppen azt kell ügyes játékkal kompenzálnia.

Az építés gyorsításánál szerintem sokkal jobb megoldások is léteznek a gyújtogatás okozta probléma megoldására.

Viszont arra már én is gondoltam, hogy érdekes lenne a hulla faj, ha a mészárlásban elhulló egységeket megkapná (akár alap katonaként, akár olyan egységként amilyen elhullott az ellenségénél), mert így akár lehet a módosítások után is gyengébb más hadis fajoknál, de megérné vele játszani, hiszen remek pénzforrás lenne, ha egy szövetség tagjaként mészárolgatná a környéket, míg egy orkot, óriás vagy gnómot pénzelni kéne, hogy meg tudjon élni.

stivi 05-04-2009 08:58

Értem én hogy a hulla legyen novaris. Csak hiába lesz megemelve a hadi bonusza ha, mindig 100%-al kell támadnia. Akkor neki is kéne valami kitámadási bonusz, hogy ne lehessen nullára ütni. Mert vannak, azért akik nem félnek a betegségtől és simán visszamennek a hullára. Sőt keresztbe verik, mert szerencsétlen azt se tudja hova megy :D Csak a végeredményt látja, hogy ő esetleg ütött egyet és kapott akár 16-ot.

de ezek csak felvetések voltam részemről.

Redback 05-04-2009 09:53

Quote:

Originally Posted by stivi (Post 210287)
Értem én hogy a hulla legyen novaris. Csak hiába lesz megemelve a hadi bonusza ha, mindig 100%-al kell támadnia. Akkor neki is kéne valami kitámadási bonusz, hogy ne lehessen nullára ütni. Mert vannak, azért akik nem félnek a betegségtől és simán visszamennek a hullára. Sőt keresztbe verik, mert szerencsétlen azt se tudja hova megy :D Csak a végeredményt látja, hogy ő esetleg ütött egyet és kapott akár 16-ot.

de ezek csak felvetések voltam részemről.

Már nagyon sokszor elmondtuk, hogy a hullának nem ifnormációt kell szereznie, hanem képesnek kell lenni arra, hogy szöviben jól, értelmesen játsszon, mert akkor a szövik megszerik neki az infót.

stivi 05-04-2009 10:20

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 210288)
Már nagyon sokszor elmondtuk, hogy a hullának nem ifnormációt kell szereznie, hanem képesnek kell lenni arra, hogy szöviben jól, értelmesen játsszon, mert akkor a szövik megszerik neki az infót.

Hát ez rendben van, akkor aki hullát választ az csak szöviben játsszon szerinted??
Viszont addig nem lehet értelmesen hullával szövetkezni, amíg a rá nyitott kapun keresztül a szövetség büntetlenül bántható.

Dus 05-04-2009 10:27

Quote:

Originally Posted by stivi (Post 210292)
Hát ez rendben van, akkor aki hullát választ az csak szöviben játsszon szerinted??
Viszont addig nem lehet értelmesen hullával szövetkezni, amíg a rá nyitott kapun keresztül a szövetség büntetlenül bántható.

És még ez sem igaz...Macerás, de ki lehet deríteni, hogy ki volt az ;)

Redback 05-04-2009 10:35

Quote:

Originally Posted by stivi (Post 210292)

Orkkal ha mfvagy, felsőbb szinteken tudsz infózni?esetleg a szövis orkokat, megy egykocsmás óriást ha találsz találomra, őket tudod, meg a hullát.Orkkal is sokszor vakon kell kimenni ha mf vagy, kivéve ha jut készüli teljesre :)

All times are GMT +1. The time now is 11:05.