Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tippek törpe országoknak... Stratégiák törpékkel... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=167)

Hex 03-15-2011 04:59

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 283558)
Szövetségbe hadis tolis törpének ez az épület lista mennyire használható szerintetek?

17% ház
30% barakk
kovács/bánya 10%
tanya 10%
raktár 2-3%
10% torony
10-15% kocsma
Erre is tanácsot kérnék;) % templom
+10 bank meg még maradna x % hely a templomtól függően.

Még nem volt ilyen törpém de lehet szükséges lesz, ezért ha valakinek már van benne tapasztalata azt szívesen meghallgatnám és megfogadnám.
A tolisokat nem szeretném átlopni maximum szövetségeket felmérni meg itt ott épületlistát szerezni. Olyan 600-700 hektáron 4. normál szinten.

Előre is köszönöm!

30% barakkot ne vegyél már hadisnak :P

szövis törpe:
Ház: 16% - 112
Barakk: 30% - 210
Torony: 12% - 84
Kocsma: 10% - 70
Tanya: 6% - 42
Templom: 6% - 42
Bank: - 20
raki: - 25

maradék 92 épület 700 hekire, kovács, bánya, de szerintem kovács elég csak akkor mikor már a topban termeltek, addig meg bánya. Plusz attól függ, hogy mennyit vagy gépnél, a rakit is csökkentheted

Dance 03-15-2011 13:43

Hadis tolisba több kellene mint 30% barakk? :) mondjuk lehet de akkor íj/elitben lenne érdemes kevesebb toronnyal de most ez nem megoldható sajnos.
Köszi az éplistát hex jó támpont bár a templom 6% az nem túl kevés szerinted?

Remedy 03-15-2011 13:51

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 283582)
Hadis tolisba több kellene mint 30% barakk? :) mondjuk lehet de akkor íj/elitben lenne érdemes kevesebb toronnyal de most ez nem megoldható sajnos.

Valoban, ez nem hadis, hanem lightos tolis/termelo.

Hadistolis akkor lenne, ha nem lenne benne banya, se kovacs, ez esetben meg felesleges a torpe, jobb a gnom. 10%-nal kevesebb tornyot semmi esetben sem ajanlanek.

Hex 03-15-2011 18:59

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 283582)

lásd fentebb Remy írását :) ha hadi-toliban gondolkodsz, akkor gnóm

vityu 03-15-2011 21:28

Megígértem magamnak, hogy nem írok ide többet, nehogy valaki engem higgyen a törpék és az "mf törpék királyának", holott erről szó sincs.
De nem tudok elmenni mellette, hogy egy szón játszadoztok. Vagyis a hadi-tolvaj szón. És nem tudok elmenni mellette, hogy nem ajánljátok egy fiatal játékosnak a törpét... Hanem inkább a hadi szó miatt a gnómot, mert, hogy egy hadi-tolvaj törpébe nem lehet bánya meg kovács? :eek:

A törpe nem egy fix éplistával mozgó ország... Spec az én törpémben sose volt 40% barakk, és mindig volt benne néhány bánya. És azt sem hiszem, hogy a hadi-tolvaj törpe azért hadi-tolvaj, mert neki kell menni támadni. 30-35% barakkal simán meg tudja támogatni az orkot a kellő mennyiségű lovassal, és ha háború van, simán tud ütni is vele...

Lehet, hogy egy ilyen törpe nem képes felvenni a csoport első helyeiért a versenyt, de egy jópár személyiségig annak úgy sincs értelme, viszont haladás közben is el tudja tartani az országát, a pihenőidőkben meg nem kell sok plusz épületet felhúzni, hogy utána bonthassa...

Dance, nyugodtan vágj bele a törpébe. Ha nem fog tetszeni, akkor változtass. (Persze, amiről nem volt szó: ha nem aktív a szövetség, akkor inkább mégse legyen törpe az a törpe.)

Hex 03-15-2011 22:41

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 283608)
30-35% barakkal simán meg tudja támogatni az orkot a kellő mennyiségű lovassal, és ha háború van, simán tud ütni is vele...

megtámogatni az orkot igen, megtudja; ütni is tud vele, ha szembe kell menni, de attól ez még nem hadis.

nem lebeszélni akarom amúgy. Nem rossz a törpe de ha termelgetni is akar, ahhoz azért kell olyan szövi is aki megvédi a hátsóját szvsz, meg eteti is ha arról van szó

Dance 03-16-2011 14:15

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 283608)
Megígértem magamnak, hogy nem írok ide többet, nehogy valaki engem higgyen a törpék és az "mf törpék királyának", holott erről szó sincs.
De nem tudok elmenni mellette, hogy egy szón játszadoztok. Vagyis a hadi-tolvaj szón. És nem tudok elmenni mellette, hogy nem ajánljátok egy fiatal játékosnak a törpét... Hanem inkább a hadi szó miatt a gnómot, mert, hogy egy hadi-tolvaj törpébe nem lehet bánya meg kovács? :eek:

A törpe nem egy fix éplistával mozgó ország... Spec az én törpémben sose volt 40% barakk, és mindig volt benne néhány bánya. És azt sem hiszem, hogy a hadi-tolvaj törpe azért hadi-tolvaj, mert neki kell menni támadni. 30-35% barakkal simán meg tudja támogatni az orkot a kellő mennyiségű lovassal, és ha háború van, simán tud ütni is vele...

Lehet, hogy egy ilyen törpe nem képes felvenni a csoport első helyeiért a versenyt, de egy jópár személyiségig annak úgy sincs értelme, viszont haladás közben is el tudja tartani az országát, a pihenőidőkben meg nem kell sok plusz épületet felhúzni, hogy utána bonthassa...

Dance, nyugodtan vágj bele a törpébe. Ha nem fog tetszeni, akkor változtass. (Persze, amiről nem volt szó: ha nem aktív a szövetség, akkor inkább mégse legyen törpe az a törpe.)

Köszi a bátorítást a fajban.:) A szövetség aktívnak mondható tetszik is a törpe, mindenképpen ez marad már csak a későbbi termelés adta lehetősége miatt is. Szövetségben vannak nálam erősebb fajok is ők támadnak ha kell én meg ha muszáj:)
Ezért kérdeztem hogy mennyi az a kocsma%+templom% ami mondjuk egy jobban kigyúrt hadi gnómot is átlát felmérésre de azért maradjak hadi határon belül.

Dance 03-16-2011 14:16

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 283611)
megtámogatni az orkot igen, megtudja; ütni is tud vele, ha szembe kell menni, de attól ez még nem hadis.

nem lebeszélni akarom amúgy. Nem rossz a törpe de ha termelgetni is akar, ahhoz azért kell olyan szövi is aki megvédi a hátsóját szvsz, meg eteti is ha arról van szó

Az etetés az most kezd problémává válni :)

Remedy 03-16-2011 14:20

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 283625)
Ezért kérdeztem hogy mennyi az a kocsma%+templom% ami mondjuk egy jobban kigyúrt hadi gnómot is átlát felmérésre de azért maradjak hadi határon belül.

A gnomokat - plane ha pakoljak a tisztant- , nem nagyon fogod felmerni, maximum igen hathatos varazslo tamogatassal...

vityu 03-16-2011 19:32

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 283625)
Köszi a bátorítást a fajban.:) A szövetség aktívnak mondható tetszik is a törpe, mindenképpen ez marad már csak a későbbi termelés adta lehetősége miatt is. Szövetségben vannak nálam erősebb fajok is ők támadnak ha kell én meg ha muszáj:)

Mindenképpen kell egy erősebb varázsló támogatás, aki aktív, és hozza a gömböket rendesen. Mindig gömbből számolok, hogy átférek-e, esetleg, ha sürgős, akkor próbálkozom "vakon". Szerintem a tolvajosabb törpe nem a fő infószerző. Persze a csoport nagy részén át fogsz menni vele.

All times are GMT +1. The time now is 14:19.