![]() |
Arról még esetleg tudnál mondani vmit, h milyen gondokat okozhat pluszban?
V mi a helyzet ilyenkor? Az egész tápot cserélik v csak ami kiégett? Mert nem akarom, h hnap azt mondja szervizes, h a fél gépet ki kell cserélni, közben meg nem... |
Kérj kölcsön egy tápot egy cimbitől, próbáld ki azzal. Ha minden oké, akkor ne hagyd magad átverni.
|
Quote:
amikor utoljára ez történt, akkor nekem alaplap szállt el, meg a 2 RAM közül az egyik. más minden jó maradt. Úgy tudod kiküszöbölni, hogy átverjenek, hogy havertól kérsz egy tápot. ha azzal megy a géped, akkor csak a táp hibás. ha nem megy, kérsz tőle egy procit, és az ő tápjával ő procijával... érted a lényeget. egyesével cserélgeted az alkatrészeket, szükítve a kört. eljutsz a videókártyáig, kicserélgd, és müködik az egész. akkor visszafelé cserélgetsz. bent hagyod a videókariját, meg a tápját, de visszarakod a te procid. a hműködik, akkor a procid jó... az a lényeg, hogy ne összevissza cserélgesd, hanem lineárisan. Így nem tudnak átverni, hogy "minden elromlott, vegyél új gépet öregem". |
Quote:
Eddigi fejlemények: a táp tuti kipurcant, mert mikor beleraktam a régi gépemben lévőt elkezdett zúgni meg a ventilátor is pörgött, de van egy kicsi gubanc: amiből átraktam a tápot az egy kb 9 éves gép és egy csatlakozóval kevesebb volt, mint abban ami tönkrement (kb 4 éves) és nem tudom, h ez e az oka, de a monitoron nem jött be semmi, csak zúgott a gép és ennyi...!? az a csatlakozó a hűtőventillátor mellé megy és ugyanúgy néz ki mint a nagy csatlakozó, ami 2*10-es, csak ez 2*2-es.... Az miért van rajta az egyiken és másikon nem (a korkülönbség?)..? Ha tök egyértelmű, akkor bocsi, de hardwer téren igen hiányosak az ismereteim, ami a gépet illeti:( A winyó az tuti, h jó, mert azt átdobtam a másik gépbe és minden megvan... |
A P4-es alaplapok már igényeltek egy extra tápcsatlakozást, a 9 éves tápról ez nagy valószínűséggel hiányzik. Az sem mellékes, hogy egy 9 éves táp teljesítménye jó eséllyel már nem elég egy 4 éves gép meghajtásához. Nézd meg a régi tápot, ha 250 wattnál kevesebbet tud leadni, akkor nem alkalmas a tesztelésre. Marad a kunyerálás. (zárójeles megjegyzés: ha az elpukkant táp márkás volt, akkor valszeg túlélte a géped.)
|
Quote:
Nekem egyszer egy legalja tápom (Codegen) szállt el, de semmit nem rántott magával a sírba. Teljesen attól függ, hogy mi romlik el benne. |
Codegen 300 w ami elszállt...
A régi meg INC LC-235ATX, (legalábbi sztem ez a neve, de nem bizti...) 235 W, akkor ez bukta:( Köszönöm a segítségetek:) Majd még valszeg jelentkezem....:) |
Még annyi, h milyen tápot ajánlanátok helyette?
|
Tápból érdembesebb jobbat venni. én úgy vagyok, ha fix pénzem van inkább veszek egy szériával ksiebb procit, de a táp überállesz legyen
"Siftek" meg "Termálték" tápokat javaslok elsősorban. És ha már veszel, vegyél nagyobb teljesítményűt, 550W-650W közöttit, így ha frissítesz egy gépet a táp alatt, nem kell újabb tápot venni. (mert ha most veszel egy 300-400 W tápot, tök jó lesz, csak éppen veszel egy jobb videókártyát, és dobhatod az új tápot a kukába....) Tápból mindig érdemes nagyobbat venni, mint amire szükséged van jelen pillanatban, és jó minőségűt, hogy esetleg 2 (vagy3) gépet is kiszolgáljon. hosszú távon spórolsz vele, mert nem kell minden egyes gépfrissítésnél táppal is számolni. én évek úta ugyanazt a házat és tápot használom, csak a többit cserélgetem benne. lehet, nem sok, de 20.000 Ft-ot megspórol vele az ember, legalább egyszer. :) |
Ha beteszek egy tápot és mondjuk az alaplapnak lett vmi baja, akkor a tápot tönkreteheti? Mert arra gondoltam, h nem kéregetek (mert már mindenkinek laptop van, akinek meg nem azt nem érem el), hanem veszek egy tápot, mert az tuti, h kell sztem és berakom v vigyem és nézzék át, mert az a biztos...?
Amúgy mitől pukkanhat el egy táp? Kb 8 órát ment egyhuzamban mikor történt, főleg torrent és hód miatt, de elég meleg volt, ez bejátszhatott, v csak úgy gondolt egyet és durr...? |
All times are GMT +1. The time now is 12:49. |