Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

Pepa 05-01-2008 11:59

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 172466)
És ki tudja mit gondol egy bölcsis?:rolleyes::D
Csak gügyögnek meg játszanak:)
Nem lehet őket felelősség tenni a tetteikért!

Látszik, hogy nincs gyereket. A gyügyögés és játszás az önkifejezés eszköze egy gyereknél. A gyögögés mögött olyan szavak állnak, amit csak a szülők értenek meg: illa-illa: villamos, kuku: kakas. Ezek neked értelmetlennek tünhetnek, de nekünk szűlöknek tudnunk kell mit jelent. Azt meg, hogy mivel játszik teljesen jól kifejezi a gondolatait.

J.Ati 05-01-2008 12:05

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 172478)
Látszik, hogy nincs gyereket. A gyügyögés és játszás az önkifejezés eszköze egy gyereknél. A gyögögés mögött olyan szavak állnak, amit csak a szülők értenek meg: illa-illa: villamos, kuku: kakas. Ezek neked értelmetlennek tünhetnek, de nekünk szűlöknek tudnunk kell mit jelent. Azt meg, hogy mivel játszik teljesen jól kifejezi a gondolatait.

De ha a gyerek püföli a másik gyereket az nem a legjobb önkifejezési forma.
Engem mondjuk valóban nem érint,de biztos nem a villamos és kakas szavakat skandáló gyereket kell felelőssé tenni,mert kifejezi az érzéseit egy kis bunyóval.
A szülő a felelős,ha van gyerekem,ha nincs!:)

Pepa 05-01-2008 12:13

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 172479)
De ha a gyerek püföli a másik gyereket az nem a legjobb önkifejezési forma.
Engem mondjuk valóban nem érint,de biztos nem a villamos és kakas szavakat skandáló gyereket kell felelőssé tenni,mert kifejezi az érzéseit egy kis bunyóval.
A szülő a felelős,ha van gyerekem,ha nincs!:)

Én, mint szűlő soha nem uszitottam a gyereket senki ellen és itthon se lát erőszakot. Nem verem se Őt, se az anyját és az anyja se veri Őt, vagy engem. A bölcsödében bekerült bekerült egy közösségbe, ahol Ő a legmagasabb és megnehezebb. Valami alapján biztos kipécizte magának a másik gyereket, de nem mi vezettük rá erre. A "teljes szülő a felelős" itt ki is merül.

Redback 05-01-2008 12:25

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 172481)
Én, mint szűlő soha nem uszitottam a gyereket senki ellen és itthon se lát erőszakot. Nem verem se Őt, se az anyját és az anyja se veri Őt, vagy engem. A bölcsödében bekerült bekerült egy közösségbe, ahol Ő a legmagasabb és megnehezebb. Valami alapján biztos kipécizte magának a másik gyereket, de nem mi vezettük rá erre. A "teljes szülő a felelős" itt ki is merül.

Azért az vicces lenne, ha a nejed verne téged!Amúgy szerintem sem a szűlő a felelős :)

Pepa 05-01-2008 12:28

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 172482)
Azért az vicces lenne, ha a nejed verne téged!Amúgy szerintem sem a szűlő a felelős :)

Nincsen se feleségem, se élettársan, se barátnőm. Tavaly augusztusban szakítottunk. Csak egy lakásban élünk, amíg el nem cuccol.

J.Ati 05-01-2008 12:29

Én úgy vagyok vele,hogy egy két éves gyereket nem lehet nagyon büntetni,ezért +(törvény szerint is) a szülő a felelős:)
Amúgy meg verekedjenek csak!:D
Addig jó amíg eleven a gyerek:)

J.Ati 05-01-2008 12:30

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 172483)
Nincsen se feleségem, se élettársan, se barátnőm. Tavaly augusztusban szakítottunk. Csak egy lakásban élünk, amíg el nem cuccol.

Elcuccol:D:D:D
Inkább rakd ki a szűrét:D

Druida 05-01-2008 12:31

Quote:

amíg el nem cuccol.

:D:D:D:D
mért ennyire alap, hogy a nőnek kelljen elcuccolnia?:confused:
szerintem ez a ffi dolga lenne, bár attól is függ, hogy ki szakított...

és amúgy előtte a feleséged volt, vagy bnőd, vagy élettársad?

Redback 05-01-2008 12:34

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 172487)

Ha a férfi örökségből vette a házat?akkor mindenképp a nő cuccoljon szerintem...

Pepa 05-01-2008 12:38

Quote:

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 172488)
Ha a férfi örökségből vette a házat?akkor mindenképp a nő cuccoljon szerintem...

Előtte is csak az élettársam volt. azért menjel el Ő, mert az én szobámba költözött be, ami az én szüleim házát gazdagítja. És végül én szakítottam vele, mert elegem lett abból, hogy hiányzik belőle a gondolat.

Topsy 05-01-2008 20:55

Quote:

Pepa semmi közöm hozá, de nem ez az oka, hogy baj van vele. Nem buták csak kicsik, elmondani meg nem tudja, ezzel fejezi ki, hogy nem stimmel valami a családjában.
Amúgyis még egy beszélő gyereknek is nehéz ilyesmit szavakba önteni.

Pepa 05-01-2008 21:07

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 172553)
Pepa semmi közöm hozá, de nem ez az oka, hogy baj van vele. Nem buták csak kicsik, elmondani meg nem tudja, ezzel fejezi ki, hogy nem stimmel valami a családjában.
Amúgyis még egy beszélő gyereknek is nehéz ilyesmit szavakba önteni.

Köszönöm, én ezzel tökéletes tisztába vagyok.

Topsy 05-01-2008 21:10

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 172556)
Köszönöm, én ezzel tökéletes tisztába vagyok.

Bocs tényleg a magánéleted :) Csak a csalában is vannak ilyen gyerekek és olyan nehéz nekik segíteni.:(

Serg 05-02-2008 07:04

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 172279)
A végén nehogy kiderüljön hogy Serg fia Bálint...

Richárdnak hívják és nem győzöm tőle védeni a többit(egy fejjel magasabb és nem hurkapálcikából van),mert nekem még azt tanították hogy fizikai és tanulásból fakadó erőfölényünkkel nem szabad visszaélni és csakis önvédelem esetén használható a testi kényszer.
Persze vannak esetek amikor elborul az ember agya,de a gyereket akkor is az előbbiek szellemében nevelem...

Redback 05-02-2008 08:11

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 172580)
Richárdnak hívják és nem győzöm tőle védeni a többit(egy fejjel magasabb és nem hurkapálcikából van),mert nekem még azt tanították hogy fizikai és tanulásból fakadó erőfölényünkkel nem szabad visszaélni és csakis önvédelem esetén használható a testi kényszer.
Persze vannak esetek amikor elborul az ember agya,de a gyereket akkor is az előbbiek szellemében nevelem...

Helyes.Amúgy nem szabad úgy nevelni egy gyereket hogy sose verekedjen, mert az hülyeség.Úgy ját mint Bálint.Ő ne kezdjen verekedni, de ha megütik, és nem hagyják békén, akkor bizony ő is tegyen valamit!

Goldy 05-02-2008 08:16

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 172584)
Helyes.Amúgy nem szabad úgy nevelni egy gyereket hogy sose verekedjen, mert az hülyeség.Úgy ját mint Bálint.Ő ne kezdjen verekedni, de ha megütik, és nem hagyják békén, akkor bizony ő is tegyen valamit!

Ha nem olyan a személyisége teljesen mind1 mit csinálsz egy akkora gyerekkel...
Van amelyik üt és van aki marha jól el van magában és ha ütik max arrébb megy.
Mi sem vagyunk egyformák és a gyerekek sem azok egy alapból visszahúzódó gyerek nem fog verekedni, és személyszerint inkább önbizalomra kell nevelni és nem arra hogy ha odacsap azzal megoldja a konfliktusait.

laci 05-02-2008 08:20

Quote:

No, azért ilyen szinten ne szóljunk bele pepa magánéletébe.

Ami a pepa (meg nem írt, csak gondolt) válaszát illeti: ne legyünk megint képmutatóak, nem hiszem hogy ti mindig azt mondjátok, amit gondoltok, és az udvarias mosoly mögött soha nincsenek ellenkező érzelmű gondolataitok.

Hangsúlyozom, hogy ezt a választ nem írta meg, a gyerekkel leült beszélni, innentől kezdve ne elemezgessük tovább, vagy nyisson valaki egy "Gyermeklélektan" témát :)

Redback 05-02-2008 08:24

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 172586)
Ha nem olyan a személyisége teljesen mind1 mit csinálsz egy akkora gyerekkel...
Van amelyik üt és van aki marha jól el van magában és ha ütik max arrébb megy.
Mi sem vagyunk egyformák és a gyerekek sem azok egy alapból visszahúzódó gyerek nem fog verekedni, és személyszerint inkább önbizalomra kell nevelni és nem arra hogy ha odacsap azzal megoldja a konfliktusait.

Ez is igaz.Nah de inkább tényleg hagyjuk abba ebben a topicban ennek a témának a kibeszlését :D

Tsobi 05-02-2008 20:43

Quote:

Originally Posted by laci (Post 172588)
No, azért ilyen szinten ne szóljunk bele pepa magánéletébe.

Én köszönöm,hogy kivetted a számból.

Bogár 05-03-2008 09:51

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 172387)
Van egy modern mondás, ajánlom mindenki figyelmébe, aki fontosnak tartja a smilekat :)
Quote:

A gigantikus tahóság, bármennyi és bármilyen smile hozzáadásával is ugyanaz marad, ami: gigantikus tahóság.

ezzel teljesen egyetértek. :)

Tsobi 05-03-2008 12:38

Mióta fizetős az online hírtv? :mad:

J.Ati 05-05-2008 01:14

Aki hullával játszik miért hiszi azt rögtön,hogy jksz van ellene?
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááá:mad::mad:

Redback 05-05-2008 05:34

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 173096)

A tekiíró szövimbe egy feles kötött bele, aztán egész szépen leszedtük, szárazvihar volt rajta, készülijét lent tartottuk, és ezután megírta Fefének, hogy feldob minket jksz-ért...

Ati 05-05-2008 08:32

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 173096)

Amiért az, aki nem tart semmi védelmet, rendszeresen jelenti, hogy szegény játékát ellehetetlenítik a többiek.

J.Ati 05-05-2008 11:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 173108)
Amiért az, aki nem tart semmi védelmet, rendszeresen jelenti, hogy szegény játékát ellehetetlenítik a többiek.

Mostanra átkerült anarchba ez a hulla!
Azért érdekes egy játékstílusa volt ennek a srácnak.

Pepa 05-05-2008 12:57

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 173122)
Mostanra átkerült anarchba ez a hulla!
Azért érdekes egy játékstílusa volt ennek a srácnak.

Most már bevalhatjuk, hogy tényleg jksz volt. Attila:) a legjobb fej, összefogott a supportal és átették anarchba.

Dr Rozi rendel 05-06-2008 08:45

Jöttem dühöngeni kicsikét.....
A mai nem az én napom... Tegnap este kiszabadult a kutya a kennelből, reggelre feltúrta a virágoskertet, hatalmas földtúrások látszanak, semmi más...az összes virágot kikaparta :mad: és letaposta...

Hab a tortán: a gyerek oda akart dobni neki egy kavicsot, hááát nem a hársó szélvédőt találta el!! beütötte kajakra....

Csak kicsit dühöngök...icipicit.... :rolleyes: ...tényleg....

Nem ér nevetni, mosolyogni, stb.... csak nekem...mert kínomban teszem!!

Dragi 05-06-2008 08:51

Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 173254)

Hab a tortán: a gyerek oda akart dobni neki egy kavicsot, hááát nem a hársó szélvédőt találta el!! beütötte kajakra....

baseball karrierre nem gondolt még ?:) vagy kalapácsvető vagy diszkoszvető :) sztem ha már ilyen korán ilyen erő van benne lehet belőle valami :D vagy másnem üveges :D

Dr Rozi rendel 05-06-2008 09:25

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 173255)
baseball karrierre nem gondolt még ?:) vagy kalapácsvető vagy diszkoszvető :) sztem ha már ilyen korán ilyen erő van benne lehet belőle valami :D vagy másnem üveges :D

Nemtudom...nemtudom.... most a dühtől nem látok túl messze, és nem gondolkodok a szélvédő-javításon túli dolgokon....

Ati 05-08-2008 12:54

Ööö, tudja valaki, hogy "Kedvezményes árú villamos energia támogatás" címszóval miért kell nekem 28 forintot FIZETNEM? :D

A "Szénipari szerkezetátalakítási támogatás"-ra fizetett 58 forintot se teljesen értem igazából...

[HTPA]GeeForce 05-08-2008 14:09

Pedig egyszerű.

Nem téged támogatnak, hanem te támogatsz másokat... xD

Egyébként mindenkinek javaslom, ha teheti, álljon át napkollektoros energiafelhasználásra, mert hamarosan a gázt és az áramot csak a milliomosok fogják tudni megfizetni...

Zoli 05-08-2008 14:10

Ezzel az az egyetlen gond, hogy van olyan ember, aki nem tudja megfizetni a napkollektort, és még igen a gázt, és az áramot..aztán hogy később mi lesz...

[HTPA]GeeForce 05-08-2008 14:17

Tudom, hogy ebbe kevesen mernek belevágni.

De mondjuk 1 millából lehet napkollektort felszereltetni, ami az egész házat ellátja elég árammal ahhoz, hogy fűts, főzz, világíts.

Ha nincs ennyi pénzed, felveszel támogatott kamatú hitelt, vagy mikrohitelt, vagy pályázol hazai, vagy EU-s pályázati kiírásokra, és akár a felét kifizetik helyetted. (Támogatott kamatú hitelek: olyan minimális kamat van rá, hogy az általában csak az infláció mértékét fedezik, sőt, néha még azt sem!)

Aztán elkezded törleszteni a havi 30-40 ezret a banknak.

Aztán miután kifizetted a kölcsönt, quasi ingyen van a fűtés, a főzés, a világítás...

És hogy soknak találod a törlesztőrészletet?

Nézzük.
Villany számlám 10.798 Ft/hó
Gáz számlám 5.130 Ft/hó
Fűtés számlám (átlagbosan, nyáron kevesebb, télen több) 25.500 Ft/hó

Tehát már több, mint a törlesztőrészlet, amit fizetni kell, ésráadásul ezt életem végéig fizetgethetem, a törlesztő részlet meg egyszer csak elfogy... És utána nem vagy kiszolgáltatva senkinek, sem a szolgáltatóknak, sem a banknak.

[HTPA]GeeForce 05-08-2008 14:20

Úgy érzem, aki vállalkozó szellemű, vagy átszámolja ezt otthon papíron, rá fog jönni, hogy az alternatív energiaforrások hosszú távon SOKKAL olcsóbb.

(bioenergia, thermálhő, napkollektor, szélenergia,stb....)

Beszserezni, felszerelni drága mulatság, de csak 1x kell rákölteni. Utána a 0-hoz konvergál a fenntartási ktg.

Ez olyan, mintha fizetnél internetre havi 10.000 Ft-ot, vagy 1x befizetnél 100.000 Ft-ot, és addig neteznél, amíg akarnál... A 11. hónaptól kezdve INGYEN lenne neted a kezdeti befektetésért cserébe.
Én a 100.000-res "örök" internetet választanám. Főleg, ha a 10.000-ressel még hűségnyilatkozatot is aláíratnak... Mint ahogy azt a szolgáltatók szokták.

[HTPA]GeeForce 05-08-2008 14:22

És hogy dühöngjek is, igen, nyáron is kell távfűtést fizetni, akkor is, amikor 0 bar nyomással 0 milliliter melegvizet nyomnak a fűtőtestbe. 15.800 Ft / hó... Télen 40-50k... GYŰLÖLÖM A PÉTÁV-ot.
Mocskos tolvaj banda.

Zoli 05-08-2008 14:27

Már azt hittem, hogy a "mocskos tolvaj banda" egy link...nem linkelsz be egy képet mondjuk, amin egy mocskos tolvaj banda látható? csak a vizuális típusoknak :D:D:D:D

Druida 05-08-2008 14:28

huhh, Gee ezeket neked ki mondta??? :S
mert elmondom neked, hogy a napkollektor elég kevés áramot termel ahhoz képest, amennyit az átlag fogyaszt :S
az olyan emberek akinek van (apukám elég sok barátjánál van ilyen), azok is csak vízmelegítésre használják, mert csak arra futja egy napkollektorból. ja és ez az 1millio forint:D:D:D:D:D:D:D nemtom ezt is, hogy hol hallottad, de 1m2 napkollektor kb 2millio, ami abszolút semmire se elég:(
a legjobb barátomék házának tetején 10m2 van, és az arra elég, hogy vizet melegítsenek, meg a kávéfőző működjön:(
úgyhogy ezek eléggé tévinformációk amit közöltél... :( bár nemtom, lehet hogy az antarktiszon a féléves napsütés mellett termelődik annyi amennyit mondtál, de ez csak tipp.

Valezius 05-08-2008 14:41

Hm, nem mondom, hogy otthon vagyok a témában, de tudtommal a napkollektor semennyi áramot se termel. Vizet melegít (és ezzel lehet fürdeni vagy fűteni)

Gee annyi mindenképp sarkítasz, hogy a napkollektorok szerintem nem tartanak ki örökké. Mondjuk 10évig fizeted a törlesztőrészletet, és 20évig megy a napkollektorod, amivel persze még mindig jól jársz, de messze van attól, hogy örökké.

Valezius 05-08-2008 14:48

Amikor egy dolgozathoz utánanéztem az alternatív fűtéseknek, akkor 1,5millióért találtam napkollektorosat.

Druida szerintem te a napelemekről beszélsz. AZ termel áramot, és azt mérik m2-ben :)

Ati 05-08-2008 16:48

Ha egyszer ki van írva, hogy MAJD, JÖVŐ KEDDEN lesznek újítások, akkor miért gondolják egyből többen is azt, hogy biztos emiatt történt valami az országukkal? Azért, mert most még nem történt semmi változás? Valóban így van, valóban nem történt, ezért csak el kéne olvasni a súgót... Ááááhhh...

All times are GMT +1. The time now is 13:29.