![]() |
Másik gond meg szerintem az, hogy nagyon kevés az a magyar, aki tényleg tud és akar segíteni azoknak, akik kezdők.
|
Quote:
|
Quote:
Pedig pont arra kéne gondolni ilyenkor, hogy épphogy a saját "játszóterüket" tennék érdekesebbé. Én örültem, hogy volt külföldi szövim, nem csak azért, mert jó kis nyelvgyakorlás volt, mikor, pl. kapott egy üzit és le kellett neki fordítani, mondjuk ludasmatyi történetét.:D Az ilyen "ismeretségeknek" ugyanúgy mint a hódítóban, nem kell megrekednie a játék szabta kereteken belül. Én pl egy csomó mindent megtudhattam így Indiáról.:) |
Továbbra is eredménytelen minden kezdőt segítő próbálkozásom.
Nekem volt szerencsém a csopi tetején üldögélni többször is, de nem készítettem ki egyetlen orit sem. Ha valakit többször is támadtam, akkor egyoldalú MNT-t üldtem neki a 3. támadás után. Voltak külföldi szövijeim, de képtelenség volt őket tanítani. Nem halgattak rám semmiben. Én melléjük léptem fel, oda, ahova ők 1000 kör alatt jutottak el, de hiába mondtam nekik bármit is, hiába segítettem őket pénzzel, vagy amivel csak tudtam, ha azt mondtam neki, hogy holnap ennyi sereggel üsd meg ezt, akkor tuti, hogy 3 nappal később kétszer annyi sereggel egész mást ütött és nem fért be, és persze a sergeimet is elhívta védeni, szal azt ott képtelenség volt kibírni. Most a kezdők, hát ott kezdődik, hogy az egyik 2 napig nem volt, mert vizsgázik. Megkérdeztem tőle, hogy a képzéseket meg a tekiket írni nem volt ideje beloggolni? Nem válaszolt rá. A másiknak pontról pontra leírtam, hogy mit tegyen, adtam neki 25 millát, (kezdő orinak) erre védőt, meg training scrollt csinált, meg házakat épít pedig csak 3 kovácsa van. Aki ennél jobb, az nem kér a segítségből. 80. van vagy 260 hekije, összesen ha 1000 elitje meg lovasa, és mondom neki hogy segítek és összerakunk egy jó kis szövit, erre azt mondja hogy messze vagyok és nem vár ránk (200 hekin vagyok nem tekiírásra berendezkedve és full tele, de persze ezt ő nem tudja, ha meg elküldöm neki az orim, már nem is válaszol.) Jelen állás szerint nincs mit csinálnom ezért szenvedek tovább, hátha találok még kezdőket, vagy valami, de éppolyan halottnak tűnik a dolog, mint az egész angol. Most az lesz hogy mf-re állok és megpróbálok felhúzni madzin mellé, megpróbálok onnan valamit, de ha ott találok egy pár türhető orit, azok megint csak nem akarnak majd hallgatni másra. Pláne nem újrázni, hogy mindenki max hekin tudjon lépni és egy kis tartalékot is tudjon képezni. Mindenesetre megpróbálom. (Persze időm nem lesz rá, mert ugye a 90 nap az 90 nap.) Az lenne igazán érdekes, hogyha mi játékosok akarnánk valamit tenni, Ati meg folytatná ezt, hogy majd ti megoldjátok. :-D Nem tudom, hogy ez így jó hozzáállás-e. Akkor legalább játsz horlanddal és tanítsd a kezdő külföldieket. :-D pea |
Quote:
csak arról a 18 kőbányáról tudnám már lebeszélni:) |
Alapvetően szerintem az a baj, hogy angolul nem tudó magyar játékosok az elején regisztráltak. Ez hiba volt Ati... Szépen lassan kellett volna szerintem ráengedni a játékra őket :)
És hiába mond bárki bármit, az A-ba már nagyon kevés külföldi jut el. Ha így vesszük, akkor nem is a topklánok azok, akik megszűrik a játékosokat. Mert hát a topklánok többi orijai tudnak forogni. A többi meg minek csinált több országot, ha egyszer képtelen velük feljebb menni? Ők azok, akik szabizásukkal ellehetetlenítik a játékot és a reménytelenségüket, és csalódottságukat a kezdő külföldiken verik le :) És ha így vesszük, akkor azok a királykodni képes magyar játékosok miatt halnak be a csoportok. Miért nem mennek fel az A-ba, és játszanak?! Mindenki sír, hogy a külföldieknek milyen rossz, mert az A-ból nem lehet fordulni... Könyörgöm, ezek a királykodni akaró magyar játékosok nem tudnak fordulni, mert hozzászoktak, hogy a magyarban minden boldog-boldogtalannak adnak személyiséget. De itt az angolon ez nem így van. Itt alapvetően nem az a játék, hogy sok-sok személyiséged legyen napi 1-2 belépéssel. Ezt el kell fogadni. Itt tenni kell azért, hogy menjen a dolog. VIP kört, és energiát nem kímélve meg lehet csinálni azt, amit eltervezel... De ha örök top 29%-os voltál a magyaron, akkor ez itt nem fog menni. Ennyi...:) |
pea: szerintem erősen túldramatizálod a helyzetet.
De tudod mit? Tegyünk egy kísérletet... Hozok pár új játékost, és nézzük, hogy mi történik velük: milyen részük az, akinek segíteni próbálnak, hogy minél jobban játsszon, és milyen részük az, akit első adandó alkalommal lerohannak, és addig ütnek, amíg mozog. Ártatlan kísérlet. :) |
Ati, legyen neked igazad. Nekem mindegy én így is gyakorlom a nyelvet.
Amúgy magyaron sem lehet kezdőt találni, ha okítani akarok valakit. Szal ebből a szempontból nem feltétlen az számít, hogy milyen nemzetiségű. pea |
Quote:
|
Quote:
amúgy nem mindenki tud lépni a B-be 1700 hekin. már csak azért is egyrészt, mivel jelenleg a G-ben 1 ori érte el az 1700-at, másrészt a G topjában is már óriási lyukak vannak. egy átlagos orinak kell elméletileg LEGALÁBB 1000 kör (és itt nagyon nagylelkű vagyok), amíg feljut a B topjába. de amúgy jelenleg elég durva, mivel a B topja a 15. helytől kezdődik. ez nem is lenne gond, de hadd engedjétek meg, hogy bemásoljak egy pontlista részletet a B-ből. 10 9440 sajtoslekvár 95,5803,835 11 1964 The Realm of Toron (2) 92,104 - 54,590 12 5375 Instant Poison (2) 89,787 18,023 13 9213 Krak des Chevaliers* 87,507 - 19,373 14 5297 "Das Muppet" Panzer Division (2) 87,354 - 48,694 15 5376 Lali még mindig szereti a bort (2) 87,358 - 19,004 16 8589 [V] Shaver57983,423 - 21,740 17 453 [V] Ghan-Toth81,198 43,615 18 7619 [V] Galatea79,105 13,822 19 7088 [V] Parokier75,634 - 19,680 20 306 Stainless Steel Rat (3)73,667 - 119,101 sztem elég jól látható, hogy mi a helyzet. a top30% határa és a legközelebbi aktív ori között 14k különbség van. most várom, hogy lépjenek már fel az A-ba, vagy forduljanak a topban levő orik, hátha jut esetleg 1 hely nekem is ott fent, mert másképp abszolút lehetetlennek tűnik a feljutás. bár nehezen hiszem el azt is, mert hamarosan fog jönni az "utánpótlás" a lentebbi szintekről, és még így is sokan pályáznak a B-ben is azokra a helyekre... ha nem sikerül, nem lesz más, mint törölni az orit, mivel elhasználtam az utolsó újraindulási lehetőségemet is... egyébként én is egyetértek Smooth-tal, hogy az angol teljesen más játék, és nem biztos, hogy megfelelőek azok a szabályok, mint a magyarban. a magyarban is hosszas idő után alakult ki a jelenlegi helyzet. és azért, mert erre volt igény... a queosiában ezek a szabályok eléggé ellehetetlenítik a játékot. nagyon sokan azt mondják, hogy igenis, küzdjünk meg azért, hogy feljussunk az A topjába, de vannak olyan dolgok, amiket már nem éri meg véghezvinni, mivel dögunalom és majdnemhogy értelmetlen az egész, és a dolgok prioritása már nagyon megváltozik. |
All times are GMT +1. The time now is 10:16. |