Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tolvajlás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=968)

Kisbér 02-14-2007 08:21

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 73707)
Így már értem:)
De nem ellenzem a varik körtávolságra való hatékonyságcsökkenését sem, ha ez segítene. Azonban a helyzeten amiről te beszélsz az hogy mennyire romlik a tolis morálja, lássuk be, semmit nem ront?:)
Szóval ne ellenezd:D

Örülök, hogy érted...
Mondok egy másik szitut...
A-ban.. friss adatokkal...
Te vagy mondjuk az 50. Az értéked 350k pont.
Ugye vannak az A-ban 593-an. Tehát 30 helyet tudnak áthidalni a tolvajaid úgy, hogy még a másik nem kap rá védőbónuszt.
30 hellyel feljebb, a 20. helyen lévőnek a pontja 600k pont.

Az épületeket felmérni tehát simán fel lehet. 250e pont különbségről is...

A kettőjük közötti körtávolság durván 130 kör.. És ekkor még semmi védőbónuszt nem kapott a másik a Te tolvajaidra...
Ha az 50. helyről az elsőt próbálod felmérni, akkor is csupán 65% védőerőt kap Ákos a Te tolvajaiddal szemben, mégis a köztetek lévő körkülönbség 525 kör.

Ha a távolság függvényében jobban csökken a készültség, akkor hogy képzelted? Elküldöd a tolikat felmérni, majd 1 hónapig várod, hogy a minusz sok-sok értékről visszaregenerálódnak a tolvajaid? :D

Viz 02-14-2007 09:47

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73749)
Örülök, hogy érted...
Mondok egy másik szitut...
A-ban.. friss adatokkal...
Te vagy mondjuk az 50. Az értéked 350k pont.
Ugye vannak az A-ban 593-an. Tehát 30 helyet tudnak áthidalni a tolvajaid úgy, hogy még a másik nem kap rá védőbónuszt.
30 hellyel feljebb, a 20. helyen lévőnek a pontja 600k pont.

Az épületeket felmérni tehát simán fel lehet. 250e pont különbségről is...

A kettőjük közötti körtávolság durván 130 kör.. És ekkor még semmi védőbónuszt nem kapott a másik a Te tolvajaidra...
Ha az 50. helyről az elsőt próbálod felmérni, akkor is csupán 65% védőerőt kap Ákos a Te tolvajaiddal szemben, mégis a köztetek lévő körkülönbség 525 kör.

Ha a távolság függvényében jobban csökken a készültség, akkor hogy képzelted? Elküldöd a tolikat felmérni, majd 1 hónapig várod, hogy a minusz sok-sok értékről visszaregenerálódnak a tolvajaid? :D

Ertem, es ez varizasnal viszont rendben van, nem? ( felteve hogy befernel varikkal )
Es ha 0 ala nem menne a keszuli, en teljesen fairnek tartanam hogy aki a topklànbol fel akar merni valakit aki 130 korre van, hat szanja ra 100% keszulijet... Vagy ne merje fel. Ilyen egyszeru.
Tovabbra is tamogatom a dolgot.
De ha valakinek van jobb otlete a tolik tobb korrol valo malackodasanak visszafogasara, nyitott vagyok ra:)

Bea Baba 02-14-2007 13:22

Támogatom a javaslatot, mivel szvsz a tolisoknak se kéne legyen több jogosultsága a távoli akciókra mint a variknak, persze h mivel ők nem nzilt hadakozással foglalkoznak, meg kell legyen ez a taktikai előnyük, de nem ien nagy mértékben.... és idegesitő h igen bizonyos értékkülömségen felül már nem hoz semmit az akcio, de az info van h sokkal értékesebb.... másik dolog(lehet most nem ide tartozik de van hozzá köze szvsz), h sok faj a toli miatt indul nagy hátránnyal.... és akkor szerintem abszolút nem jogos a az érv ellene, h de fentebb a toli játéka el lehetetlenedik, mivel pont ő miattuk vannak tele a fenti csoportok óriással, gnómmal, és toliügyben jól éllátott elfekkel.... sokan féltik a földjüket, mert fentebb költséges épitkezni és képezni is... és azért 1 komolyabb tekizés, vagy gyulytás tud fájni, mivel horror árak vannak, és ha pl megjelenne több törpe, lehet nem lennének ien horror nyersi árak se, és olcsóbb árak mellett lehet meglendülne fentebb is a mozgás... én nem mondom h most a tolisok a hibásak a jelenlegi állapotokért, de jelentős lélektani hatása van az emberben annak fajválasztásnál h "jujj mileszz ha kitekiznek:confused: :confused: és utánna megy mindenem a levesbe":o

Vili 02-23-2007 20:38

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38759)
Volt régebben egy hasonló téma felvetve, de eltűnt a süllyesztőben, remélem az érdeklődés hiánya miatt. Akkor a tekercslopásról indult a téma, és talán szét is lett offolva olykor, de ezt egy több 100 hsz-re nyúló topicnál asszem nem könnyű elkerülni.

Na szóval, a javaslatom lényege az lenne, hogy a toliakciókat is osszuk fel infószerző és támadó akciókra, mint a varázslóknál van. És ha támadó akciókat hajt végre, akkor a körtávolság függvényében emelkedjen a készültségfogyása. Csak nem jó ez így, hogy a tolis 6 körről lophat simán, 200 hekin akár 10-12 körről is, de felfedni pl nem lehet, mert 3 varizás elviszi a készülit koppra.

Nyah várom a hozzászólásokat, és ha lehet ne hagyjuk behalni megint a témát:)

Szerintem sem rossz ötlet, ez így fairnek tűnik, de elképzelhetőnek tartanék egy olyan megoldást is, hogy nem a tolik készültsége, hanem a szerzett zsákmány, illetve romboló akciók esetén az azok által okozott kár csökken a távolság függvényében, a hatás közel ugyanaz lenne (legalábbis szerintem)

Killer 02-23-2007 20:59

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 75544)
Szerintem sem rossz ötlet, ez így fairnek tűnik, de elképzelhetőnek tartanék egy olyan megoldást is, hogy nem a tolik készültsége, hanem a szerzett zsákmány, illetve romboló akciók esetén az azok által okozott kár csökken a távolság függvényében, a hatás közel ugyanaz lenne (legalábbis szerintem)

nem zavar,hogy most így van??:D

Vili 02-23-2007 23:32

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 75545)
nem zavar,hogy most így van??:D

Én ezt eddig nem így tapasztaltam, de majd jobban megfigyelem, kösz az infót.

Killer 02-24-2007 04:07

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 75561)
Én ezt eddig nem így tapasztaltam, de majd jobban megfigyelem, kösz az infót.

egészen pontosan minden 1k értékkülönbség 10% hatékonyságcsökkenést von maga után

Xeper 02-24-2007 13:58

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 75565)
egészen pontosan minden 1k értékkülönbség 10% hatékonyságcsökkenést von maga után

Egészen pontosan minden 100 pont értékkülönbség 1% hatékonyságcsökkenést von maga után. ;)

Viz 02-24-2007 14:22

Ne hagyjuk már behalni a témát! A tolisok is szívjanak:)

Killer 02-24-2007 15:07

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 75645)
Egészen pontosan minden 100 pont értékkülönbség 1% hatékonyságcsökkenést von maga után. ;)

tehát akkor 1k 10%;)

Xeper 02-24-2007 15:48

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 75662)
tehát akkor 1k 10%;)

De a te olvasatodban 990 pont is 0%, 1990 pont 10% stb... nem mindegy ;)

Killer 02-24-2007 15:59

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 75671)
De a te olvasatodban 990 pont is 0%, 1990 pont 10% stb... nem mindegy ;)

hát így is felfoghatod:D
lécci kicsit még hasogass pár szőrszálat valahol!!:rolleyes:

Kisbér 02-24-2007 17:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 75645)

Szerintem meg 0,2 pont a minimális különbség...
Tehát inkább minden 0,2 pont különbség 0,002%-al csökkenti a hatékonyságot :D
De ezen tényleg nem veszünk össze :D

Xeper 02-24-2007 18:06

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 75676)
hát így is felfoghatod:D
lécci kicsit még hasogass pár szőrszálat valahol!!:rolleyes:

Súgó:
Számok

Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.)

Ha neked 10% szőrszálhasogatás, akkor én kérek elnézést...

Kisbér: a súgó szövege alapján úgy saccolom, hogy a
zsákmánycsökkenés legkisebb egysége 1%, és nincsen pl 2.476% :)

Kisbér 02-24-2007 18:22

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 75693)
Súgó:
Számok

Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.)

Mint ahogy van 97,75% kat. morál is, így akár ez is lehet tizedes... csak max te nem látod csak kerekítve... :)

Killer 02-24-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 75693)
Súgó:
Számok

az elnézésed elfogadom:p
és nem a 10%-ra gondoltam örülök hogy ennyire megérted amit írok:D

Xeper 02-25-2007 01:52

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 75712)
az elnézésed elfogadom:p
és nem a 10%-ra gondoltam örülök hogy ennyire megérted amit írok:D

Inkább rövidrefogom mondanivalómat, mert félek hogy ban járna érte...
Felfogod egyáltalán hogy mi a különbség aközött hogy 1000 pontonként kapsz 10% védelmet, vagy hogy 100 pontonként 1%-ot? Gondold végig, és rájössz, hogy nem szőrszálhasogatás. Kb annyira vagy pontos, mintha a Newton törvényeket alkalmaznád a kvantum mechanikában!
És Kisbérnek is igaza lehet... és még az sem szőrszálhasogatás.

Kisbér 02-25-2007 07:49

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 75750)
Inkább rövidrefogom mondanivalómat, mert félek hogy ban járna érte...
Felfogod egyáltalán hogy mi a különbség aközött hogy 1000 pontonként kapsz 10% védelmet, vagy hogy 100 pontonként 1%-ot? Gondold végig, és rájössz, hogy nem szőrszálhasogatás. Kb annyira vagy pontos, mintha a Newton törvényeket alkalmaznád a kvantum mechanikában!
És Kisbérnek is igaza lehet... és még az sem szőrszálhasogatás.

Köbméterben van a fa ára is megadva.. Ez nem azt jelenti, hogy csak egész köbméter fát vehetsz :D

Szóval érted...

Ezt igazából Ati tudja megmondani, hogy a szorzók hogy mennek.. Azt tudom, hogy a katonai morál hiába egész szám, mégis tizedes is van mögötte, tehát gyanítom, hogy nem csak ezzel van így...

Killer 02-25-2007 14:43

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 75754)
Köbméterben van a fa ára is megadva.. Ez nem azt jelenti, hogy csak egész köbméter fát vehetsz :D

Szóval érted...

Ezt igazából Ati tudja megmondani, hogy a szorzók hogy mennek.. Azt tudom, hogy a katonai morál hiába egész szám, mégis tizedes is van mögötte, tehát gyanítom, hogy nem csak ezzel van így...

valami ilyesmire gondoltam én is!:D
köcce;)

Xeper 02-25-2007 15:30

Taszi köbméterben veszi a fát. (pedig a Hódban öl az egység :p)
És vegyétek észre, hogy van egy 'kis' különbség a két mondat között:
'minden 1000 pont 10% hatékonyságcsökkenést hoz'
'1000 pont 10% hatékonyságcsökkenést hoz'

de kissé eltértünk a témától :)

Kisbér 02-25-2007 16:59

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 75812)
Taszi köbméterben veszi a fát. (pedig a Hódban öl az egység :p)
És vegyétek észre, hogy van egy 'kis' különbség a két mondat között:
'minden 1000 pont 10% hatékonyságcsökkenést hoz'
'1000 pont 10% hatékonyságcsökkenést hoz'

de kissé eltértünk a témától :)

Xeper, most már te vagy szőrszálhasogató :D
Nyilván bele lehet kötni mind2-be :D
De tudja mindenki, hogy 10e pont különbségnél 0 hatásfok, és onnen lineáris a maximálishoz, amikoris melletted van pontban :D

Ennyit kell tudni, oszt sün :D:D
A tolvajlás meg jó így ahogy van, csak az autóvédelmet beindítanám tekercslopáskor is... de ezt már mondtam párszor :D

Xeper 02-25-2007 17:41

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 75834)
De tudja mindenki, hogy 10e pont különbségnél 0 hatásfok, és onnen lineáris a maximálishoz, amikoris melletted van pontban :D

Pusztán ezért írtam, mert ez nem igaz -nem feltétlenül tudja mindenki, és ezért nem szőrszálhasogatás (hiszen éppen onnan indultunk, hogy Vili nem tudta). De már tényleg mindegy. :(

gyuri1995 03-02-2007 12:41

Én támogatom!!
Jó ötlet!!;) :cool:

Viz 03-02-2007 15:35

Szerintem is mindenképpen kéne valami hasonlót bevezetni, de valahogy eről itt senki nem szeretne beszélni :confused: ;)

Synkel 03-02-2007 16:32

Erről már mindent elmondtunk szerintem amit lehetett, se mellette se ellene nem jött elő olyan új érv, ami komoly lendületet adhatna a vitának:)

Viz 03-02-2007 16:36

Hát én ellene nem olvastam olyan érvet amit nem tudnék megkontrázni, de lehet én olvasok felületesen:)
Nem látom miért nem lehetne bevezetni.

Kancsendzönga 03-02-2007 17:46

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 77235)
Hát én ellene nem olvastam olyan érvet amit nem tudnék megkontrázni, de lehet én olvasok felületesen:)

nem azt mondom, hogy bármit is ellenzek, csak megjegyzem, hogy itt nem az a kérdés, h lehet-e? hanem h kell-e?

Viz 03-02-2007 17:51

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 77247)
nem azt mondom, hogy bármit is ellenzek, csak megjegyzem, hogy itt nem az a kérdés, h lehet-e? hanem h kell-e?

Azt hiszem ez az első postban is meg van válaszolva. De ha nem, akkor annyi, hogy se a varis se a hadis nem tud semmit csinálni, amikor egy tolis 10 körökről folyamatosan lop, gyilkol, szája íze szerint.
Ez szerinted igazságos?

Kancsendzönga 03-02-2007 18:18

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 77248)
Azt hiszem ez az első postban is meg van válaszolva. De ha nem, akkor annyi, hogy se a varis se a hadis nem tud semmit csinálni, amikor egy tolis 10 körökről folyamatosan lop, gyilkol, szája íze szerint.
Ez szerinted igazságos?

nem, egyáltalán nem, sőt. Én csak arra reagáltam, amit írtál. De ezen ne vesszünk már össze, szerintem is kell a változtatás!

TDK 03-02-2007 23:14

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 75834)

Ennyit kell tudni, oszt sün :D:D
A tolvajlás meg jó így ahogy van, csak az autóvédelmet beindítanám tekercslopáskor is... de ezt már mondtam párszor :D

most is van autovédelem. minél többet elhozol, annál kevesebb marad. kevesebböl pedig kevesebbet lopsz:)

Bea Baba 03-02-2007 23:19

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 77235)

Én nemtudom, az nem elég ok legalább egy lakitekilopás autovédelem mellett, h jáchatóbbá válna néhány faj:confused: :confused:

Remedy 03-02-2007 23:38

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 77365)
Én nemtudom, az nem elég ok legalább egy lakitekilopás autovédelem mellett, h jáchatóbbá válna néhány faj:confused: :confused:

Szerintem minden faj jol jatszhato, azt az 1 hullat kiveve :)

Bea Baba 03-02-2007 23:40

Én nem mondtam h nem jácchatók, csak jácchatóbbak lennének:)

Remedy 03-02-2007 23:56

persze mar, aki tamagocsizni akar annak boven eleg az a ket faj.... :)

Viz 03-03-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 77365)

Te miről beszélsz?:)
Én most a tolis maluszáról beszélek hogy az ellen nem látok értelmes érvet:S

Synkel 03-18-2007 10:20

A törpe fajivaris topicban Gyula kardoskodik nagyon a tekilopás elleni autovédelemért. Megmondom őszintén, nem tetszik az ötlet, van épp elég tekivédett faj már a játékban, és nem akarom éhen halasztani a tolisokat sem.
Továbbra is azt tartom járható útnak, hogy ha a tolis messziről, biztonságban akar akciózni, akkor azt lényegesen alacsonyabb hatásokkal tegye, mert ez a jelenlegi 10k-s értékkülönbség ez lótúrót ér lentebbi csopikban.

Ez törpinek is jó lenne, mert messziről kevésszer lopják, közelről meg sokszor ugyan, de legalább oda tud csapni. Az olyan törpe meg aki közelre se tud odaütni az megérdemli, hogy szétlopják mindenét...

Viz 03-18-2007 17:46

Egyetértek synkellel, az autovédelem tényleg nem lenne túl jó ötlet, így se látni nagyon óriáson és gnómon kívül más orikat 4től.

Én viszont nem a hatásfokon csökkentenék, hanem körtávolságra adnék maluszt, pontosan a varázslás malusza alapján.
Messziről ne érje meg akciózni, aki meg 2 körről akciózik, annak el lehet kenni a száját:)
Mert most igen lazán lehet jól tekercselni 4-5 körökre is, és 4-5 körre igen kockázatos kimenni egy aktív csopiban ráadásul lefelé... De varival se lehet sokat csinálni ezek ellen.

Penya 03-18-2007 18:43

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 80746)
Egyetértek sínkellel, az autovédelem tényleg nem lenne túl jó ötlet, így se látni nagyon óriáson és gnómon kívül más orikat 4től.

Én viszont nem a hatásfokon csökkentenék, hanem körtávolságra adnék maluszt, pontosan a varázslás malusza alapján.
Messziről ne érje meg akciózni, aki meg 2 körről akciózik, annak el lehet kenni a száját:)
Mert most igen lazán lehet jól tekercselni 4-5 körökre is, és 4-5 körre igen kockázatos kimenni egy aktív csopiban ráadásul lefelé... De varival se lehet sokat csinálni ezek ellen.

Egyáltalán nem támogatok semmiféle toligyengitest. Igy sincs toli nem hogy ha meg gyongitenetek is. Nem tudom feltunt e h a toli azért toli h messzirol lopjon vagy ugy h ne vegyek eszre. Ki akarjatok tenni a tolisokat ingyenfoldnek? Mert ha csak 2 3 korrol eri meg lopni akkor a hadisok leverik oket mint vak a poharat. De tudok en jobbat is. Ha nem tetszik h vannak tolisok es lehet lopni avagy valodi HODITOT akarunk akkor sokkal egyszerubb felszamolni a tolizasra alkalmas fajokat.
Ja meg annyit h aki nem tud varival mit kezdeni 4 5 korre egy tolis ellen az talán epitsen meg templomot. 25 30% templommal minden gond nelkul le lehet mergezni. A sokadik kor utan garantaltan megunja majd.

Dragi 03-18-2007 18:52

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 80770)
Egyáltalán nem támogatok semmiféle toligyengitest. Igy sincs toli nem hogy ha meg gyongitenetek is. Nem tudom feltunt e h a toli azért toli h messzirol lopjon vagy ugy h ne vegyek eszre. Ki akarjatok tenni a tolisokat ingyenfoldnek? Mert ha csak 2 3 korrol eri meg lopni akkor a hadisok leverik oket mint vak a poharat. De tudok en jobbat is. Ha nem tetszik h vannak tolisok es lehet lopni avagy valodi HODITOT akarunk akkor sokkal egyszerubb felszamolni a tolizasra alkalmas fajokat.
Ja meg annyit h aki nem tud varival mit kezdeni 4 5 korre egy tolis ellen az talán epitsen meg templomot. 25 30% templommal minden gond nelkul le lehet mergezni. A sokadik kor utan garantaltan megunja majd.

hát ha neked annyi rúnáért meg készüliért megéri akkor csináld de mondok jobbat :) egy ember tolis ellen csináld meg légyszíves :) vagy ha 50 heki különbségről lop téged egy tolis akkor légyszíves bonts le mellé a hadis oriddal kösz :)

Synkel 03-18-2007 20:38

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 80770)

Áruld el nekem, 6 körre mennyi készülit emészt fel a mérgezés? Nekem nem az a bajom, hogy lopnak, hanem hogy úgy teszik, hogy képtelenség tenni ellene. A tolis 6 körről simán lelopja rajtam a készülijét, ugyanezt egy varis nem teheti meg, mert 6 körön a felfedés neki 2x annyiba kerül mint 2 körön...

All times are GMT +1. The time now is 05:12.