Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Mégis a Piac hogy működik? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=950)

Steve 06-13-2007 09:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102886)
Azért azt ellehet mondani, hogy normál csopikban általában vmivel olcsobb a 4es csopi tekiára mint az alatta levő csopiké, persze ez se törvényszerü:D

NEmhogy nem törvényszerű, de csak ad hoc jelleggel igaz. A tekíárakról általában el lehet mondani hogy kétféleképpen nyomódik lefele az ár: a tekíírós orik pumplják ki a piacra eladási áron, valamint a tartalékokat így tartó orik szabadítanak fel vmennyit. Ami felnyomja az általában az, ha egy nagy termelő a termését tekibe tolja, illetve ha egy gazdag szövi lépés előtt úgy ítéli meg hogy érdemes kp helyett tekit vinnie. Szerény véleményem szerint tehát a szinten írt/kopott tekiarány nem befolyásolja szignifikánsan az árakat. Azt hiszem többet is írtam mint kellene :) És bele is lehet kötni :)

Jah és ami majd' mindig igaz: Aban a legolcsóbb :)

Kubbi 06-13-2007 12:05

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 102927)
NEmhogy nem törvényszerű, de csak ad hoc jelleggel igaz. A tekíárakról általában el lehet mondani hogy kétféleképpen nyomódik lefele az ár: a tekíírós orik pumplják ki a piacra eladási áron, valamint a tartalékokat így tartó orik szabadítanak fel vmennyit. Ami felnyomja az általában az, ha egy nagy termelő a termését tekibe tolja, illetve ha egy gazdag szövi lépés előtt úgy ítéli meg hogy érdemes kp helyett tekit vinnie. Szerény véleményem szerint tehát a szinten írt/kopott tekiarány nem befolyásolja szignifikánsan az árakat. Azt hiszem többet is írtam mint kellene :) És bele is lehet kötni :)

Jah és ami majd' mindig igaz: Aban a legolcsóbb :)

Az miért van, ha viszonylag sok ori ujrázik 1x-re, akkor a nyersi árak láthatóan leesnek? De ugyanígy a kati árak? Jó a katonákat értem. De a nyersit... :confused:

Kutyuleee 06-13-2007 12:27

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 102946)
Az miért van, ha viszonylag sok ori ujrázik 1x-re, akkor a nyersi árak láthatóan leesnek? De ugyanígy a kati árak? Jó a katonákat értem. De a nyersit... :confused:

Sztem ha a toposok közül többen újráznak akkor kiraknak mindent olyan áron,hogy el is vigyék. ha meg egymás alá pakolnak +a kicsik alájuk rakják, mert ők is elakarják adni akkor bizony le fog esni. katiknál úgyigy a kiárulás miatt.

Kubbi 06-13-2007 12:36

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102950)
Sztem ha a toposok közül többen újráznak akkor kiraknak mindent olyan áron,hogy el is vigyék. ha meg egymás alá pakolnak +a kicsik alájuk rakják, mert ők is elakarják adni akkor bizony le fog esni. katiknál úgyigy a kiárulás miatt.

Tényleg így már logikus. :)
Csak nem gondoltam bele, hogy valaki nyersiben tartaná a tartalékát. :)

Steve 06-13-2007 13:13

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 102946)

Újrázás előtt eladsz minden katonai egységet. Ilyenkor üres az orid támadható. Ha szeretnéd sürgetni rakd ki olcsóbban ;)
Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 102952)
Tényleg így már logikus. :)
Csak nem gondoltam bele, hogy valaki nyersiben tartaná a tartalékát. :)

Nyersi akkor eshet le ha nagyobb törp újrázik. Láttál te már a csopidban milliárdos tételben nyersit? Szted az fél nap termése? :)

Kutyuleee 06-13-2007 13:23

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 102963)
Újrázás előtt eladsz minden katonai egységet. Ilyenkor üres az orid támadható. Ha szeretnéd sürgetni rakd ki olcsóbban ;)

Nyersi akkor eshet le ha nagyobb törp újrázik. Láttál te már a csopidban milliárdos tételben nyersit? Szted az fél nap termése? :)

Az 1. részét normálisabbak úgy csinálják hogy kipakolnak a piacra és szabiznak, hogy támadható se legyen;)

Steve 06-13-2007 13:27

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102965)
Az 1. részét normálisabbak úgy csinálják hogy kipakolnak a piacra és szabiznak, hogy támadható se legyen;)

felesleges ;)
ráadásul ha nem viszik el buktad az egészet a túróba.

Kutyuleee 06-13-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 102966)
felesleges ;)
ráadásul ha nem viszik el buktad az egészet a túróba.

sztem meg nem felesleges:D mondjuk hely függő mert ha a topból újrázok, és nincs a közelben senki akkor tényleg az, de ha a mezönyből, akkor érdemesebb szabira tenni magad. Sztem azért ha vmennyire figyeled is a piacot, akkor tudod mi az az ár amin elfog menni:D

Colony 06-13-2007 14:05

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102965)

Normálisabbak?
A normálisabbak több mint 4,2 mrd fölött restartolnak. Szóval az elméleted szintlépésnél és kis tartaléknál müködik. Akik restartolgatnak nem ekkora összegért teszik. És azért megy le a piaci ár mert át kell játszaniuk a pénzt a szövitagoknak...
Szóval ezt az egészet mondjuk 10 millió db tekinél képzeld el.
Kirakod 420 arany/db áron és szabizol?
Azon kivül Steve milliárdos nyersanyagtartalékról beszélt ami mellett azért kockázatos szabizni.

Bocsánat az offért csak elbeszéltetek egymás mellett.

Equinox 06-21-2007 13:36

A súgó szerint: "Minden árut maximum 50.000 arany egységáron kínálhatsz a piacon." Mi az oka ennek a szabálynak? Vannak olyan piacok, ahol emiatt lényegében fix árak vannak...

Kutyuleee 06-21-2007 13:38

Quote:

Originally Posted by Equinox (Post 104497)
A súgó szerint: "Minden árut maximum 50.000 arany egységáron kínálhatsz a piacon." Mi az oka ennek a szabálynak? Vannak olyan piacok, ahol emiatt lényegében fix árak vannak...

Maximum alsó szinteken, de pontosan az ilyen piacokon van lényege, gondolj bele hogy országok megtehetik így is hogy felvásárolják a kati piacot mert nincs is sok "árú" kint, ergo végeredményében milliókba kerülhetne egy sima kati is:D

Equinox 06-21-2007 14:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 104498)
Maximum alsó szinteken, de pontosan az ilyen piacokon van lényege, gondolj bele hogy országok megtehetik így is hogy felvásárolják a kati piacot mert nincs is sok "árú" kint, ergo végeredményében milliókba kerülhetne egy sima kati is:D

Hmm... és ezt miért volna baj? Legfeljebb nem venné meg senki. Vagy sokakat arra ösztönözne, hogy katonát termeljen, és akkor helyreállna a piac.

sasa 06-21-2007 15:04

Quote:

Originally Posted by Equinox (Post 104502)
Hmm... és ezt miért volna baj? Legfeljebb nem venné meg senki. Vagy sokakat arra ösztönözne, hogy katonát termeljen, és akkor helyreállna a piac.

Csak tudod picit egyenlőtlen lesz a helyzet, ha valaki 100 mrddal vásárol a másik meg 10 millával. Fogd fel amolyan kartell ellenes törvénynek. (bár nem teljesen az, meg kicsibe azért most is megy...)

raplee 06-27-2007 02:17

Naivitas. :D

Quote:

Originally Posted by Equinox (Post 104502)

Ugye nem almokban elunk hanem a foldon, ahol NEM a kereslet-kinalat gorbe adja meg az arat es NEM a tokeletes piac letezik. Ezek csak elmeletben leteznek Equinox... :) Az emberiseg mindig megprobal magyarazni egy esemenyt, egy jelenseget es ez nem UFO de nem is teljesen matek... ez a penzugyhoz tartozik es ott a kulcsszo az ERDEK! A piacot (mindenhol!!! jatekban, igazi eletbe) manipulalni lehet es sot kell szvsz! A jetekot fentarto staff csak ezt a manipulaciot probalja szabalyozni a max 50k arral. De ok is tudjak h teljesen nem lehet leallitani a manipulaciot es erzik a szukseget annak h bizonyos kereteken belul meg kell legyen engedve!

Equinox 06-29-2007 09:55

Quote:

Originally Posted by raplee (Post 105586)
Ugye nem almokban elunk hanem a foldon, ahol NEM a kereslet-kinalat gorbe adja meg az arat es NEM a tokeletes piac letezik. Ezek csak elmeletben leteznek Equinox... :) Az emberiseg mindig megprobal magyarazni egy esemenyt, egy jelenseget es ez nem UFO de nem is teljesen matek... ez a penzugyhoz tartozik es ott a kulcsszo az ERDEK! A piacot (mindenhol!!! jatekban, igazi eletbe) manipulalni lehet es sot kell szvsz! A jetekot fentarto staff csak ezt a manipulaciot probalja szabalyozni a max 50k arral. De ok is tudjak h teljesen nem lehet leallitani a manipulaciot es erzik a szukseget annak h bizonyos kereteken belul meg kell legyen engedve!

Értem, de az "árfelhajtók" is hasznosak a piacnak, mert az olcsón eladó emberek gyorsabban a pénzükhöz jutnak.

Talán az lehet az oka ennek a korlátnak, hogy vannak nagyon "illikvid" piacok (a katonáké alacsony szinten valószínűleg ilyen), és meg lehetne csinálni, hogy minden katonát felvásárlok, és az üres piacra kiteszek 1 darabot több száz millióért, és így játszok át pénzt más játékosoktól... a legtöbb más piacon ez nem működne, mert annyi az áru, hogy nem is jelenne meg az ajánlatom.

Mondjuk ezt úgy is ki lehetne védeni, hogy a rablóbandák nem visszaúton, hanem odaúton rabolnák el a túl magas áron kitett árut...

richardka 06-29-2007 10:28

Quote:

Originally Posted by Equinox (Post 106258)
Értem, de az "árfelhajtók" is hasznosak a piacnak, mert az olcsón eladó emberek gyorsabban a pénzükhöz jutnak.

Talán az lehet az oka ennek a korlátnak, hogy vannak nagyon "illikvid" piacok (a katonáké alacsony szinten valószínűleg ilyen), és meg lehetne csinálni, hogy minden katonát felvásárlok, és az üres piacra kiteszek 1 darabot több száz millióért, és így játszok át pénzt más játékosoktól... a legtöbb más piacon ez nem működne, mert annyi az áru, hogy nem is jelenne meg az ajánlatom.

Mondjuk ezt úgy is ki lehetne védeni, hogy a rablóbandák nem visszaúton, hanem odaúton rabolnák el a túl magas áron kitett árut...

1 darab nem darab:))) a másik mi van ha nem ahozz a játékoshoz kerül mint akit szeretnél??

Andrew 06-29-2007 10:30

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 106277)
1 darab nem darab:))) a másik mi van ha nem ahozz a játékoshoz kerül mint akit szeretnél??

csak megmondja a másiknak milyen áron tette ki a katonáját ;)

Kutyuleee 06-29-2007 10:46

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 106277)

Nem tök mind1 hogy az veszi meg 800milláért az egy katit akit szeretne, vagy más???:D

Burning 06-29-2007 10:56

nem tudom, miről folyik a fantazmagória, de úgy tudom a piacon max 50k aranyért tehetsz ki valamit, tehát nem értem miért folyik vita arról, hogy hogyan szervezi meg, hogy az a bizonyos illető vegyen katit 800 milláért:)

Kutyuleee 06-29-2007 10:57

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106291)
nem tudom, miről folyik a fantazmagória, de úgy tudom a piacon max 50k aranyért tehetsz ki valamit, tehát nem értem miért folyik vita arról, hogy hogyan szervezi meg, hogy az a bizonyos illető vegyen katit 800 milláért:)

Pont erről van szó, hogy valaki nem értette minek van az 50k-s határ:D

Burning 06-29-2007 11:04

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 106292)
Pont erről van szó, hogy valaki nem értette minek van az 50k-s határ:D

ja, hogy úgy:)
na úgy tűnik ma le vagyok maradva:o

Andrew 06-29-2007 11:10

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106296)
ja, hogy úgy:)
na úgy tűnik ma le vagyok maradva:o

néha lehet el is kéne olvasni, hogy hova írsz ;):rolleyes:
:D:D

csarmi 07-01-2007 20:14

4.2 milliárd

Hallottam ezt valamiért emlegeni. Van valami határ, aminél nem lehet többem dolgokból? Például max 4 milliárd pénz fér el? Mi van, ha túlcsordul?

Andrew 07-01-2007 20:33

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 106810)
Hallottam ezt valamiért emlegeni. Van valami határ, aminél nem lehet többem dolgokból? Például max 4 milliárd pénz fér el? Mi van, ha túlcsordul?

4.294.967.295 arany pontosabban :D:D
ha több megy az oriba, az elvész, olyan mint ha nem is lenne :)
épületekből (egy fajtából) azt hiszem 65535 a maximum

Ati 07-01-2007 20:36

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 106810)

A piacra ennél magasabb összértékű árukat is tehetsz eladási szándékkal, bár ha megveszik, akkor ennél több pénzt valóban nem fogsz érte kapni, ezért:

a, felesleges
b, gondoskodni kell arról, hogy mindig elférjen.

(Gondolom, hogy a piacról szól a kérdés, különben ugye miért ebbe a topicba írtad volna.)

Grabi 07-01-2007 20:39

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106814)
4.294.967.295 arany pontosabban :D:D
ha több megy az oriba, az elvész, olyan mint ha nem is lenne :)
épületekből (egy fajtából) azt hiszem 65535 a maximum

dejóóó...akkor mégiscsak van beüthetetlen ország a hódítóban. gondoljunk csak egy 31500-31500es elfre :)

és sokan mondják, hogy beüthetetlen ország nincs is, csak kis puska :)

Andrew 07-01-2007 20:44

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 106818)
dejóóó...akkor mégiscsak van beüthetetlen ország a hódítóban. gondoljunk csak egy 31500-31500es elfre :)

ha eljut addig, meg is érdemli :D:D

Kutyuleee 07-02-2007 00:02

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 106818)

Elvben létezik beüthetetlen ország, de gyakorlatban (még) nem. Mivel ekkora országok (egyenlőre) csak anarchban léteznek:D
így ott ,hogy nincs sehol se klán rendszer, könnyedén belátható, hogy nincs:D

65535-65535 ös Elf védelme Mf-bónusszal:
(65535*52*14)*1,3*1,3*1,3*1,4*1,45=212779986,9
4szövis ork tábi 65535barakkal felfele(elfel azonos 100*as morállal):
(65535*52*4*6)*1,2*1,3*1,3*1,45=264555337
vagyis az orkok nyernek:D

Grabi 07-02-2007 00:10

tessék mondani az orkon mi a 30%? ork tábi, ork faji bónusz és? :) ha az a vérszomj, a drága elfemen miért nincs védelem? de ha kijönne mégis, akkor az elfecskémen hellokittys polo van, amitől az orkok köztudottan írtóznak. szóval lálálálálá!

és, hogy ne kötekedjenek a topic miatt, 1 íjjat vettünk a piacrol is ;)

Kutyuleee 07-02-2007 00:14

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 106849)
tessék mondani az orkon mi a 30%? ork tábi, ork faji bónusz és? :) ha az a vérszomj, a drága elfemen miért nincs védelem? de ha kijönne mégis, akkor az elfecskémen hellokittys polo van, amitől az orkok köztudottan irtóznak. szóval lálálálálá!

és, hogy ne kötekedjenek a topic miatt, 1 íjjat vettünk a piacrol is ;)

oda teszem a védelemet, csak kimaradt:P nah de akkor is beveri a 400% ork barakk:p
Hát igen a hellokittys polótól az átlagos orkok visszafordulnak, de az én orkjaimon Hello pitbullos poló van, amitől viszont az elfek sirógörcsöt kapnak és rituális öngyilkosságot követnek el:D
és persze mindent a piacról vettünk, hogy ne legyen off;)

Grabi 07-02-2007 00:15

akkor a toronybónuszt hiányolom.

Kutyuleee 07-02-2007 00:19

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 106851)
akkor a toronybónuszt hiányolom.

Már minden a helyén csak a kutyákat megzavarja a telihold:D nehéz ugatni a holdat meg irni is:D

Valezius 07-02-2007 08:33

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 106852)
Már minden a helyén csak a kutyákat megzavarja a telihold:D nehéz ugatni a holdat meg irni is:D

Az a 4*6 az mi (az orknál)?

Grabi 07-02-2007 08:34

olyan 4 ország, aki kétszeresen televeszi a barakkokat lóval, így bár elmegy egy maxos barakk, de 250% helyett 400% tud kimenni.

Valezius 07-02-2007 08:38

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 106883)
olyan 4 ország, aki kétszeresen televeszi a barakkokat lóval, így bár elmegy egy maxos barakk, de 250% helyett 400% tud kimenni.

Értem köszi. :)

Andrew 07-02-2007 08:51

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 106882)
Az a 4*6 az mi (az orknál)?

én is ezt akartam kérdezni :D:D
de aztán rájöttem :o

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 106883)

nem kötelező elmennie, kirakhatja a ht is :D

Grabi 07-02-2007 08:55

de, az tuti el fog csorogni.

Kutyuleee 07-02-2007 10:37

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106888)
én is ezt akartam kérdezni :D:D
de aztán rájöttem :o

nem kötelező elmennie, kirakhatja a ht is :D

aki küldi a sereget annak elmegy, a többinek megoldja a HT ez igaz:D

Equinox 07-02-2007 11:15

Mivel a "fejlesztések" fórumba még jó ideig nem fogok tudni írni (50 hozzászólás) itt vetem fel, hogy:

szerintem hasznos lenne, ha a piacon a "mennyit veszel" oszlopban az egyes áruk mellett lenne egy "mindet" gomb is, hogy kevesebbet kelljen számokat gépelgetni.

Kutyuleee 07-02-2007 11:17

Quote:

Originally Posted by Equinox (Post 106926)
Mivel a "fejlesztések" fórumba még jó ideig nem fogok tudni írni (50 hozzászólás) itt vetem fel, hogy:

szerintem hasznos lenne, ha a piacon a "mennyit veszel" oszlopban az egyes áruk mellett lenne egy "mindet" gomb is, hogy kevesebbet kelljen számokat gépelgetni.

ha nagyobb számot irsz be akkor is megvesz mindent

All times are GMT +1. The time now is 12:45.