Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   egy apro tuning hullahoz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=776)

BeeLord 09-23-2006 20:13

Quote:

Originally Posted by Yorgem (Post 32188)
No akkor összegezném a javaslataimat a hullához :
1 : A lakosság 20 %-t lehessen képezni katonává egyszerre .
2 : Ház nélkül is lehessen min 40 embere a területén, cserébe nála lehessen más épületet gyujtogatni pl: bank, bánya csak egyszerre kevesebbet.
3 : 100 % katonai morál .

Szeretném ha Ati is hozzászólna ezekhez a javaslatokhoz ha lehet ! Valaki ismeri tudna szólni neki ?

Csokibácsinak üzenem akkor már tényleg teljesen játszhatatlan lenne a hulla :)

Az első javaslat még csak-csak oké. Meg kéne vizsgálni a várható hatásait, de használható ötletnek tűnik.

A második javaslat mármár zavaros. "Ház nélkül is lehessen min 40 embere a területén" Ergo minden üres területén éljen 40 ember 8 helyett? Vagy minden egyes hektáron(akár beépített, akár nem) éljen 40 lakos? Ezt nem igazán értem egyenlőre.

3. javallat: a hullával az a gond, hogy csak arra nem használható, amire ki lett találva: támadásra. Ezen kéne változtatni. Ergo a hulla is tudjon sikeresen támadni(erre már jött millió ötlet). Ha ez meg van oldva, akkor máris magasan tudná tartani a katonai morálját. Illetve hogy már nem is tudom kit idézzek: a kat.morál nem egy varázsolható dolog, nem lehet összelopni, és a boltban sem kapható. Aki magas katmorált akar, harcoljon meg érte.

BeeLord 09-23-2006 20:23

Na meg is találtam. Idézet Csokibácsitól:"Lényeg, hogy a magas morálért meg kell dolgozni, nem hullik az öledbe, nem kérhető kölcsön a szövitől karavánnal, nem lopható tolikkal, szóval nem adják ingyen, de még juszufnál sem vásárolható meg akciós áron.
Ugyanígy ne is legyen varizható."

Bogár 09-23-2006 23:27

Quote:

Originally Posted by Yorgem (Post 32181)
Az azért nem lenne jó hogy több hulla férjen a házakba mert akkor kevesebb ház kell és kevesebbet kellene felgyújtani hogy nagyon nagy hiányt idézz elő..

annyi baj legyen... ha nem tart elég házat, vessen magára.

Quote:

Egyébként az is a törpe kiváltsága hogy alapból többen férnek el a házakban ez is másolás lenne ....
és akkor mi van? még van sok előny és hátrány, ami nem csak 1 faj tulajdonsága.

a 100%-os állandó morált nem támogatom. a hulla igenis támadjon.
amúgy a te javaslataid nem erősítenék a hullák hadi erejét, és szerintem ez a téma pont erről szól.

Yorgem 09-25-2006 07:43

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 32325)
annyi baj legyen... ha nem tart elég házat, vessen magára.

és akkor mi van? még van sok előny és hátrány, ami nem csak 1 faj tulajdonsága.

a 100%-os állandó morált nem támogatom. a hulla igenis támadjon.

amúgy a te javaslataid nem erősítenék a hullák hadi erejét, és szerintem ez a téma pont erről szól.

Te játszottál már hullával ? Mondjuk rádszáll egy négyes szövi és elkezd gyujtogatni szerinted marad elég házad ? Mert én megnézem azt a hullát akinek marad ha minden öt órában kap 20 gyújtást... Napi minimum 80-90 ház na ezt hogy véded ki ? Vagy van sok házad vagy van barakkod szerintem ...

Szerintem a hódító közösségének van annyi képzelőereje hogy valami újjat kitaláljon ...

Szerinetm meg ne a morálért támadjon hanem a fejlődése érdekében...

Pl: a dupla katonaképzés nem erősítené .... hát lehet .

Yorgem 09-25-2006 07:53

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 32321)
Az első javaslat még csak-csak oké. Meg kéne vizsgálni a várható hatásait, de használható ötletnek tűnik.

A második javaslat mármár zavaros. "Ház nélkül is lehessen min 40 embere a területén" Ergo minden üres területén éljen 40 ember 8 helyett? Vagy minden egyes hektáron(akár beépített, akár nem) éljen 40 lakos? Ezt nem igazán értem egyenlőre.

3. javallat: a hullával az a gond, hogy csak arra nem használható, amire ki lett találva: támadásra. Ezen kéne változtatni. Ergo a hulla is tudjon sikeresen támadni(erre már jött millió ötlet). Ha ez meg van oldva, akkor máris magasan tudná tartani a katonai morálját. Illetve hogy már nem is tudom kit idézzek: a kat.morál nem egy varázsolható dolog, nem lehet összelopni, és a boltban sem kapható. Aki magas katmorált akar, harcoljon meg érte.

A 2. javaslatnál az első variációra gondoltam .....

Van még egy ötletem majd kicsit késöbb leirom .

Bogár 09-25-2006 12:25

Quote:

Originally Posted by Yorgem (Post 32474)
Te játszottál már hullával ? Mondjuk rádszáll egy négyes szövi és elkezd gyujtogatni szerinted marad elég házad ? Mert én megnézem azt a hullát akinek marad ha minden öt órában kap 20 gyújtást... Napi minimum 80-90 ház na ezt hogy véded ki ? Vagy van sok házad vagy van barakkod szerintem ...

Szerintem a hódító közösségének van annyi képzelőereje hogy valami újjat kitaláljon ...

Szerinetm meg ne a morálért támadjon hanem a fejlődése érdekében...

Pl: a dupla katonaképzés nem erősítené .... hát lehet .

nem csak a hullákat szokták gyújtani... szerintem egy igazi gyújtás- és időjárássorozattal egy nem hulla orit hamarabb szétkapnak.
+ amikor olyant írsz, hogy napi 80-90 ház, gondolsz az automatikus védelemre meg arra is, hogy 200 házból több gyúl fel, mint 100-ból? a gyújtogatás +20% férőhelynél lehet, hogy nagyobb károkat okozna, ami a sereget illeti, viszont mindenképpen több maradna, mint a most...

a 100%-os morállal kapcs: akkor már miért van egyáltalán katonai morál? az országok ne amiatt támadjanak, hanem a fejlődés érdekében...

Bogár 09-25-2006 12:28

persze emelett engem nem zavar a dupla katonaképzés... egy hullának úgyis jóval kevesebb a lakóssága ugyanazon a területen, mint más fajoknak.

Yorgem 09-25-2006 18:53

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 32496)
nem csak a hullákat szokták gyújtani... szerintem egy igazi gyújtás- és időjárássorozattal egy nem hulla orit hamarabb szétkapnak.
+ amikor olyant írsz, hogy napi 80-90 ház, gondolsz az automatikus védelemre meg arra is, hogy 200 házból több gyúl fel, mint 100-ból? a gyújtogatás +20% férőhelynél lehet, hogy nagyobb károkat okozna, ami a sereget illeti, viszont mindenképpen több maradna, mint a most...

a 100%-os morállal kapcs: akkor már miért van egyáltalán katonai morál? az országok ne amiatt támadjanak, hanem a fejlődés érdekében...

Az lehet de most a hullákról van itt szó ne kanyarodjunk el a témától ... Ha lenne időm és 3 ismerősöm én összeraknák egy szövit csak félelfből és kipróbálnám hogy rászállunk egy hullára hogy mi történik .... mondjuk 200 hekin megerősödünk keresünk egy hullát elkezdjük gyujtani ha nagyon lemegy megadjuk valakinek az esélyt hogy leüssön mellé minket és tovább gyujtjuk és addig amíg van egy db háza is ... szerintem megoldható. Vagy törli magát :)

Gondolj bele ez egy hulla neki nincs morálja az igaz ezért kéne 100 on tartani mert ő ha pusztítani kell mindegy hogy mi kerül elé pusztítja és tök mindegy hogy veszít vagy nyer nem lesz rosszkedve , nem fáj semmie nem érdekli semmi csak az , hogy öljön és pusztítson ... Az élőknek fontos a katonai morál
mert ők örülnek ha nyernek és rossz a kedvük ha veszítenek az élőhalottaknak nincsenek érzelmeik ők mindig 100%-on kéne hogy legyenek ha támadnak mert nekik nincs érzelmük és szinte képtelenek az önálló gondolkodásra a hódító szerint megindulnak és mennek ... a nap 24 órájában nem eszmek, nem isznak, nem alszanak, nem lesznek betegek, nem fáj nekik semmi .... fejetlenül is tudna ütni vágni szóval tökéletes gyilkológépnek kéne lenniük de nem azok ....

Láma 09-25-2006 19:02

Quote:

Originally Posted by Yorgem (Post 32606)
Az lehet de most a hullákról van itt szó ne kanyarodjunk el a témától ... Ha lenne időm és 3 ismerősöm én összeraknák egy szövit csak félelfből és kipróbálnám hogy rászállunk egy hullára hogy mi történik .... mondjuk 200 hekin megerősödünk keresünk egy hullát elkezdjük gyujtani ha nagyon lemegy megadjuk valakinek az esélyt hogy leüssön mellé minket és tovább gyujtjuk és addig amíg van egy db háza is ... szerintem megoldható. Vagy törli magát :)

Ebből látszik, hogy még soha nem gyújtogattál. kb 80 ház alatt nem lehet gyújtogatni, de nem a szám a lényeg, hanem ez, hogy van ilyen korlátozás. 200 hekin nincs az az épkézláb ori amiben akár egy házat is fel tudnál gyújtani

Yorgem 09-25-2006 19:08

Én még úgy módosítanám a hullát, hogy tegyük fel a barakkba mondjuk 3 szor annyi katona férne el alapból lásd tömegsírok, hogy egy kicsit morbid legyek :) és 20 vagy 30 %-át képezheted a lakosságot katonává de viszont ha letelt 5. ik szinten a védelmed akkor mindennap támadnod kéne legalább egyszer különben elmenne a sereged mondjuk elöször az 5%-a és ez minden nappal növekedne köv nap már a maradék 6 %-a és így tovább és csak 5.-ik szinten lenne védelmed a többin nem vagy csak egy rövid időre hogy ne tudj 3 nap alatt iszonyatosan megerősödni ...
Én ezt találtam ki de ezen lehet finomítani is ha gondoljátok... várom véleményetek :)

Yorgem 09-25-2006 19:18

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 32609)
Ebből látszik, hogy még soha nem gyújtogattál. kb 80 ház alatt nem lehet gyújtogatni, de nem a szám a lényeg, hanem ez, hogy van ilyen korlátozás. 200 hekin nincs az az épkézláb ori amiben akár egy házat is fel tudnál gyújtani

De gyujtogattam csak nem 200 hekin ez igaz most olvasom ezt a részt a súgóban elméletleg lehet gyújtani csak nagyon kicsi az esélye ... azt nem írja hogy lehetetlen ...

BeeLord 09-29-2006 16:22

Quote:

Originally Posted by Yorgem (Post 32612)
Én még úgy módosítanám a hullát, hogy tegyük fel a barakkba mondjuk 3 szor annyi katona férne el alapból lásd tömegsírok, hogy egy kicsit morbid legyek :) és 20 vagy 30 %-át képezheted a lakosságot katonává de viszont ha letelt 5. ik szinten a védelmed akkor mindennap támadnod kéne legalább egyszer különben elmenne a sereged mondjuk elöször az 5%-a és ez minden nappal növekedne köv nap már a maradék 6 %-a és így tovább és csak 5.-ik szinten lenne védelmed a többin nem vagy csak egy rövid időre hogy ne tudj 3 nap alatt iszonyatosan megerősödni ...
Én ezt találtam ki de ezen lehet finomítani is ha gondoljátok... várom véleményetek :)

Tehát a 3szor több egység a barakkokban javaslat alapján:

200 hektáros hulla, mondjuk kezdésnek 140 barakkal és 60 házzal -gyors példa, csak a szemléltetés kedvéért, ne egyetek meg- a következőképp néz ki: 3000 fős lakosság, napi 600-900 katona képződik. A 140 barakkba 16800 egység fér el, ebből legyen mondjuk csak 12800 lovas. Ezeke felfelé 5 tábornokkal, 100%-os morállal, természetesen 5. szinten 117.511-es támadóértéket képviselnek.

Míg egy 50%-os ork, a maga 100 barakkjával 5200 egységet tart max lakáshelyzet mellett. Természetesen tábornok személyiséggel, és legyen mondjuk 4000 lova. Ezek felfelé, 8 tábornokkal, 100%-os katmorállal, vérszomjjal, 40%-os hadüggyel 74.954-el ütnek.

E mellett az orkot ott szopatod tolvajokkal és varázslókkal, ahol akarod, míg a hullát nem igazán tudod bántani...

Ilyen körülmények között rendkívül egyszerű lenne a hullának napi egyszer ütnie. Illetve az alap 100%-os katmorálra se lenne szüksége, megszerzi azt magától rendkívül könnyen.

Számoljatok utánam, szerintem semmit nem számoltam el. Mindenesetre azt mondom, hogy át kéne gondolni még egyszer ezt az ötleted.

Csokibácsi 09-30-2006 08:09

Quote:

Originally Posted by Yorgem
... mondjuk 200 hekin megerősödünk keresünk egy hullát elkezdjük gyujtani ha nagyon lemegy megadjuk valakinek az esélyt hogy leüssön mellé minket és tovább gyujtjuk és addig amíg van egy db háza is ... szerintem megoldható.

Quote:

Originally Posted by Yorgem
Én még úgy módosítanám a hullát, hogy tegyük fel a barakkba mondjuk 3 szor annyi katona férne el alapból ...

Csak egy megjegyzés. Április elseje még messze van.

Synkel 09-30-2006 12:15

Quote:

Originally Posted by Yorgem (Post 32606)

Gondolj bele ez egy hulla neki nincs morálja az igaz ezért kéne 100 on tartani mert ő ha pusztítani kell mindegy hogy mi kerül elé pusztítja és tök mindegy hogy veszít vagy nyer nem lesz rosszkedve , nem fáj semmie nem érdekli semmi csak az , hogy öljön és pusztítson ... Az élőknek fontos a katonai morál
mert ők örülnek ha nyernek és rossz a kedvük ha veszítenek az élőhalottaknak nincsenek érzelmeik ők mindig 100%-on kéne hogy legyenek ha támadnak mert nekik nincs érzelmük és szinte képtelenek az önálló gondolkodásra a hódító szerint megindulnak és mennek ... a nap 24 órájában nem eszmek, nem isznak, nem alszanak, nem lesznek betegek, nem fáj nekik semmi .... fejetlenül is tudna ütni vágni szóval tökéletes gyilkológépnek kéne lenniük de nem azok ....

Ezen az alapon asszem Csokibácsi közelítette az igazságot nemrég: Az orkot mega többit lelkesíti a zsákmány lehetősége, a megbecsteleníthető szüzek meg mittomén. A hulla nem lelkesedik semmiért. Neki mindegy, hogy győz avgy veszít, azaz legyen 0 katmorálja.

Yorgem 10-03-2006 08:35

Én csak annyit mondanék , hogy én nem azt mondtam, hogy mindet hanem ezek közül mit lehetne !

A kat. morálról: ők csak azért léteznek , hogy pusztítsanak és igenis motiválja őket valami az ami feltámasztotta őket !!! Arra, hogy pusztítsanak ez a lételemük semmi más csak a pusztítás ezért kéne 100%-os hatékonysággal csinálniuk ... Ha jól belegondolnátok .... Azért kapják meg alapból a vérszomjat ! akkor azt is miért kapják ?

Azt hogy több hulla férjen el egy barakkban az jogos , lehet nem 3* annyian , de többnek kéne !

Yorgem 10-03-2006 08:49

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 33078)
Csak egy megjegyzés. Április elseje még messze van.

Én legalább írok olyan ötleteket ami nem tér el a hulla személyiségtől ! Mert itt már olyat is írtak ami egyáltalán nem illik a hullához !

Mondjuk annyit is írhattál volna , hogy ne 3* annyi legyen hanem mondjuk + 50% vagy valami hasonló ... Valami építő jellegű kritikákat is írhatnál ...

Arra válaszolj , hogy miért kapja meg a vérszomjat ? Az is egy morális állapot szerintem ... Mivel hogy nem varázsolod a hullánál .

Csokibácsi 10-03-2006 10:55

Quote:

Originally Posted by Yorgem (Post 33387)
Én legalább írok olyan ötleteket ami nem tér el a hulla személyiségtől ! Mert itt már olyat is írtak ami egyáltalán nem illik a hullához !

Ha semleges a morálja, akkor nem lehet 100%. Márpedig ugye semleges, mivel nem is örül, nem is szomorú, tökmindegy, mi a csata végeredménye. Agyhalott droidok. Semmiképp sem fix 100%. Ha ezt a gondolatmenetet követem, lehetne mondjuk fix 50%, se több, se kevesebb. Akkor meg inkább a jelenlegi állapot, ahol 75%-hoz húz a morál.

Quote:

Mondjuk annyit is írhattál volna , hogy ne 3* annyi legyen hanem mondjuk + 50% vagy valami hasonló ... Valami építő jellegű kritikákat is írhatnál ...

Elég szomorú, ha azt 3x-os férőhelyet komolyan gondoltad, mindenféle utánszámolás nélkül. Ha utánaszámoltál, még rosszabb a helyzet rád nézve.
Ezek után építő jellegű kritika: sóder, tégla, cement.

Quote:

Arra válaszolj , hogy miért kapja meg a vérszomjat ? Az is egy morális állapot szerintem ... Mivel hogy nem varázsolod a hullánál .

Hogy egy leheletnyi esélye azért legyen beütni egy másik országot?
A vérszomj nem semleges morális állapot, illetve nem a morál hiánya, pedig eddig ezekről beszéltél.
Van egy olyan érzésem, hogy most mattot adtál magadnak.

Yorgem 10-03-2006 12:45

Igaz a hasamra ütöttem és mondtam azt hogy 3* annyian ez igaz ... Én csak egy számot mondtam amit lehet csökkenteni is ... de miért is mondtam ... mert a sugóban az van írva ( amiből megszeretnénk elvileg a hulla fajt ) Hogy tömegesen jönnek . Erre mi van a játékban alig van katonám a játékban, nem sokkal több mint a többi fajnak mert ugye a többi fajnak ott a lakásteki és a faji módosító.

Szerintem a hullánál nem morálnak kéne hívni és akkor nem lenne gond vele ... és pont azért kéne 100-on tartani mert ő rá nem hat semmiféle külső befolyásoló tényező ezért mindig ugyanannyi a teljesítménye Pl kiadják neki a parancsot, hogy csináljon valamit ő addig csinálja 24 órában amíg mást nem adnak neki .

Yorgem 10-03-2006 12:51

Még egy ötlet ! A katonák is hulljanak a betegségtől kisebb arányban mint az emberek de ők is hulljanak ! Szerintem ez jogos lenne ! Máris jobban meglenne gondolva hogy betámadják-e a hullát ! Csak azt kéne Kiszámolni hogy milyen %-os arányban hulljanak ... Meg ezt a veszteséget is csökkentené a kórház .. Ehhez mit szóltok ???

BeeLord 10-03-2006 19:49

Quote:

Originally Posted by Yorgem (Post 33415)
Szerintem a hullánál nem morálnak kéne hívni és akkor nem lenne gond vele ... és pont azért kéne 100-on tartani mert ő rá nem hat semmiféle külső befolyásoló tényező ezért mindig ugyanannyi a teljesítménye Pl kiadják neki a parancsot, hogy csináljon valamit ő addig csinálja 24 órában amíg mást nem adnak neki .

Az alap probléma még mindig az a hullával, hogy kicsi az ütő és védőereje, ami annak tudtában, hogy tolvajokkal és varázslókkal egyáltalán nem tud semmit, igenis komoly hátrány. A legfontosabb feladat azt hiszem az, hogy úgy módosítsuk a hullát, hogy jól üssön, de ne boruljon fel az egyensúly, és ne teremtsünk legyőzhtetlen fajt.

Ha ésszerűen végiggondolod, onnantól, hogy a hulla serege erősebb lesz, jobban, többet tud ütni, máris meg lesz oldva a katmorál kérdése is. Itt nem az a lényeg, hogy gyönyörű meséket találjunk ki, és biológiai szemppontból elemezzük az élőhalottakat, hanem hogy kőkemény számolásokkal hatásossá tegyünk egy gyenge hódítós fajt. Ha ez meg van, akkor jöhet a misztikus mesélgetés, hogy miért olyanok amilyenek.

Ezért én azt mondom, a hullát módosítsuk adott esetben úgy, hogy akár az orkkal is felérjen a hadereje, de mindenképp legyen sebezhetőbb. Annak nincs értelme, hogy apró, rendkívül okos reformokat alkalmazzunk a fajjal szemben, amikkel érdemben nem ér semmit.

Ennek fejében az én javaslatom a következő:
-Minden szinten +50% hadügyi plussz, vagy minden szinten +30% védekezési bónusz és +60% támadó bónusz, a jelenlegi csoportonként növekvő hadügyi bónusz helyett, amely +40%-nál nem megy magasabbra.
-Ha már erősebb a serege, legyen nagyobb létszámú is. Imígyen a barakkok ne 40 egységnek adjanak helyet, hanem 50-nek.
-Hulla országonra nyitott térkapun keresztül ne legyenek elérhetőek a szövetségesei.

Ugyanakkor elvenném a jelenlegi bónuszai közül:
-az ellene irányuló emberrablások a távolság függvényében a szokottnál kevesebb embert visznek el.
-a földrengés csak minimális károkat okoz.

A számok jelenleg még csak puhatolózás szerűek, ezért kérek mindenkit, hogy mielőtt negatív kritikát írna a commentemre, számoljon egyet, és írjon inkább jobb számadatokat, százalékokat.

Synkel 10-03-2006 20:45

A %-okba nem megyek bele, mert nem szeretek elméletben számolni. Ha előttem a hulla számolok és beverem, az megesik:)
Az végülis elfogadható, hogy a barakkok 40 helyett 50 katonának adjanak helyet, de ezt egy 60% támadóbónusszal párosítva már lehet, hogy túlerős lesz, ezt majd Csokibácsi megmagyarázza:D
Az viszont semmiképp nem elfogadható, hogy hullára nyitott kapun keresztül a szövetségesei ne legyenek lophatók. Már csak azért sem, mert akkor felmérni is kaput kell nyitni a szövitagokra is, szal plusz készültség mindenkinek. Meg aki hullát vesz szövibe, az vállalja a következményeket ilyen téren is.
Egy jobban támadó erősebb hulla a 0 veszteség miatt még szöviben is szívesebben látott lehet, főleg óriások mellett akiket a tolik annyira nem zavarnak. Szal elképzelhetőnek tartok 3 hulla, egy óriás szöviket, amik ráadásul életképesek is:)
Az alaphelyzet szerintem is az amit Beelord mond, hogy gyenge katonailag, azon kell erősíteni, a többi probléma meg megoldódik magától:)

Yorgem 10-03-2006 22:50

-az ellene irányuló emberrablások a távolság függvényében a szokottnál kevesebb embert visznek el.

De nem gondolod, hogy ha ezeket elvesszük akkor meghal az Mf hulla ? Mert egyszer beüt valakit és onnantól kezdve mondjuk egy törpe is már csak bosszúból szétrengeti és lelopja emberileg mert ez milyen jó ....
Vagy nem tudja hogy egy szövit ütött és mind a 4-en elkezdik rengetni és lopni ...

BeeLord 10-04-2006 07:05

Quote:

Originally Posted by Yorgem (Post 33565)

De nem gondolod, hogy ha ezeket elvesszük akkor meghal az Mf hulla ? Mert egyszer beüt valakit és onnantól kezdve mondjuk egy törpe is már csak bosszúból szétrengeti és lelopja emberileg mert ez milyen jó ....
Vagy nem tudja hogy egy szövit ütött és mind a 4-en elkezdik rengetni és lopni ...

Azt hiszem ez megint az a vita, hogy 4 ország vs. 1 ország. Ennek eddig se volt értelme, és bár nagyon szép és konkrét példa, most sem ez a mérvadó. Ha hiszed, ha nem, nem lehet olyan országot építeni, ami 4 ország ellen tökéletesen tud mind a 3 kategóriában védekezni.:)

Állam 10-04-2006 10:44

Lehet nem lehet tökéletesen olyat építeni,de vannak olyan fajok,amelyekkel lehet afelé törekedni:)

A hullához csak annyit,hogy azzal egyetértek,hogy a véd és támadóerejét kell növelni, de az nembiztos,hogy jó ötlet,hogy a meglévő előnyeiből elveszünk

Állam 10-04-2006 10:48

A térkapus dologhoz meg még annyit, hogy az alapelgondolás nem rossz,szerintem úgy kellene korrigálni,hogy a hullán keresztül a többi szövitagon csak információszerző tolvajkodást lehessen végrehajtani, magyarul hullán lopni ne lehessen,de pl. éplista szerzése lehessen

Kubbi 10-23-2006 08:50

Szerintem, nem csak az út alatt kellene a katonáknak halniuk, hanem amikor járvány van az országban, a katonáknak is meg kellene hogy betegedjenek.

BeeLord 10-23-2006 09:04

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 36862)
Szerintem, nem csak az út alatt kellene a katonáknak halniuk, hanem amikor járvány van az országban, a katonáknak is meg kellene hogy betegedjenek.

Tehát azzal erősítenéd a hullát, hogy a többit gyengíted? Az alapötlet talán használható, de azt hiszem már feljött párszor.

Kubbi 10-27-2006 08:39

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 36864)
Tehát azzal erősítenéd a hullát, hogy a többit gyengíted? Az alapötlet talán használható, de azt hiszem már feljött párszor.

Hát ha logikát keresgélem, akkor nem értem, hogy a lakosok, miért betegednek meg, a katonák meg miért nem. De ha már nem betegednek meg, akkor meg miért halnak jobban az út alatt?

Smooth Scroller 11-06-2006 19:55

sracok, hadd penditsek meg vmit komolyan.

sztem atomhurka a 4-10k-s piaci araknal a hulla es a 3. csoport topjatol felfele, 2. csoportot is beleertve, de foleg mf bonusz nelkul, az 1. csopiban pedig eselye sincs a hullanak. ha ijai vannak + lova, akkor a vedoerteke is gyatra, de a keves lo miatt a tamadoja is. ha csak elitje van, akkor kicsit jobb a tamadoja full sereg eseten, de szinte barki beveri. jo, ezt mindannyian tudjuk. (mar aki egy kicsit is jatszott a 1-2-3. csoportokban.) az 1etlen dolog amiert a hulla magasabb hekinel kicsit vedve erzi magat, az a pestis.

viszont az is teny, hogy inkabb az jon elo, hogy "nini, itt 1 hulla, ugysem csinaltam mar semmit az orimmal 3 napja, nosza bosszantsuk mar 1 kicsit." akar csak 1 ori is nekiesik gyujtani + rengetni, azzal valami hihetetlen karokat tud okozni 1000 heki felett. az agyag meg a fa, 2-10k piaci aron van, de altalaban 5-6k felett, es ha egy felelf nekiall gyujtani, nos, akkor ugy 100 haznak tuti annyi 1 csapasra.

hiaba van alacsonyan a foglalkoztatottsag, attol meg a hazakat potolni kell, vagy el lehet menekulni szabira. szinte az utobbi az 1etlen menekves, foleg az mf hulla szamara. es mast nem is tud igazan tenni. a renges se kutya, de a gyujtas, az kriminalis.

na eddig a siram, most jon a javaslat:

tudom, hogy 5. szinten a top kornyeken mar rendesen begyengul a zombi, de az 5. szinten olcso a nyersi, maradjon minden igy. am a szintek novekedesevel NE CSAK HADEREJE nojon mar, mert hiaba, a 3. es 2. csoportban ugysem nagyon lesz eleg semmire, csak az mf-kent full sereges tamadasra. a hadero novekedese az maradjon igy, jonak latom. (tehat 4. szinten +10%, 3.-on +20%, 2.-on +30%, az elson +40%.)
hanem az emelkedo csopikba kapjon mindig +5% lakasbonuszt (mint a torpe mar indulasnal), es minden szinten +5%-ot. tehat 4. szinten +5%, 3.-on +10%, 2.-en +15% es az 1.-ben +20%. a +20%-ot nem tartom durvanak, ez roviden annyit tesz, hogy 40, helyett 48 ferohely van barakkonkent.

ezenkivul ugyanezen modszer alapjan kapna +5% toli rezisztanciat es vari rezisztanciat is. MINDEN AKCIORA.

megmondom mi ebben a plane:
- tolis oldalon:
kevesebbet lehetne tole lopni barmit (penzt, nyersit, embert, tekit). ha most vki azt mondja, hu, ez durva, akkor azt mondanam, nem annyira. 10 haz helyett 3. szinten gyulladna 9... mi ebben a durva? semmi. de megis er am vmit. 1 kicsit hasonlit ez az orias sziesztajara, hiszen minden toli akcio elveszti az 50 (!) %-at, kiveve a tekizest es a varikillelest, ugye ott 80% a minusz. tehat sztem semmi kulonos nem lenne, az 5/10/15/20%-okban 4/3/2/1. csopikban.
a tolireziszt szuperajandeka lehetne meg ezen felul, ha ez a tolireziszt egyutt jarna azzal, hogy NEM SIKERULNE A TOLIAKCIO ennyi % esellyel a gyujtasnal. de csak a gyujtasnal. tehat 4. szinten 5% esely, hogy bebuknanak a tolik, 3.-on 10, stb. persze ez csak azert lenne, hogy jo-jo, lopjatok csak batran, de szivatasbol, feszultseglevezetesbol, stb. ne gyujtsanak mar annyit. aki a hullan megis igy akar bosszut allni, az szamoljon azzal, hogy be fognak idonkent bukni a tolik es az biza penzbe kerul. vegyuk ugy, hogy betegsegben meghaltak. (ez lenne a a halott lich atka... )

- varis oldalon:
ugyanez a %-os reziszt, a tuzgolyo es a renges ellen. tudom, hogy mar alapban van ilyesmi a hullanak, nem is kicsi (az elejen jo is, de kesobb mar keveske), de mivel keptelen szegeny hulla kivedeni barmit is a variktol, kepzeljetek milyen durva, amikor egy hadis ori mondjuk 1000 hekinel 6-10k varival rengeti, mert mast ugyse tud, hat szorakozik kicsit. es mi van, ha a szovit is raveszi 1 kis durvulasra. mert ugye a rengesnel tok mindegy mennyi vari van, nem kell ehhez varis ori, a hatasfok ugyanaz, csak a tavolsag fuggvenye.
a varireziszt szuperajandeka lehetne meg ezen felul, ha ez a varireziszt egyutt jarna azzal, hogy NEM SIKERULNE A VARAZSLAT ennyi % esellyel. akar a gomboles is. tehat 4. szinten 5% esely, hogy nem sikerulne a gomboles. 3.-on 10, stb. persze ugyanigy a rengetes vagy tuzgolyo eseten is, tehat barmilyen vari akcional a hullaval szemben.

szoval en csak azt mondom, hogy aki szepen megembereli magat es a nyersi arak ellenere szepen felkuszik a 3. es 2. csopiba es azoknak is a topjaba, jarjon mar 1 kis juti neki. en megadnam mindenkeppen (ha az en kezemben lenne a dontes).

szoval osszefoglalva a dolgot, a kovetkezo bonuszok jarnanak alanyi jogon a hullanak szintlepeseknel:

4. szinten
+5% lakibonusz (40 helyett 42 katona)
+5% tolireziszt
+5% varireziszt

3. szinten
+10% lakibonusz (40 helyett 44 katona)
+10% tolireziszt
+10% varireziszt

2. szinten
+15% lakibonusz (40 helyett 46 katona)
+15% tolireziszt
+15% varireziszt

1. szinten
+20% lakibonusz (40 helyett 48 katona)
+20% tolireziszt
+20% varireziszt

legyszives ne komolytalankodjatok el a dolgot, ertelmes hozzaszolasokat kerek, hatha vmi jo kisulne belole es ati is aldasat adna ra. nem artana...

Szecsa 11-06-2006 20:07

Nem irsz hulye dolgokat, sőőt..!
Viszont, ettol fuggetlenul nem lesz tobb elohalott a felsobb szinteken, en ugy gondolom. Alapban gyenge, csak 600 heki alatt hadizhato vele a kezdok kozott...
Viszont magasabb szinteken lehet tenyleg ez a reziszt jo lenne, de nem konnyebbulne meg a jateka, es ugyanugy elszorva lennenek elohalottak, mert egyszeruen 1k heki felett nem jatszhato faj.

Med 11-06-2006 20:56

...ezek remek ötletek!!!
Viszont Szecsának is igaza van - viszont ha már itt vagyunk, egy-két plusz gondolattal tegyük már életképessé és játszhatóvá a hullát az 5. szint fölött is!

A kulcsszó lehetne a Lych, amit említettél ;)
Talán a hullának is lehetne egy specvarija, ha mást nem is tud, de azt tudná, érdemes lehetne tartania pár varit...
Lássuk csak...
A lychek ugye halott ősmágusok...
1. Kéne valami ötlet a toliakciók vagy mészárlások folytán elhullt varázslókra, hogy hogyan oszoljanak meg valamilyen arányban a csopi élőholtjai közt (olyan lenne, mint a halott katonák esete, csak ezek varázslók) - ez mondjuk erősen átgondolandó...
2. Specvari ajánlat: Mocsár - miden ellene irányuló toliakció bizonyos toliveszteséget hoz (mondjuk a támadó tolik 2%-a, akciónként 1 %-kal nőne a körön belül)

...de gondolkodom még ezen a specvarin, meg hogy hogyan is lehetne fölrakni, hogy ne kelljen neki sok templom...

(persze szóljatok rám, hogy ne, ha az egész hülyeség! ;))

Smooth Scroller 11-06-2006 21:08

a mocsar nem igazan hullas hangulatu vari. de sztem sosem lesz a hulla varizos. a tolibukta meg benne lenne az altalam javasolt gyujtasnal levo %-os eselyben. a tobbi toli akcio amugy sem olyan veszelyes. a nyersit vigyek csak, a penzt be lehet vedeni a tolik ellen, runaja ugy sincs, a lakossag magatol visszajon, egyedul a gyujtas iszonyat. de haza is vaghatja a zombit teljesen. legalabbis egy mf-et mindenkeppen.

vhol volt 1 olyan javaslat, hogy a hulla speckoja legyen az, hogy bejon neki mindig a kronika vari nelkul is. hat sztem ez nem nyero, mert akkor 1 hullatol mindig meg lehetne tudni mi az abra, nem kene masnak kivarazsolni. szal ezt nem tamogatnam, bar az mf hullanak erdekes lenne az biztos.

mas jatekokban altalaban a hullak teljesen moralmentesek, azaz nem hat rajuk semmi negativban, de pozitiv iranyban sem. erdekes ugye, hogy itt viszont ugyanugy reagalnak mint az elok.

laci 11-06-2006 21:15

"2. Specvari ajánlat: Mocsár - miden ellene irányuló toliakció bizonyos toliveszteséget hoz (mondjuk a támadó tolik 2%-a, akciónként 1 %-kal nőne a körön belül)"

Ajjaj, ez nagyon durva lenne... Van mondjuk 8000 tolvajom, az első akciónál 160 hullana el,a másodiknál 240, tovább nem is számolom, az égvilágon senki nem tolvajkodna többet az élőhalottnál :eek:

Med 11-06-2006 21:29

...eeeeegen...

valahogy azon töröm a fejem, hogy lehetne a hulla igazán félelemkeltő, mint ahogy valójában... mert most mindenki kiröhögi ahelyett, hogy borsózna a háta... nem kell, hogy nagyon erős legyen, de legyen váratlan és baljós - és főleg játszható...

Aki ismeri mondjuk a Magic The Gathering kártyajátékot, az tudja, mire gondolok... a fekete paklik kegyetlenek... legyőzhetők, de borzongatók a megoldásaik... így, ahogy most van, a hullák érzik azt, amit miattuk kéne érezzenek a többiek: azt se tudja, honnan jön az áldás, de pusztít... szóval most pont fordítva van, ezen gondolkodom, hogyan lehetne értelmesen és élvezetesen változtatni rajta - de egyedül nem megy :)

zstzs 11-07-2006 08:15

Lich

Szerintem a saját magára ható varikat tudja fölrakni és valami gyengédebb faji vari az is valami haderő növelő valami extra vérszomly. Így már térkapu felderítés+védelem+mágikus pajzs már sejthetné hogy ki szivatja és így már félelmetes lenne, de hadilag még mindig gyengusz mert akkot varikat kéne tartania katonák helyett,
ezért javasolnám a +20-30% lakáshelyzetet alapnak.

Med 11-07-2006 08:46

Ez is jogos... a zombik általában nem erősek, de tömegesek...

laci 11-07-2006 13:14

Quote:

Originally Posted by zstzs (Post 41532)
Szerintem a saját magára ható varikat tudja fölrakni és valami gyengédebb faji vari az is valami haderő növelő valami extra vérszomly. Így már térkapu felderítés+védelem+mágikus pajzs már sejthetné hogy ki szivatja és így már félelmetes lenne, de hadilag még mindig gyengusz mert akkot varikat kéne tartania katonák helyett,
ezért javasolnám a +20-30% lakáshelyzetet alapnak.

Akkor meg elkezdhetne varázslókat tartani, amik felrakják/fenntartják ezeket a varázslatokat, és ezzel már el is fogyna egyike a zombi amúgy is kevés előnyeinek (gyk. az, hogy nem kell varázslókra és tolvajokra "pazarolnia" a hektárjait).
Szerintem tényleg a férőhelyek valamilyen módon való növelése lenne a jó irány az élőhalott fejlesztésében.

BeeLord 11-07-2006 15:13

Nos én azt semmiképpen nem támogatom, hogy a hullák is tudjanak varázsolni, még ha csak spec varit is. A hullák a hódítóban nem tudnak varázsolni, ez van.

Ez a mágia- és toliellenállás még nem is lenne rossz. De talán nem a hulla elsődleges gondját oldaná meg. Ugyanis ha egy hulla be akar a mostani állapotok szerint ütni, akkor full vagy majdnem teljes sereggel kell kimennie rendszerint. És a jobb elfekhez még így sem fér be az esetek többségében. Így oké persze, lehet az élőhalottak védelmét növelni, de nem biztos, hogy ettől még játszhatóbb fajjá válna.

A lakáshelyzeti bónusz nem rossz ötlet, de én kiegészíteném annyival, hogy csak a barakkokra vonatkozzon(házra, toronyra ne). Illetve e mellé megemelni a jelenlegi hadügyi bónuszt, talán ütős faj lehetne.

Med 11-07-2006 15:20

Hm...

esteleg valami védelmi megoldás, mint az orkoknál...

(egyébként meg az olyan mondatok, mint "a hódítóban ez van és kész" nem túl célszerű hozzáállást takarnak... a hódítóban nem ez volt, ami most, mikor kezdtük... aztán nem ez lett, de egész mássá vált.. most pedig ilyen, és ez sem végleges állapot... és így tovább ;) - szóval ilyen alapon ne érveljünk, mert eddig sem állta meg a helyét, és ezután sem fogja)

amúgy a barakkkapacitás-növelős ötlet egészen szimpi :)

Xeper 11-07-2006 15:42

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41483)
4. szinten
+5% lakibonusz (40 helyett 42 katona)
+5% tolireziszt
+5% varireziszt

3. szinten
+10% lakibonusz (40 helyett 44 katona)
+10% tolireziszt
+10% varireziszt

2. szinten
+15% lakibonusz (40 helyett 46 katona)
+15% tolireziszt
+15% varireziszt

1. szinten
+20% lakibonusz (40 helyett 48 katona)
+20% tolireziszt
+20% varireziszt

Ez a része tényleg jól hangzik, felsőbb szinteken is kb játszhatóvá tenné a hullát -pl az Aban elérhet ütőerőben egy átlagos sereges gnómot! :)

A tolik bebuktatását, és a varázslási lehetőséget nem támogatom semmiképpen.

All times are GMT +1. The time now is 06:50.