Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   v6 Pontok menüje (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=688)

Cassandra 08-06-2006 22:07

Quote:

Originally Posted by Dzsedzs
Értem. Nekem speciel semmi bajom nincs a zölddel. Nem lehet, hogy a keret teszi az egészet zavaróvá? Talán annak kéne adni valami mást színt.

A keret teszi az egészet egységessé, az az alapgrafika, ahoz tuti nem nyúlnak, a zőld színnel kéne ügyekedni egy kicsit...

Ati 08-06-2006 22:09

Quote:

Értem. Nekem speciel semmi bajom nincs a zölddel. Nem lehet, hogy a keret teszi az egészet zavaróvá? Talán annak kéne adni valami mást színt.

De, a keret miatt vált a zöld ilyen gyűlölt színné. :) Eddig a fekete/szürke háttéren nem volt vele gond.

A keret viszont mindenhol ugyanolyan szinű. És eltüntetni se szeretném erről az oldalról, hiszen pont a pontok volt az egyik oldal, ami már nagyon kilógott a sorból, és ami miatt mindent egységesíteni kellett.

Dzsedzs 08-06-2006 22:13

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
igen miutan mar meggomboztel valakit.. de addig mi van? lehet hogy 100 varival nem fogok meggombozni valakit akinek ott figyel egy kicsi 5-6os...:)

Ok. Ez világos. De legalább az én vázlatom alapján, nem lesz széles a rublika, cella. ;)

Cassandra 08-06-2006 22:19

Quote:

Ok. Ez világos. De legalább az én vázlatom alapján, nem lesz széles a rublika, cella. ;)

Azzal már nincs is gond, csak a színt kéne megálmodni hozzá.:)

Pool 08-06-2006 22:29

Hej!

Mielőtt a színekkel variálunk, elárulom, hogy színtévesztő vagyok, szal ne legyen már ilyen-olyan árnyalat stb, mert így is sokat fogom a szemem mereszteni, ahogy elnézem az új pontlistát...
És sztem nem csak én lennék igy vele

Dzsedzs 08-06-2006 22:32

Quote:

Originally Posted by Ati
De, a keret miatt vált a zöld ilyen gyűlölt színné. :) Eddig a fekete/szürke háttéren nem volt vele gond.

A keret viszont mindenhol ugyanolyan szinű. És eltüntetni se szeretném erről az oldalról, hiszen pont a pontok volt az egyik oldal, ami már nagyon kilógott a sorból, és ami miatt mindent egységesíteni kellett.

Ajaj. Nem egyszerű a feladat. Sajnálom, hogy sokat nem sikerült segítenem. Most egy kicsit kibővítettem a listát, az általad említett paraméterekkel, de a zöld színtől én meg nem tudok szabadulni. Ja, és levettem a 'matek lapot'. :)

Mondtad hogy: "Távnál a Vándort is figyelembe kell venni (de jó, hogy ez nemrég lett nódisítva... ), úgyhogy mondjuk "65 (64)" jelzésnek ki kell férnie." . Attól tartok, ez nem világos számomra. Igaz, most csak az 5Q ban vagyok :) , hogy feljebb mi van azt nem tudom, rég játszottam arra nagyon fent :)

Ati 08-06-2006 22:38

Quote:

Mondtad hogy: "Távnál a Vándort is figyelembe kell venni (de jó, hogy ez nemrég lett nódisítva... ), úgyhogy mondjuk "65 (64)" jelzésnek ki kell férnie." . Attól tartok, ez nem világos számomra. Igaz, most csak az 5Q ban vagyok :) , hogy feljebb mi van azt nem tudom, rég játszottam arra nagyon fent :)

Ha valaki vándor személyiségű, akkor a "Táv" oszlopban nemcsak egy szám van, hanem egymás mellett kettő, az egyik zárójelben, ezzel jelezve, hogy mennyi lenne a táv a vándor személyiség nélkül.

Dzsedzs 08-06-2006 23:10

Quote:

Originally Posted by Ati
Ha valaki vándor személyiségű, akkor a "Táv" oszlopban nemcsak egy szám van, hanem egymás mellett kettő, az egyik zárójelben, ezzel jelezve, hogy mennyi lenne a táv a vándor személyiség nélkül.

Értem. Köszönöm. Kicsit módosítottam megint a 'style-mat', tudom, hogy nem kell, csak most ilyenem van, és szeretek játszani a weblap készítéssel :) . De a zöld szín még mindig megvan :( . Hát remélem mielöbb meg lesz oldva a problma.
De most el kell mennem.
Jó éjt mindenkinek.

Lali 08-06-2006 23:49

ati a főmenüvel kapcsolatosan hol lehet azt javasolni, hogy a képenyő bal oldaláról kerüljön át a másikra ?
meg esetleg jobb tagolás, kezdőbetűk iniciáléval stb ?

Ati 08-06-2006 23:53

Quote:

Originally Posted by Lali
ati a főmenüvel kapcsolatosan hol lehet azt javasolni, hogy a képenyő bal oldaláról kerüljön át a másikra ?
meg esetleg jobb tagolás, kezdőbetűk iniciáléval stb ?

Nyiss neki témát. A jobbra pakolást már írtam, hogy miért nem lesz. De ez a topic a pontlistával kapcsolatos, légyszi ne offold szét. Köszi.

TDK 08-07-2006 00:38

a helyezés és érték nem lehagyhato, az egyik tolis akcióknál, másik varis akcióknál kell számoláshoz, távolsággal ugyanez a helyzet
hirnévnél, értéknél gondolom a tagoló pontocska is helyet foglal

ez_ space-t helyettesit, a plusz jel pedig oszlopvonalat

+4kar+6karak+__35karakter________________________+ 9karakter+9karakter+5kar_+10karakter+
+Hely+__#__+_______________Országnév___________+__ Érték__+__Hírnév_+_Táv_+___Faj___+
+___1+111111+[SZ]_blablablaja_(3)_________________+1.111.111+3.333. 333+22(21)+élöhalott+
+1200+112000+bkartlsak___________________________+ __333.333+________0+___45+

78karakter+8elválaszto oszlop.
ésszerü lenne valami limitet bevezetni az orinevek méretére pl. 25 karakter, igy még szabi vagy szk jelzés és több személyiség mellett is csak 35 karakter kell neki

+ lehetne még egy 4 karakteres info, amire elövillan sikeresség, személyiség, stb, oly modon, ahogy korábban javasolta már valaki nyilakkal, utolso akció idejével

TDK 08-07-2006 00:42

Quote:

Originally Posted by BeeLord
Személyiség: Jóska

Eredményesség:
Mágia: 33% < 1999.01.01.
Tolvajlás: 66% < 1999.01.01.
Hadügy: 99% > 1999.01.01.

erre gondoltam

Rynartos söfőr 08-07-2006 00:43

Csacsi

Ötletem a következő lenne a pontlista betüméret csökkentésével kapcsolatban:

Hely - # - Országnév - Érték - Hírnév - Táv
ezeket az oszlopokat megtartani a rendes pontlistába esetleg a Hírnév oszlopot még ki lehetne venni és akkor amekkorára lehet felvinni a betüméretet!
Infó - Faj - Személyiség - Eredményesség
ezeket az oszlopokat pedig meglehetne úgy csinálni, hogy:
amikor ugyebár rákattintunk az adott ország sorszámára akkor újra bejön a pontlista csak oda van írva felül zöldel:
"Ország megjegyezve. Támadásnál, mágiánál és tolvajlásnál automatikusan ez lesz beírva."
és ez alá lehetne az adott országról ezek az információk természetesen mondjuk lehetne úgy hogy akkor csak az információk jönnek ott fel az adott országról, de lehetne úgy is, hogy csak gombként szerepeljenek és ha megakarja tudni hogy most milyen információ van az országról akkor rákattint az egyikre és bejön akkor az a menüpont eltűnik de ott lesza többi de az első megoldás az jobb szerintem.

Üdv.: Boszi

Külső fórumon le vagyok tiltva a nevem: lagen
köszönöm, hogy bemásoltad ide az ötletemet Koppi
Várom a véleményeteket. :)

Cassandra 08-07-2006 06:14

Sziasztok, ha kicsit visszább olvastok észrevehetitek, hogy az elmúlt 18oldalon sikerült megoldást találni a "mit hova és hogy férhet ki nagyobb betükkel" problémára, ezzel a részével a dolognak már nincs gond. (Az országnevek karakterszáma maximalizálva van már most is 25karakterben.)
Most az volna a nagy, nagy feladat, hogy ennek az új pontlistának, új háttérszínt találjunk.Ötletek erre?:)
(fentebb már ott vannak a kilőtt színek)

Lagen, azzal, hogy az országnévre kattintva ugorjanak elő ezek az infók egy a baj, ha CSAK meg szeretnéd nézni, hogy mit tudsz róla, de figyelmetlenségből/kapkodás okán az ő száma marad megjegyezve és teszem azt mást akarsz ártózni, de őt sikerül, akkor mi van!?Volt már ilyen a világtörénelemben.(Én például egyszer véletlenül magamat akartam meggömbölni és nem értettem miért nem megy.:D)

Chris 08-07-2006 07:53

Szerintem a pontlista színeivel (elsősorban a zölddel és a bézzsel) az a baj, hogy túl nagy a kontraszt köztük, és így a kettő együtt villódzik a négyzetrácsos mintában. Plána, hogy a betűk kicsik, feltűnőbbek a vonalak és a négyszögek, mint maga a pontlista mondanivalója (országnév, helyezés, stb). Két egymáshoz közelebbi, de nem azonos árnyalatú színt kellene választani (egy sötétebbet és egy világosabbat). Ha a bézs szín marad háttérnek, akkor leginkább az oldalon is használt barna illene hozzá, ha viszont a zöld marad, ahhoz valami a bézsnél sötéttebb, és zöldhöz közelebb álló szín kellene (egy világosabb zöld?).

lacqa 08-07-2006 08:10

Quote:

Originally Posted by Ati
...(mi van a szabis infós orival? :D)...

infót az ID fölött írja ki, szabit a név szinezésével jelzed

bár kicsit lemaradtam, remélem még van jelentősége :)

Rém 08-07-2006 08:21

A megoldás 1 szerü. a bal oldali mernüt vissza kell tenni a lap aljára, és akkor elfér minden, ezzel a stilussal is meglehetne oldani sztem.

Ati 08-07-2006 09:49

Quote:

Originally Posted by Rém
A megoldás 1 szerü. a bal oldali mernüt vissza kell tenni a lap aljára, és akkor elfér minden, ezzel a stilussal is meglehetne oldani sztem.

Akinek nincs konstruktív javaslata, azt kérném, hogy inkább ne írjon semmit, feleslegesen kár növelni a beírások számát. Köszönöm.

Ati 08-07-2006 13:05

Eddig nem sok reakció volt, úgyhogy mégegy nekifutás: hiányozna-e bárkinek, ha a hétvégi játék kiemeltjei nem lennének a pontlistában külön feltüntetve? Túl sok értelmét nem látom a kiemelésnek, viszont +1 szín. Ha nem lenne, ennyivel is egyszerűbb lenne a pontlista színezése.

Cassandra 08-07-2006 13:32

Quote:

Originally Posted by Ati
Eddig nem sok reakció volt, úgyhogy mégegy nekifutás: hiányozna-e bárkinek, ha a hétvégi játék kiemeltjei nem lennének a pontlistában külön feltüntetve? Túl sok értelmét nem látom a kiemelésnek, viszont +1 szín. Ha nem lenne, ennyivel is egyszerűbb lenne a pontlista színezése.

Nekem nem(pfff...10.karakter:D)

Dzsedzs 08-07-2006 13:37

Ati, nézted a legutobbi template-emet? Ott csináltam a bővítéseket amiket mondtál. Igaz, a 'matek lapot' kivettem, és maradt a zöld háttérszín, de szerintem ahogy most az kinéz, eléggé áttekinthető (persze csak szerintem :mad: ). Én például valahogy így eltudnám képzelni. ;) .
Klikk ide.

Ati 08-07-2006 13:41

Quote:

Ati, nézted a legutobbi template-emet? Ott csináltam a bővítéseket amiket mondtál. Igaz, a 'matek lapot' kivettem, és maradt a zöld háttérszín, de szerintem ahogy most az kinéz, eléggé áttekinthető (persze csak szerintem :mad: ). Én például valahogy így eltudnám képzelni. ;) .
Klikk ide.

Ez így most 1000 pixel széles, a max méret 550 pixel.

És még mindig zöld. Hogy milyen infók legyenek rajta, az nagyjából kialakult már, nagy tiltakozások nem voltak ellene. Most nézek egy barnás hátteret a zöld helyett, mindjárt mondom milyen... :D

Dzsedzs 08-07-2006 13:59

Quote:

Originally Posted by Ati
Ez így most 1000 pixel széles, a max méret 550 pixel.

És még mindig zöld. Hogy milyen infók legyenek rajta, az nagyjából kialakult már, nagy tiltakozások nem voltak ellene. Most nézek egy barnás hátteret a zöld helyett, mindjárt mondom milyen... :D

Az elvileg csak azért volt 1000 pixel, mert 100% os ra volt állítva a keret méret. Így amikor az ablakot kicsinyíted, akkor hozzá igazodik. De most változtattam, rajta és kapott 550 pixelt. Persze, jól tudom, hogy minek, mert már nem kell vele foglalkoznom. De talán mégis, lehet ilyent is csinálni. Nekem nagyon tetszik az elűugros menü. :D :D
Legalább egy jót szorakoztam. :D . Aztán ügyesen azokkal a színekkel ;) .

Ati 08-07-2006 14:06

Quote:

Az elvileg csak azért volt 1000 pixel, mert 100% os ra volt állítva a keret méret. Így amikor az ablakot kicsinyíted, akkor hozzá igazodik. De most változtattam, rajta és kapott 550 pixelt. Persze, jól tudom, hogy minek, mert már nem kell vele foglalkoznom. De talán mégis, lehet ilyent is csinálni. Nekem nagyon tetszik az elűugros menü. :D :D
Legalább egy jót szorakoztam. :D . Aztán ügyesen azokkal a színekkel ;) .

No így viszont már nem fér el. A táv oszlopot a vándornál töri, és az 2 soros lesz. Mondjuk most is ezt csinálja, ha valakinek több személyisége van, de így a vándornál mindenki 2 soros lenne.

Ha a személyiség csak ráhúzásra látszik, akkor még törni se töri.

Dzsedzs 08-07-2006 14:16

Quote:

Originally Posted by Ati
No így viszont már nem fér el. A táv oszlopot a vándornál töri, és az 2 soros lesz. Mondjuk most is ezt csinálja, ha valakinek több személyisége van, de így a vándornál mindenki 2 soros lenne.

Akkor ki kell venni az 'info' rublikát, és átvezérelni valahová máshová (pl. ország nevéhez), egy színkombinácíóval, s arra kattintva megjelenne az infó. S így már olyan színes lenne az oldal, olyan csiri-csáré, hogy az csak na :D . Hát nem írigyellek benneteket. Nem fárasztalak újabb próbálkozásaimmal :D ;)

Ati 08-07-2006 14:17

Quote:

Akkor ki kell venni az 'info' rublikát, és átvezérelni valahová máshová (pl. ország nevéhez), egy színkombinácíóval, s arra kattintva megjelenne az infó. S így már olyan színes lenne az oldal, olyan csiri-csáré, hogy az csak na :D . Hát nem írigyellek benneteket. Nem fárasztalak újabb próbálkozásaimmal :D ;)

Ezek szerint azt már sikerült elérni, hogy Te is átlátod a problémát. :) Ennek örülök. :)))))))

BeeLord 08-07-2006 14:23

Quote:

Originally Posted by Ati

Szerintem az abszolút nem probléma, ha a személyiség csak ráhúzásra látszik. Amúgy visszamenőleg annyit, hogy a hv kiemelt játékosait nem kell feltétlenül külön színnel jelölni. Lelki problémákat csak nem okoz majd senkinek. És akkor annyi kérdésem lenne, hogy végül melyik megoldás maradt meg a pontlistával kapcsolatban? Mi jön elő és mire rámozgatva az egeret?

Artúr 08-07-2006 14:24

A hétvégi kiemelése nem fontos. Szerintem. :)
A fehér, mint alapszín ki van zárva? Bézs kerettel? :confused:
Csak mert azon sok szín jól látszana. És nem lenne túl fehér mert sok rajta a vonal és a karakter.
Én a legjobb megoldásnak azt találom ha egy orinak 2 soros helye van. Abban elfér minden infó jól látható méretben. Nem kellene pluszban huzigálni az egeret.
A kis kék szám azért mindenképp látszódjon. Nem azért küzdöttem érte. :)

Cassandra 08-07-2006 14:28

Quote:

Originally Posted by Artúr
Csak mert azon sok szín jól látszana. És nem lenne túl fehér mert sok rajta a vonal és a karakter.
Én a legjobb megoldásnak azt találom ha egy orinak 2 soros helye van. Abban elfér minden infó jól látható méretben. Nem kellene pluszban huzigálni az egeret.

A fehér nagyon világos, már a pergamen szinnel se nyerő...Mellesleg nagyon elüt mindentől,sehol nincs ennyi fehér az oldalon.

Ati 08-07-2006 14:29

Quote:

Originally Posted by Artúr

A fehérrel az a baj, hogy arra csak feketével lehet írni. Ha feketével írok, akkor viszont célszerű minden országnevet feketével írni, hogy ne zebra-jellege legyen a pontlistának. A fekete pedig a többi színen (szürke, LILA, piros) nem látszik igazán jól. Ezt most a pontlista alatt a színmagyarázatban meg lehet nézni, ott feketével van ráírva. Úgy nézne ki, ha a fehér lenne az alapszín.

Most a barnával kezdek megbarátkozni, mindjárt összedobom az oldalt, aztán felrakom. Az "eldugott" infók miatt a szövegezésen egy kicsit variálni kell.

Dzsedzs 08-07-2006 14:30

Quote:

Originally Posted by Ati
Ezek szerint azt már sikerült elérni, hogy Te is átlátod a problémát. :) Ennek örülök. :)))))))

Átlátom, hogy a kutya csípje meg :D . Régen le kellett volna fixálni, hogy egy ország neve max x karakter lehet. Megértem, hogy most már nem lehet. A túl sok színezék amiket már én beleterveztem is már felér egy villogó lámpával, az se jó. Akkor a menűt kéne úgy megoldani, hogy pl. jobb egérrel kattintunk, előjön egy ablak, ott a menupontok, és katt rá. Ennyi. Pofon egyszerű. :rolleyes: . Jó jó, tudom, ez se lesz jó. Csak próbálkozom :) . De azt szabad. Pedig megígértem, hogy nem fárasztalak hülyeségeimmel :) .
Van egy remek másik ötletem. És pedig, hogy minden ország mellé kell kapni egy jó nagy monitort is :D :D :D .

Remedy 08-07-2006 14:31

Szerintem nem gond, hogy a hetvegi szin kimarad. Ellenben... mi a baj a zold szinnel? En ugy lattam csak Goldyt zavarja... vagy az epp eleg? :)

Ati 08-07-2006 14:34

Quote:

Originally Posted by BeeLord
Szerintem az abszolút nem probléma, ha a személyiség csak ráhúzásra látszik. Amúgy visszamenőleg annyit, hogy a hv kiemelt játékosait nem kell feltétlenül külön színnel jelölni. Lelki problémákat csak nem okoz majd senkinek. És akkor annyi kérdésem lenne, hogy végül melyik megoldás maradt meg a pontlistával kapcsolatban? Mi jön elő és mire rámozgatva az egeret?

Az aktuális az, hogy a faj jelezve van, de a személyiség nincs. A személyiség csak akkor íródik ki, ha az országnévre ráhúzod az egeret. Az "Infó" feliratből egy darab I betű lett (ez egy kicsit zavar még engem, mert elég nehéz eltalálni az egérrel, ha rá akarok menni :D), és az I betű mellett, vagy helyén 3 darab kocka, ha már volt valami összetűzés az országgal. Szürke, ahol eddig nem volt semmi kiírás, piros, ahol eddig piros színű kiírás volt, sárga, ahol eddig sárga színű kiírás volt, és zöld, ahol eddig zöld színű kiírás volt. Az egyes kockákra ráhúzva az egeret kiírja a százalékot, illetve mindjárt azt is elérakom, hogy az mit is jelöl, ez eddig nem volt jelölve, most ez is egyértelműbb lesz.

A zöld helyett sötétbarna háttér lesz (mint most a saját ország), a saját ország fekete.

A kéket pedig kiveszem, ha nem jön még ellenvetés ezzel kapcsolatban.

Egyelőre itt tartunk, még jöhetnek a javaslatok. Ez úgy néz ki, hogy így elfér akkor is, ha többszemélyiséges, hosszúnevű ország szabin van.

Ati 08-07-2006 14:35

Quote:

Átlátom, hogy a kutya csípje meg :D . Régen le kellett volna fixálni, hogy egy ország neve max x karakter lehet.

Le van az fixálva 30 karakterben. Ennél rövidebbet nem akartam, de most már ezen csökkenteni nem lehet. :)

Ati 08-07-2006 14:36

Quote:

Originally Posted by Remedy
Szerintem nem gond, hogy a hetvegi szin kimarad. Ellenben... mi a baj a zold szinnel? En ugy lattam csak Goldyt zavarja... vagy az epp eleg? :)

A közös fórum alapból zöld maradt. :) A többit vagy láttad, vagy szerencsésen kimaradtál belőle.... ;)

lacqa 08-07-2006 15:13

Quote:

Originally Posted by Ati

elég az ha a fórumhozzászólásnál látszik

Ati 08-07-2006 15:28

Új pontlista fent, jöhetnek az észrevételek! :)

A súgó nincs hozzáfrissítve, amíg nem biztos, hogy végleges. A működése az amit az előbb felvázoltam. Személyiséget az országnévre húzva mutat.

Dragi 08-07-2006 15:33

észrevétel: Lehet nem ártana a szövik színét sárgáról másra változtatni mert elvesznek a pontlistába ezen a gyönyörű világos barnán :)
Mondjuk szövik kékkel vagy valamilyen sötétebb színnel:) szvsz

solven 08-07-2006 15:40

szeirnitem jó lett az új pontok menű, legalábbis sokkal jobb mint amilyen volt

Dragi 08-07-2006 15:43

amúgy télleg kafa!:)

All times are GMT +1. The time now is 23:10.