Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító v6 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=681)

DearCody 08-05-2006 23:27

Senki Te elmondod, h mi zavar nagyon. Meg, h nem bírja a szemed. Én meg csak 2 algopirinnel tom olvasni a fórumot az új kamikaze videódtól. :mad:
Stefanus Te nagyon el vagy tévedve, h ha azt hiszed, h egy 7 éve hódítózónak több joga van, mint bárki másnak.

Amúgy mindenki csak fikázza az új külsőt, ahelyett, h örülnénk, h törődnek a játékkal nem? Mint azt már korábban is írtam vannak kezdeti problémák és hopp már egy pár meg is lett oldva. Mert törődnek a játékkal. A legkönyebb leugatni mindent, meg, h nem így kell, nem úgy kell.

Senki 08-05-2006 23:33

OFF:
Cody, hadd ne flémeljelek, de én nem problémáztam az új külsőn, sőt, tettszik! nem tudom hol láttad ezt tőlem! Pláne, hogy próbálok értelmes javaslatokkal hozzájárulni, hogy jobb legyen, de azért jólesik, hogy a fikázók táborába sorolsz és oltogatni kezdesz...

+Ha nem tettszik az aláírsom tiltsd le a képét. Firefoxxal is lehet elvileg...
/OFF

DearCody 08-05-2006 23:43

Quote:

Originally Posted by Senki
(szép lett, csak meg kell szokni, meg éjjel amikor már csak a monitor világít, elég szemkifolyatós ellentétben a fekete-sötétzölddel, de majd megoldom egy kis háttérfénnyel...)

Például itt, de mindegy. Ne gépezz sötétbe és megvan oldva. :D A hódítóért egy kis fény? :D
Voltak jó ötleteid aláírom.

stefanus 08-05-2006 23:45

ohh

Quote:

Originally Posted by DearCody
Senki Te elmondod, h mi zavar nagyon. Meg, h nem bírja a szemed. Én meg csak 2 algopirinnel tom olvasni a fórumot az új kamikaze videódtól. :mad:
Stefanus Te nagyon el vagy tévedve, h ha azt hiszed, h egy 7 éve hódítózónak több joga van, mint bárki másnak.

Hat szerintem Atit jobban kene erdekelje azok velemenye akik vippelik magukat evek ota, s egy most jott valaki aki latja, hogy szep szines lett a fomenu, s lehet beszall o is. Na de ez mind1, monopol helyzete van 1 embernek s azt csinal amit akar. Ezert nem jo ez a hod, mert olyan diktatorikus. Mindenki beleszolhat, de ugyis az lesz amit a "teremto" akar. Na szasztok. :rolleyes:

Senki 08-05-2006 23:47

OFF:
Quote:

Originally Posted by DearCody
Például itt, de mindegy. Ne gépezz sötétbe és megvan oldva. :D A hódítóért egy kis fény? :D
Voltak jó ötleteid aláírom.

nem írtam ott is, hogy szép lett? és nem írtam azt hogy a világos háttér szemkifolyatós, de meg lehet oldani? és nem oldottam meg szerinted? és hogy az az egyetlen ilyen hsz-em, a többi a "meg kell szokni" passzust tartalmazza maximum, az nem tűnt fel. sorry, hogy ezt itt reagálom le, de azért ne engem flémelj olyanért amihez nem sok közöm van...

részemről lezárva.

/OFF

Ati 08-05-2006 23:51

Quote:

Originally Posted by stefanus
Ezert nem jo ez a hod, mert olyan diktatorikus. Mindenki beleszolhat, de ugyis az lesz amit a "teremto" akar.

Ez így van, ettől működik a játék 7 éve, és nem halt meg egy fél év után. :)

DearCody 08-05-2006 23:57

Quote:

Originally Posted by Senki
OFF:
nem írtam ott is, hogy szép lett? és nem írtam azt hogy a világos háttér szemkifolyatós, de meg lehet oldani? és nem oldottam meg szerinted? és hogy az az egyetlen ilyen hsz-em, a többi a "meg kell szokni" passzust tartalmazza maximum, az nem tűnt fel. sorry, hogy ezt itt reagálom le, de azért ne engem flémelj olyanért amihez nem sok közöm van...

részemről lezárva.
/OFF

Jóvanna. Én is megoldottam a videódat. :D Fölösleges volt vitázni ezen belátom. Én is lezártam ezt.
StefanusErre 7 év alatt jöttél rá? Amúgy meg mindenhol vannak szabályok és ha nem lennének szerinted mennyire züllene el a játék? És mennyire őrizné meg a színvonalát?
Azért, mert Neked nem tetszik a fejlesztés másoknak még bejöhet nem?
Én is inkább próbálok pihenni, mert lassan már csak a vitáról fog szólni a téma, de ezt muszály volt elmondanom.

Steve 08-05-2006 23:57

Grat mindenkinek aki megalkotta az új arvulatot tényleg 3mpet vetettem rá és semmelyik gombot nem nyomtam meg de ez tényleg jobban hasonlít a többi játékra:) csak ugye pont az a gondom hogy másik játék nem érdekel:(
meg lusta is vagyok uj dolgokra átszoknni mostanság:)
Szóval nem lehetne extra vipért felturbózott régit használni?:p najó normálisabban: lesz vmi lehetőség betenni a régi arculatott mint pl archiv képet amit le tudnék menteni?:)

Steve 08-06-2006 00:05

hmm hát megpróbáltam használni és az jött le mint eddig sokaknak: naggyon kicsiiii!!!! Számomra a hod a számok játéka nem lenne jó ha a grafika miatt menne tönkre a szemünk hisz az olvashatóság lenne a lényeg, nem? Szerintem a fekete alapon fehérnél jobban nem látszik sok kombináció... Asszem most kicsit pihiztetem a játékot amíg ez nem lesz korrigálva...:(

amugy mondom télleg szép csak nem praktikus, mellesleg ha a relikviáknál volt szavazás itt mér nem választhattak a játékosok pár opció közül? Végülis fizetünk érte és napi 1-8 órát bámuljuk:D

Xeper 08-06-2006 02:41

Nekem nagyon tetszik az új grafika. Eddig mindig le kellett kicsinyítenem a betűket a böngészőben a Hód miatt, mert túl nagynak találtam :D -nekem a mostani méretek negyon megfelelnek :)
És még a szemem sem bántja -lehet hogy nem bámultam még eleget a képernyőt? :)
Összesen 1-2 tagolást javasolnék még a fömenübe és a piac/képzés/tekercsek részekhez, hogy a négyes egységek jobban érezhetőek legyenek... bár lehet hogy egy pár nap játék után már ez sem fog zavarni (a 'kaotikus' menüt 2 perc nyomkodás után már szinte keresgélés nélkül sikerült kezelni :) )
Köszi szépen a fejlesztést mindenkinek aki kicsit is hozzátett!

moty 08-06-2006 05:16

szép lett, bár kicsit hasonlit egy másik, hamar kifújt játékra...

A menüben a 3*10 kockán jobban eligazodik a gyanútlan látogató, mint ezen a hosszú kisbetús listán, jobb a sötét háttér, mint a világos, a táblázatokban a fehér vonalazás hamar leszoktat a nézésről.A számok kisebbnek túnnek, mégha nagyobbak is ... Ezek apróságok, könnyen kijavithatóak.
Én szeretem a hódot, azért írok, mert jó lenne még sokáig játszani vele...

sivatagi rohamkukac 08-06-2006 06:31

üdv kispajtások!!! :D

a régi hód után furcs az új verzió, de ha kiforja magát a dolog elég jó lehet még :cool: csak pár apróságot kell még helyrehozni, elsőre úgyse lesz tökéletes sőt soha nem is lesz az semmi ;) ha szavaznék a régire szavaznék, mert azt szoktam meg, de hát ez van az élet megy tovább, születnek és tünnek el dolgok, változás kell szerintem hamar hozzá lehet szokni az új verzióhoz :cool:

sivatagi rohamkukac 08-06-2006 06:33

meg most már több lehetőség van a fejlődésre is jejejeeee :cool:

Kajszy 08-06-2006 08:10

Quote:

Originally Posted by Woodstock
Jelentem PDA-n nézve (320*200) jól mutat az új design, aránylag elis lehet férni.

Szép-szép, de majd nézd meg az adatforgalmadat is... :eek:

Kajszibarack / Norby

Fáraó 08-06-2006 08:30

még csak annyit - ha már nem lesz a régi :( :P - hogy a sárga szín eléggé vakító az átrakott és védett orik listájánál :P

Mzilikazi 08-06-2006 08:40

Sziasztok:)

elég felháborítónaktartom, hogy egy előzetes véleményeztetési és/vagy kipróbálási kör nélkül csak úgy uk-muk-fukk bevettek egy ilyen mértékű változtatást.
az új dizájn egyértelműen egy nagy rakás nyálas hülyegyerek játék kinézetét igyekszik másolni, a menürendszerben semmi logika nincs, az infókat alig lehet megtalálni, ez a hígbarna háttér pedig zavarja a szemet.
lehet hogy hozzá fogok szokni, de visszasírom a régi verziót. egy harci játéknak igenis sötét legyen az alapszíne.
ez a jelenlegi valahogy olyan komolytalan, nem tudom beleélni magami hogy itt tényleg valami fontos dolgot csinálok, amolyan móricka játékká silányodott le, tökmindegy mi van, hiszen csak pár elektronikus jel egy szerveren.

Mz

vad 08-06-2006 08:43

szép ez a kinézet de ha nem kerül sok munkába akkor az esemény jelzö ikonokon ha lehet kicsit változztassatok mert kicsi és alig lehet észre venni köszi

Alucard 08-06-2006 08:59

Ati menüvel csinálj valamit !! Sokáig tartr kibogarászni mi-mi!! Amugy szép lett!

SiMON 08-06-2006 09:08

Van mit gyógyitani

Hi,

Nem olvastam végig ezt a sok sok oldalt, ha még nem irta senki akkor a piacnál baromi zavaró hogy összefolyik az egész.
üdv.

Cassandra 08-06-2006 09:09

Mzilikazi!

Csak egy kérdés, ha lemész a boltba és egyiknapról a másikra nem ott találod a dolgokat, ahol eddig voltak, akkor is megreklamálod, hogy miért nem kérdeztek meg elötte, hogy változtassanak-e valamin vagy sem?

Szerintem a nyálastól nagyon messze van, az hogy világosabb lett, az meg nem akkora tragédia, ezzel volt nekem is a "legnagyobb gondom", de szerintem most összehasonlíthatatlanul profibb kinézete van az egésznek, mint eddig volt.
Biztos meg lehetne ennél is jobban csinálni, ha vannak jobb ötleteid, amitől ennél is profibb lenne, hajrá oszdd meg velünk, oszd az alkotókkal, de ne csak más kemény munkájának az eredményét szóld le.
(Láthattad a fórum szinének problémája is megoldódott perceken belül...)

monro 08-06-2006 09:17

Én inkább azon vagyok kiakadva, hogy ha valamit meg kell reklamálni akkor 2-3 napig is 15-45 ember olvasgat irogat a fórumra, de amikor megbeszélni kellene a fejlesztéseket akkor 5-6 ember van csak akire lehet számítani :(

Elég ha most is megnézzük a fejlesztések fület, hogy hányan olvasgatnak és megnézzük ezt, hogy hányan mondtok véleményt egy elkészült fejlesztésről. Nagyon ciki emberek szóltak hozzá nagy számban már eddig is. És még mi lesz ha a többi 3 naponta belépő "cikifazon" is megjelenik? Lehet véleményt alkotni ez kétségtelen de, hogy ez milyen stílusban megy az már korántsem az.

SiMON 08-06-2006 09:18

vegyes

re,

A menüért plusz pontot adnék ha visszakerülne alúlra ahogy volt a többi tetszik.

Békés 08-06-2006 09:34

/OFF

Mzilikazi!

Névadód vagyis akiről vetted a neved a hős matabele király miért nem reklamált az angoloknál mikor lerohanták az országát?
Talán mert érezte hogy felesleges, Te miért nem érzed ezt?
Talán mert csak a nevetek azonos és a hozzáállásotok egészen más.

/OFF

Mona 08-06-2006 09:37

Sziasztok :)

Végre sikerült végigolvasnom, és nagyon meglepődtem.Ez az egész reklamáció hasonlít a kamasz lányaim véleményére, mikor kicseréltem az íróasztatukat ujra."semmit nem találok, a régi jobb volt, nem tetszik a szine.."
Nem szoktam beírni a véleményemet, csak olvasgatni szoktam, de arra még emlékszem, hogy mondták, azért kellet, mert a régi már a sok változtatások végett,toldott-foldott volt.A régiek talán emlékeznek az indulására, nekem azt is elmesélték, hogy miért is volt a démontojás.Nekem tetszik az változás, biztos finomítások is lesznek,ahogy ezt tegnap már a belső fórumon tapasztaltuk.
Ezzel én csak azt akarom mondani, hogy nem kéne figyelmen kívül hagyni, hogy nekünk szebbett és jobbatt akarnak adni, inkább örülni kellene, és megköszönni, hisz nem kis munka lehetett.
Én köszönöm.

kp_ 08-06-2006 09:49

firefox ba a menuk tagoltak es szovegmeret valtoztatasra reagal ,IE ben viszont nincs tagolas es szovegmeret valtoztatasra csak az uj forum felirat valtozik

aúú 08-06-2006 10:12

Quote:

Originally Posted by monro
Én inkább azon vagyok kiakadva, hogy ha valamit meg kell reklamálni akkor 2-3 napig is 15-45 ember olvasgat irogat a fórumra, de amikor megbeszélni kellene a fejlesztéseket akkor 5-6 ember van csak akire lehet számítani :(

Azért a relikviás fórumra elég sokan írtak... és hát valljuk meg őszíntén, van ami sokkal jobban felkelti a köz érdeklődését éppen ezért nem véletlen ír csak néhány ember a fejlesztéses részekre...

aúú 08-06-2006 10:13

Quote:

Originally Posted by kp_
firefox ba a menuk tagoltak es szovegmeret valtoztatasra reagal ,IE ben viszont nincs tagolas es szovegmeret valtoztatasra csak az uj forum felirat valtozik

A játékosok nagy része tutira ay IE-t használja... pld nekem munkahelyen sem lehet felrakni mást... tehát a tagolódást az IE-n is meg kéne oldani...:)

karesz6 08-06-2006 10:24

Quote:

Originally Posted by aúú
A játékosok nagy része tutira ay IE-t használja... pld nekem munkahelyen sem lehet felrakni mást... tehát a tagolódást az IE-n is meg kéne oldani...:)

Én is explorert használok de semmi hibát nem találtam rajta. max a felbontás nem ugy müködik. Egyébként csak gratulálni tudok sztem nagyon jó lett. Bár eléggé meglepődtem amikor először megláttam ugyanis épp fent voltam rámentem a szövifórumra és a jol megszokott helyett az ujj design jött be de ugy hogy az ujj neü nem hanem az ujj design a régi menüve. Na mondem ezt nem gondolja itt senki komolyan valaki elszabadulhatott a szerveretekben de aztán explorer restart bejött ugy ahogy kelett és az már kifejezetten tetszett. Bár még keresgélnem kell szinte mindent a menüben de majd megszokom.

aúú 08-06-2006 10:29

Quote:

Originally Posted by Mzilikazi
elég felháborítónaktartom, hogy egy előzetes véleményeztetési és/vagy kipróbálási kör nélkül csak úgy uk-muk-fukk bevettek egy ilyen mértékű változtatást.

Abban egyet értünk, hogy jópár hiba kibukott volna azok közül, amik eléggé láthatóak már most is, ha megmarad a régen bevált teszteléses módszer, de ettől még szükség volt a változtatásra, akár tetszik akár nem...

Quote:

az új dizájn egyértelműen egy nagy rakás nyálas hülyegyerek játék kinézetét igyekszik másolni,

Ebben egyáltalán nem értünk egyet. Van néhány rész amin (mint írtam) látszik a tesztelés hiánya, de a nagy része igenis jó lett és csak azért, mert neked nem fexik, nem kell neki esni az alkotóknak, tudod kritikát lehet írni normálisan is és egy megírt kritika önmagában minősíti az íróját is és rólad biza nem festett túl bíztató képet...

Quote:

a menürendszerben semmi logika nincs, az infókat alig lehet megtalálni,

Tényleg nem túl egyszerű benne következetes logikát találni (főleg, hogy olyan funkciók kerületk egymás emllé, amelyek régen elég messze voltak egymástól, ezért pedig még szokatlan is), de ha már csak valamilyen jól látható tagozódás kerülne bele, az sokat dobna rajta. Volt is ilyen irányba több javaslat, várjuk szeretettel a te építő jellegű hozzászólásodat is...

Quote:

ez a hígbarna háttér pedig zavarja a szemet.
lehet hogy hozzá fogok szokni, de visszasírom a régi verziót. egy harci játéknak igenis sötét legyen az alapszíne.
ez a jelenlegi valahogy olyan komolytalan, nem tudom beleélni magami hogy itt tényleg valami fontos dolgot csinálok, amolyan móricka játékká silányodott le, tökmindegy mi van, hiszen csak pár elektronikus jel egy szerveren.Mz

Csak azért mert valami harci játék, nem kell, hogy fekete legyen... ha csicsás rózsaszín lenne, akkor megérteném, hogy nem tudod komolyan venni, de én azért megkérdezném tőled, hogy fel tudnál e sorolni pár olyan katonai egyenruhát ami fekete...

Toto 08-06-2006 10:30

Nah, jövök növelni a "cikifazonok" táborát. :p
Nekem nagyon tetszik az új design, az új füles megoldások, meg hogy a szövetségeseknél minden egyhelyen található. Akárki akármit is mond sztem a rajzok pont jók. Egy-egy jellemző cselekmény, vagy tárgy skicce. Nem kell azt túlbonyolítani.

Mostmár jók a szinek is, bár a betűméret kicsit kicsi. Ez főleg a pontoknál észrevehető. Támogatom a menüpontok jobb oldalra kerülését is. :)
Gratulálok, és köszi szépen.:)

Ui.: Nem tudom megkülönböztetni a pontokban a védett játékosok színét (bordó vagy mi) meg a sima hátteret.

Ati 08-06-2006 10:38

Quote:

Originally Posted by Xeper
Nekem nagyon tetszik az új grafika. Eddig mindig le kellett kicsinyítenem a betűket a böngészőben a Hód miatt, mert túl nagynak találtam :D -nekem a mostani méretek negyon megfelelnek :)
És még a szemem sem bántja -lehet hogy nem bámultam még eleget a képernyőt? :)
Összesen 1-2 tagolást javasolnék még a fömenübe és a piac/képzés/tekercsek részekhez, hogy a négyes egységek jobban érezhetőek legyenek... bár lehet hogy egy pár nap játék után már ez sem fog zavarni (a 'kaotikus' menüt 2 perc nyomkodás után már szinte keresgélés nélkül sikerült kezelni :) )
Köszi szépen a fejlesztést mindenkinek aki kicsit is hozzátett!

Nagyobb felbontás mellett tagolva van, igaz nem a 4-es egységekben, ahogy eddig, hanem ahogy logikus. Nem erőltetünk egybe 4-et, ha nem kellett, és több van ott, ahova több illik.

Ati 08-06-2006 10:40

Quote:

Originally Posted by Alucard
Ati menüvel csinálj valamit !! Sokáig tartr kibogarászni mi-mi!! Amugy szép lett!

Nem kibogarászni kell, hanem elolvasni. :) Szövegesen ki van írva rá, hogy mi micsoda. :) 2 napig olvasgatod, utána már azt se kell, mert tudod, hogy mi hol van. 2 napnyi olvasás nem ártott még senkinek. :)

Ati 08-06-2006 10:45

Quote:

Originally Posted by kp_

Szövegméret változtatásra valóban nem reagál. Kérek mindenkit, akinek a szövegmérettel problémája van, hogy itt ezen a fórumon, külön topicban írja össze, hogy melyik oldalakkal. A pontlistáról tudok, annak már van téma, annak a megbeszélése szépen halad.

A menü nálam IE alatt is tagolt, csak megfelelő felbontás kell hozzá. Direkt dimanikusra lett a menü csinálva, hogy minden felbontás mellett látszódjon, kisfelbontás mellett a tagolás nem fér el, de ha kicsit feljebb veszed, vagy IE-ben a felesleges sallangokat eltünteted fentről, akkor látszódni fog ott is szépen.

Sose szerettem ilyet mondani, de IE7-tel például egész pofás. ;) Az alap IE hibái persze megvannak ebben a verzióban is, mint pl a táblázatok egybefolyása, de az IE ettől IE.

Ati 08-06-2006 10:46

Quote:

Originally Posted by aúú
Azért a relikviás fórumra elég sokan írtak... és hát valljuk meg őszíntén, van ami sokkal jobban felkelti a köz érdeklődését éppen ezért nem véletlen ír csak néhány ember a fejlesztéses részekre...

OFF:

amikor fejlesztési javaslat kell, akkor nagyon kevesen írnak, amikor a megbeszéltek bekerülnek a játékba, akkor viszont hirtelen sokkal többen megjelennek lehurrogni. :) Ez minden fejlesztésnél így van, megszoktuk. :)

Ati 08-06-2006 10:48

Quote:

Originally Posted by Toto
Támogatom a menüpontok jobb oldalra kerülését is. :)

Ezt már írtam előzőleg, hogy technikailag miért nem megvalósítható.

stefanus 08-06-2006 10:52

hmmm

Na mar szavazott 60 ember a listan, s vilagos az eredmeny. Ati ha te azt gondolod, hogy nem lesz kovetkezmenye a rosz donteseidnek akkor csalodsz.
A rossz donteseket szankcionalja a piac. ;) Majd rajosz te is erre mikor nem ugy fogod fel a hoditot hogy te vagy Fidel Castro, s van egy par tanacsadod a forumokon. Latogatok szama csokken, stb....

vonos82 08-06-2006 10:52

Ati, a Súgó kategóriáit nem lehetne más szinnel? fekete alapon mélyvörös... Maga a sugó olvasható, de 10 cm-ről sem tudom elolvasni az altémákat.

Ati 08-06-2006 10:59

Quote:

Originally Posted by stefanus
Na mar szavazott 60 ember a listan, s vilagos az eredmeny. Ati ha te azt gondolod, hogy nem lesz kovetkezmenye a rosz donteseidnek akkor csalodsz.
A rossz donteseket szankcionalja a piac. ;) Majd rajosz te is erre mikor nem ugy fogod fel a hoditot hogy te vagy Fidel Castro, s van egy par tanacsadod a forumokon. Latogatok szama csokken, stb....

Azt hiszem, hogy a legelső beírásomban kértem valamit. Bocs, de az ennyire értetlen emberekkel nem foglalkozom. :)

SiMON 08-06-2006 11:04

Ati a piaccal nem tudtok valamit csinálni, hogy ne folyon össze a nyersanyag meg minden, valami elválasztó csik fain lenne.

Ati 08-06-2006 11:11

Quote:

Originally Posted by SiMON
Ati a piaccal nem tudtok valamit csinálni, hogy ne folyon össze a nyersanyag meg minden, valami elválasztó csik fain lenne.

http://forum.queosia.com/pic/piac.jpg

Szerintem teljesen jól látszik. (Anarchos piac, semmi illegális infókiadás. ;))

All times are GMT +1. The time now is 14:26.