Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Forma-1 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=67)

Davalon 03-13-2006 22:29

Quote:

Originally Posted by Etyekwood

Dav!

Massa-t hát nem tudom, igéretesnek tűnik, jó srác, de valami nem tetszik benne, és nem az, hogy Ferraris, hanem, valami hiányzik belőle!:(
remélem csak tévedek!

A győzelem hiányzik belőle egyedül;) Iszonyat jelenet volt, ahogy hipp-hopp, kamikazeként becsúszott keresztbe Alonso elé, ő meg milyen szépen lereagálta:D

Etyekwood 03-13-2006 22:33

Quote:

Originally Posted by Davalon
A győzelem hiányzik belőle egyedül;) Iszonyat jelenet volt, ahogy hipp-hopp, kamikazeként becsúszott keresztbe Alonso elé, ő meg milyen szépen lereagálta:D

igen, de veszttt is egy csomó idót vele, azt szerintem másképp kellett volna, de jó pilóta lesz, csak tapasztaljon még szerintem!

Apa 03-14-2006 07:03

Quote:

igen, de veszttt is egy csomó idót vele, azt szerintem másképp kellett volna, de jó pilóta lesz, csak tapasztaljon még szerintem!

van 1 olyan sanda gyanum, hogy elkésett a tanulással. jövőre kimi átveszi a stafétát, és onnan vége a dalnak.ha igy marad a ferrari, akkor megint elkezd pár évig kupákat gyűjtögetni.

Davalon 03-14-2006 08:54

Ha nagyon nem jön össze Schuminak az év, visszavonulhat és Massa akkor marad a Ferrarinal a finnel.

Morisz 03-14-2006 14:07

Quote:

Ha nagyon nem jön össze Schuminak az év, visszavonulhat és Massa akkor marad a Ferrarinal a finnel.

Ha Kimi átmegy a Ferrarihoz remélem nem erőltetik rá nagyon az ottani taktikát.

Ugyanis szerintem az hogy Kimi feljött az utolsó helyről a 3.-ra az azt bizonyítja hogy a pályán van ott nagyon. Viszont szerintem Sumi már kiöregedett ugyanis ővé volt a pole és 2.-ként futott be az vitathatatlan hogy a legjobb kocsiban ült és pilóták között is elég kiemelkedő tehetség( a régiekket is belevéve) de szerintem eljött az idő hogy helyet adjon a fiataloknak.

Ha a Mclaren is alakított volna olyat mint a Ferrari hogy a kocsi nem állt le 19 futamig és akkor 17 futam volt egyévben akkor tuti Kimi már vb lenne.

És a Ferrari azzal volt inkább előnyben szerintem hogy a boxtaktikájuk nagyon jó volt nem a pályán nyomatták ezzel csak arra célzok hogy a csapat erős a box-ban Kimi pedig a pályán nagyon jó szóval ez a lehető legjobb kombináció.

Davalon 03-14-2006 14:12

Nem a Ferrari a legjobb gép. Ha az lenne, Schumi nyert volna, ez egyértelmű. Nem hibázott, nem hagyott ki, tökéletesen és gyorsan vezetett. A gép tudott ennyit. Lehetett látni, mennyire a határon autózik, úgy hogy abszolút nem értek egyet. A boxtaktikát pedig más is jól játsza. És Schumi nem öreg. MIért kellene átadni a helyét? Hány millió rajongóval lenne kevesebb és veszítene ezáltal közvetve a Forma-1? Schumi a legjobb üzlet a Forma-1-nek.

Morisz 03-14-2006 14:18

Én úgy gondoltam hogy a Ferrari volt a legjobb most valóban nem a legjobb.
Abban igazad van hogy nagyon jó üzlet a Sumi a f1-nek de én a helyében visszavolnultam volna és a csúcson hagyta volna abba.
Ilyenkor meg jönnek a vádaskodások hogy biztos segítettek neki meg minden megkímélte volna magát ettől.

Davalon 03-14-2006 14:29

Még a csúcson van:) Vagy ha ő nincs a csúcson, akkor senki nincs.:) 3, vagy 4 cím után is mondhatták volna, hagyja abba a csúcson, mert senki nem tudta, hogy nyer-e jövőre. A 7. után se tudhatták, nem-e lesz meg a 8. Előre nem lehet megmondani, csak utána derült ki, hogy nem lesz nyolcszoros. Utána már könnyű okosnak lenni, hogy abba kellett volna hagyni. Magyarán: nem lehet tudni, itt sem, mikor ér véget a csúcs. Csak ha nekifog.

Etyekwood 03-14-2006 14:31

Igen, azt már tegnap is aakartam írni, hogy Schumi, olyan reklám arc, mint Backham a Real Madridnak!

Morisz 03-14-2006 14:36

Quote:

Még a csúcson van:) Vagy ha ő nincs a csúcson, akkor senki nincs.:) 3, vagy 4 cím után is mondhatták volna, hagyja abba a csúcson, mert senki nem tudta, hogy nyer-e jövőre. A 7. után se tudhatták, nem-e lesz meg a 8. Előre nem lehet megmondani, csak utána derült ki, hogy nem lesz nyolcszoros. Utána már könnyű okosnak lenni, hogy abba kellett volna hagyni. Magyarán: nem lehet tudni, itt sem, mikor ér véget a csúcs. Csak ha nekifog.

Hát azért a 7. után már lehetett látni hogy a Ferrari hanyatlik és jön fel a többi autó mert Renault meg a honda is jó volt akkor amikor a 7.-et nyerte.
a Mclaren pedig folyamatosan jó:D csak éppen a megbízhatóságával van nagy probléma.
Szóval igaz 100%-ig nem lehet benne biztos senki de érezhető volt, mert előtte való évben torony magasan nyert a 7.-nél pedig éppen hogy megvolt neki.

Davalon 03-14-2006 14:41

Nem hiszem:-) Soha nem lehet igazán előre látni. Csak esetleg sejteni a tesztekből, de az sem tuti soha. És szerinted mit kellett volna tennie? Sorry, fiúk, idén nem lehetek világbajnok, így abbahagyom, bár igaz, hogy élő szerződésem van még 3 évig:D Te sem gondolod komolyan.

Etyekwood 03-14-2006 14:41

Morisz, azt, hogy valaki a csúcson van, vagy volt, azt abból lehet tudni, hogy már lefelé csúszik!

Dav!
Schumi meg azt nyilatkozta, hogy a nyugdíjazását attól teszi függővé, hogy milyen eredményt ér el idén!

Én azért szurkolok neki most már, /annak ellenére, hogy nem csípem őt/ hogy meglegyen a 8.
mert ugye nem feltétlen az a lényeg, hogy ki nyer, hanem, hogy egész évben szórakoztassa a nézőket, az izgalmas versenyekkel!:)
Habár egy kicsit ellent mondok magamnak:)

Davalon 03-14-2006 14:43

Persze, mert lejár a szerződése, vagy van benne egy olyan pont, ami lehetővé teszi neki a visszavonulást. Az tény, hogy szoros lesz a játszma.

Etyekwood 03-14-2006 14:48

Quote:

Persze, mert lejár a szerződése, vagy van benne egy olyan pont, ami lehetővé teszi neki a visszavonulást. Az tény, hogy szoros lesz a játszma.

Igen Dav!
én nem olvastam a szerződését Schuminak:D
de ha jól hallottam, akkor bármikor felbonthatja, és elmehet simán, semmi gond nélkül!
Schumi szavára a Ferrari vezetése is ad már, így a bizalom!:)

Davalon 03-14-2006 14:49

Amikor viszavonul, tuti kap egy sportkocsit ajándékba, fene a pofáját:D

Etyekwood 03-14-2006 14:52

Quote:

Amikor viszavonul, tuti kap egy sportkocsit ajándékba, fene a pofáját:D

:))
igen lehet, hogy szüksége is van rá:)

Bár most a kedvence egy Maserati!

Davalon 03-14-2006 14:54

Amúgy szerintem aki ki van égve a Forma-1ben, az Villeneuve és Barrichello.

Etyekwood 03-14-2006 14:55

Dav, Morisznak Te adtál, negatív respecet?
Ő Téged pozitívan értékelt, úgy tudom! :(
Bár semmi közöm hozzá

Davalon 03-14-2006 15:04

Quote:

Bár semmi közöm hozzá

Nem a topic témája, de: Én csak azt láttam, hogy Morisz nyom rám egy respectet. Mivel kevés beírása van és nullán állt, nem tudtam eldönteni milyet. Üzenetet hozzá nem csatolt. Írni megpróbáltam neki, hogy megkérdezzem, de nincs engedélyezve. A beszélgetés alapján pedig arra gondoltam, hogy ha nem értek vele egyet, és ő ad valamit, akkor az tuti nem pozitív:D Lécci adjatok neki pluszt akkor, én csak visszakézből nyomtam, sajnos annak már nyoma van.
A Forma-1-re visszatérve pedig: Az igazán nem odaillő pilóta pedig Takuma Sato.

Morisz 03-14-2006 15:06

Quote:

Amúgy szerintem aki ki van égve a Forma-1ben, az Villeneuve és Barrichello.

Ez igaz én még ide tenném David Coulthard-ot is mondjuk ritkán azért ő villant valamit.
Viszont szerintem Sato és Ide pedig nem való atz f1-be ezért szerintem kár volt a plussz csapat:)

Etyekwood 03-14-2006 15:51

Dav, semmi gond:)

ezen már nem veszünk össze:)

na hát Vinöv, nem tudom, hogy eggyáltalán még mit keres ott, én már régen menesztettem volna,

Coulthard, meg a tapasztalata miatt került a Red Bull-hoz, 1 ével ezelőtt, mert ugye, mint új csapat, egy tapasztaltabb pilótára volt szükségük, és azért
David, is eléggé ott van, és tudja segíteni a csapatot!

Sato is mehetne a levesbe!

Ide még új, nem tudni, hogy mire lesz képes, de ahogy a japánokat 1944 ből megszokhattuk, hogy kamikaze pilóták, remélem, ez itt nem fog érvényesülni:)

Barichello, meg azért írja le sok mindenki, mert meg van győződve róla, hogy rossz pilóta, nem olyan rossz azért, szerintem! egy erős középbe sorolnám:)

És talán Heifeld sem olyan jó, mint ahogy elvárták volna tőle!

Nekem, modjuk ez a meglátásom!

Csokibácsi 03-14-2006 16:04

Quote:

Bár semmi közöm hozzá

Bár semmi közöm hozzá, de ezennel átraktam zöld színűre :)

Csokibácsi 03-14-2006 16:09

Csodálkozom, hogy Rosberg nevét senki sem említi.
Friss húsként igen nagyon jól ment, végül is csak Alonso rekordját döntötte meg :) (ezúton köszönöm neki :D)
Kíváncsian várom a folytatást.

Davalon 03-14-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Friss húsként igen nagyon jól ment, végül is csak Alonso rekordját döntötte meg :) (ezúton köszönöm neki :D)

Jaja, Nikoé volt a leggyorsabb kör:D Coulthardból nekem az maradt meg a legjobban, amikor Monacoban nem tudott 20onvalahány körön keresztül megelőzni egy lúzert. Igaz, hogy nehéz az előzés, de a jobbaknak mind sikerült.

szamóka 03-14-2006 17:19

Quote:

Coulthardból nekem az maradt meg a legjobban, amikor Monacoban nem tudott 20onvalahány körön keresztül megelőzni egy lúzert. Igaz, hogy nehéz az előzés, de a jobbaknak mind sikerült.

Azt a lúzert véletlenül nem Alonsonak hívták, aki akkor egy Arrows volánja mögül boldogította a népet?

Etyekwood 03-14-2006 19:50

Quote:

Bár semmi közöm hozzá, de ezennel átraktam zöld színűre :)

Bár szintén nekem sincs sok hozzá, de köszi:)

Etyekwood 03-14-2006 19:52

Quote:

Jaja, Nikoé volt a leggyorsabb kör:D Coulthardból nekem az maradt meg a legjobban, amikor Monacoban nem tudott 20onvalahány körön keresztül megelőzni egy lúzert. Igaz, hogy nehéz az előzés, de a jobbaknak mind sikerült.

Az Arrows-os Jos Verstapen-t nem tudta megelőzni, igen az egy szép futam volt valamikor a 2000-2001 körül:)
De azon a pályán amúgy is alig lehet előzni:)

Etyekwood 03-14-2006 19:54

Quote:

Originally Posted by szamóka
Azt a lúzert véletlenül nem Alonsonak hívták, aki akkor egy Arrows volánja mögül boldogította a népet?

Alonso a Minardi-ban kezdte és onnan ment át a Renault-hoz!

Etyekwood 03-14-2006 19:59

Quote:

Friss húsként igen nagyon jól ment, végül is csak Alonso rekordját döntötte meg :) (ezúton köszönöm neki

Csoki:)

figyelmedbe ajánlom, a #114-es üzenetet ebben a topicban, ahol dicsértem Rosberg futanom nyújtott teljesítményét:)
Úgy, hogy le vagy maradva:D

Davalon 03-14-2006 20:46

Quote:

Lehet, nem emlékszem, de volt ő az Arrowsnál? Egyedül Coulthard nem bírt elmenni mellette, utána meg bepanaszolta a versenybizottságnál, hogy szándékosan feltartotta, pedig egy körben voltak, nem pedig lekörözés esete forgott fenn, úgy hogy kék zászló nem is volt:D

Davalon 03-14-2006 20:51

Amúgy az eddigi egyik legtökéletesebb Forma-1-es autónak a Ferrari 2001-es modelljét tartják. Jól mutatja ezt a súlyprobléma megoldása. Amíg ugyanis a többieknek a versenysúlyhoz közel maradni is problémát jelentett, a maranellói csapat 40 kg-mal könnyebb autót tudott építeni. Ez azt jelentette, hogy 40 kg-os ún. ballasztot építhettek a kocsitestbe, a tömegközéppontilag legideálisabb helyre, amelyet pályánként eltérően számoltak ki. A kocsi ettől hihetetlen menetstabilitást ért el. A Ferrari saját tesztpályáját minden eddiginél okosabban használta fel - átépítette azt, hogy jobban hasonlítson a GP pályák karakterisztikájára, építettek mesterséges bukkanót, huppanót, a kerékfelfüggesztés hibáinak kiküszöbölésére. A tesztelés közben beküldtek a pályára egy személyautót, hogy az Safety Carként tartsa maga mögött a versenykocsit. Így készültek fel a motor hűtésének csökkenésével járó problémákra. Meg ilyesmik:)

Etyekwood 03-14-2006 21:23

Quote:

Amúgy az eddigi egyik legtökéletesebb Forma-1-es autónak a Ferrari 2001-es modelljét tartják. Jól mutatja ezt a súlyprobléma megoldása. Amíg ugyanis a többieknek a versenysúlyhoz közel maradni is problémát jelentett, a maranellói csapat 40 kg-mal könnyebb autót tudott építeni. Ez azt jelentette, hogy 40 kg-os ún. ballasztot építhettek a kocsitestbe, a tömegközéppontilag legideálisabb helyre, amelyet pályánként eltérően számoltak ki. A kocsi ettől hihetetlen menetstabilitást ért el. A Ferrari saját tesztpályáját minden eddiginél okosabban használta fel - átépítette azt, hogy jobban hasonlítson a GP pályák karakterisztikájára, építettek mesterséges bukkanót, huppanót, a kerékfelfüggesztés hibáinak kiküszöbölésére. A tesztelés közben beküldtek a pályára egy személyautót, hogy az Safety Carként tartsa maga mögött a versenykocsit. Így készültek fel a motor hűtésének csökkenésével járó problémákra. Meg ilyesmik:)

Ez szép, erről nem is hallottam azthiszem, de lehet, hogy csak a fülem mellett ment el, pedíg 2 is van belőle:)

Csokibácsi 03-14-2006 21:27

Quote:

Csoki:)

figyelmedbe ajánlom, a #114-es üzenetet ebben a topicban, ahol dicsértem Rosberg futanom nyújtott teljesítményét:)
Úgy, hogy le vagy maradva:D

Addig nem olvastam vissza :)
Nem vagyok egész nap a gép előtt, így hatalmas lemaradásaim vannak.
Ez van.

Etyekwood 03-14-2006 21:32

Quote:

Addig nem olvastam vissza :)
Nem vagyok egész nap a gép előtt, így hatalmas lemaradásaim vannak.
Ez van.

Nem baj, nincs jelentősége:)

De igen, Rosberg még nagy alakja lesz az F1-nek szerintem!
Nem emléxem, hasonló esetre, hogy valaki az első futamon ilyen jól szerepeljen!
Max Kimi, akik a szerelők kelltettek fel, hogy futam lesz, mert majdnem elaludt!
és hozott is rögtön 2 v. 3 pontot.
És akkor még csak az első 6 helyezett kapott pontot!

szamóka 03-14-2006 22:11

Quote:

Nem baj, nincs jelentősége:)
Nem emléxem, hasonló esetre, hogy valaki az első futamon ilyen jól szerepeljen!

'96-ban Villeneuve első nagydíján második lett. 5 vagy 6 körrel a vége előtt "véletlenül" fékproblémái jelentkeztek, s kénytelen volt átadni a vezető helyet Hillnek.

szamóka 03-14-2006 22:20

Quote:

Az Arrows-os Jos Verstapen-t nem tudta megelőzni, igen az egy szép futam volt valamikor a 2000-2001 körül:)
De azon a pályán amúgy is alig lehet előzni:)

Mellé lőttünk mindketten, Bernoldi volt a tettes.:D

Etyekwood 03-15-2006 00:31

Quote:

Mellé lőttünk mindketten, Bernoldi volt a tettes.:D

Tuti?
Mert nekem teljesen Verstapen rémlik :D
de a lényeg, hogy narancsszínű volt a verda:)

Etyekwood 03-15-2006 00:37

Quote:

'96-ban Villeneuve első nagydíján második lett. 5 vagy 6 körrel a vége előtt "véletlenül" fékproblémái jelentkeztek, s kénytelen volt átadni a vezető helyet Hillnek.

Villeneuve az élete első F1-es versenyén első lett volna, ha nincs az a fékprobléma? :eek:

Mondjuk nekem sajnos csak 1988 előtt és 1999 után -tól van emlékezetem, mert a köztes időszakban nem figyeltem a autósport eseményeit:(

Apa 03-15-2006 00:42

nosztalgiázunk???
asszem a 21 századrol van szo...
itt már nem csak a piloták dolgoznak........
de ez semmit nem von le emberek teljesitményéből...
kimi az uj király. nincs apelláta!!
szerintem.
van aki aszonygya alonzo
ő csak 1 nyálas pöcs.....
sumi érdemeit semmi nem veszélyeztetri, max. 1 uj csillag.
rola meg tuggya mindenki, hogy Ő az uj király!!!
(gondolom a nevét nem kell min dig ismnételnem)

Etyekwood 03-15-2006 07:56

Quote:

Originally Posted by Apa
nosztalgiázunk???
asszem a 21 századrol van szo...
itt már nem csak a piloták dolgoznak........
de ez semmit nem von le emberek teljesitményéből...
kimi az uj király. nincs apelláta!!
szerintem.
van aki aszonygya alonzo
ő csak 1 nyálas pöcs.....
sumi érdemeit semmi nem veszélyeztetri, max. 1 uj csillag.
rola meg tuggya mindenki, hogy Ő az uj király!!!
(gondolom a nevét nem kell min dig ismnételnem)

Na most ha én a király szót meg hallom, akkor nekem Zámbó Jimmy jut eszembe:D
Na jó, csak egy rossz vicc volt:)

Igen, de néha jólesik visszagondolni, régi emlékekre!

All times are GMT +1. The time now is 03:32.