![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha valaki nagyobb mint a fellépéshez szükséges max heki akkor valószínűleg nem akkor kezdi majd gyüjteni a topköreit. Ez amit mondasz nem életszerű aggály. Ha valaki 5 sereggel kimegy földre aki a top30% alja alatt volt eddig akkor ettől nem lesz hirtelen a fellépési max heki felett egyik csopiban sem. |
Quote:
Szerintem minden további nélkül lehet, az a 2-300 hektár, amit össze tud szedni, igen jelentős lehet. Ettől függetlenül, nem támogatom, hogy a topköröket szabin össze lehessen szedni. Nem a szabirakergetés a cél, hogy mindenféle védelem nélkül össze tudja bárki szedni a szükséges köröket. |
Quote:
|
Quote:
Ha egy ori nagyobb területben, mint a fellépési maximum a csoportban és az ország fellépésre alkalmas, akkor a topkörei pörögjenek a szabi alatt is. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Valóban egyszerűbb ez vitathatatlan, csak lesznek "vétlen áldozatai" de majd megszokja az aki fellépési határ fölött akar játszani :D |
Quote:
A fellepesi hatar kornyeken sok csoportban meg nem tul laza a mezony, sok a harc. Igy elvesz az a lehetoseg, hogy a fellepni keszulo orszag elszakad a mezonytol picit, hogy megerosodjon, gyujtson egy kis penzt a kovetkezo szinthez. Persze, elvileg ha nem megy szabira akkor nincs gond, nade meg a sugo is javasolja valahol, hogy inkabb fellepes elott szabizzon az emberfia, mert fellepes utan nem praktikus, a vedelem es a piac miatt. A legutobbi szigoru elkepzeles nagyjabol jo, de valami konnyites pl. az altalam emlitett esetre praktikus lenne, maskulonben ugy erzem elvesz a szabad dontes joga, a jatekos nagyon ra van kenyszeritve egy elore kijelolt osvenyre, nem marad szinte semmi valasztasi lehetosege. Meg eletszerubb pelda talan az, hogy fajt szeretnek valtani szintlepeskor. Atepulni ugy tudok konnyen, ha tobb hekim van annal, mint amivel lepni szeretnek, gondolom nem kell reszleteznem.. |
Quote:
Maximum akkor nem, ha emiatt kiesik a top30%-ból -- de tudtok olyan csoportról (anarchon kívül), ahol a top30% alja a fellépési hektár FÖLÖTT van? |
Quote:
Fajvaltasnal valtoznak az aranyok. Ha tobb teruletem van, mint amire majd szuksegem lesz, akkor at tudok epulni ugy, hogy fellepeskor teljesen ki legyen epitve az orszagom, de fellepes elott sem eletkeptelen, tehat nem szednek szet. Ha pl. lepeskor bontani akarok 20 hazat, mert az uj fajommal igy is boven eleg lesz a foglalkoztatottsag, akkor ha tobb teruletem van mint ami kell, nem kell emberhiannyal kivarnom a 10 kort, amig arra a 20 hektarra kiepul teszemazt a kocsma es a barakk. Nem megoldhatatlan a problema, csak kellemetlen, es leszukiti a lehetosegeket. Igy visszaolvasva ugy tunik mintha csak kotozkodnek, ugyhogy kihangsulyoznam, hogy tulnyomoreszt sajat vagy latott esetekbol meritem a peldakat, es egyebkent ezugyben barmilyen valtozas teljesen pozitiv lesz a jelenlegi topos helyzetekhez kepest.:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
esetleg megoldás lehet az is, ha a hekicsökkenés szabi alatt a topkörök letöltése után lépne életbe... így ha a 9 személyiséges ori a 2. helyről megy szabira, akkor nagy valószínűséggel őt nem érintené a dolog. a többieknek meg viszonylag nehéz lenne 336 kör alatt nagyon elszakadni a többiektől (normál csopiban).
|
Quote:
|
Quote:
Sőt. És most győztem meg magam teljesen. ;) Nem lesz az, hogy persze, ez csókos ország, neki nem csökken, nekem meg igen. Úgyhogy mindenkire egyformán kell vonatkoznia. |
Közben anarchosokat kérdezem, hogy ez a probléma ott mennyire jelentkezik. Ott kicsit mások a körülmények, oda is kell-e vajon ilyen korlát, vagy sem. A több személyiség megváltozott feltétele oda is vonatkozni fog, ez biztos. A szabi alatti csökkenés egy szürke folt nekem, mert 20-30 országgal nem hiszem, hogy ne lehetne megoldani a top5%-ot, vagy magasabb helyezést, pláne, hogy 4000+ ország van áltagban mindig pontlistában, tehát eleve egy igen nagy mezőnyt jelent.
|
Quote:
|
Quote:
Lehethogy félreérthető voltam, de ez természetes. Arról beszéltünk az elején,hogy 1800 topkör felett csökkenne a hektárszám.... Erre jött egy érv, hogy 1799 topkörnél fognak kiszabizni... Erre jött Attila "extrémszabi" fogalmának kitalálása. Az extrémszabi fogalmának kiiktatásaként javasoltam a topkörök növekedését a szabi alatt is. Ha a hekiszámcsökkenés nem lesz topkörökhöz kötve akkor az egésznek nincs is értelme :) Ha minden fellépési hekinél nagyobb ori azonnal veszít földet ha szabizik akkor teljesen felesleges téma a szabi alatti topkörök növelése :) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
:D egyébként meggyőztetek engem is. :) |
top% limit
A fellépési limit feletti terület csökkenése szabi alatt engem (sajna) nem érint, eddig még csak megközelíteni sem tudtam ezt a határt... De egy kérdésem azért lenne: Ati korábban tett egy javaslatot a többszemélyes orik top%-igényére.
Quote:
(1) - top 30% - ahogy eddig (2) - top 27% (3) - top 24% (4) - top 21% (5) - top 18% (6) - top 16% (7) - top 14% (8) - top 12% (9) - top 10% 9 fölött nem tudom, van-e értelme további szigorításnak. Ha van, akkor mindig 1%. És ha ez van, akkor mi a helyzet abban az esetben, ha a többszemélyes ori a B-ből fordul, az A-ban pedig egy kevesebb személyiségű ori tartózkodik? Melyiknek melyik %-ban kell lennie? :p |
Quote:
Huhh, hát ezt nem nevezném nehezítésnek, pláne azt figyelembevéve, hogy a top le lesz húzva a nagylétszámú csoportokban. Aki a top30%-ba ba be tud jutni, annak a top10%-ba bejutás nem akkora katasztrófa, hogy ehhez +8 személyiség kelljen. |
Atis, összehasonlítani úgy kell, hogy 1 személyiséggel mennyire nehéz bekerülni a top30%-ba, illetve több személyiséggel hol az a határ, amit nekik ugyanolyan nehéz elérni! Hisz igazándiból csak a tudós (ork esetén a tábornok) személyiség az, ami jelentős bónuszt ad az ori erejéhez, a többi személyiség még összeadva sem ér ennyit...
Top30%-ba kerülni 1 személyiséggel sem nehéz, de az első hely megszerzése minden szélyiséggel is csak keveseknek megy... |
Quote:
|
Quote:
Az első hely megszerzése 9 személyiségre volt csak írva. A 10% 9 személyiséghez iszonyat kevés, ezért én simán azt mondom, hogy kár változtatni, hiszen a játélmeneten semmit nem változtat, viszont ránézésre minden bonyolultabbnak tűnik. Ettől senkinek nem lesz nehezebb dolga felmenni, 5-6-7 személyiséggel is ugyanúgy fel fognak lépni, mintha semmi "nehezítés" nem lenne. |
Quote:
|
Mondom, összehasonlítani kell! Akinek a 10% 9 személyiséggel könnyen van meg, annak a 30% egyetlen személyiség egyenesen... nem is tudom, még a vicc is enyhe kifejezés... Nem arról van szó, hogy ugyanolyan nehéz legyen a több személyiséggel rendelkező orinak is a fellépés?
Mennyi erősítést jelent egy-egy új személyiség? És mennyi nehezítést a magasabb helyezési feltétel? Az én javaslatom kb +1%-kal növeli a feladatot, minden egyes további személyiség esetén, a te javaslatod az első néhány esetben +2%-ot, a továbbiak ennél is többet, a 9. személyiség meg... Nem is tudom, ez az egyetlen dolog akár meg is kétszerezheti a nehézséget. Mondom, nem mindenki képes megszerezni az első helyet, még akkor sem, ha megvan az összes lehetséges személyisége. (Én biztos nem. :( Pedig egy személyiséggel is símán küzdöttem be magam a top20%-ba, miközben csak a teljes idő egynegyedében vagyok képes jelen lenni!) (Azt meg ne hozd fel, hogy vannak emberek, akik egyetlen személyiséggel is addig küzdenek, míg az első helyről léphetnek! Ez ebben az esetben irreleváns. Ne rájuk tervezd a szabályokat!) |
Quote:
|
Ja, kezdem kapisgálni. Az a lényeg, hogy ha a plusz személyiség miatt 1%-kal könnyebb a dolga, akkor a feladat legyen 2%-kal nehezebb? De a sorod ezt csak az első pár személyiségnél hozza, később ennél durvábban erősödik, a legutolsóra egészen meredeken! Ezt figyelembe véve, a módosított javaslatom (elfogadva, hogy ne 10% legyen a végcél, de mindenképp egy zónát jelölve ki):
(1) - top 30% - ahogy eddig (2) - top 24% (3) - top 19% (4) - top 15% (5) - top 12% (6) - top 10% (7) - top 8% (8) - top 6% (9) - top 5% Szintén nem foglalkozott senki azzal a helyzettel, amikor valaki benyom egy orit az A-ba, és a többivel forog, így az A-ban lévő orinak nem gyűlnek a személyiségei. Emiatt azt mondanám, hogy az A-ban lévő ori esetén nem annak a személyiségeit kell nézni, hanem a tulajdonos orijai közül a legtöbb személyisűgét! |
Anarchban zavarós és felesleges lenne ez a módositás,és nem javitana semmit a játékélményen,hacsak azt nem vesszük javulásnak,hogy mondjuk H-ban nem 1700 hekiig kellene egy kishármas orinak fedeznie,hanem 1800ig :)
A másik ötlet,hogy egy bizonyos idő után,a topban lévő szabis oriból napi 1 heki csökkenne,szintén felejtős,ahogy Ati mondaná :) Hiszen mi van,ha én abbahagyom fél évre az anarchot,mert nincs pénzem vipelni,nincs időm,kedvem,stb..?Mire visszajövök,a 100k hekis orijaim 600 hekin csücsülnének? :) |
Quote:
|
Quote:
Akkor minek játszom? Például azért, mert szeretek gondolkodni és vitatkozni a fejlesztési javaslatokon. Ezt pedig játszás nélkül nem igazán lehet... |
Quote:
Tehát, ha A-ban tartasz egy forulóképes orit (amelyiknek nem 9 személyisége van), akkor elvileg csak B-ben kell elérned az első helyet. Az meg nem nehéz, csak éppen fedezéssel nem fog menni. De itt az ideje, h ne forogjon mindenki körbe fedezéssel, mert ahhoz nem kell különösebb tudás, és időráfordítás. |
All times are GMT +1. The time now is 01:01. |