![]() |
Quote:
Ha viszont vannak erősebb és nem erősebb személyiségek és sokféle választási lehetőség, mindjárt választanod kell, hogy inkább 5 kicsi szemet választassz, amivel több területen kapsz kis pluszt, vagy 2 durvább szemet, amivel tápolod magad. Eredeti ötletemnél is mondjuk kis kék 6ossal már lehetnél Vándor tudós is pl. Csak akkor lemondtál másról, valaki meg azt mondja hogy ha a tolik és varik is gyorsabban termelik a készülijét az többet ér mint ha Tábornok lenne. másnál meg forditva, viszont sokkal több kombináció előfordul. A legtöbb szemes topicban előfordul olyan beirás, hogy nem ez tul durva lenne, mert pl Tábornokkal, meg tudóssal együtt már tul nagy táp 3 szemes orinak. Szóval nem önmagában van baj némely személyiséggel, hanem hogy ha valaki azonos területre pl harc erősitésére választja a szemeket akkor elég gyorsan tul erős lesz azon a területen, ezért nem lehet semmilyen más személyiséget behozni ami azt erősiti. |
Quote:
1: vándor + tudós: csak az egyik erősíti a harcot. 2: akkor a gnómommal nem lehetek tudós + tábornok, mert az olyan brutális? 3: "azonos területre pl harc erősítésére": van másik terület amit 2 szemmel erősíteni lehet? amúgy... Sorrend így is úgy is kialakul. Az emberek rájönnek, hogy mi a jó személyiség a fajuk számára, melyik az igazán erős... Akkor nagy százalékban ezt fogják használni! Tudom hülye példa, de régen wowoztam... a szerver 70%-a paladin volt. Akkor az nem megoldás, hogy a következő frissítésben kicsit meggyengítem a palát, mert olyan unalmas, hogy mindenki azzal van! (cement sámánnal voltam, a kedvencem ;)) nahh megyek aludni... :) |
Hali!
Látom, hogy pont a kereskedő-személyiséget nem említetted, pedig szerintem azt kellene egy kicsit ráncba szedni. Én elvétve találkozok kereskedőkkel. Már alig adják ezt a személyiséget az országoknak a játékosok. Max 1-2 súgó-olvasatlan kezdő.... Súgó: "...Ezen kívül a pénze kamatozik is, a bankok számától és a rendelkezésre álló pénztől függően. Egy bank 5% kamatot hoz körönként, de maximum 150.000 aranyat kezel. A kamatozáshoz mindenképpen kell bankot tartania, a kamat összegét a Pénzügy oldalon egy külön tételként láthatja. (Ne feledd, hogy egy bank egy körben maximum 7.500 arany kamatot hoz, amennyiben a 150.000 arany az adott bank rendelkezésére áll! 150.000 arany 5%-a = 7.500 arany.)" A javaslatom az lenne, hogy a bankok annyiszor adják meg a kamatot(5%, azaz 7.500 arany), ahányszor a 150.000 arany megvan a mindenkor rendelkezésre álló pénz-összegben. Nézzük a számokat: 1, Hozam körönként 10 bank és 150.000 arany rendelkezésre állási aktuális tőkével: Mostani: 10(bank)x7.500(kamat)=75.000 arany/kör Módosult: 10x7.500x1=75.000 arany/kör. Itt még ugye nincs módosulás, mert 150.000/150.000=1. 2, Hozam körönként 10 bank és 1.500.000 arany rendelkezésre állási aktuális tőkével: Mostani: 7.500x10=75.000 arany/kör. Módosult: 1.500.000/150.000=10. 10x7.500x10=750.000 arany/kör. 3, Hozam körönként 10 bank és 10.500.000 arany rendelkezésre állási aktuális tőkével: Mostani: 7.500x10=75.000 arany/kör. Módosult: 10.500.000/150.000=70. 10x7.500x70=5.250.000 arany/kör. 4, Hozam körönként 10 bank és 100.500.000 arany rendelkezésre állási aktuális tőkével: Mostani: 7.500x10=75.000 arany/kör. Módosult: 100.500.000/150.000=670:o 10x7.500x670=50.250.000 arany/kör. Na ok, ez egy kicsit talán sok(k), de ehhez a nyereséghez már egészen feltűnő lóvé kell, ami nem veszélytelen! 10 bank nem is sok, de nem is olyan kevés. Pro és kontra: Pro:Szerintem ezzel a módosítással, vagy ennek a finomhangolásával létre jöhetnének az olyan országok, amelyek jó hatással lennének a piacra, mert ugye a sok bevételből nem igazán tartanának bányákat, mivel meg tudnák venni a nyersit, ergo--> Ha van kereslet, nő a termelés és a csopi is vagyonosodik. MF oriknak kiváló lenne, élőhalottaknak mindenképp. Kontra: A túlzottan meggazdagodott országok rányomulhatnak a szegényebbekre. Ezt megkontrázva viszont úgy gondolom, hogy akinek a gömbjén látszik, hogy nagyon sok zséje van, arra most is rászállnak, szóval a végtelenségig nem lehet gazdagodni, de az sztem jó, ha van egy piac- fölvásárló, illetve pénzmozgató erő a játékban. A rendszer helytálóságát abban vélem, hogy mivel mindig az aktuális pénzösszegből kifolyólag van a számítás, szóval egy rugalmas rendszer lenne. Egy fölső határt mindenképp szabnék. Mondjuk 1 milliárdig. Ezen felül pedig visszaállna a mostani rendszer, vagy nem tudom.... valami ilyesmi. Lehetne még az is, hogy nagyságrendenként(1.000.000,10.000.000,100.000.000 )változzon úgy, hogy először a bankok számának a negyedével kamatozik kevesebbet, aztán a harmadával, majd a végén pedig már csak a felével.... |
Quote:
|
Quote:
Én nem haragszom, ha megmondod miért... |
Quote:
Ahhoz kepest, hogy masik topicban meg gyengiteni akarjak ezt a szemet, te meghatvanyoznad... :) |
Gyengíteni??
75.000 arany jön be körönként, ha van 10 bank. 20 kör alatt az csak 1.500.000 arany. Ez sztem kevés! A lassú csoportban ez 2.5 nap. A pénzmennyiség meg nem lenne annyira irreális, mert lenne, aki nem tartana olyan sok bankot pont a sok hozam miatt... ha pedig uge sok a pénz és nincs elég bank, akkor mi van? :) Jönnek a tolik meg a seregek és szépen a vállukra csapják a pénzes zsákokat. Innentől kezdve pedig már nem is olyan vészes, mert minden mehet előről. |
Szóval az előny egyben a hártánya is lenne az egésznek, ami miatt meg kell választani a legjobb stratégiát mint pl:
"Tartsak-e sok bankot, hogy jó hozamom legyen és bevállalom a pénzleső orikat, vagy inkább kevesebbet, hogy ne legyen olyan sok de akkor bevállalom,hogyha esetleg mégis jönnének,akkor többet fognak majd elvinni...." |
Quote:
(De szamold ki akkor kerlek, hogy mondjuk 1100 hektaron 100 bankkal mennyi lenne a hozam, ahol mondjuk mntd van mindenkivel...) :) Mennyi is? 500 milliard koronkent? Ez vmi vicc, ugye? :) |
Quote:
Ha seperc alatt újra betermelem, seperc alatt újra le fognak fosztani..... |
Nekem elég viccesnek tűnik, hogy mondjuk fellépek L-be egy országgal, amibe csináltam pénzt, úgy, hogy az épületeim 80%-át újjáépítem, és fellépéskor leadom.
Mondjuk átlibbenek L-be 50hektárral, amiből 20hektár bank, egy pár ház, meg templom, és felpakolok 3mrd aranyat, majd 2körönként elköltöm a piacon. 1 hét alatt szerintem teljesen kiüríthető a piac ezzel az országgal egyedül, és akkor felmegyek vele, fellépek, majd beújrázhatok mindent 2x. ÉS akkor csak egy egyszemélyiséges, frissen indult országról beszélek... |
Quote:
Úgy látom nem olvastátok el végig amit írtam. Egy felső határ megállapítását midnenképp bevezetnék a kamatra, hogy ilyen ne fordulhasson elő!! Mondtam, hogy nem az acélom, hogy egy olyan végtelenségig gazdagodó országot csináljon a személyiség, amivel foglalkozni sem kell, csak "bontani és vásárolni és építkezni körönként 500 milliárdos hozammal" (Amúgy sem tudom hogy jött ez ki, mert még a meglévő pénzkészletet sem tudom, csak azt, h 100 bank van.Kell még hozzá az arány-szorzó.) Én egy olyan személyiséget szeretnék ebből kihozni, ami tényleg jól tud támaszkodni a banki hozamokra, vagyis egy bankár, vagy bróker, vagy valami hasonló személyiséget, amit erdetileg is sugall a súgó. (Ilyen szempontból igaza van Atinak, tényleg szerencsésebb a tervezendő kereskedő (2)-re az, hogy kereskedő, mint a meglévőre.). |
Vityu most a fejembe látott... :) pont ez jutott az eszembe, 72 óra védelem, mindent kiárultam előtte, és építettem 50 bankot (és akkor nem mondtam sokat... Ekkora haszonnal akár a területem 70-80%-át átépíteném bankká 3 napra.... ;))
Amúgy nekem van egy szemes kereskedő orim... :) nem igazán volt szükségem semmi másra, úgyhogy akkor már ezt állítottam be. Meg a kereskedőnek van még egy tetszetős bónusza: "Minden pénzlopás csak feleannyi pénzt visz, mint másoktól." Szerintem azért ez sem kis dolog... :) |
Quote:
Az alap felvetést viszont tényleg fölösleges erőltetni, egy másik topic éppen a bankos orik jövedelmének csökkentéséről szólt. A felvetés pedig hasonlít a kereskedő első verziójához, ami nem véletlenül került megváltoztatásra. Nem erősíteni, max gyengíteni kellene a kereskedőt. |
Bár nem támogatnom, nekem tetszene :D
|
Quote:
És nem lehet annyit fosztani, hogy azt a nagy termelést lehúzd. Ráadásul ekkora pénztermelés mellett, egy hónap sem kell, és már nem fog semmit sem érni a 100 milla, és nem lesz rá érdemes kimenni fosztani...Vicc... |
Quote:
És megfelelő korlátozásokkal sztem működő dolog lenne. |
Quote:
|
Quote:
|
erről kár beszélni is, mindenhol a nagy vagyonokat akarják nyírni, itt meg előjött a nagy ötlet hogy csináljunk milliárdokat pár nap alatt.....baromság..
nekem van 1.5 mrd épp benn 15 bankkal az mennyit is hozna? nem gondoltad át kicsit se... |
Quote:
|
Quote:
Ja értem. Na, mindegy. Úgy se lesz semmi belőle. |
Quote:
Bár ki tudja, mivel ebben az esetben mindenki max pénzzel rohangálna, mégse lenne akkora értéke. Nehéz ügy. :D Quote:
Továbblépve, mert felteszem vmiért tényleg számít, biztos jó lenne ennek a fokozása? Gondolok itt az új tábornok szemire. |
Quote:
(amúgy ez már túlzás lenne... ott a zárójelben, hogy túlzások nélkül... ;)) Quote:
Quote:
Szóval én azért tartom jó ötletnek, mert egyenlőre csak orkok kapnak a plusz tábornokért dupla bónuszt. Így akár egy gnóm is felvehetné ezt a szemet, és nem csak 1 százalékot számtana neki... akár egy hadis óriásnak lehet jobban megérné felvenni a tábornokot, mint a tudóst, ha az több bónuszt ad... |
Quote:
Quote:
Sztm jobb ha megmaradnak a faji különbségek, elutasítom a hódító-globalizációt! :p |
Quote:
(amúgy "két vándor esetén már nem olyan előny ha az egyik tudós is?", itt gondolom két szemről beszélsz, csak már Neked is késő van, nem csak nekem... :D) Quote:
kiegészítés: egyenlőre még nem fontoltam meg teljesen, de érdekesen hangzik ez a javaslat... se mellette, se ellene nem vagyok. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nem lehetetlen, nézz távolt, vedd észre, bonts oda, vagy fokozz rá, és támadd! Vagy, legyél vándor! De most min is vitatkozunk? :confused: Hogy milyen jelzőt használok a vándor képességére? :eek: Szerintem ennek a témának nem erről kéne szólnia... én meg nem fejezem be a vitát, mert foggal körömmel ragaszkodom egy olyan rendszerhez (a jelenlegihez), ahol megéri fordulni egy új szemért, és akármit választhatok! Nem köteleznek arra, hogy a 2 szemes hadis orimmal tudós+tolvaj legyek, mert mást nem tudok összeválasztani... |
Quote:
|
Quote:
ne korlátozzuk már a szemek felvételét! akinek 1 szeme van forduljon, akkor lesz másik is....nem sírni kell hogy így meg úgy erősebbek a kék szemesek.... a másik meg az, hogy az ellenfél megválasztása ne menjen ész nélkül....ha belekötsz egy 3-4-5 szemes szövibe, akkor ne csodálkozz ha szanaszét szednek... tolvaj-varázsló-gazdálkodó ork, mi? csak hogy ne legyen előnybe? hát szerintem meg IGENIS LEHESSEN előnybe az akinek több szeme van... |
Quote:
Quote:
|
Újra végigolvasva a kezdő hozzászólást, még értékesnek tartom ezt az ötletet:
Quote:
|
Quote:
DE lenne egy csomó személyiség ötlet amit amiatt nem lehet bevezetni, mert ha bekerülnének a játékba akkor teljesen megbomlana az egyensúly, mert együtt felvéve túl nagy bónuszt jelentene. EZÉRT gondolkodunk egy olyan javaslaton, ami ezt orvosolja és nem szab gátat további érdekes újitásoknak. Nekem spec több személyiséges országaim is vannak, de pont azért mert nem a személyiségek számát gondolom a legnagyobb előnynek a játékban elfogadnám, ha mondjuk (2) -vel nem lehetnék Tudós- Vándor, csak (4) -el mondjuk. Ez a javaslat szerintem azoknak frusztrálóbb akiknek nincs több személyiségük pedig már régóta erre vágynak, valamint azoknak akik a sok személyiségükkel akarnak izmozni. |
Quote:
Quote:
Quote:
És akkor lenne diszkrimináció, hogy orkkal nem lehetek tudós+tábi, gnómmal meg igen? Vagy esetleg törpe csak 2. szemnek választhatja a gazdálkodót, mert milyen durva lenne 210%-os bányabónusz? Vagy a félelf a tolvajt, mert akkor már 2x-esen kevésbé fáradna? Mert ugye kiegyenlítésről beszélünk... |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Mit hoznál be pl, ami most hiányzik? Quote:
Quote:
Tolvaj szemcsi erősítése? Lopjon hekit, vagy mi? :D Nem lehet így is elég hatékonyan tolvajkodni? |
valaki esetleg? vélemény?
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
akár a Tolvaj szemcsi kiterjesztése +2-3%-ra, vagy Tolvaj akciók erősitése, Tolvajok arányával növekvő katonai elháritás, több kapu nyitása esetleg készü nélküli kapunyitás. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:24. |