Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Ötletek a "játékunkért" (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4884)

Ati 11-11-2014 20:28

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308314)
Mi történik a jelenlegi játékkal?

Zavartalanul folyik tovább.

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308314)
Most tesztelünk 2 évet, hogy utána majd játszunk rendesen?

Ha óriási az érdeklődés iránta, akkor a "teszt" már a huzamosabb fordulós játék első fordulója.

Pool 11-11-2014 20:29

Új országokat kell regélni a tesztre vagy a főori mehet oda?

Ati 11-11-2014 20:30

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308318)
Van valami konkrét oka, vagy csak azért, mert csak?

Nem ez a megfelelő irány. Az előbb részletesebben kifejtettem, hogy a továbbajánlással hogyan tudtok segíteni, hogy a magas csoportlétszámok más módon jöjjenek létre.

Pool 11-11-2014 20:30

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308317)
Egy kicsit önző kérdés, de nem lehetne a belső fórum elérhető egy darabig minden játékos számára meghívás nélkül?
Több agy jobban pörög alapon...

Lehetne szó róla?

Ati 11-11-2014 20:30

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308320)
Új országokat kell regélni a tesztre vagy a főori mehet oda?

Teljesen külön játék, mintha oroszul indulna egy új Hódító.

Pool 11-11-2014 20:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308321)
Nem ez a megfelelő irány. Az előbb részletesebben kifejtettem, hogy a továbbajánlással hogyan tudtok segíteni, hogy a magas csoportlétszámok más módon jöjjenek létre.

Hol az a banner?

Pool 11-11-2014 20:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308323)
Teljesen külön játék, mintha oroszul indulna egy új Hódító.

Jo. Mikor indul? Mikortól lehet regélni rá? Meddig tart? Lenne feljutás, egészen A-ig?

Pool 11-11-2014 20:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308326)
Kérlek, hogy olvasd el az előző válaszaimat. Ez nem chat, vissza lehet olvasni. Eddig kétszer írtam le. Le fogom írni majd harmadszor is, amikor a banner oldal is elérhető, nem csak a szöveges leírás.

olvastam mindent :)

Engem mindeképp érdekel a tesztcsoport, ha olyan lesz, mint pl. anno az induló német volt, feljutással stbstb...
javasolnám, legyen alap VIP tagság, így könnyebb lenne a tesztelés is :)

Akár már holnap kezdhetjük...

none 11-11-2014 22:57

Eszembe jutott egy ötlet olvasgatva a hszeket.. mondták páran, hogy egy kezdő/először Aban járó játékos, nem tud nagyon szemet szerezni, mert 9k, vagy top30 neki elérhetetlen, ami valamennyire reálisnak is tűnik.. és 4k-ról fordulással ugye baromi sok idő neki a plusz szem.. ezért arra gondoltam, hogy kifejezetten újoncoknak első 4k-s fordulásra estleg járhatna kapásból plusz szem, ami jó lenne motivációnak, és mikor már másodszor jár ott, jobb esélyei lesznek 9k-ra is..

Pool 11-12-2014 15:24

Lehetne a fórumra meghívhatók kapacitását növelni?
Betelt a mai limit és sorban állnak érte.
Ez egy olyan téma, ami meghatározza a játék további menetét, esetleg lehetne ezt ezzel is segíteni...
Vagy, ahogy kértem, alapfórumnak beállítani pár napra, hétre automata tagsággal...

Ghosti 11-12-2014 18:51

En arra lennek kivancsi hogyan allnak a keszuletek a Hodito 8-al?
Kepek kesz vannak? Megvannak az alap otletek, valtozasok stb?
Kell segitcseg? Kellenek oda javaslatok, mert gondolom ott mar lehet szo nagyobb valtozasokrol vagy kiegeszitesekrol.
Vannak mar konkret dolgok azon kivul amirol ertesultunk?

Mekkora valtozasokrol lehet szo a 8-ra, ha a mostanira csak kissebb dolgok johetnek szoba? Gondolom ez egy resze annak, hogy jelenleg ne kelljen tobb alap dolgot atirni a jatekba.

Erdemes a mostanit vitatni, vagy aki akar regel egy orit az Arenaba es elszorakozik ott ideiglenesen es inkabb nyomjuk az otleteket stb a 8ra?

Mert ez is egy megoldas lenne, csak akkor ugye jo lenne tudni mikor, mit lehet, mibe kellene segitcseg, mire varhatunk stb...

Ati 11-12-2014 21:01

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308337)
Kepek kesz vannak?

Hajajj, ez a baj a félinformációkkal.

Konkrétan milyen képekre gondolsz? Nincs a mostaninál több kép tervezve. A térképre gondolsz? Az jegelve van egy ideje, ezt írtam, hogy mindenki tudjon róla. Szép ötlet, jó ötlet, de az egy másik játék.

A verziószámok nagyon egybefolynak atóta, hogy nem egyszerre kerül be több változás, hanem egyesével kerülnek be az újítások. Egy ideje már gondolkozom rajta, hogy már ideje lenne-e 8-asra cserélni, vagy sem, hiszen a 7-es eredeti verzióhoz képest már nagy utat tettünk meg.

A verziószámmal a mostani állás szerint az lesz, hogy az időjárás modullal viszem fel 8-ra.

Ghosti 11-12-2014 21:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308339)

Konkrétan milyen képekre gondolsz? Nincs a mostaninál több kép tervezve. A térképre gondolsz? Az jegelve van egy ideje, ezt írtam, hogy mindenki tudjon róla. Szép ötlet, jó ötlet, de az egy másik játék.

Jol van akkor legalabb mar tudjuk nem kell a terkeppel foglalkozni, ez is haladas mar:)

Quote:

A verziószámmal a mostani állás szerint az lesz, hogy az időjárás modullal viszem fel 8-ra.
Idojaras modul? Ez az lessz amit irtal, kissebb esemenyek ami rovid idore valtoztat dolgokon?

Ati 11-12-2014 21:33

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308342)
Idojaras modul? Ez az lessz amit irtal, kissebb esemenyek ami rovid idore valtoztat dolgokon?

Igen. Vannak benne érdekesebb tervek is, minthogy több gabona terem. A kezdők játékát nem fogja bonyolítani, a többieknek pedig mindenképpen plusz stratégiai lehetőségeket fog adni.

Ghosti 11-12-2014 21:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308347)
Igen. Vannak benne érdekesebb tervek is, minthogy több gabona terem. A kezdők játékát nem fogja bonyolítani, a többieknek pedig mindenképpen plusz stratégiai lehetőségeket fog adni.

Mikorra varhato?:)

Ati 11-12-2014 21:48

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308349)
Mikorra varhato?:)

Nincsenek időbeli tervek. Jó lenne, ha már az ünnepek alatt lehetne vele ismerkedni, de nincs kőbe vésett terv.

Pool 11-12-2014 21:48

Nah, lesz tesztelés vagy vmi hasonló?

none 11-12-2014 22:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308339)

..

Ez teljesen el van vetve? esetleg nem lehetne finomítani, átalakítani, úgy hogy ne borítsa a játékot, de mégis több legyen a hód egyszerű táblázatoknál.. valami "kézzel fogható" dolog megjelenjen a játékban?

Ghosti 11-12-2014 22:23

Quote:

Originally Posted by none (Post 308352)
Ez teljesen el van vetve? esetleg nem lehetne finomítani, átalakítani, úgy hogy ne borítsa a játékot, de mégis több legyen a hód egyszerű táblázatoknál.. valami "kézzel fogható" dolog megjelenjen a játékban?

Erre mar en is gondoltam, egy uj tablazat design, ami megvetelkedne a mostaniakkal a neten. Nemcsak vonalak, hanem valami kardos, bardas mit tudom en. A szoveg minden maradhat, nem kell tele keppel, csak az alap tablazat, valami szep kozepkori diszitessu jelleggel.

Ati 11-13-2014 08:56

Quote:

Originally Posted by none (Post 308352)

Mire gondolsz?

Pool 11-13-2014 09:27

Tesztelés kuka?

Pool 11-13-2014 18:15

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308355)
Tesztelés kuka?

Nah, erről akkor már felesleges gondolkozni?

Ati 11-13-2014 23:07

Mi értelme szétoffolni a saját témádat, és alpári stílust felvenni? Nem kocsmában vagyunk.

Hozzászólás törölve.

Ati 11-13-2014 23:10

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308358)
Nah, erről akkor már felesleges gondolkozni?

Miről? Mit akarsz tesztelni? Semmi olyan dolog nem hangzott el, amit fejlesztés nélkül tesztelni lehetne. (Kivéve talán a gyors csoportot, ha valakinek nincs 5. szinten országa jelenleg.)

Előbb jön a megvalósítás, utána a tesztelés.

Meg fogom írni, amikor lehet tesztelni, hogy mit, hogyan, mikor, meddig, és minden egyéb tudnivalót.

none 11-13-2014 23:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308354)
Mire gondolsz?

Akár csak olyanra, hogy valami megjelenés változás, de lehet valamilyen visszajelzés eseményekre.. pl nem csak egy szöveg hogy épült x épületed, hanem egy kis animáció, bármi ami picit megfoghatóbbá teheti a játékot :)
De akár a felvetett térkép egy egyszerűbb változata..

Másik kérdés, hogy kezdett-e bárki mostanában, akár az elmúlt néhány évben, bármilyen új játékot? (Nem lényeg meg-e maradt benne vagy abbahagyta gyorsan..)
Ha igen, akkor hogy ismertétek meg és milyíen típusú játék?

Ati 11-13-2014 23:48

Quote:

Originally Posted by none (Post 308362)
Akár csak olyanra, hogy valami megjelenés változás, de lehet valamilyen visszajelzés eseményekre.. pl nem csak egy szöveg hogy épült x épületed, hanem egy kis animáció, bármi ami picit megfoghatóbbá teheti a játékot :)
De akár a felvetett térkép egy egyszerűbb változata..

Miután elküldtem a kérdést, egy ideig agyaltam rajta. A térképes ötlet 200 hektáron még működőképes lett volna, de nagyobb területeken kezelhetetlen. 3. szinten már játszhatatlan volt, rosszabb esetben már 4. szint tetején is, ha valaki nagyon felmegy.

Általános valami, ami mutatja, hogy kis ország vagy, vagy nagy ország... Végülis lehet egy olyan 40-50 féle kis térképet csinálni, és abból az aktuálisat -- nem épülethelyesen -- megmutatni... Kezdésnek csak 200 hektáron, hogy milyen a fogadtatása... Játékmenetet nem befolyásol, tulajdonképpen mehet a pozitív listára.

none 11-14-2014 00:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308363)
Miután elküldtem a kérdést, egy ideig agyaltam rajta. A térképes ötlet 200 hektáron még működőképes lett volna, de nagyobb területeken kezelhetetlen. 3. szinten már játszhatatlan volt, rosszabb esetben már 4. szint tetején is, ha valaki nagyon felmegy.

Általános valami, ami mutatja, hogy kis ország vagy, vagy nagy ország... Végülis lehet egy olyan 40-50 féle kis térképet csinálni, és abból az aktuálisat -- nem épülethelyesen -- megmutatni... Kezdésnek csak 200 hektáron, hogy milyen a fogadtatása... Játékmenetet nem befolyásol, tulajdonképpen mehet a pozitív listára.

Beugrott egy ötlet így hirtelen.. Mi lenne, ha minden épület típusból egy darab lenne a térképen(vagy nulla, ha nincs belőle) és ha több is van, akkor csak egy számmal lenne jelezve.. pl ha 20 barakkod van, akkor is egy barakkot látnál, csak oda lenne írva, hogy az 20 darab.. rendezni nem lenne nehéz 200 hekin sem, de 20000 hekin sem..:)
De pl építésnél is bejöhetne valami kis extra.. ha építek egy házat az grafikán láthatóan épülne(vagy valami kis ismétlődő animáción, ami minden körben cserélődne egy készhez közelibb állapotúra) ..:)
(Megyek is aludni, mert kicsit elkalandoztam.. :D)

none 11-14-2014 15:05

Másik kérdés, hogy A-hoz mennyire lennél hajlandó hozzányúlni?
Ez nem a kifejezetten új játékosoknak szól, hanem akik eljutnak A-ba és ott feladják..

Ghosti 11-15-2014 18:16

Es mit eszeltel ki oda, hogy erdemes legyen neki hozza nyulni?;)

Tsobi 11-16-2014 01:42

Ahogy már Sheldon is említette korábban, hatványozottan jobbat tenne a Hódító játékosállományának, ha egy alkalmazáson keresztül nem csak értesítéseket kapni (ami nem mellesleg rettentő hasznos kis dolog), hanem irányítani is lehetne az országot, ugyanúgy, ahogy most lehet böngészőből.

Számomra sokszor rettentő kényelmetlen telefonról, böngészőből játszani (wapot soha nem használok), s ezzel nem csak én vagyok így.

Jelenlegi külföldi száműzetésem alatt csak angolul beszélő egyénekkel vagyok közvetlen kapcsolatban, akiknek nem voltam rest s megmutattam, elmagyaráztam a játékot és majd' mindannyian hiányolták ezt a funckciót (természetesen az angol verzióban), egyébként odavoltak s vissza.

Ghosti 11-16-2014 17:58

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 308369)
Ahogy már Sheldon is említette korábban, hatványozottan jobbat tenne a Hódító játékosállományának, ha egy alkalmazáson keresztül nem csak értesítéseket kapni (ami nem mellesleg rettentő hasznos kis dolog), hanem irányítani is lehetne az országot, ugyanúgy, ahogy most lehet böngészőből.

En sem szeretek telorol lenni mert sokkal lassabb stb..
De egy betoltott alap ezen segitene, hogy te normalisan tudjal jatszani, foleg harcolni egy telos szolgaltotassal? Mert hiaba van alap, ha a szamokat ugyan olyan lassan fogja betolteni. Vagy hogy gondoljatok? Legyszi reszletezzetek.

Sami 11-16-2014 18:27

Egy sima alkalmazásra gondoltak, mint ahogy a facebbok-nak is van androidos vagy iOS-os verziója. Ha telón nyitod meg, akkor nem olyan nagy, mint a számítógépes forma, hanem sokkal kisebb, telóra formázott. Egész pontosan erre gondoltak. Valóban kellene már egy ilyen. Már rég kész kellett volna.

Ghosti 11-16-2014 18:42

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 308372)
Egy sima alkalmazásra gondoltak, mint ahogy a facebbok-nak is van androidos vagy iOS-os verziója. Ha telón nyitod meg, akkor nem olyan nagy, mint a számítógépes forma, hanem sokkal kisebb, telóra formázott. Egész pontosan erre gondoltak. Valóban kellene már egy ilyen. Már rég kész kellett volna.

Na akkor tegyetek fel szavazasra kulon a fejlesztes alatt, ki akar ilyet, maskepp ugysem lessz csak ha hatalmas igeny van ra:) Aki akarja az meg szavazza meg, hogy igen ezt szeretnem.

Ati 11-16-2014 19:34

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308373)
Na akkor tegyetek fel szavazasra kulon a fejlesztes alatt, ki akar ilyet, maskepp ugysem lessz csak ha hatalmas igeny van ra:) Aki akarja az meg szavazza meg, hogy igen ezt szeretnem.

Viszonylag kevés dolog van, ami "szavazás" alapján dől el. :)

Nyilván kell egy nagyobb érdeklődő tömeg mögé, de alapvetően a mobilalkalmazás egyáltalán nem kizárt.

Ati 11-16-2014 19:35

Quote:

Originally Posted by none (Post 308365)
Másik kérdés, hogy A-hoz mennyire lennél hajlandó hozzányúlni?
Ez nem a kifejezetten új játékosoknak szól, hanem akik eljutnak A-ba és ott feladják..

Most lebuktam, hogy még mindig félre van téve olvasásra két leveled jópár hónappal ezelőttről...

none 11-16-2014 20:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308379)
Most lebuktam, hogy még mindig félre van téve olvasásra két leveled jópár hónappal ezelőttről...

Igazából nem emlékszem már pontosan rájuk.. annyi változás van nálam, hogy azóta eltelt egy kis idő, így semlegesebben szemlélem a játékot..
negatívum, hogy az azóta bejött változások nincsenek meg rutin szinten..
plusz azóta A kicsit változott is.. másfelől eszembe jutott egy új ötlet is, amit tuti nem küldtem el, mert kb ezzel a topikkal született meg.. :)

Ati 11-17-2014 11:33

Quote:

Originally Posted by none (Post 308382)
másfelől eszembe jutott egy új ötlet is, amit tuti nem küldtem el, mert kb ezzel a topikkal született meg.. :)

Akkor azt halljuk. :)

Válaszolva arra a kérdésre, hogy mennyire vagyok hajlandó A-ba belenyúlni... alapvetően ezzel hozzáállásbeli problémáim vannak. Tudom, hogy gyorsuló világban élünk, ahol ha valaki 3 nap alatt nem tud megnyerni valamit, akkor az már nem is tetszik neki. Ennek ellenére nem tudom értékelni azokat a hozzáállásokat, hogy "már két hete játszom, és még nem értem utol azokat, akik 10 éve játszanak, úgyhogy remek ötletem van: vegyünk el tőlük mindent, amit az elmúlt 10 évben létrehoztak, hogy én lehessek inkább az első".

Ghosti 11-17-2014 13:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308384)
Akkor azt halljuk. :)

Válaszolva arra a kérdésre, hogy mennyire vagyok hajlandó A-ba belenyúlni... alapvetően ezzel hozzáállásbeli problémáim vannak. Tudom, hogy gyorsuló világban élünk, ahol ha valaki 3 nap alatt nem tud megnyerni valamit, akkor az már nem is tetszik neki. Ennek ellenére nem tudom értékelni azokat a hozzáállásokat, hogy "már két hete játszom, és még nem értem utol azokat, akik 10 éve játszanak, úgyhogy remek ötletem van: vegyünk el tőlük mindent, amit az elmúlt 10 évben létrehoztak, hogy én lehessek inkább az első".

Nem vedelmere mondom, de az O orszaga ott van az elsok kozott, ha meg nem forditotta le.

Az Aba az a problema hogy miota bejott a konnyitett fordulas megcsappant a letszam tobb mint felevel.

Az ujjak egy ido utan megunjak mert Aba nem 1000 korre megy a jatek, a regiek meg mar feladjak mert uj jatekosok hianyaba nekik is unalmas jonehany ev utan, hogy az ellenfelek mindig ugyan azok, egy-ket talan meg 3 evig elmegy egy hosszabban tarto haboruskodas 2 klan kozott, de amikor mar 5 ev utan is mindig ugyan azok?

Azert meghallgathatnank az otletet mielott azt mondanank nem.
Talan kellene valami mas cel is az Aba mint csak a fold vagy a tetejere menni?:D
Nemtudom, de en szeretnem hallani mit gondolt ki.

Ati 11-17-2014 14:16

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308385)
Nem vedelmere mondom, de az O orszaga ott van az elsok kozott, ha meg nem forditotta le.

Szerintem ezt félreértetted. Nem állítottam, hogy erre gondolt, hiszen még azt sem tudom, hogy mi az ötlet.

Általánosságban válaszoltam egy előző kérdésre, hogy mennyire vagyok hajlandó az A-ba belenyúlni. Már rengeteg "javaslat" született az előbb általam írt viselkedés köré, aminek mindnek az volt a lényege, hogy ha én nem tudok valamit elérni, akkor más se élvezze, hogy már elérte.

none 11-17-2014 14:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308386)
Szerintem ezt félreértetted. Nem állítottam, hogy erre gondolt, hiszen még azt sem tudom, hogy mi az ötlet.

Általánosságban válaszoltam egy előző kérdésre, hogy mennyire vagyok hajlandó az A-ba belenyúlni. Már rengeteg "javaslat" született az előbb általam írt viselkedés köré, aminek mindnek az volt a lényege, hogy ha én nem tudok valamit elérni, akkor más se élvezze, hogy már elérte.

Egyet írtam ide korábban.. új játékosoknak egyszeri 4k-s fordulás teljes szemért.. (új játékos alatt azt értem, aki sosem fordult le előtte A-ból..)
Másik, amit felvetettem, az éjszakai szabi kiterjesztése 1/A-ra.. mármint egy régi klán esetleg ki tudja használni, de egy új nem, mert nincs klánszabijuk.. így nem kellene minden klánnak 24/7 lennie , és bevállalható lenne azoknak is hadi ori, akik esetleg éjjel alszanak, mert másnap munka,suli stb..
nem lenne egyszerű, mert piacon nem nagyon tarthatnak egységet, így olyan magasan ez nem lenne igazán jó.. de az nem is gond, aki fel akar menni, az dolgozzon meg érte, és nyújtson többet az átlagnál.. :)

All times are GMT +1. The time now is 20:02.