Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Éjszakai védelem bevezetése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4778)

Bukta 06-18-2013 16:17

A szabi nekem azért nem tetszik, mert lerövidítjük az előtte akciómentes időszakot, teszem azt 4 órára. Elmegy (rövid)szabira valaki, rosszat álmodik, lottó5ös, főnök, stb..., és nem jön vissza 2 hétig. A rövid szabit csak úgy tudnám támogatni, hogy automatikusan visszajön az ország magától 8 óra múlva. Benéz a játékos 4+8 óra akciómentesen, mehet hosszú szabira. Ha nem figyel a játékos, hát ÍJ.

Ati 06-18-2013 16:28

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 304065)
A szabi nekem azért nem tetszik, mert lerövidítjük az előtte akciómentes időszakot, teszem azt 4 órára. Elmegy (rövid)szabira valaki, rosszat álmodik, lottó5ös, főnök, stb..., és nem jön vissza 2 hétig. A rövid szabit csak úgy tudnám támogatni, hogy automatikusan visszajön az ország magától 8 óra múlva. Benéz a játékos 4+8 óra akciómentesen, mehet hosszú szabira. Ha nem figyel a játékos, hát ÍJ.

Pont emiatt tudhatná magát nagyobb biztonságban, tudva, hogy akár 2 hétre is elmehet, de vissza is jöhet hamar.

Ebben van némi rizikó, mert könnyebben elmegy így bárki szabira, és lehet, hogy nem jön vissza róla jóideig.

Az új játékosok esetében azért ez az idő eléggé korlátolt lenne, és valóban nem tudja 1 hét játék után elmenni 6 év szabira. Ami mellesleg szerintem kifejezetten jót tenne.

Sequator 06-19-2013 07:41

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 304065)

Csak ilyen aktív játékidő mellett lekopnak a körei. Huzamosabb ideig csak 4 órákat játszik, akkor ahogy írtad egy idő után automatikusan visszajön szabiról. Viszont ha valaki aktív megengedheti magának hogy 2 hétre, egy hónapra simán elmenjen, úgy hogy ne kelljen izgulnia, belépkednie csak azért hogy szabizza x óránként az oriját. Szóval nem értem miért nem tetszik az ötlet :)

TheGame 06-19-2013 21:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304036)
Még azt se feltétlenül mondanám, hogy megvan az összes ötlet, jöhet bármikor egy újabb.

Összesítésként -- csak címszavakban, nem túl hosszú a téma még, vissza lehet olvasni:

1, külön csoportrendszer, ahol éjszaka nem megy az idő

2, külön csoportrendszer, ahol folyamatosan megy az idő, de a szabi minimum ideje kevesebb

3, új fajok, amik bizonyos napszakra védelmet adnak, máskorra sebezhetőbbé tesznek

4, új személyiségek, amik bizonyos napszakra védelmet adnak, máskorra sebezhetőbbé tesznek

5, egységes szabireform: lehessen kisebb időszakokra is szabira menni, de a szabadság aktív játékidőhöz legyen kötve

Szerintem az 1 vagy 2 lenne a legjobb.!

Ati 06-19-2013 21:35

Quote:

Originally Posted by TheGame (Post 304072)
Szerintem az 1 vagy 2 lenne a legjobb.!

... és pedig azért, mert ... ?

TheGame 06-19-2013 21:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304073)
... és pedig azért, mert ... ?

Ne bolygassa fel mas orik mukodeset.
A Szabadsagos megoldas vegképp nem jo
Vegynk pl.
van egy csoportban 100 ori. amibol 10 ejjel jatszik.
ha ez a 90 ori leszabizik ejjelre nekem marad 10 ori akit be tudok utni.

jon a nappal mi ejjelesek leszabizunk.
a 100 oribol leszabizik 10 ori.
ennek a 90 orinak ami nincs szabin van 90 ember akit uthetnek.

Szoval nekik van 90 ori akit birnak utni nekunk van 10 !

Sequator 06-19-2013 23:36

Így meg a 100-ból 50 nem játszik, mert elmegy a kedve :S

TheGame 06-20-2013 00:40

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 304077)
Így meg a 100-ból 50 nem játszik, mert elmegy a kedve :S

azert mondtam,hogy a kulon csoport a megoldas.

hunekike2 06-20-2013 06:04

Sziasztok, általában csak olvasgatni szoktam, de elhatároztam írok is ebben a témában.
A téma lényege az lenne, hogy éjszakára valami extra védelmet tudjunk biztosítani szeretett országunknak.
Erre lenne egy ötletem.
Egy beállítható opció, amit természetesen csak VIP országoknak jelenik meg. konkrétan az hogy az ország kap 50% védelmet katonai, mágikus és alvilági téren is, valamint az ételfogyasztás 25% al csökken. Cserébe a védelmi periódus alatt +1 vip kör telik el minden körben, azaz körönként 2.
Az opció, UTC 20:00 - 4:00 fejti ki a hatását. Pontlistában jelölve az ilyen ország.
Az adott időszakban be lehet lépni de semmifajta támadást nem lehet indítani, mindenfajta információszerzó varázslat(gömb mágiafelderítés krónika) 4*annyi készültséget igényel, távolbalátás nem változik. Szövihelpet be lehet hívni/küldeni.
Minden nap egyénileg döntheti el valaki, hogy használni szeretné e avagy sem de este 6(UTC16)ig döntenie kell, utána nem választható(megelőzve, hogy így jusson valaki extra védelemhez).
Az opció kiválasztása akciónak számít tehát nem lehet egyből szabira menni mikor kikapcsola védelmi periodus(akkor menjen el este szabira).
Aktív ártó varázslatok nem csökkennek, saját felrakott varázslatok viszont igen. Napsütés növekedés csökkenti az ártót.
Képzésen lévő egységeket nem befolyásolja, íródó tekercseketet nem befolyásolja, termelő épületeket szintén nem befolyásolja.
Azt hiszem részletesen leírtam.
A szövi részén még lehet alakítani, hogy 1-1 tag is bekapcsolhatja e vagy csak a komplett szövi.

Sequator 06-20-2013 08:39

Quote:

Originally Posted by TheGame (Post 304078)
azert mondtam,hogy a kulon csoport a megoldas.

Szóval kell egy külön csoport annak a 10 embernek, ahol lehet éjszaka ütni.

Paliking 06-20-2013 09:56

Quote:

Originally Posted by TheGame (Post 304074)
van egy csoportban 100 ori.

Azt nem veszed figyelembe, hogy ha bejön ez a változtatás nagyobb lesz a pite, mert több ori fog játszani.

Paliking 06-20-2013 09:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304064)
Mindenképp elkerülném a 20 órát szabizik, 4 órát játszik helyzeteket.

igaz, akkor lehet, hogy a 3 órás akciómentes időszaknak többnek kellene lennie, mondjuk 5 órának

Ati 06-20-2013 10:10

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 304084)
igaz, akkor lehet, hogy a 3 órás akciómentes időszaknak többnek kellene lennie, mondjuk 5 órának

Ezzel a tamagocsizós idő növekszik csak.

A mostani 12 óra azért nem jó ilyen helyzetben, mert a tényleges tevékenységeket a nap legelejére kell összpontosítania, utána max termel, véd, de semmi akciót nem végezhet. Minél hosszabb ez az idő, annál inkább nő a csak tamagocsizással eltöntendő idő.

A 12 óra teljesen jó, amikor arról van szó, hogy nagyon ritkán megy valaki szabira. Ki lehet egyszer bírni. De mindennapos szabinál ezt az időt számold minden napra. Plusz a szabi ideje.

A termelő országokat ez különösebben nem befolyásolja -- de őket egy támadás se különösebben, mert visszaépül, és kész. Az aktívan játszani akarókat viszont igen.

none 06-20-2013 10:33

Quote:

Originally Posted by TheGame (Post 304074)
Ne bolygassa fel mas orik mukodeset.
A Szabadsagos megoldas vegképp nem jo
Vegynk pl.
van egy csoportban 100 ori. amibol 10 ejjel jatszik.
ha ez a 90 ori leszabizik ejjelre nekem marad 10 ori akit be tudok utni.

jon a nappal mi ejjelesek leszabizunk.
a 100 oribol leszabizik 10 ori.
ennek a 90 orinak ami nincs szabin van 90 ember akit uthetnek.

Szoval nekik van 90 ori akit birnak utni nekunk van 10 !

Van egy csoportban 100 nem szabis ori, abból jó 30 nem is játszik..:)
De, ha igazad van, akkor a külön csoport hosszútávon nem ugyanazt fogja eredményezni? Aki csak nappal játszik átmegy oda, aki nem nappal az marad, így sokkal kevesebb célpont lesz, az átmeneti időszakban, amikor mindkét ori játszik.. Plusz ehhez jön, hogy a piac is megkopik..:) Igazából minden az igénytől függ, hogy mennyi ori használná, ha sok akkor a külön csoport hosszú távon rosszabb az általad felvetett oriknak, mint a szabi.. Főleg, mert azt ők ki sem használhatják..

Paliking 06-20-2013 13:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304085)
Ezzel a tamagocsizós idő növekszik csak.

A mostani 12 óra azért nem jó ilyen helyzetben, mert a tényleges tevékenységeket a nap legelejére kell összpontosítania, utána max termel, véd, de semmi akciót nem végezhet. Minél hosszabb ez az idő, annál inkább nő a csak tamagocsizással eltöntendő idő.

A 12 óra teljesen jó, amikor arról van szó, hogy nagyon ritkán megy valaki szabira. Ki lehet egyszer bírni. De mindennapos szabinál ezt az időt számold minden napra. Plusz a szabi ideje.

A termelő országokat ez különösebben nem befolyásolja -- de őket egy támadás se különösebben, mert visszaépül, és kész. Az aktívan játszani akarókat viszont igen.

Ez igaz. De akkor mi a megoldás? Nyilván 3 óránál kevesebb nem lehet az akciómentes időszak, és sokkal több sem. Ebből a szempontból mennyit segít a játékidőhöz kötött szabi?
Nekem a játékidőhöz kötött szabival pont az a gondom, hogy csak olyan új játékosok fognak tudni bekerülni, akik a napi 12-16 órát rászánják.

Ati 06-20-2013 14:11

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 304087)
Nekem a játékidőhöz kötött szabival pont az a gondom, hogy csak olyan új játékosok fognak tudni bekerülni, akik a napi 12-16 órát rászánják.

(Remélem) nem célja a javaslatnak, hogy azt biztosítsa, hogy napi 1 óra játékkal fel tudd venni a versenyt olyanokkal, akik napi 24 órában játszanak. Az egy más jellegű játék.

Azt gondolom, hogy ha alszol napi 8 órát, akkor még mindig marad 16 órád játszani, és ennyi kell is. De minimum 12.

Ne felejtsük el, hogy továbbra is kell védelmet tartani az országban. Ez a javaslat nem arról szól, hogy ezentúl nem kell védelem, csak ész nélkül támadok, és amikor épp nem, akkor szabi. Eddig is remekül kibírt sok-sok ország egy éjszakát anélkül, hogy rommá esett volna szét.

Ha olyan országot szeretnél, amire csak napi 1 órát elég ránézni, akkor állj be teljes védelemre, és hajrá. Ez esetben mégcsak nem is érint ez a javaslat, mert amikor itt vagy, akkor pont ugyanannyi lesz a védelmed, mint amikor nem vagy itt.

Azt kérem, hogy ne a napi 1-1 órát akciózókat tartsuk szem előtt ezzel a javaslattal. Nekik védelemre kell beállni, bármit csinálnak is. Ez a javaslat sokkal inkább szól az akciódúsabb játékot kedvelőknek. Ők viszont nem napi 1-2 órát vannak itt. Ha igen, akkor ezt nem fogják tudni az akciódús játékkal összepárosítani, mert ehhez egyszerűen több idő kell.

Paliking 06-20-2013 15:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304088)
(Remélem) nem célja a javaslatnak, hogy azt biztosítsa, hogy napi 1 óra játékkal fel tudd venni a versenyt olyanokkal, akik napi 24 órában játszanak. Az egy más jellegű játék.

Nem, én arra gondolok, aki napi 6-8 órát tudna lenni, és ebből kell gazdálkodnia.

Remedy 06-20-2013 15:35

Nem tudom, ezt hogy gondoljátok, de el akarjátok eze kszerint törölni azt is, hogy akció után ne lehessen 12 óráig szabizni? Nem lenne szerencsés, ha működne a "bejövök szabiról, leloplak, visszaszabizom" lehetőség.

TheGame 06-20-2013 16:06

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 304082)
Szóval kell egy külön csoport annak a 10 embernek, ahol lehet éjszaka ütni.

érdekes miota is jatszol ?
es eddig nem volt semmi baj evel fel keltel ejjel is ha kellet.
ezutan is fel fogsz :)

TheGame 06-20-2013 16:07

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 304083)
Azt nem veszed figyelembe, hogy ha bejön ez a változtatás nagyobb lesz a pite, mert több ori fog játszani.

persze ezert kell kullon csoportot alakittani.
ahogy mar fent irta valaki.
nehogy mar az legyen hátrányba aki nagyon aktiv azzal szemben aki nem tud ejjel jatszani !

TheGame 06-20-2013 16:10

Quote:

Originally Posted by none (Post 304086)
Van egy csoportban 100 nem szabis ori, abból jó 30 nem is játszik..:)
De, ha igazad van, akkor a külön csoport hosszútávon nem ugyanazt fogja eredményezni? Aki csak nappal játszik átmegy oda, aki nem nappal az marad, így sokkal kevesebb célpont lesz, az átmeneti időszakban, amikor mindkét ori játszik.. Plusz ehhez jön, hogy a piac is megkopik..:) Igazából minden az igénytől függ, hogy mennyi ori használná, ha sok akkor a külön csoport hosszú távon rosszabb az általad felvetett oriknak, mint a szabi.. Főleg, mert azt ők ki sem használhatják..

hidd el nekem,hogy meglepoen sokan vannak akik Magyarorszag(korenyeken) laknak es nincs semmi bajuk fel kelni ejjel.
szoval szerintem meg igyis eleg sokan maradnának !

Ati 06-20-2013 16:12

Quote:

Originally Posted by TheGame (Post 304092)
nehogy mar az legyen hátrányba aki nagyon aktiv azzal szemben aki nem tud ejjel jatszani !

Mire gondolsz?

(Has számok jönnek.)

Közös csoport esetén: 100 aktív emberből 100 ott van, igaz 30-an éjszaka szabiznak, de máskor mind a 100 támadható.

Külön csoport: 100 aktív emberből 70 a rendes csoportban van, 30 egy külön csoportban. A rendes csoportban soha nem fogsz tudni 70-nél többet támadni, se éjjel, se nappal.

A külön csoport ilyen felállásban az aktívan játszók kárára megy, hiszen csökken a normál csoportlétszám. Eközben a külön csoportban játszóknak sem biztos, hogy akkora élményt nyújt, mert kevesen vannak.

TheGame 06-20-2013 16:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304094)
Mire gondolsz?

(Has számok jönnek.)

Közös csoport esetén: 100 aktív emberből 100 ott van, igaz 30-an éjszaka szabiznak, de máskor mind a 100 támadható.

Külön csoport: 100 aktív emberből 70 a rendes csoportban van, 30 egy külön csoportban. A rendes csoportban soha nem fogsz tudni 70-nél többet támadni, se éjjel, se nappal.

A külön csoport ilyen felállásban az aktívan játszók kárára megy, hiszen csökken a normál csoportlétszám. Eközben a külön csoportban játszóknak sem biztos, hogy akkora élményt nyújt, mert kevesen vannak.

igen de ami nekik ejszaka es leszabiznak az lehet,hogy nekem nappal van.
napkozben meg mikor ott van mind a 100 ori akkor lehet nem ejszaka van es alszom.
ha engem be tamadnak en is fel kelek.
akkor keljenek ok is :)

Ati 06-20-2013 16:14

Quote:

Originally Posted by TheGame (Post 304093)
hidd el nekem,hogy meglepoen sokan vannak akik Magyarorszag(korenyeken) laknak es nincs semmi bajuk fel kelni ejjel.
szoval szerintem meg igyis eleg sokan maradnának !

Én személy szerint azt gondolom, hogy a legtöbb embernek semmi baja ezzel. Épp ezért gondolom azt, hogy a külön csoporttal adnánk a ... falnak :D egy pofont.

Ati 06-20-2013 16:16

Quote:

Originally Posted by TheGame (Post 304095)
igen de ami nekik ejszaka es leszabiznak az lehet,hogy nekem nappal van.
napkozben meg mikor ott van mind a 100 ori akkor lehet nem ejszaka van es alszom.

Külön csoport esetében sosincs ott ez a képzeletbeli 100 ország, mert egy részük külön csoportban van.

Amíg az egyik verzió szerint ha felkelsz, akkor támadhatsz 100 országot, addig a másik verzió szerint ha felkelsz, akkor se tudsz 70-nél többet támadni.

TheGame 06-20-2013 16:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304097)
Külön csoport esetében sosincs ott ez a képzeletbeli 100 ország, mert egy részük külön csoportban van.

Amíg az egyik verzió szerint ha felkelsz, akkor támadhatsz 100 országot, addig a másik verzió szerint ha felkelsz, akkor se tudsz 70-nél többet támadni.

akkor kerdem en mi a jo megoldas erre ?!

none 06-20-2013 21:33

Quote:

Originally Posted by TheGame (Post 304098)
akkor kerdem en mi a jo megoldas erre ?!

Azért van a topik, hogy erre megpróbáljunk rájönni..

TheGame 06-20-2013 22:07

Quote:

Originally Posted by none (Post 304102)
Azért van a topik, hogy erre megpróbáljunk rájönni..

felollem maradhat minden ugy ahogy van. az sem zavar!

csabi 06-20-2013 23:08

az eddigiekhez a véleményem:

az új csoport sehogy sem jó, ráadásul van hasonló: a lassú csoport. 8 óra távollét alatt maximum 2 kör telik el. mindegy hogy milyen időzónából játszik az ember és mindegy, hogy hány műszakban dolgozik. ha nincs időd aktívan játszani, a jelenlegi szabályok szerint tökéletes csoport! én is ott játszom most csak.

a fajok és személyiségek, nekem nem tetszenek. szerintem van így is pot elég mindből.

a szabadságról még nincs igazán véleményem, de azt tuti nem szeretném, hogy lejárjon a szabija a normál csoportos országomnak, mert az biztos, hogy azzal most nincs időm foglalkozni, szóval lehet, hogy 10 évig ott marad. amúgy ezen lehet még agyalni.

egyéni ötletem a varázslat, fejlettebb védelem, ami 40-50% plusz védelmet ad. (mágia felderítése mutatja, ha valakin rajta van) cserébe az varázslat utolsó két körében minusz védelmet kap az ország. (az íjászok elfáradtak a nagy koncentrálásban) továbbá ki lehet egészíteni, hogy ha lejárt, akkor nem lehet megújítani x körig. (lehet hogy ez hülyeség, vagy az egész az). gondot csak az élőholtaknál jelent ez, mert ugye ők nem nagy varisok. viszont nehéz alkalmazni magas hektáron. vélemények?

TheGame 06-21-2013 01:20

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 304105)

az új csoport sehogy sem jó, ráadásul van hasonló: a lassú csoport. 8 óra távollét alatt maximum 2 kör telik el. mindegy hogy milyen időzónából játszik az ember és mindegy, hogy hány műszakban dolgozik. ha nincs időd aktívan játszani, a jelenlegi szabályok szerint tökéletes csoport! én is ott játszom most csak.

a fajok és személyiségek, nekem nem tetszenek. szerintem van így is pot elég mindből.

a szabadságról még nincs igazán véleményem, de azt tuti nem szeretném, hogy lejárjon a szabija a normál csoportos országomnak, mert az biztos, hogy azzal most nincs időm foglalkozni, szóval lehet, hogy 10 évig ott marad. amúgy ezen lehet még agyalni.

egyéni ötletem a varázslat, fejlettebb védelem, ami 40-50% plusz védelmet ad. (mágia felderítése mutatja, ha valakin rajta van) cserébe az varázslat utolsó két körében minusz védelmet kap az ország. (az íjászok elfáradtak a nagy koncentrálásban) továbbá ki lehet egészíteni, hogy ha lejárt, akkor nem lehet megújítani x körig. (lehet hogy ez hülyeség, vagy az egész az). gondot csak az élőholtaknál jelent ez, mert ugye ők nem nagy varisok. viszont nehéz alkalmazni magas hektáron. vélemények?

A-ban legtobbszor cask eplista alapjan tamadsz.
szoval ott fogalmad se lenne,hogy fent van a vari a masikon vagy sem.
egy elf-et igy is nagyon nagyon nehez be utni.
ha meg lenne egy vari ami +40% vedelmet biztosittana az mar lehetetlen lenne akkor.

Bukta 06-21-2013 06:04

Quote:

...

Ezt hogy gondoltad?
Varázserőtől függően lehetne körökre feltenni, mint a mostani védelmet, v. minimális varázserővel menne, mint a távol. Mert csak a 2. lenne járható út, hiszen magasabb hektáron 2 körös védelem + vérszomj alig akar néha összejönni egy készültséggel.

A másik idetartozó gondolat, hogy amennyivel nő a védőerő, annyival csökkenjen a támadóerő, (vagy a megnövekedett védelem ideje alatt akcióstop) hisz az éjszakai védelemnek a pihenés, és nem a "megnövekedett védelemmel beütök pár szomszédot" lenne a lényege.

Sequator 06-21-2013 07:49

Quote:

egyéni ötletem a varázslat...

Szerintem jobb a rövid szabi, mint a varázslat, amitől 'beüthetetlenné' válik az ori. Ha leszabizol, az idő alatt nem fejlődik az ország. Míg ha felteszel egy varázslatot, akkor igen. Nagyobb hátrány napi pár óra játékidő kiesés (készültség nem növekszik, piacról visszajöhetnek az áruk, bányák nem termelnek, stb.), mint x% támadó erő csökkenés pár órára. A másik hogy hulla biztosan nem fog varázsolni és mindenki számára elérhető megoldás kellene.

Pacsi 06-21-2013 08:48

A hódító olyan játék ami sok időt igényel ahhoz, hogy sikeres legyél benne. További jellemzője az, hogy leszámítva a saját kezdeményezésű harcokat, olyan időpontban kell foglalkoznod vele amit más játékos határoz meg, az ellened irányuló akciójával. Ez sokszor éjszaka van, és azért van akkor (nem azért mert az éjjeli őrről, vagy Amerikából játszóról van szó), hogy a támadó elkerülje az ellenakciót.
Ha ezt végig gondoljuk, és nem hagyjuk, hogy a gondolataink elkalandozzanak, akkor le tudjuk vonni azt a következtetést, hogy míg az ellenakció veszélye nélküli támadást kezdeményező számára nem érdek az, hogy a célpontok éjszakára kevesebben legyenek, addig az éjszaka pihenni vágyó célpontok számára ez mégsem ideális. :D A régi játékosok többségének megfelel a játék így, mert hírneve (nem a pontbeli) alapján nagy valószínűséggel a kutya sem meri piszkálni se éjjel, se nappal. A szabireform vagy az éjszakai játékfagyasztás szerintem hozhat a jelenleginél több ütésváltást.
A külön csoportrendszert, az így is kevés játékos miatt nem támogatom, helyette a rövidebb, - aktív játékidőhöz kötött- szabadság, egységes szabireform ( amibe beletartozik 1A-ban a klánszabadság) lenne jó.

Ati 06-21-2013 09:16

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 304109)
( amibe beletartozik 1A-ban a klánszabadság)

Ez alatt mit értesz? Én ezt nem piszkálnám, szerintem az teljesen jól el van találva.

Pacsi 06-21-2013 09:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304110)
Ez alatt mit értesz? Én ezt nem piszkálnám, szerintem az teljesen jól el van találva.

Ha azért gondolkozunk a szabireformon, mert túl sok időt vesz igénybe a játék, és olyankor is amikor a legtöbb ember pihenni szeretne, akkor ehhez hozzátartozik az is, hogy a klánszinten is el lehessen menni rövidebb szabira, illetve ne irtó lassan gyűljön az ottani kivehető szabi idő.

Ati 06-21-2013 09:31

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 304111)
Ha azért gondolkozunk a szabireformon, mert túl sok időt vesz igénybe a játék, és olyankor is amikor a legtöbb ember pihenni szeretne, akkor ehhez hozzátartozik az is, hogy a klánszinten is el lehessen menni rövidebb szabira, illetve ne irtó lassan gyűljön az ottani kivehető szabi idő.

Az én meglátásom szerint a két dolog nem függ össze.

A lenti szinteken "hátrányban" vagy, mert nem kapsz szövisegítséget, amikor támadnak. A legfelső szinten ilyen nem létezik, hogy szövisegítség. Emiatt nem vagy hátrányban, ha éjjel alszol.

Alsóbb szinteken ha aktívan jelen vagy, akkor szövisegítséget használva tudsz erősíteni az országod védelmén. A legfelső szinten ha ott vagy a támadás pillanatában a gépnél, akkor se tudsz semmivel többet tenni a védelmed érdekében, mint ha éppen alszol.

Sequator 06-21-2013 09:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304112)
A legfelső szinten ha ott vagy a támadás pillanatában a gépnél, akkor se tudsz semmivel többet tenni a védelmed érdekében, mint ha éppen alszol.

Attól függ mit értesz védelem alatt. Támadó alá lehet kerülni, vagy vissza lehet kísérni, lehet sereget cserélni... ha alszik valaki mindezt nehéz megtenni. :)

Ati 06-21-2013 09:43

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 304113)
Attól függ mit értesz védelem alatt. Támadó alá lehet kerülni, vagy vissza lehet kísérni, lehet sereget cserélni... ha alszik valaki mindezt nehéz megtenni. :)

Védelem alatt az ország védőerejét értem. Támadásról nem szól a javaslat, csupán a támadás kivédéséről.

A-ban nézz körbe, hogy a jó kis elf klánok és tagjaik hány támadást kapnak be. Értelmetlenség ezt tovább erősíteni.

Pacsi 06-21-2013 09:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304112)
Az én meglátásom szerint a két dolog nem függ össze.

A lenti szinteken "hátrányban" vagy, mert nem kapsz szövisegítséget, amikor támadnak. A legfelső szinten ilyen nem létezik, hogy szövisegítség. Emiatt nem vagy hátrányban, ha éjjel alszol.

Alsóbb szinteken ha aktívan jelen vagy, akkor szövisegítséget használva tudsz erősíteni az országod védelmén. A legfelső szinten ha ott vagy a támadás pillanatában a gépnél, akkor se tudsz semmivel többet tenni a védelmed érdekében, mint ha éppen alszol.

Nem tudok semmit sem tenni ez nem teljesen igaz, mert ha látom, hogy jön az ellen, akkor tudok szembe venni, kísérni, minimalizálni a veszteséget alábontással pl. Ez a nem mindegy, hogy reggel ébredéskor szembesülök vele, hogy lent vagyok a lecsóban, vagy már akkor tudok gondolkozni az ellenlépéseken amikor még csak jönnek felém.
Egyébként pedig ha ez igaz lenne, akkor nem éjjel lennének túlnyomó részt az akciók.

A közelmúlban volt rá példa, hogy egy régi játékos pont egy éjszakai 1A-s ütés miatt törölte az összes országát.
Ezzel nem szeretném azt mondani, hogy minden éjszakai ütés kerülendő, nehogy az érzékenyebbek töröljenek.

Lehet sok olyan játékos aki nem szeretne betonelfezni 1A-ban, viszont szeretne néha nyugodtan szundizni ...

csabi 06-21-2013 23:30

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 304107)
Ezt hogy gondoltad?
Varázserőtől függően lehetne körökre feltenni, mint a mostani védelmet, v. minimális varázserővel menne, mint a távol. Mert csak a 2. lenne járható út, hiszen magasabb hektáron 2 körös védelem + vérszomj alig akar néha összejönni egy készültséggel.

A másik idetartozó gondolat, hogy amennyivel nő a védőerő, annyival csökkenjen a támadóerő, (vagy a megnövekedett védelem ideje alatt akcióstop) hisz az éjszakai védelemnek a pihenés, és nem a "megnövekedett védelemmel beütök pár szomszédot" lenne a lényege.

szerintem az első lenne a járhatóbb út, mert ne lehessen más magas hekin ilyen előnyhöz jutni. a támadóerő csökkenés/stop viszont tetszik.

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 304108)
Szerintem jobb a rövid szabi, mint a varázslat, amitől 'beüthetetlenné' válik az ori. Ha leszabizol, az idő alatt nem fejlődik az ország. Míg ha felteszel egy varázslatot, akkor igen. Nagyobb hátrány napi pár óra játékidő kiesés (készültség nem növekszik, piacról visszajöhetnek az áruk, bányák nem termelnek, stb.), mint x% támadó erő csökkenés pár órára. A másik hogy hulla biztosan nem fog varázsolni és mindenki számára elérhető megoldás kellene.

a rövid szabi alatt teljes körű védelmet kap az ország, míg az extra védelem mellett varázslókkal és tolvajokkal bántható. a szabadság azért nem tetszik, mert este rád rakok egy szárazvihart, erre elmész szabadságra. a varázslat letelik és reggel visszajössz.

viszont kiegészíteném, hogy a védelmet nem lehet úgy feltenni, hogy tart az ország felé sereg. ne legyen még egy elfokozás. :)

All times are GMT +1. The time now is 04:21.