Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hódító 8 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4531)

none 11-09-2013 15:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306073)
A grafikus irány egy remek ötletnek tűnt. De a kezdetektől fogva annyi buktató volt ezzel kapcsolatban, hogy kezdem azt hinni, hogy ez nem véletlen. Mire nagyjából elkészült a térképnézet, igen komolyan azon gondolkozom, hogy jó irány-e egyáltalán az "agyatlanság" felé nyitni az eddigi kifejezetten stratégiai irány felől. És egyre inkább az a véleményem, hogy nem jó. Ezért is rendeződtek át a fontossági sorrendek. A tutorial alapjai fejlesztői környezetben már megvannak. Az ehhez szükséges grafikai bővítések (ez azért lesz) alapjai is megvannak, ezen azért még dolgozni kell egy kicsit.

A gond ezzel az, hogy grafika nélkül már nem nagyon maradnak meg új játékosok.. ezt mutatják az utóbbi évek csoportlétszám csökkenései is..
De nem értem, miért csak úgy kerülhet be grafika, hogy az alapjában borítsa a játékot? Egy olyan megoldás nem megvalósítható, hogy a jelenlegi játék megmaradjon, de, ami jelenleg szöveges az grafikusan is megjelenjen.. aztán esetleg később lehet valami más jelentősége is a grafikának csak azt jól át kell gondolni.. De szerintem a grafika leginkább az új játékosoknak kellene szóljon..

Ghosti 11-09-2013 17:24

Quote:

Originally Posted by none (Post 306079)
A gond ezzel az, hogy grafika nélkül már nem nagyon maradnak meg új játékosok.. ezt mutatják az utóbbi évek csoportlétszám csökkenései is..
De nem értem, miért csak úgy kerülhet be grafika, hogy az alapjában borítsa a játékot? Egy olyan megoldás nem megvalósítható, hogy a jelenlegi játék megmaradjon, de, ami jelenleg szöveges az grafikusan is megjelenjen.. aztán esetleg később lehet valami más jelentősége is a grafikának csak azt jól át kell gondolni.. De szerintem a grafika leginkább az új játékosoknak kellene szóljon..

Szerintem, ha Ati csak szinessebbe szerette volna tenni az oldalakat azt mar reg meg tudta volna oldani.
En pl. meg mindig nem tudom elkepzelni hogyan 'tologatnam' a terkepen a kockakba az epuleteket, meg az alap 200at sem, nemhogy 10K vagy 20Knyit az Aba. Igaz valahol volt irva hogy azt majd oda kell gondolni ha sok, de akkor is. Az Aba meg allandoan bontunk es epitkezunk, na ilyenkor mi lenne?

A legnagyobb problema, hogy a Hodito nem egy egyszeru grafikus jatek, mint pl. egy auto verseny, vagy lovoldozes stb.. ahol egyszeruen latod mit csinalsz. Mert ugye ezek a kedvencek most. Latom amit csinalok, vagy csinalnak ellenem rogton, nem kell, hogy villogjon es oldalt valtcsak es olvassam. Hogy egy ennyire ossze tett strategia jatekban mint a Hodito, mi lenne a grafikus megoldas ami mukodne sajnos nem tudom:(:confused:

Az uj jatekosok megtartasa meg mastol is fugg, mert azert elgondolando, hogy aki ma kezd az olyanokkal all szembe mint te vagy en, igaz en nem szoktam piszkolodni, de mar velem is megesett amikor nem tudta senki, hogy az enyem az uj orszag, kikerultem a 3 napi vedelem alul es rogton elkezdodott a vari, toli gyilok, tuzgolyok sorozata stb... egy harom napos orszag ellen miert van erre szukseg? Inkabb fel kell oket karolni es segiteni nekik, de nagyon sokan nem igy lassak.

Ati 11-09-2013 17:39

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306081)
Az uj jatekosok megtartasa meg mastol is fugg, mert azert elgondolando, hogy aki ma kezd az olyanokkal all szembe mint te vagy en, igaz en nem szoktam piszkolodni, de mar velem is megesett amikor nem tudta senki, hogy az enyem az uj orszag, kikerultem a 3 napi vedelem alul es rogton elkezdodott a vari, toli gyilok, tuzgolyok sorozata stb... egy harom napos orszag ellen miert van erre szukseg? Inkabb fel kell oket karolni es segiteni nekik, de nagyon sokan nem igy lassak.

A tutorial, azon túl, hogy végigvezet azon, hogy mi micsoda, kitér az országod elleni akciókra is. Megtámadtak. Ez és ez történt, így tudsz ellene védekezni, ezt célszerű most csinálni, itt kaphatsz további segítséget.

Be lesz téve ez is a béta programba, hogy élesítés előtt ki lehessen próbálni, véleményezni lehessen.

Ide lesz némi plusz grafika becsempészve, hogy ez az irány se legyen elvetve.

Ghosti 11-09-2013 17:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306082)
A tutorial, azon túl, hogy végigvezet azon, hogy mi micsoda, kitér az országod elleni akciókra is. Megtámadtak. Ez és ez történt, így tudsz ellene védekezni, ezt célszerű most csinálni, itt kaphatsz további segítséget.

Be lesz téve ez is a béta programba, hogy élesítés előtt ki lehessen próbálni, véleményezni lehessen.

Ide lesz némi plusz grafika becsempészve, hogy ez az irány se legyen elvetve.

Es ez most segiteni fog egy olyan jatekost aki meg sosem jatszott? Mert nem egeszen ertem, beteszed a sugoba mit tegyen az akciok ellen?

Ati 11-09-2013 18:05

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306083)
Es ez most segiteni fog egy olyan jatekost aki meg sosem jatszott? Mert nem egeszen ertem, beteszed a sugoba mit tegyen az akciok ellen?

Ez már most is le van írva. Annyiban lesz mindenképpen más, hogy ki lesz emelve neki, ami az aktuális játékhelyzetéhez kapcsolódik.

Ghosti 11-09-2013 18:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306084)
Ez már most is le van írva. Annyiban lesz mindenképpen más, hogy ki lesz emelve neki, ami az aktuális játékhelyzetéhez kapcsolódik.

Ja, jol van:) Most elgondolkoztam azon, hogy mi a kulombseg az kozott amit vagy egy eve irtam, hogy belepek, es a helytarto ugynokom integet, hogy mar megint loptak, vagy ez kozott hogy kiemeled az esemenyeket:) Csak annyi, hogy en grafikusabban kepzeltem el:D

none 11-10-2013 00:07

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306081)
Szerintem, ha Ati csak szinessebbe szerette volna tenni az oldalakat azt mar reg meg tudta volna oldani.
En pl. meg mindig nem tudom elkepzelni hogyan 'tologatnam' a terkepen a kockakba az epuleteket, meg az alap 200at sem, nemhogy 10K vagy 20Knyit az Aba. Igaz valahol volt irva hogy azt majd oda kell gondolni ha sok, de akkor is. Az Aba meg allandoan bontunk es epitkezunk, na ilyenkor mi lenne?

A legnagyobb problema, hogy a Hodito nem egy egyszeru grafikus jatek, mint pl. egy auto verseny, vagy lovoldozes stb.. ahol egyszeruen latod mit csinalsz. Mert ugye ezek a kedvencek most. Latom amit csinalok, vagy csinalnak ellenem rogton, nem kell, hogy villogjon es oldalt valtcsak es olvassam. Hogy egy ennyire ossze tett strategia jatekban mint a Hodito, mi lenne a grafikus megoldas ami mukodne sajnos nem tudom:(:confused:

Eredetileg arról volt szó, hogy kikapcsolható lenne..
Az új játékosok meg sajna már rég abbahagyják mire kijönnek a védelem alól, sőt van olyan, aki belépés után abba is hagyja..:)
Velem meg nemigen találkoznak a kezdők, mert már csak A-ban vagyok.. de régen sem nagyon foglalkoztam a kezdőkkel, mert nálunk semmi sincs, max egy-egy földelést kaptak..
Másik, van nem egy nem kettő online stratégiai játék is.. szóval azért van rá igény..:) és sztem ez a fő oka is hogy ennyivel kevesebb az új játékos, mert van olyan, ami elsőre jobban megfogja az embereket, mint az, hogy itt csak számokat látsz..

Ghosti 11-10-2013 17:44

Quote:

Originally Posted by none (Post 306087)
Eredetileg arról volt szó, hogy kikapcsolható lenne..
Az új játékosok meg sajna már rég abbahagyják mire kijönnek a védelem alól, sőt van olyan, aki belépés után abba is hagyja..:)
Velem meg nemigen találkoznak a kezdők, mert már csak A-ban vagyok.. de régen sem nagyon foglalkoztam a kezdőkkel, mert nálunk semmi sincs, max egy-egy földelést kaptak..
Másik, van nem egy nem kettő online stratégiai játék is.. szóval azért van rá igény..:) és sztem ez a fő oka is hogy ennyivel kevesebb az új játékos, mert van olyan, ami elsőre jobban megfogja az embereket, mint az, hogy itt csak számokat látsz..

Igen, van boven online jatek, sot mar 3D-ben is mennek, mozgathatok, fold ala nezhetok stb...
De hogy oldod ezt meg a Hoditoban? Mert ugye eddig csak arrol volt szo hogy mi van az epuletekkel. De mi van a varazslokkal? Latod hogy igeznek, puff megjelenik a szoveg hogy sikerult vagy nem? Tolvajok? Latod, hogy elvagtak valakinek a nyakat? Mert ugye ma ez a meno, latod mit csinalsz. Vagy latod hogy felgyulladtak az epuletek?
Ha ez nem eleg, akkor mi van a haboruba? Latod hogy a pacik nyargalnak, az ijjasok a tornyokbol nyilaznak? Es ha mindezt megtudod oldani, akkor mi van a tanacsadoval vagy eppen a pontokkal? Hogyan latod grafikasan, latod kozeledbe aki ott van es tavolba aki messzebb egy terkepen? Mert ugye igy lenne valosabb, es ma ezt varjak el, mert ma mar mindenki a rogton megtorteno dolgokat akarja, nem akarnak varni, oda gondolni, lassak a 'szamokat' ahogy te irtad, mi? szamolni kell? Es akkor nem is mondom mennyi minden kellene ehhez megvalositani, na meg hogy mindenki tudjon vele jatszani, es lehet telorol mar nem is tudnal, igaz olyankor atvaltod szovegesre:)

Mert szerintem, ha csak beteszel nehany kepet az meg nem fogja meg az embereket a jatekra. Jol van, megadom szebben mutatna az oldalakat, es lehet be is hozna uj jatekosokat, de szerinted ez az egy teny miert nincs eleg uj jatekos? Szerinted azert nem maradnak mert nincs grafika?

none 11-11-2013 11:07

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306091)
Igen, van boven online jatek, sot mar 3D-ben is mennek, mozgathatok, fold ala nezhetok stb...
De hogy oldod ezt meg a Hoditoban? Mert ugye eddig csak arrol volt szo hogy mi van az epuletekkel. De mi van a varazslokkal? Latod hogy igeznek, puff megjelenik a szoveg hogy sikerult vagy nem? Tolvajok? Latod, hogy elvagtak valakinek a nyakat? Mert ugye ma ez a meno, latod mit csinalsz. Vagy latod hogy felgyulladtak az epuletek?
Ha ez nem eleg, akkor mi van a haboruba? Latod hogy a pacik nyargalnak, az ijjasok a tornyokbol nyilaznak? Es ha mindezt megtudod oldani, akkor mi van a tanacsadoval vagy eppen a pontokkal? Hogyan latod grafikasan, latod kozeledbe aki ott van es tavolba aki messzebb egy terkepen? Mert ugye igy lenne valosabb, es ma ezt varjak el, mert ma mar mindenki a rogton megtorteno dolgokat akarja, nem akarnak varni, oda gondolni, lassak a 'szamokat' ahogy te irtad, mi? szamolni kell? Es akkor nem is mondom mennyi minden kellene ehhez megvalositani, na meg hogy mindenki tudjon vele jatszani, es lehet telorol mar nem is tudnal, igaz olyankor atvaltod szovegesre:)

Mert szerintem, ha csak beteszel nehany kepet az meg nem fogja meg az embereket a jatekra. Jol van, megadom szebben mutatna az oldalakat, es lehet be is hozna uj jatekosokat, de szerinted ez az egy teny miert nincs eleg uj jatekos? Szerinted azert nem maradnak mert nincs grafika?

Nem tudom, téged nem zavar, hogy elég jelentősen lecsökkent a játékosok száma?
Ez azt mutatja, hogy jelenleg a játék, nem fogja meg az új játékosokat, vagy legalábbis nem eleget, még ahhoz sem, hogy a játékosok száma fent maradjon..
Nem tudom, hogy lenne a jó, de, ha fel lenne vetve a téma és elkezdenénk ötletelni, akkor kijöhetne valami értelmes, persze fontos, hogy a hód alapjában megmaradjon ugyan olyannak, mint amilyen most, ezen a grafika ne változtasson.. pl az hogy ki-be kapcsolható alapjában jó dolog lenne..
de pl kezdésnek a tutorial is lehetne valamilyen szinten grafikus.. :)

Ghosti 11-12-2013 06:06

Quote:

Originally Posted by none (Post 306094)
Nem tudom, téged nem zavar, hogy elég jelentősen lecsökkent a játékosok száma?
Ez azt mutatja, hogy jelenleg a játék, nem fogja meg az új játékosokat, vagy legalábbis nem eleget, még ahhoz sem, hogy a játékosok száma fent maradjon..
Nem tudom, hogy lenne a jó, de, ha fel lenne vetve a téma és elkezdenénk ötletelni, akkor kijöhetne valami értelmes, persze fontos, hogy a hód alapjában megmaradjon ugyan olyannak, mint amilyen most, ezen a grafika ne változtasson.. pl az hogy ki-be kapcsolható alapjában jó dolog lenne..
de pl kezdésnek a tutorial is lehetne valamilyen szinten grafikus.. :)

De igen, eszre vettem, hogy mar alig vagyunk az Aba, foleg a konnyitett fordulas behozatala ota, mindig ugyan azok ellen kell harcolni:)
Az also szinteken meg mar nyugdijasan nyomom, felteve ha egyaltalan nyomom:)

A kezdoknek csak az segitene, ha lenne egyaltalan annyi uj hogy kulon lennenek magukba egy moderatorral, mint regen amikor mi kezdtuk, ha mar menne valakinek jol akkor meg valaszthatna hogy bekeruljon a tobbiek koze, de ugye ehhez kellene egy rakat ujjonc. Sajnos jelenleg nincs otletem, meglehet probalni grafikaval szinezni, igen, kerdes meg mindig, hogy ez eleg ujjakat meghoditani?

Ati 11-12-2013 06:55

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306108)
A kezdoknek csak az segitene, ha lenne egyaltalan annyi uj hogy kulon lennenek magukba egy moderatorral, mint regen amikor mi kezdtuk

:confused:

Ilyen sose volt.

Ghosti 11-12-2013 07:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306110)
:confused:

Ilyen sose volt.

Ezen azt ertettem, hogy amikor mi kezdtunk el jatszani senki nem tudta mit kell csinalni, egyformak voltunk, volt aki elobb ra jott mit hogyan, volt aki kesobb. Ha meg kerdezni akartal kerdezhettel a kozos forumon, mert ugye a kezdoknek mi a kerdes, miert nem tudok kepezni, epitkezni, miert loptak meg 30x stb.. sokkal tobb segitcseg volt, mint most, hogy olvassad a sugot, es sokkal elerhetobb volt valaki segiteni, mert ugye hiaba olvassa a sugot egy kezdo ha megsem erti. Jelenleg nagyon hideg a legkor egy kezdonek.
Angolba is hanyszor megvalaszoltam a kozoson ilyet, azt nem is voltam moderator.

De ezzel most kezdunk elterni az eredeti dologrol, amit nonetol ugy ertelmezek, hogy a jatekon ne valtoztasson semmit a grafika, csak szinezzuk kepekkel az oldalakat, ami ugye lehet segit mert uj jatekosoknak jobban tetszene mint a mostani csak szoveges es szamos feliratok, mert ugye a tobbit most oda gondoljuk es nem mindenkinek van eleg fantaziaja hozza. Meg ugye ma mar minden jatek tele szines kepekkel stb... Az en valaszom erre, persze meglehet probalni, de lehet nem eleg.

none 11-12-2013 12:42

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306108)
De igen, eszre vettem, hogy mar alig vagyunk az Aba, foleg a konnyitett fordulas behozatala ota, mindig ugyan azok ellen kell harcolni:)
Az also szinteken meg mar nyugdijasan nyomom, felteve ha egyaltalan nyomom:)

A kezdoknek csak az segitene, ha lenne egyaltalan annyi uj hogy kulon lennenek magukba egy moderatorral, mint regen amikor mi kezdtuk, ha mar menne valakinek jol akkor meg valaszthatna hogy bekeruljon a tobbiek koze, de ugye ehhez kellene egy rakat ujjonc. Sajnos jelenleg nincs otletem, meglehet probalni grafikaval szinezni, igen, kerdes meg mindig, hogy ez eleg ujjakat meghoditani?

Szerintem a könnyített fordulásnak semmi köze hozzá.. mivel nem csak 1/A-ról van szó.. nem lehet sok játékos A-ban, ha nincs utánpótlás..
Néhány éve Gben kb 2000 körüli létszám volt.. most 800 sincs.. x,v,w-ben legalább 1500an voltak most mennyien? 5/S-ben 250-300 körül most talán 80an..
Viszont annak sem látom értelmét, ha úgy kerül be valami fejlesztés, hogy a játék alapjaiban változik.. lehet több új játékost eredményezne, de a régiek nem biztos, hogy díjaznák..
Alapból, ha pl a tutorial-hoz kapcsolódna grafika, az kiindulásnak jó lenne, mert a régieket nem "zavarja", az újaknak meg látványosabb lehet.. Hogy pontosan milyen módon, azt ki lehet találni, ha kicsit gondolkozunk rajta..:)

Ghosti 11-13-2013 03:31

Quote:

Originally Posted by none (Post 306113)
Szerintem a könnyített fordulásnak semmi köze hozzá.. mivel nem csak 1/A-ról van szó.. nem lehet sok játékos A-ban, ha nincs utánpótlás..
Néhány éve Gben kb 2000 körüli létszám volt.. most 800 sincs.. x,v,w-ben legalább 1500an voltak most mennyien? 5/S-ben 250-300 körül most talán 80an..

Egy jo eve a w-ba voltunk, ott az A-hoz kepest sokan voltak, legutoljara meg az S-be, ott joval kevesebben, ugyhogy tisztaba vagyok a letszamokkal.
Quote:

Viszont annak sem látom értelmét, ha úgy kerül be valami fejlesztés, hogy a játék alapjaiban változik.. lehet több új játékost eredményezne, de a régiek nem biztos, hogy díjaznák..
Hat igen, hogy min valtoztatunk az nem mindegy. De mit ertesz alapon? Nekem 10 eve vagy lehet tobb, ugyis jo volt, hogy a haboru rogton megtortent, most meg ugye orakig tart. Alap megmaradt van haboru, csak hogyan megy le valtozott.

Quote:

Alapból, ha pl a tutorial-hoz kapcsolódna grafika, az kiindulásnak jó lenne, mert a régieket nem "zavarja", az újaknak meg látványosabb lehet.. Hogy pontosan milyen módon, azt ki lehet találni, ha kicsit gondolkozunk rajta..
Miert pont a tutorial az elso? Szerintem az oldalak az elsok. Mert ugye hangsulyozod, hogy nincs eleg jatekos, akkor mit is lat egy eddig nem jatszo szemely? Eloszor is a bannert, vagy hirdetest ami van. A banner pl. a belepo oldalbol van jelenleg. Akkor ra kat a bannerre, oda viszi a belepo oldalra. Akkor az nem fontosabb elobb mint a sugo? Mert a sugo elkeszulhet az oldalakbol kivett snipetekbol, nem?
Nekem pl. nagyon tetszik a Total Domination belepo oldala. Sosem jatszottam vele, de a sok kozul amit lattam nekem ez bejon mint belepo oldal. Mi a kulombseg? Van egy kep amin latsz robotokat, stb... ugyan ugy megvan adva a regisztralas es felul a belepes. A tobbi oldalt nem lattam mert nem jatszok vele, de aki igen beleszolthat, hogy mennyivel lenne jobb ha ilyen kepesek lennenek az oldalak. Mert ha jol ertem errol beszelsz, legyenek kepesek az oldalak, de mas ne valtozzon.

none 11-13-2013 10:28

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306122)
Egy jo eve a w-ba voltunk, ott az A-hoz kepest sokan voltak, legutoljara meg az S-be, ott joval kevesebben, ugyhogy tisztaba vagyok a letszamokkal.

Hat igen, hogy min valtoztatunk az nem mindegy. De mit ertesz alapon? Nekem 10 eve vagy lehet tobb, ugyis jo volt, hogy a haboru rogton megtortent, most meg ugye orakig tart. Alap megmaradt van haboru, csak hogyan megy le valtozott.

Miert pont a tutorial az elso? Szerintem az oldalak az elsok. Mert ugye hangsulyozod, hogy nincs eleg jatekos, akkor mit is lat egy eddig nem jatszo szemely? Eloszor is a bannert, vagy hirdetest ami van. A banner pl. a belepo oldalbol van jelenleg. Akkor ra kat a bannerre, oda viszi a belepo oldalra. Akkor az nem fontosabb elobb mint a sugo? Mert a sugo elkeszulhet az oldalakbol kivett snipetekbol, nem?
Nekem pl. nagyon tetszik a Total Domination belepo oldala. Sosem jatszottam vele, de a sok kozul amit lattam nekem ez bejon mint belepo oldal. Mi a kulombseg? Van egy kep amin latsz robotokat, stb... ugyan ugy megvan adva a regisztralas es felul a belepes. A tobbi oldalt nem lattam mert nem jatszok vele, de aki igen beleszolthat, hogy mennyivel lenne jobb ha ilyen kepesek lennenek az oldalak. Mert ha jol ertem errol beszelsz, legyenek kepesek az oldalak, de mas ne valtozzon.

Amik 10-12 éve változtak azok lehet lényegesek voltak, mint pl a fajok, vagy szemek, fordulás, csoportok stb.. de akkor még nem csökkent a játékosok száma.. másik, hogy akkor még kialakulóban volt a játék.. szerintem most már elég kiforrott, és ezen nem kéne alapjaiban változtatni..(legalábbis a stratégiai részén, megjelenésen viszont lehetne..)
Azért lehetne a tutor az első, mert azt írta Ati az már majdnem megvan..
A grafikai részt meg nem tudom, nem értek annyira ehhez, kicsit utána kéne nézni, mi az, ami a mostani játékosokat megfoghatja..:)

Pacsi 11-13-2013 10:48

A grafikusabb felület jó ötlet! Engem kezdő koromban kb. 2 hétig zavart, hogy táblázatokkal dolgozom... Az elején kell tudni megfogni az újakat, ha megtetszik nekik a játék, akkor úgyis rájönnek, hogy itt nem a látványra épül az egész. Több sikerélményt kell nekik biztosítani. Kaphatnának kis jutalmakat, az első egy-két sikeres akciójukért, de nem démontojást...
A grafikus részt vagy videókat a körváltások közötti időszakra tenném, amikor látszódna pl., hogy a pacik az ellenség felé vágtatnak, a helytartó (ha van) ügyködik, feladatokat oszt, pénzt számol, ilyesmi...

Artista 11-20-2013 08:21

Quote:

Originally Posted by none (Post 306125)
... fordulás...

szvsz, a "fordulás", a "kisorszogozás" az pont az A csoport játékának, játékélményének csődje... az kellene az "élvezeti csúcs" legyen, az onnan lelépés jelzi a minőségi problémákat... :(

Ghosti 11-21-2013 02:54

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 306128)
A grafikusabb felület jó ötlet! Engem kezdő koromban kb. 2 hétig zavart, hogy táblázatokkal dolgozom...

Ezt legyszives fejcsed ki kicsit. Pontosan mi is zavart? Grafika nelkul csak olvasod annal vilagossabb nincs.

Quote:

A grafikus részt vagy videókat a körváltások közötti időszakra tenném, amikor látszódna pl., hogy a pacik az ellenség felé vágtatnak, a helytartó (ha van) ügyködik, feladatokat oszt, pénzt számol, ilyesmi...
Ez lehet kicsit mar sok lenne:)

Pacsi 11-22-2013 06:19

[quote=Ghosti;306289]Ezt legyszives fejcsed ki kicsit. Pontosan mi is zavart? Grafika nelkul csak olvasod annal vilagossabb nincs.

Az zavart, hogy nem láttam mi történik, csak azt pl., hogy elindítottam a felfedezést (mert azt a kezdők imádják csinálni) és megjelent egy szám, egy táblázatban. Ha képzést, építkezést indítottál dettó. És akkor jött a várakozás egy kezdő számára marha sok ideig és beért a felfedezés, építkezés, képzés stb. ami túl nagy örömöt nem jelentett, mert csak a táblázatban lévő számokat növelte. Más új játékosokat is hallottam erre panaszkodni, hogy de fura exceles játék, miért nem látom az országomat stb.
De ez csak a kezdet. Amikor rájöttél a játék lényegére egyáltalán nem kívánod, hogy, 827 tornyot pakolgass építkezés gyanánt.
Ezért mondom, hogy a kezdőkre koncentrálva kellenének látvány elemek, na nem mintha a régieknek ez nem tetszhetne, de a játék lényegén nem sokat változtat, ami nem baj.

Ghosti 11-23-2013 02:36

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 306295)
Az zavart, hogy nem láttam mi történik, csak azt pl., hogy elindítottam a felfedezést (mert azt a kezdők imádják csinálni) és megjelent egy szám, egy táblázatban. Ha képzést, építkezést indítottál dettó.

Na igy mar erthetobb:) Szoval szerinted egy kezdonek a grafikus oldalon jobban atlathato, hogy mit csinal, mert rogton latna, hogy az epuletek epulnek stb...

Quote:

És akkor jött a várakozás egy kezdő számára marha sok ideig és beért a felfedezés, építkezés, képzés stb. ami túl nagy örömöt nem jelentett, mert csak a táblázatban lévő számokat növelte. Más új játékosokat is hallottam erre panaszkodni, hogy de fura exceles játék, miért nem látom az országomat stb.
Attol, hogy lenne grafika az idot nem csokkentene le. Akkor orakig mutatna a grafika, hogy epul valami?

Quote:

De ez csak a kezdet. Amikor rájöttél a játék lényegére egyáltalán nem kívánod, hogy, 827 tornyot pakolgass építkezés gyanánt.
Ezért mondom, hogy a kezdőkre koncentrálva kellenének látvány elemek, na nem mintha a régieknek ez nem tetszhetne, de a játék lényegén nem sokat változtat, ami nem baj.
Nem arrol van szo szerintem, hogy uj vagy regi jatekosnak tetszene vagy sem, en pl. nem tudom elkepzelni, hogyan lehetne ennyi elemet grafikussa valtoztatni:( Szerintem csak az oldalak teljes atepitesevel es az persze irto nagy melo lenne. :( Aztan csak az epitkezesrol van most szo, mi van a tobbivel, tolvaj vagy vari akciok stb? Mi lenne a pontoknal? Eleg sokmindent meg kellene oldani.

Pacsi 11-23-2013 09:14

Szóval: a grafikusabb, látvány elemekkel turbózott felület választható lenne. Regisztrációt követően az alapbeállítás ez lenne, később egyszerűen kikapcsolod.

A különböző menükhöz tartoznának képek ahol egyértelműen látszana, hogy éppen mi történik. Nem minden menüponthoz kellene cselekmény mutató kép v. videó. Amikhez viszont igen, szerintem ezek: országod, intéző, pénzügy, hadsereg, építés, felfedezés, piac, háború, alvilág, varázslatok, pontok és a tanácsadók ahol az országodhoz tartozó kép lenne részletezve.

A felfedezés példánál maradva, amikor erre a menüpontra kattintasz akkor látnád, hogy az embereid felfedező ruhában baktatnak, a hívogatóan gazdag táj felé... Előtérben az idő peregne akár folyamatosan, akár csak a körváltáshoz kapcsolódó időt mutatva (bazi nagy számmal): még 10 kör a megérkezésig. Úgy is el tudom ezt képzelni, hogy a kép v. videó alatt ott maradna a táblázatos felület. Amikor megérkeznek: öröm, boldogság, koccintás, sapi hajigálás kép v. videó stb.

A pontok menünél térképen jelennének meg az országok (pl. fajok szerinti országképpel, szürke sziluettel amit még nem ismersz) a körtávolságok szerinti távolságban a térképen.

Minden menüponthoz ki lehetne dolgozni a látványát.
Lehetne egy összesítő oldal ahol a történéseket látod: kép a felfedezőkről, kép arról, hogy mész az ellenség felé, kép arról, hogy a tolvajod abban a körben mennyit lopott és elégedett pofával vigyorog stb.
Ebből látná a kezdő, hogy csinált valamit és a jövőben is lesznek érdekes események.

Ghosti 11-27-2013 18:06

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 306298)
A felfedezés példánál maradva, amikor erre a menüpontra kattintasz akkor látnád, hogy az embereid felfedező ruhában baktatnak, a hívogatóan gazdag táj felé... Előtérben az idő peregne akár folyamatosan, akár csak a körváltáshoz kapcsolódó időt mutatva (bazi nagy számmal): még 10 kör a megérkezésig. Úgy is el tudom ezt képzelni, hogy a kép v. videó alatt ott maradna a táblázatos felület. Amikor megérkeznek: öröm, boldogság, koccintás, sapi hajigálás kép v. videó stb.

Jo nagy a fantaziad:D

Quote:

A pontok menünél térképen jelennének meg az országok (pl. fajok szerinti országképpel, szürke sziluettel amit még nem ismersz) a körtávolságok szerinti távolságban a térképen..
Fajok szerinti orszagkepek nem lehetnek, hiszen a faj mind addig nem ismerheto amig meg nem gomboz valaki. Mondjuk ha van rola info akkor mar lehetne, de nem tudom...

Quote:

Minden menüponthoz ki lehetne dolgozni a látványát.
Lehetne egy összesítő oldal ahol a történéseket látod: kép a felfedezőkről, kép arról, hogy mész az ellenség felé, kép arról, hogy a tolvajod abban a körben mennyit lopott és elégedett pofával vigyorog stb.
Ebből látná a kezdő, hogy csinált valamit és a jövőben is lesznek érdekes események.
Es mi lenne a kep ha teged lopnak? Teged sikeresen utnek stb?:)

Pacsi 11-28-2013 08:53

Ha éppen lopnak akkor piros villogás, katt (természetesen: csak ha van helytartód :)) és már látod is, ahogy a sunyi (félelf) tolvaj, enyvtől csöpögő mancsában szorongatja a pénzedet vagy a nyersanyagoddal teli zsákot, vagy a csalódott arcú sipkás varázslóid előtt eloson a rúnával (azt nem tudom, hogy néz ki)...

Ghosti 11-30-2013 23:59

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 306349)
Ha éppen lopnak akkor piros villogás, katt (természetesen: csak ha van helytartód :)) és már látod is, ahogy a sunyi (félelf) tolvaj, enyvtől csöpögő mancsában szorongatja a pénzedet vagy a nyersanyagoddal teli zsákot, vagy a csalódott arcú sipkás varázslóid előtt eloson a rúnával (azt nem tudom, hogy néz ki)...

Nem eleg hogy megloptak meg lassam is hogy viszi, meg vigyorogjon is vissza ram, mi?:D Na de megadom jo a fantaziad:)
Es ha elviszik a foldemet majd latom a megcsonkult orszagomat? Jobb ha nem latok semmit:D

De meg ha meg is oldhato a mozgo kepes dolog, teged nem zavarna? Meg ugye mindenkinek kellene legyen uj gep meg progi, hogy lassa is. Mert ugye kell hozza flash meg ez az. Ha mar be van teve ilyesmi akkor tudjon mindenki jatszani is vele, szervert se lassitja le stb.. erre gondoltok?

Pacsi 12-02-2013 09:47

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306370)
Nem eleg hogy megloptak meg lassam is hogy viszi, meg vigyorogjon is vissza ram, mi?:D Na de megadom jo a fantaziad:)
Es ha elviszik a foldemet majd latom a megcsonkult orszagomat? Jobb ha nem latok semmit:D

De meg ha meg is oldhato a mozgo kepes dolog, teged nem zavarna? Meg ugye mindenkinek kellene legyen uj gep meg progi, hogy lassa is. Mert ugye kell hozza flash meg ez az. Ha mar be van teve ilyesmi akkor tudjon mindenki jatszani is vele, szervert se lassitja le stb.. erre gondoltok?

A vigyorgás látványa szítja a harci kedvet azért jó...

A mozgóképes dolog kikapcsolható lenne, csak az újak kedvének fokozására gondoltam, nekem nem hiányzik. Ők meg lássák, hogy történik valami!

Nem gondolok szerverre, lassulásra, meg ilyen dolgokra, mert tök hülye vagyok hozzá. :)

Ati 01-22-2014 13:27

Már csak néhány nap, és elkészül a tutorial első változata. Ennek a tesztelése élesben fog zajlani, talán sűrű finomításokkal.

Ati 01-23-2014 11:56

Kellemes 20+ perces, bármikor félbehagyható, és tovább folytatható bemutató lett.

Ati 01-24-2014 12:34

A tervek szerint a bemutatót holnap fogom beélesíteni, de csak új országoknak. Aki meglévő országával ki szeretné próbálni, az írja meg nekem az országának a sorszámát és csoportját. (Új országgal -- például anarchista csoportba regisztrálva -- bárki ki fogja tudni próbálni.)

Eredetileg arra gondoltam, hogy egy kvíz zárná a bemutatót, de ekkorra még nem kell olyasmiket tudnia. Bőven elég, ha tisztában van a kezdő játékos azzal, hogy milyen lehetőségei vannak, és mit hol talál.

Viszont a kvízt nem vetettem el teljesen. Arra gondoltam, hogy később lehetne egy teljesen fakultatív "bizonyítsd az elméleti tudásod" jellegű tesztsor sok-sok kérdéssel, és aki ezen sikeresen átmegy, azt akár külön is lehetne jelezni, hogy igen, sikeresen teljesítette a tesztet. Szövibe bevételkor például hasznos lehet. :D

A teszt csak X ideig lenne érvényes (fél év?), utána újra ki kellene tölteni, hogy ne csak egy egyszeri kipuskázás legyen. :)

Lenne, aki ezt nyilvánosan mutatná másoknak? Te például örülnél, ha jelezve lenne, hogy teljesítetted ezt a tesztet?

Merengő 01-24-2014 13:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306936)
A tervek szerint a bemutatót holnap fogom beélesíteni, de csak új országoknak. Aki meglévő országával ki szeretné próbálni, az írja meg nekem az országának a sorszámát és csoportját. (Új országgal -- például anarchista csoportba regisztrálva -- bárki ki fogja tudni próbálni.)

Eredetileg arra gondoltam, hogy egy kvíz zárná a bemutatót, de ekkorra még nem kell olyasmiket tudnia. Bőven elég, ha tisztában van a kezdő játékos azzal, hogy milyen lehetőségei vannak, és mit hol talál.

Viszont a kvízt nem vetettem el teljesen. Arra gondoltam, hogy később lehetne egy teljesen fakultatív "bizonyítsd az elméleti tudásod" jellegű tesztsor sok-sok kérdéssel, és aki ezen sikeresen átmegy, azt akár külön is lehetne jelezni, hogy igen, sikeresen teljesítette a tesztet. Szövibe bevételkor például hasznos lehet. :D

A teszt csak X ideig lenne érvényes (fél év?), utána újra ki kellene tölteni, hogy ne csak egy egyszeri kipuskázás legyen. :)

Lenne, aki ezt nyilvánosan mutatná másoknak? Te például örülnél, ha jelezve lenne, hogy teljesítetted ezt a tesztet?

En szemely szerint nem nagyon foglalkoznak vele, de ha most jatszanak eloszor biztosan meg akarnam csinalni. Szerintem jo otlet :)

none 01-24-2014 14:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306936)

Hm de jó hogy begépeltem fél oldalt és frissítettem az oldalt:D
No még egyszer..
Szerintem ez szövi kereséskor nem segítene, mivel ez elméleti vagy súgóból összeollózott tudást jelentene.. utóbbit nagyjából ki lehetne kerülni azzal, ha minden kérdésre fix idő lenne válaszolni(pl 30 sec).. viszont lehetne olyat, hogy pl a top 10 legjobban és leggyorsabban válaszoló játékos felkerül a legsikeresebb hódítósok listára.. ez jelenthetne néhány embernek motivációt, csak akkor nem félévente kéne elérhető legyen, hanem sűrűbben.. persze nem fixen ugyan azokkal a kérdésekkel, hanem véletlenszerűen sok kérdésből néhány darab.. de elégé elkanyarodtam a témától..:)

Surranohalal 01-24-2014 17:47

Quote:

Originally Posted by none (Post 306938)
Hm de jó hogy begépeltem fél oldalt és frissítettem az oldalt:D
No még egyszer..
Szerintem ez szövi kereséskor nem segítene, mivel ez elméleti vagy súgóból összeollózott tudást jelentene.. utóbbit nagyjából ki lehetne kerülni azzal, ha minden kérdésre fix idő lenne válaszolni(pl 30 sec).. viszont lehetne olyat, hogy pl a top 10 legjobban és leggyorsabban válaszoló játékos felkerül a legsikeresebb hódítósok listára.. ez jelenthetne néhány embernek motivációt, csak akkor nem félévente kéne elérhető legyen, hanem sűrűbben.. persze nem fixen ugyan azokkal a kérdésekkel, hanem véletlenszerűen sok kérdésből néhány darab.. de elégé elkanyarodtam a témától..:)

Ha valaki utánanéz a súgóban és összekresi a válaszokat szerintem az jó játékos ^^

Ati 01-24-2014 19:02

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 306942)
Ha valaki utánanéz a súgóban és összekresi a válaszokat szerintem az jó játékos ^^

Igen. Nem kell mindent fejből tudni. De ha tudod, hogy hol keresd, akkor már nyert ügyed van. :)

none 01-24-2014 19:10

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 306942)

Értem, szerintem meg nem feltétlen.. Ennél nálam picit összetettebb kérdés, hogy valaki jó játékos-e, minthogy ezt a kritériumot teljesíti vagy sem..

Surranohalal 01-25-2014 00:57

Quote:

Originally Posted by none (Post 306946)
Értem, szerintem meg nem feltétlen.. Ennél nálam picit összetettebb kérdés, hogy valaki jó játékos-e, minthogy ezt a kritériumot teljesíti vagy sem..

ez természetes, hiába kötöttél bele

de a tudásszomj hiánya egyértelműen rossz játékost takar

Ati 03-04-2015 16:50

Más témában már említettem, de hogy mindenki tudjon róla, aki nem követ minden témát, írom ide is.

A grafikus megjelenítés irányán sokat gondolkodtam, végül olyan megoldás született, ami az országodat nagyvonalakban mutatja. Kezdő játékosoknak részletesebben, sokezer hektáron már kevésbé részletesen. Ezen a térképen látszik az ország általános képe, látod a növekedést, látod ha esetleg a fél országot épp felgyújtották. Látszik az ország felépítésének általános összetétele is, például van-e tanyád, tele vagy-e őrtoronnyal stb. A térkép országfelépítéstől és országmérettől függően változik.

Egyszerre több fejlesztés is zajlik, most mégis ez a fő, amit be szeretnék fejezni.

Amikor elkészül, akkor rövid tesztelési időre bekerül a béta programba. Aki annak részese, az látni fogja. Funkcionális szerepe nem lesz.

Egy rövid tesztet követően az összes funkció, ami jelenleg csak a béta programban van, mindenki számára elérhetővé válik.

"Mikor?" kérdésekre az eddig megszokottak szerint majd csak akkor válaszolok, amikor ez a bővítés elkészült.

Ati 04-07-2015 15:30

Update: Alsó szintről indulva a 3. szint tetejéig készen vannak a térképrészletek. Már csak a felső két szint van hátra.

Ati 04-20-2015 19:32

Update: mivel ez alapvetően a kezdő országok számára készül, ezért úgy döntöttem, hogy megállok most az 1700 hektárnál. A visszajelzések fényében később magasabb hektárra is kibővíthetem a térképet.

A következő lépésként a térkép be fog kerülni a béta programba. A jelenlegi tervek szerint ez még ebben a hónapban meg fog történni. Egy új beállítási lehetőség is bekerül a térkép miatt, amivel ki lehet a térképes megjelenítést kapcsolni azoknak, akik erre nem kíváncsiak. Az alap beállítás a térképes megjelenítés lesz.

A béta program keretein belül meglátjuk, hogy vannak-e olyan országfelépítések, ahol nem működik jól.

Egy viszonylag rövid tesztelést követően pedig a béta program összes eleme élesítésre kerül.

Ati 04-29-2015 16:29

A béta programba bekerült a térképes megjelenítés.

A Beállítások menü "Vegyes" fülén lehet ki/be kapcsolni a térképes megjelenítést.

Ha bármi problémát észlelsz a térképpel, kérlek, hogy itt jelezd.

Köszönöm.

Ui: egy kis pontosítás, mert látom, hogy néhányan keresik, hogy hol lehet ezt adminisztrálni. Sehol. Ez nem funkcionális bővítés, hanem vizuális. Az országod felépítését tudod vizuálisan nyomonkövetni: az arányokat, a fejlődését, illetve az esetleges rombolások következményeit. A megjelenítés az országod területén lévő épületek arányától, és összességében az országod területének nagyságától függ. Nincs vele teendőd, ez egy vizuális segédlet azoknak, akik nem csak számokkal reprezentálva szeretnék látni az országot.

Pool 04-29-2015 17:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308665)
A béta programba bekerült a térképes megjelenítés.

A Beállítások menü "Vegyes" fülén lehet ki/be kapcsolni a térképes megjelenítést.

Ha bármi problémát észlelsz a térképpel, kérlek, hogy itt jelezd.

Köszönöm.

Azon kívül, hogy megfordul az "Országod", történt még vmi?

Pool 04-29-2015 17:17

A két tornyot felismerem, meg folyó, erdő, de a többi háztető az most mi?

All times are GMT +1. The time now is 20:38.