![]() |
Quote:
|
Kérek mindenkit, hogy az előbb elhangzottak fényében is mindenki gondolja át ezt a javaslatot, és ennek fényében fejtse ki a véleményét.
Komoly esély van rá, hogy ez a módosítás felborítja az eddig kialakult egyensúlyokat! |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
A javaslat arról szól, hogy adjunk az MF-eknek 2% kedvezményt a távolbalátásra. Közbeeső lépcsőként igen kényelmes a 2 fős szövetségeknek megadni a közbeeső 1%-os kedvezményt. Az MF-eknek nyújtott 2% kedvezmény, és a fajok maluszának megváltoztatása (szövetségi státusztól függetlenül) két különböző dolog. Lehet őket egyszerre beszélni most, de én ez utóbbinak nem látom szükségességét -- sőt, kifejezetten romboló hatásúnak érzem. |
Szerintem annyira egyszerű ez az egész kérdés. MF országok apró segítése: minden mf, vagy 1fős klán a távolbalátásra 2% kedvezményt kap. Ha eddig 3% volt, akkor legyen 1, ha 4% volt, akkor 2.
Nem tudom, hogy miért rossz az, ha innentől a szerencsétlen mf gnóm vagy ork nem 4%-ért, hanem 2%-ért csinálhatja... Vagy akkor hagyjuk a fenébe az egészet, és ne kapjanak kedvezményt. Egy gyenge csoportban eddig is simán el lehetett lenni mf orkkal, mf gnómmal meg a B topjában is lehet találkozni. Ha eddig is ment, akkor ezek után lesz valami problémájuk? Orkkal ez után sem éri meg mf-ként, gnómnak meg ez is könnyítés. Ha eddig megoldották, az a plusz 1% sem fogja azt eredményezni, hogy így eltűnnek a játékból. A nem full szövetségeseket bele se venném. Ha vállalták azt, hogy nem teljes szövetséggel játszanak, ami rosszabb, mint az mf, akkor érjék be vele. |
mf gnóm vagyok, kialakul egy kisebb harc egy szövetséggel.
4 gömb = 4x3 = 12% térkapu nyitás = 7% vérszomj = 6% távol kör elején, seregküldés előtt = 2x4 = 8% összesen = 33% 1 környi fogyasztás és még nem rakott fel védő varázslatokat, nem ártózott, nem nézett esetleg országra ható varázslatokat. ez az 1%os távollal lenne 27%, ami szintén nem kevés. Egy óriásnak ugyanez 4 gömb = 8% térkapu nem kell = 0% vérszomj = 5% távol 2x = 2x3 = 6% 18%!! 1%os távollal 15%! |
Quote:
|
Quote:
Ha megkapják a malusz eltörlést, akkor a törpének szeretném, ha el lenne véve ugyanez a tolvajokra, a félelfnek a seregre. |
Quote:
na bumm ebben a gnóm nyert.. ezen is változtatnál? |
Quote:
4 gömb = 8% térkapu nem kell = 6% vérszomj = 5% távol 2x = 2x3 = 6% 25%. 1%os távollal: 21%. még mindig jóval kevesebb, mint a maluszos fajok |
Quote:
35%ra még jön 15% haderő bónusz... amúgy nem értem miért kell minden szart idekeverned. én pusztán a készüliről írok, mivel itt a készüliről van szó!!! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ahogy látom már a többiek (Remy, Jack, ...) is megunták a hadakozást. Minden érv le lett már írva. Vitatkozni felesleges, főleg úgy, ha készüliről van szó idekevernek minden mást a vitatkozó felek, illetve ha Ati már (eleve) meghozta döntését.
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Esetleg egy kompromisszumos megoldaskent lehetne olyan az mf sugoban, hogy
"A császár értékeli igyekezeted, hogy egyedül mersz szembeszállni erős szövetségek ellen. Ezért ad Neked egy csodás messzelátót, ami 3%-al csökkenti távolbalátásod költségét, de minimum 1%-ba fog kerülni" Ennyi, semmi más, még ugyanez 1 fős klánokra. Szerintem ez sokkal fontosabb, mint hogy a 2-3 fős csonka szoviket es klanokat erositsuk. Szerintem 2-en mar egesz jol le lehet fedni a dolgokat, hiszen ketszer annyit regeneralodsz. Elore szolok, ha valaki erre azt mondja, hogy megboritja a jatek menetet, esetleg erositi az orkot/gnomot, arra furan fogok nezni! |
Quote:
|
Quote:
|
Személyeskedéseket félretéve........
|
Quote:
ha eldontotted jelentsd be a változást azt kezitcsokolom ha már semilyen érvel nem lehet meggyozni igaz hogy a maluszos fajoktol még a bukott elnemvégzett varázslatoknál is levonásra kerul plusz 1 % de ugyan miért is kéne hogy ne duplaannyiba keruljon a xaros távol meg hogy az ork verszomj nélkul támadna amugy es ettol erosebb lenne :D xarabbnál xarabb erveket láttam csak amellett hogy duplaannyiba keruljon a táv a maluszos fajoknak de legyen ahogy akarod mert a kutyát nem érdekli már a továbbiakban ez a hulye topik |
A kocsmai stílust a kocsmában hagyva.................
|
Quote:
azért ne rugaszkodjunk el a földtől, ha valaki kiviszi a vérszomj alól a készültséget, annak aztán tök mind1, hogy 1 vagy 2% a távol, mert nem azon múlik... és sztem ezeket az mf orkokat most is lealázod mfként... gnómnál sem azon a körönként 1%-on múlik az ártozás... ugyanúgy 2-3at fog ártozni egyszerre mintha 2%lenne a távola,vagy mintha 4... mert kell a védelemre, vérszomjra, távolra. a számokkal dobálozás helyett gondolkodjatok el rajta. ha vki renget, akkor 4körönként renget 1-et, vagy 1körben 3at??? hiába költ kevesebbet vérszomjra, 4-5-öt már nem fog, mert nem fogja kicentizni a készültségét, mert bármire kellhet, akkor sem ha kevesebb a távol. |
azon lovagoltok h most 1%nak a 2% az a 200%-a
én meg azt látom h csak 1el több a 2 mint az 1 lehet ezt a végtelenségig forgatni... |
Nem tartom magam jó játékosnak, így kevés jogot érzek beleszólni a témába. (Bár nekem is meg van a véleményem) Ezért az álláspontokat próbálom csak közelebb hozni egymáshoz. Úgy érzem, hogy kicsit elbeszél egymás mellett a két tábor. Az alapvető probléma véleményem szerint, hogy a legtöbben csak mf vs. szövi felállásban vizsgálják a kérdést. Pedig mf vs mf jóval gyakoribb szituáció.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek egy mf gnóm/ork mekkora előnyt élvzne egy mf óriással/törpével/hullával/elffel (Tolikat nem venném ide) szemben, ha ő is 1%ért tudna távolozni? Ha ez az előny szerintetek túl nagy, akkor maradhat a malusz is, de ha ez az előny minimiális, vagy nem érzékelhető, akkor miért ne lehetne nekik is 1%? Sztem nem szövik ellen kell gondolkodni. Annak minden mf örül, hogy kicsit erősödik ellenük. A kérdés, hogy az esetleges plussz könnyítést az orkok és gnómok valóban a szövik ellen fogják-e használni? És ha nem, akkor ez jelent-e számottevő előnyt számukra? |
A javaslat a mindenkinek egységes 2% könnyítéssel, illetve közbenső szövetségeknek mindenkinek egységes 1% könnyítéssel bekerült az éles játékba.
Részletek itt: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4513 Köszönöm a javaslatot és minden résztvevőnek a részvételt a megbeszélésben! |
Quote:
|
mf gnómnál is 2%-ot von már:)
|
normálos törpivel is megy!! végre! :)
|
Megy párbajon is
|
All times are GMT +1. The time now is 23:12. |