Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Mf-ek apró erősítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4412)

Merengő 02-14-2011 13:19

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 279888)
Ugyan már, ezt Te se gondolod komolyan :)
Napi 48% készüli plusz csak akkor jelentkezik, ha 24 órában távolt csinál.
Az emberek szokása az alvás, tehát ennyi készüliről nem lehet beszélni. Egyrészt.
Másrészt egy ork, ha már ennyire ráálltál érvelés terén, nem arról híres, hogy szárazvihart rakosgat az ellenfelére, így ez is röhejes.
Részemről téma lezárva, mert semmi értelme Veled vitatkozni, nem szeretem a demagógiát.

ha ilyen és ehhez hasonló értelmes (értelmetlen) hozzászólásaid vannak amit csak azért írsz hogy vitába szállshass 0 alappal és rálátással a témához, jobb is ha lezárod szerintem.

Ati 02-14-2011 13:59

Kérek mindenkit, hogy az előbb elhangzottak fényében is mindenki gondolja át ezt a javaslatot, és ennek fényében fejtse ki a véleményét.

Komoly esély van rá, hogy ez a módosítás felborítja az eddig kialakult egyensúlyokat!

Dew 02-14-2011 15:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279874)
Ha az MF ork varázslatát könnyítjük, akkor az kihatással van a szövetséges ork varázslatára is!!! Ezt senki ne felejtse el!!! És ez már nem az MF-ek erősítéséről szól, hanem az orkok és gnónok erősítéséről, szövetségi státusztól függetlenül! Biztos erősíteni kell ezt a két fajt?

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279878)
Nem ugyanannyi lenne. Ha eltöröljük a távolbalátásra adott maluszt ezeknél a fajoknál, akkor a 10 fős klánban is el kell törölni.

Az elején még volt olyan opció, hogy csak az MF státuszuk számított.... és nem lett volna kihatással a 10 tagos klán távolozására.... Nem tudom ez hogy jutott eszedbe...

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279535)
Szerintem országonként 1%, de max a mostani 3%.

Így egy "szövis" egyedülálló országnak is csak 1% lenne, mivel csak egyetlen ország felé menő seregeket kell felmérni.

Egy "félszövinek", ahol ketten vannak, 2% lenne, osszák fel egymás között. Itt nem egy ország felé menő seregeket kell a varázslóknak megkeresni, hanem 2 ország felé menőket, logikus hát a többletkészültség. :)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279540)
Igen, főleg az A miatt gondoltam, így ott az egyfős, kétfős klánok is élvezhetnék az előnyeit.

És akár a faji előnyöket még ebből le is lehet vonni, hogy a 2%-ból 1% legyen, és akkor a faji előnyöket se bolygattuk meg vele.

Ati 02-14-2011 15:46

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279912)
Az elején még volt olyan opció, hogy csak az MF státuszuk számított.... és nem lett volna kihatással a 10 tagos klán távolozására....

Ha az adott fajok távolbalátásra vonatkozó maluszát eltöröljük, akkor az eltörlésre kerül függetlenül attól, hogy egyedül játszik, vagy 10 fős szövetségben.

A javaslat arról szól, hogy adjunk az MF-eknek 2% kedvezményt a távolbalátásra. Közbeeső lépcsőként igen kényelmes a 2 fős szövetségeknek megadni a közbeeső 1%-os kedvezményt.

Az MF-eknek nyújtott 2% kedvezmény, és a fajok maluszának megváltoztatása (szövetségi státusztól függetlenül) két különböző dolog. Lehet őket egyszerre beszélni most, de én ez utóbbinak nem látom szükségességét -- sőt, kifejezetten romboló hatásúnak érzem.

vityu 02-14-2011 15:52

Szerintem annyira egyszerű ez az egész kérdés. MF országok apró segítése: minden mf, vagy 1fős klán a távolbalátásra 2% kedvezményt kap. Ha eddig 3% volt, akkor legyen 1, ha 4% volt, akkor 2.

Nem tudom, hogy miért rossz az, ha innentől a szerencsétlen mf gnóm vagy ork nem 4%-ért, hanem 2%-ért csinálhatja...

Vagy akkor hagyjuk a fenébe az egészet, és ne kapjanak kedvezményt. Egy gyenge csoportban eddig is simán el lehetett lenni mf orkkal, mf gnómmal meg a B topjában is lehet találkozni. Ha eddig is ment, akkor ezek után lesz valami problémájuk?

Orkkal ez után sem éri meg mf-ként, gnómnak meg ez is könnyítés. Ha eddig megoldották, az a plusz 1% sem fogja azt eredményezni, hogy így eltűnnek a játékból.

A nem full szövetségeseket bele se venném. Ha vállalták azt, hogy nem teljes szövetséggel játszanak, ami rosszabb, mint az mf, akkor érjék be vele.

Dew 02-14-2011 15:55

mf gnóm vagyok, kialakul egy kisebb harc egy szövetséggel.

4 gömb = 4x3 = 12%
térkapu nyitás = 7%
vérszomj = 6%
távol kör elején, seregküldés előtt = 2x4 = 8%

összesen = 33%
1 környi fogyasztás és még nem rakott fel védő varázslatokat, nem ártózott, nem nézett esetleg országra ható varázslatokat.

ez az 1%os távollal lenne 27%, ami szintén nem kevés.

Egy óriásnak ugyanez
4 gömb = 8%
térkapu nem kell = 0%
vérszomj = 5%
távol 2x = 2x3 = 6%

18%!! 1%os távollal 15%!

Ati 02-14-2011 15:57

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279916)

4 gömb = 4x3 = 12%
térkapu nyitás = 7%
vérszomj = 6%

összesen = 33%
1 környi fogyasztás és még nem rakott fel védő varázslatokat, nem ártózott, nem nézett esetleg országra ható varázslatokat.

Egy óriásnak ugyanez
4 gömb = 8%
térkapu nem kell = 0%
vérszomj = 5%
távol 2x = 2x3 = 6%

18%!! 1%os távollal 15%!

A gnómnak faji sajátossága, hogy minden varázslat több készültségbe kerül.

vityu 02-14-2011 16:00

Quote:

4 gömb = 4x3 = 12%
térkapu nyitás = 7%
vérszomj = 6%

összesen = 33%

Egy óriásnak ugyanez
4 gömb = 8%
térkapu nem kell = 0%
vérszomj = 5%
távol 2x = 2x3 = 6%

18%!! 1%os távollal 15%!

Bizony, és mivel ez egy stratégiai játék, el kell döntsd, hogy ha akarsz készültséget, akkor melyik varázslatot hagy ki. Eddig is meg volt a gnóm így is, ezután is meg lesz. Eddig is legyűrte egy közepes szövetség, ezután is le fogja. NEM szabad elvenni a maluszokat a varázslatra. Így sem gyenge sem a gnóm, sem az ork. Gyanítom, hogy azért kapták meg, hogy a játék egyensúlya meg legyen.
Ha megkapják a malusz eltörlést, akkor a törpének szeretném, ha el lenne véve ugyanez a tolvajokra, a félelfnek a seregre.

Merengő 02-14-2011 16:00

Quote:

4 gömb = 4x3 = 12%
térkapu nyitás = 7%
vérszomj = 6%

összesen = 33%

Egy óriásnak ugyanez
4 gömb = 8%
térkapu nem kell = 0%
vérszomj = 5%
távol 2x = 2x3 = 6%

18%!! 1%os távollal 15%!

a gnómnak meg lehet 55% haditekije az óriásnak meg csak 35%.
na bumm ebben a gnóm nyert.. ezen is változtatnál?

Dew 02-14-2011 16:01

Quote:

4 gömb = 4x3 = 12%
térkapu nyitás = 7%
vérszomj = 6%

összesen = 33%

Egy óriásnak ugyanez
4 gömb = 8%
térkapu nem kell = 0%
vérszomj = 5%
távol 2x = 2x3 = 6%

18%!! 1%os távollal 15%!

de hogy ne az óriással hasonlítsam, ami ténleg a legjobb itt van törpére is:

4 gömb = 8%
térkapu nem kell = 6%
vérszomj = 5%
távol 2x = 2x3 = 6%

25%. 1%os távollal: 21%. még mindig jóval kevesebb, mint a maluszos fajok

Dew 02-14-2011 16:02

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 279919)
a gnómnak meg lehet 55% haditekije az óriásnak meg csak 35%.
na bumm ebben a gnóm nyert.. ezen is változtatnál?

miért nyert a gnóm?

35%ra még jön 15% haderő bónusz...

amúgy nem értem miért kell minden szart idekeverned. én pusztán a készüliről írok, mivel itt a készüliről van szó!!!

vityu 02-14-2011 16:05

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279920)
de hogy ne az óriással hasonlítsam, ami ténleg a legjobb itt van törpére is:

4 gömb = 8%
térkapu nem kell = 6%
vérszomj = 5%
távol 2x = 2x3 = 6%

25%. 1%os távollal: 21%. még mindig jóval kevesebb, mint a maluszos fajok

És ameddig a gnómmal felgyújthatod a saját tk-ján valamelyiket 13x, addig a törpével 11x. A gnómnak 48%, a törpének 45% készültsége maradt.

Merengő 02-14-2011 16:05

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279921)
miért nyert a gnóm?

35%ra még jön 15% haderő bónusz...

amúgy nem értem miért kell minden szart idekeverned. én pusztán a készüliről írok, mivel itt a készüliről van szó!!!

azért szeretnél megszüntetni egy maluszt két fajnál a távolbalátásra? mert csak a készüliről írsz? olvasd el a téma címét aztán csak arról írj :)

vityu 02-14-2011 16:07

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279921)

Egy dolog miatt: mert ha azt nézzük, hogy tolvajok és varázslók szempontjából ki erősebb, akkor kiderül, hogy az ork egy rossz faj. Holott ez nem igaz.

Dew 02-14-2011 16:11

Ahogy látom már a többiek (Remy, Jack, ...) is megunták a hadakozást. Minden érv le lett már írva. Vitatkozni felesleges, főleg úgy, ha készüliről van szó idekevernek minden mást a vitatkozó felek, illetve ha Ati már (eleve) meghozta döntését.

Ati 02-14-2011 16:18

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279925)
Ahogy látom már a többiek (Remy, Jack, ...) is megunták a hadakozást.

Fontos dolog átgondolni, hogy mi történik, ha két -- hadilag igen erős -- fajnak napi +48-72%-nyi varázslókészültséget adunk az eddigiekhez képest. Igen komoly hatással van a játék egészére!

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279925)
illetve ha Ati már (eleve) meghozta döntését.

->

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279858)
Már-már hajlottam volna az 1% fele (bár nem győztetek meg), de az utóbbi néhány indoklás számomra nagyon nyakatekert, és csak visszatántorított az eredeti álláspontomhoz.

Dew 02-14-2011 16:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279926)
Fontos dolog átgondolni, hogy mi történik, ha két -- hadilag igen erős -- fajnak napi +48-72%-nyi varázslókészültséget adunk az eddigiekhez képest. Igen komoly hatással van a játék egészére!

->

most már semmi újat nem fogsz hallani (olvasni) szerintem... inkább csak olyan légből szedett "szlogeneket", amik nem a témához kapcsolódnak.

Ati 02-14-2011 16:28

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279927)
most már semmi újat nem fogsz hallani (olvasni) szerintem... inkább csak olyan légből szedett "szlogeneket", amik nem a témához kapcsolódnak.

Alapvetően én már napokkal ezelőtt ebben reménykedtem, de aztán jött egy-két utolsó pillanat utáni hozzászólás, ami rávilágított a javaslat árny-oldalára is. Bár ezek elég későn jöttem, nem feltétlenül baj, hogy jöttek.

Remedy 02-14-2011 16:38

Esetleg egy kompromisszumos megoldaskent lehetne olyan az mf sugoban, hogy

"A császár értékeli igyekezeted, hogy egyedül mersz szembeszállni erős szövetségek ellen. Ezért ad Neked egy csodás messzelátót, ami 3%-al csökkenti távolbalátásod költségét, de minimum 1%-ba fog kerülni"

Ennyi, semmi más, még ugyanez 1 fős klánokra. Szerintem ez sokkal fontosabb, mint hogy a 2-3 fős csonka szoviket es klanokat erositsuk. Szerintem 2-en mar egesz jol le lehet fedni a dolgokat, hiszen ketszer annyit regeneralodsz.

Elore szolok, ha valaki erre azt mondja, hogy megboritja a jatek menetet, esetleg erositi az orkot/gnomot, arra furan fogok nezni!

vityu 02-14-2011 16:47

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 279931)
Esetleg egy kompromisszumos megoldaskent lehetne olyan az mf sugoban, hogy

"A császár értékeli igyekezeted, hogy egyedül mersz szembeszállni erős szövetségek ellen. Ezért ad Neked egy csodás messzelátót, ami 3%-al csökkenti távolbalátásod költségét, de minimum 1%-ba fog kerülni"

Ennyi, semmi más, még ugyanez 1 fős klánokra. Szerintem ez sokkal fontosabb, mint hogy a 2-3 fős csonka szoviket es klanokat erositsuk. Szerintem 2-en mar egesz jol le lehet fedni a dolgokat, hiszen ketszer annyit regeneralodsz.

Elore szolok, ha valaki erre azt mondja, hogy megboritja a jatek menetet, esetleg erositi az orkot/gnomot, arra furan fogok nezni!

Nekem egyáltalán nem tetszik. Erősíti az orkot, gnómot az mf törpémmel szemben. Ha mf háborúba kerülök, akkor a gnóm többször fog tudni ártózni, az orknak később fogy el a készültsége a vérszomjhoz, védelemhez... A törpém ellenben nem fog tudni többször ártózni. Tk-t se kell többet nyitni. Vérszomj, védelem és távol, ennyi kell neki, hogy felvegye a versenyt egy hadilag sokkal erősebb fajjal vagy egy jóval erősebb varázslóval.

Remedy 02-14-2011 16:57

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 279936)
Nekem egyáltalán nem tetszik. Erősíti az orkot, gnómot az mf törpémmel szemben. Ha mf háborúba kerülök, akkor a gnóm többször fog tudni ártózni, az orknak később fogy el a készültsége a vérszomjhoz, védelemhez... A törpém ellenben nem fog tudni többször ártózni. Tk-t se kell többet nyitni. Vérszomj, védelem és távol, ennyi kell neki, hogy felvegye a versenyt egy hadilag sokkal erősebb fajjal vagy egy jóval erősebb varázslóval.

Nos, ha egyaltalan nem is ertunk egyet, legalabb ertekelem, hogy a velemenyed igyekezted elmondani, es ervelni, a tobbiekkel ellentetben, akik csak a lefele kezet tudjak nyomogatni, plane vicces a Kubbi gyerek, akinek a nyitopost meg tetszett, holott az tok ugyanez volt. :)

Ati 02-14-2011 17:01

Személyeskedéseket félretéve........

NewJackCity 02-14-2011 17:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279939)
Személyeskedéseket félretéve........

a személyeskedést félretéve nem kéne folosleges koroket futni
ha eldontotted jelentsd be a változást azt kezitcsokolom
ha már semilyen érvel nem lehet meggyozni
igaz hogy a maluszos fajoktol még a bukott elnemvégzett varázslatoknál is levonásra kerul plusz 1 %
de ugyan miért is kéne hogy ne duplaannyiba keruljon a xaros távol

meg hogy az ork verszomj nélkul támadna amugy es ettol erosebb lenne :D
xarabbnál xarabb erveket láttam csak amellett hogy duplaannyiba keruljon a táv a maluszos fajoknak
de legyen ahogy akarod mert a kutyát nem érdekli már a továbbiakban ez a hulye topik

Ati 02-14-2011 17:21

A kocsmai stílust a kocsmában hagyva.................

Kutyuleee 02-14-2011 18:35

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 279936)

ha egy mf orknak annyi varija van, hogy ne tegye fel a vérszomjat majdnem mindig elsőre, akkor még a te törpéd is 20kör viharokat dobálhatna rá...
azért ne rugaszkodjunk el a földtől, ha valaki kiviszi a vérszomj alól a készültséget, annak aztán tök mind1, hogy 1 vagy 2% a távol,
mert nem azon múlik... és sztem ezeket az mf orkokat most is lealázod mfként...
gnómnál sem azon a körönként 1%-on múlik az ártozás... ugyanúgy 2-3at fog ártozni egyszerre mintha 2%lenne a távola,vagy mintha 4... mert kell a védelemre, vérszomjra, távolra.
a számokkal dobálozás helyett gondolkodjatok el rajta. ha vki renget, akkor 4körönként renget 1-et, vagy 1körben 3at??? hiába költ kevesebbet vérszomjra, 4-5-öt már nem fog, mert nem fogja kicentizni a készültségét, mert bármire kellhet, akkor sem ha kevesebb a távol.

Nyírbátor 02-14-2011 20:41

azon lovagoltok h most 1%nak a 2% az a 200%-a
én meg azt látom h csak 1el több a 2 mint az 1
lehet ezt a végtelenségig forgatni...

bandes 02-17-2011 13:22

Nem tartom magam jó játékosnak, így kevés jogot érzek beleszólni a témába. (Bár nekem is meg van a véleményem) Ezért az álláspontokat próbálom csak közelebb hozni egymáshoz. Úgy érzem, hogy kicsit elbeszél egymás mellett a két tábor. Az alapvető probléma véleményem szerint, hogy a legtöbben csak mf vs. szövi felállásban vizsgálják a kérdést. Pedig mf vs mf jóval gyakoribb szituáció.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek egy mf gnóm/ork mekkora előnyt élvzne egy mf óriással/törpével/hullával/elffel (Tolikat nem venném ide) szemben, ha ő is 1%ért tudna távolozni? Ha ez az előny szerintetek túl nagy, akkor maradhat a malusz is, de ha ez az előny minimiális, vagy nem érzékelhető, akkor miért ne lehetne nekik is 1%?
Sztem nem szövik ellen kell gondolkodni. Annak minden mf örül, hogy kicsit erősödik ellenük. A kérdés, hogy az esetleges plussz könnyítést az orkok és gnómok valóban a szövik ellen fogják-e használni? És ha nem, akkor ez jelent-e számottevő előnyt számukra?

Ati 02-21-2011 13:35

A javaslat a mindenkinek egységes 2% könnyítéssel, illetve közbenső szövetségeknek mindenkinek egységes 1% könnyítéssel bekerült az éles játékba.

Részletek itt: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4513

Köszönöm a javaslatot és minden résztvevőnek a részvételt a megbeszélésben!

Pool 02-21-2011 14:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 281090)
A javaslat a mindenkinek egységes 2% könnyítéssel, illetve közbenső szövetségeknek mindenkinek egységes 1% könnyítéssel bekerült az éles játékba.

Részletek itt: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4513

Köszönöm a javaslatot és minden résztvevőnek a részvételt a megbeszélésben!

Arénában működik, törpe MF 1%-ért távoloz

Kutyuleee 02-21-2011 14:28

mf gnómnál is 2%-ot von már:)

Dew 02-21-2011 15:46

normálos törpivel is megy!! végre! :)

Pool 03-20-2011 19:25

Megy párbajon is

All times are GMT +1. The time now is 23:12.