Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

Zoli 02-15-2011 18:22

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 280075)
tény hogy sose szerettem a tolikat
és ahogy en szeretnék szuperszonikus hadi lenni akit nem tudnak beverni
nyilván a tolvajkodást kedvelok szeretnének betonvédelmu lopkodogépet maguknak
ettol fuggetlen jopár kleptománnal osszebarátkoztam az évek alatt
pl gee-t is havernak tekintem
de ettol még nem fogok bologatni ha nem ertunk eggyet :D
főleg ha olyan erveket hoz fel ami a vicc kategoria
ha valaki tolis fajt választ az lopni akar nem éplistázgatni ez 100%
az hogy egy lopkodosra valaki megelozo csapást mér azt nyilvánvaloan nem ok nélkul teszi
hanem rossz tapasztalatbol

Hát igen, ez sajnos igaz.
Ugyanakkor a friss orikat is éri atrocitás, akik még semmit nem tettek, még TK-t se nyitottak, ezért ragadtam meg Gee fonalát, mert szerintem nem vicces :p
Mondjuk azon meg a javaslatom nem segít :D

Kutyuleee 02-15-2011 20:34

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 280076)
Hát igen, ez sajnos igaz.
Ugyanakkor a friss orikat is éri atrocitás, akik még semmit nem tettek, még TK-t se nyitottak, ezért ragadtam meg Gee fonalát, mert szerintem nem vicces :p
Mondjuk azon meg a javaslatom nem segít :D

Rühellem a feleseket,ez tény. anno csak azért volt barakk/torony nélküli Elfem, hogy feleseket lopkodjak vele. nem igazán volt ellenfél mert a 42%kocsmának és 24% templomnak nem sok tudott ellenállni, akit nem vittem át elsőre azt felfedtem, azt utána kitekiztem:) most is ha látunk egy felest leföldeljük 2-3sereggel, elötte felfedjük, és szépen kiütjük magunkat a vonzásköréből.
Amellett hogy nagyon nem szeretem őket, ok nélkül mészárolni/tolit gyilkolni nem szokásom. viszont 1 lopást is már komolyan megtorlok ellenük. emellett hogy nem szeretem a felest, most én vagyok a szöviben tolisabbra kiépülve. és azt kell mondjam azért annyira nem kell félteni a tolis játékmodort.
az óriáson kivül minden faj megsinyli rendesen,ha kihúzza a gyufát. az erősebb hadisokhoz varival is beférek. és a mostanság oly megszokott hadivarik sem nagyon fednek fel a mágikus pajzssal.
nem hiszem hogy egy feles ne tudná ezt megtenni.
Főleg, hogy a klasszikus varis és tolis országok kihaltak így nem kell már a 30+% kocsma se neki, meg 20% templom, hogy csak a full varik basztassák.
sztem most 18%templom,20% kocsmával már mindenkit átlop, és az életben nem tudják meg róla,hogy feles, ha nem férnek be hozzá tolival és varival. akkor 98% hogy gnómnak,vagy elfnek nézik...:)

Lehet nem nekem kéne tolisoknak az észt osztani, bár volt 1-2 tolis országom. de legutobb én gnómmal hasonló felépítéssel befértem mindenkihez tolival,varival. márpedig ha én befértem tolival mindenhova, akkor bőven elég egy felesnek, mert ugyanennyi kocsmával még engem is átlop:)

Pool 10-18-2012 15:28

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 262481)
Nem tudom, mennyire jók, de ezeket ötleteltem:

1. A tanyatermelés -10% helyett adnék +15%-ot inkább neki, így kevesebb tanya kell ---> több terület jut más épületeknek (főleg a védelemre). A-ban nem használható, de alsó szinteken jól jöhet

2. A "Meggyilkolják a katonákat" tolvajakció erősítése +10%-kal az íjász/védő és +20%-kal a támadó/elit/lovas egységekre. Így újra megérné a felest szövibe venni, komoly károkat okozhatna egy jó kis szöviharc esetére.

3. A kocsmák (csak a kocsmák) + 20% férőhelyet kapnának, ergo kevesebb kocsma elég lenne ugyanannyi tolvajnak, megint jutna másnak terület

4. A támadóerejét a -10%-ról szintenként +5, +10, +15, +20, +25%-ra növelném, de csak a földszerző támadásoknál. A feles inkább fedezős faj, ha nincs szövije és már nem alsó szinten van, ahol sok az üres/gyenge ori, ezzel könnyíteni lehetne a haladásán. A-ban viszont ez csak egyéni ütéseknél lenne megemelve, de klánütésnél is eltűnne a -10%, csak nem lenne +%

5. 1/A-ban Tolvajaimat a 999999 számú országba küldöm, hogy "Felmérje a szövetségébe tartozó országok épületeit" (picit hosszú) tolvajakció bevezetése. Így egy készüvel egy klán leéplistázható egy kapun keresztül. Az akció viszont csak azt mutatná meg, hogy klánszinten összesen mennyi ház/barakk/torony stb van, nem országra lebontva (arra külön kellene kapuzni és mérni), illetve csak akkor sikerülne, ha a felesnek a tolvajereje legalább 1.5*-ese a felmérendő klánban levő legnagyobb tolvajerejű országénál. Vmit vmiért, ugye?

6. Ha rá (vagy ha nem MF) vagy szövetsége bármely tagja felé támadósereg tart, akkor "A felmérjék a seregeket" tolvajakciót annyival bővíteném ki, hogy pl. " A következőket sikerült megtudnod: Összesen 0 katona, 0 védő, 0 támadó, 0 íjász, 10.000 lovas és 0 elit van most távol, földszerző akció miatt"
Tehát meg tudná nézni, hogy a felé(jük) tartó sereg éppen milyen akciót tervez, így jobban lehetne reagálni (pl. fosztásnál lé eltüntetése).

7. Nem 5, hanem 10 tolvaja enne meg 1 bála ételet, ezzel is az alsóbb szinteken levő feleseken lehetne segíteni, kevesebb tanyával, több másra fordítható területtel

8. El tudná lopni az ellenfél varázslóinak a készültségét, így gyengítve azt, kivédve a feléje/szövije felé irányuló ártókat, de csak maximum a tolvajkészüje 80%-áig tudna ilyet tenni és az ellopható kész 0-5% közötti érték lehetne (a szieszta viszont ezt nem tudná gyengíteni).

9. Az ellenféltől lopott tekercsek 10-10-10%-át (attól függ mennyi a létszám) a szövitagok automatikusan megkapnák, de ez a felestől levonódna (tehát 90-80-70% jutna neki). A szövitagok azokból a tekercsekből is megkapnák a 10%-ot, ami nekik egyáltalán nincs. Ez A-ban nem lenne.

10. A kocsmákhoz nem 15, csak 5 ember kellene, hogy működjön, tehát megint kevesebb ház, több másra fordítható terület.

Kb. ennyi, lehet sok butaság, de ha már Gee-nek megígértem, írtam pár ötletet :)

Ha már a bankreformnál elő lettek szedve a felesek, akár itt is lehetne, hogy ne folyjon egybe a két téma...
Korábban ilyeneket ötleteltem nekik, mi a vélemény 2 év elteltével erről? (a témáról)

Pirostraktor 10-18-2012 15:39

A +15%os tanya olyan szempontból lenne logikus, hogy elvileg a feles elf és ember. Errefel a +30%os termelésből és +0ásból kisült egy -10:)

Ezen felül a kocsmákra vonatkózó dolgok is életképesek lehetnek. De a katigyiloknál szerintem vagy a földszerzés vagy a gyilok erősödjön. Ha mindkettő, akkor az már túlerősítené a felest.

RastArtist 10-18-2012 18:13

Jómagam a 2,4,8,9-es pontokat nagyon jó, és hasznos ötletnek tartom.

Habár még mindig nem tudna kitől lopni, de legalább már hasznos tag lenne egy szövetségben, ami pont elegendő ahhoz, hogy hasznos, és sikeresen játszható faj legyen belőle ismét.

Padlócsempe 10-18-2012 19:52

Ha mind a 10 egyszerre megvalósulna, még akkor is gyenge lenne.

Az 5-ös pont elég borzasztó ötlet, a 8-as lenne az ami tényleg hasznos, de kétlem, hogy ilyen bekerülne a játékba.

Lehet foltozgatni a félelfet, de csak akkor volt játszható, amikor sok lóvét tudott lopni (tekercset). Összelopott egy csomót, amivel fedezte, ha néha szétmészárolták.
Mióta nincs kitől tekit lopni, nincsenek félelfek sem.

A tolisok életre keltésének nem az szerintem a kulcsa, hogy kétszer annyi tolit adunk neki, vagy +25% támadóerőt. A sok tolit a hajára kenheti, a plusz hadierővel pedig tolisból átmenne hadisba.

RastArtist 10-18-2012 20:14

-Csempének abban igaza van, hogy lopni még mindig nem fog tudni, ez ellen tenni kéne.
(Viszont ahogy én látom, ezt egész egyszerűen nem fogják hagyni. Miért? Mivel a tolvaj és varázsló országokat fokozatosan lebutították, szinte eltűntek a játékból. Így alig maradt valaki, aki szólna az érdekükben. Akik szólnának, azoknak meg leharapják a fejét....)

-Ettől függetlenül a felsorolt ötletek között vannak nagyon hasznosak, amik előre lendítenék a félelfeket. (És hát...ha már lopni nem tudok, legalább oda tudok csapni egy jót.)

Merengő 10-18-2012 20:21

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300055)
Mivel a tolvaj és varázsló országokat fokozatosan lebutították

melyik változtatással lett lebutítva?

RastArtist 10-18-2012 20:49

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 300058)
melyik változtatással lett lebutítva?

Nem változtatásra gondoltam elsősorban, hanem a játékmenet alakulására/alakítására. De ezt már több helyen is kifejtették, ha akarod összecsipegetem neked az összes elhangzott érvet, és privátban elküldöm neked. Ne egy javaslatot szemeteljünk tele egyértelmű dolgokkal.

Lacqds 10-19-2012 16:14

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 261542)
a félelfeket a piac ölte meg. a teki semmit nem ér, holott pár éve még 1800-2000 körül ment mindenhol. a nyersanyagok ára általában röhejes minden szinten. a rúnát ingyen dobják az ember után. most a legjobb piaci áru maga a pénz, a pénztermelő kereskedőktől meg a félelf nem fog lopni. gyakorlatilag a félelf nem képes hasznot termelni. felmérésre, gyilkolásra ma már a szövi törpéje vagy gnómja tökéletesen elég.
a félelf létjogosultsága gyakorlatilag megszűnt, sőt ezáltal az óriásállomány is megtizedelődött. ezen nem fog változtatni semmilyen haderőbónusz, a probléma sokkal mélyebb:cool:

Valahogy egyet értünk mivel feles barátunk kleptomán ne várjuk azt hogy 10-20 aranyas nyersi árakkal majd nagy pénzekhez fog jutni, ugye nem fognak az országok hatalmas raktárakat csinálni (jó van azért ilyen törpe) , tartalék meg akárhogyan tárolják piacon van szinte mindig! Másrészről a felsőbb szinteken inkább hadi-toli országok vannak előnybe nem a teljesen tolikra specializálódott ori. Bankokat se érdemes nagyon befolyásolni mivel akkor nem fognak olyan vagyont benn tartani ennyi. Azonban egy szöviben fontos az is hogy együtt tudjanak mozogni a pontlistán esetleg besegíteni a támadásoknál. Eddig egy toli-hadi gnómnál ha volt 30% körüli kocsma elég volt (persze nem 200 hekire akarok most levetíteni!) arra h a környéket végigtolizza. Mivel univerzális ezért szépen tud ütni is ha arra kerül a sor persze nem úgy mint egy ork de azért lehet szépeket ütni. De semmiképpen nincs szükségünk egy elfhez hasonló országhoz mert az lassan az lenne!

RastArtist 10-19-2012 16:38

Quote:

Originally Posted by Lacqds (Post 300073)
Valahogy egyet értünk mivel feles barátunk kleptomán ne várjuk azt hogy 10-20 aranyas nyersi árakkal majd nagy pénzekhez fog jutni, ugye nem fognak az országok hatalmas raktárakat csinálni (jó van azért ilyen törpe) , tartalék meg akárhogyan tárolják piacon van szinte mindig! Másrészről a felsőbb szinteken inkább hadi-toli országok vannak előnybe nem a teljesen tolikra specializálódott ori. Bankokat se érdemes nagyon befolyásolni mivel akkor nem fognak olyan vagyont benn tartani ennyi. Azonban egy szöviben fontos az is hogy együtt tudjanak mozogni a pontlistán esetleg besegíteni a támadásoknál. Eddig egy toli-hadi gnómnál ha volt 30% körüli kocsma elég volt (persze nem 200 hekire akarok most levetíteni!) arra h a környéket végigtolizza. Mivel univerzális ezért szépen tud ütni is ha arra kerül a sor persze nem úgy mint egy ork de azért lehet szépeket ütni. De semmiképpen nincs szükségünk egy elfhez hasonló országhoz mert az lassan az lenne!

A pénz nem így működik, sem az életben, sem a hódítóban. Az alacsony árak nem zavarják a félelfet különösebben. Mivel oké, kevés az értéke a lopott árunak, viszont ha venni kell majd valamit(erre való a pénz) akkor sokat tud majd, hiszen alacsonyak az árak*. Az, hogy a gnóm helyettesíteni tudja a félelfet az igaz, és baromi nagy szégyen ez a félelfnek. Ezen szeretnénk változtatni éppen.

*Az alacsony árak pont, hogy jók a játéknak. Mivel ha olcsóbb építkezni, képezni, katonát venni/gyártani, akkor könnyebb harcolni, ergo akciódúsabb a játék. Ha valaminek alacsony az ára, az azt jelenti, hogy sokan termelik. Tehát sok potenciális jelölt van akinek ki lehet pakolni a raktárát. Inkább lopjak kevesebb értékben, semmint éhen dögöljön az ország, mivel a gabona árak az egekben, lopni meg nincs kitől....

Pirostraktor 10-22-2012 19:48

Van egy ötletem, lehet, hogy óriási marhaság, de leírom. A félelfet mindenképp foltozgatni kell, hogy fent ne legyen ingyenföld (támadómalusz eltörlése), szövi számára hasznosabbá tenni, stb. De talán a tanyás és a nincs mit lopni hátrányt ki lehet küszöbölni.

Ha a gyökerétől nézzük a problémát a felesek eltűnésének egyik legfőbb oka, a termelőorik kis létszáma, vagy minimális szöviellátó hatékonysága. Ha esetleg járna valami játékbéli bónusz a termelő oriknak a piacon eladott nyersi és gabonáért (pénzbeli vagy erősítésbeli, ezen még lehet finomítani, gondolkozni) akkor elképzelhető, hogy életképes lenne a feles, akár tfként is.

Igaz, hogy az árak lenyomódnának, de a bónuszok miatt a termelőknek ugyanúgy megérné termelni, a felesnek pedig lenne amit lopnia. Sőt ezáltal akár a 200 hekin lévő gnómok száma is csökkenne. Mellesleg egy kezdőnek is egyszerűbb üzemeltetnie a bányáit vagy tanyáit, és az eladott mennyiség után bónuszt kapnia, mint monoton módon írni a tekit.

Kiváncsi vagyok, ez szerintetek mennyire kivitelezhető, és változtatna-e pozitív irányban a játékon.

Pool 10-22-2012 20:08

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300118)
Van egy ötletem, lehet, hogy óriási marhaság, de leírom. A félelfet mindenképp foltozgatni kell, hogy fent ne legyen ingyenföld (támadómalusz eltörlése), szövi számára hasznosabbá tenni, stb. De talán a tanyás és a nincs mit lopni hátrányt ki lehet küszöbölni.

Ha a gyökerétől nézzük a problémát a felesek eltűnésének egyik legfőbb oka, a termelőorik kis létszáma, vagy minimális szöviellátó hatékonysága. Ha esetleg járna valami játékbéli bónusz a termelő oriknak a piacon eladott nyersi és gabonáért (pénzbeli vagy erősítésbeli, ezen még lehet finomítani, gondolkozni) akkor elképzelhető, hogy életképes lenne a feles, akár tfként is.

Igaz, hogy az árak lenyomódnának, de a bónuszok miatt a termelőknek ugyanúgy megérné termelni, a felesnek pedig lenne amit lopnia. Sőt ezáltal akár a 200 hekin lévő gnómok száma is csökkenne. Mellesleg egy kezdőnek is egyszerűbb üzemeltetnie a bányáit vagy tanyáit, és az eladott mennyiség után bónuszt kapnia, mint monoton módon írni a tekit.

Kiváncsi vagyok, ez szerintetek mennyire kivitelezhető, és változtatna-e pozitív irányban a játékon.

Ez sztem nem jó ötlet

Pirostraktor 10-22-2012 20:18

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 300119)
Ez sztem nem jó ötlet

Esetleges visszaélések miatt, vagy szerinted nem oldaná meg a félelf problémát?

Pool 10-22-2012 20:39

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300121)
Esetleges visszaélések miatt, vagy szerinted nem oldaná meg a félelf problémát?

nem kell a termelőket még jobban tunkolni pénzzel

RastArtist 10-23-2012 18:08

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300118)

Az ötlet nekem tetszik, de hogyan lehetne ezt kivitelezni? Túlságosan vissza lehetne vele élni szerintem. Ezzel inkább a tapasztalt piacozók/tőzsdézők járnának jól, nem a termelni vágyó kezdők.

Pool egyes javaslatai viszont még mindig tetszenek. A fórumlakók is mind egyetértenek vele, vagy csak lusták véleményt nyilvánítani?

Akira 10-25-2012 07:15

Én is csatlakozom azokhoz, akik szerint magával a fajjal semmi gond sincs. Pusztán azért megváltoztani/tunningolni, mert se B-ben se A-ban nincs, ezért felesleges. De, ha netán mégis eltűnne a támadó malusz, termelne több kaját és gyilkolna többet, A-ban egy betonnelfen sose menne át, egy ork meg ugyan úgy beverné simán szövi/klán ide-vagy oda. B-ben ugyan ez történne. A hiba -már ha nevezhetem egyáltalán annak- a játékstílusban van: Feljebb vagy védekezik valaki vagy támad. Ezt a sémát elég nehéz kikerülni, mert tolvajokkal nem lehet földet lopni.

RastArtist 10-25-2012 18:22

Quote:

Originally Posted by Akira (Post 300143)
Én is csatlakozom azokhoz, akik szerint magával a fajjal semmi gond sincs. Pusztán azért megváltoztani/tunningolni, mert se B-ben se A-ban nincs, ezért felesleges. De, ha netán mégis eltűnne a támadó malusz, termelne több kaját és gyilkolna többet, A-ban egy betonnelfen sose menne át, egy ork meg ugyan úgy beverné simán szövi/klán ide-vagy oda. B-ben ugyan ez történne. A hiba -már ha nevezhetem egyáltalán annak- a játékstílusban van: Feljebb vagy védekezik valaki vagy támad. Ezt a sémát elég nehéz kikerülni, mert tolvajokkal nem lehet földet lopni.

Számos helyen le leírtuk már, nem feltétlen az a cél, hogy A-ban is megállja a helyét.

Egyébként meg nincs baj a fajjal? Valóban. Csak épp használhatatlan. Mert meggazdagodni nem lehet vele, infózni-ártózni meg felesleges, mivel arra vannak jobb fajok. Szóval azon kívül, hogy semmi értelme a fajnak jelen állapotában, valóban semmi baj vele. Elnézést a nyers hangvételemért, de roppant bosszantó, hogy a játék jelentős részéért felelős fajokat hagyjuk elsatnyulni/kihalni, és csak veszekedések/személyeskedések mennek egy egészséges vita helyett. A veteránok nagy része le se sajnálja a javaslatokat, az újoncok(pl. én) meg nem vannak olyan helyzetben, hogy előrébb vigyék a dolgot. Uff én beszéltem, lehet leszólni/szavazni/savazni.

Surranohalal 10-25-2012 19:53

szerintem mindenképpen az a lényeg, hogy a félelf vissza tudjon ütni egy hadinak is (ezért a támadó -10%-t kivenném) így lenne kockázat, nem csak szétmészárolom 4 körönként 3-6 sereggel

a másik ahol a feles "meghal" az a tanyamalusz, mert enni néha kell. és azért a felsőbb csoportokban simán hullámzik a kaja ára 100-2500ig ha épp olyanja van bármelyik piacgurunak ^^

Ez lehet simán a tanyamalusz eltörlése, vagy Pool korábbi ötleteiből a 10 tolvaj eszik 1 kaját (esetleg ezt is lehet a faji varihoz kötni) vagy hogy tovább menjek a lakosság egyen kevesebbet ha fent a faji!

Ez mind mind épületeket spórolna meg. Ami mehetne védelemnek hogy ne filézzék ki olyan könnyen.
Magához a lopkodáshoz teljesen fölösleges nyúlni szerintem, a tekilopás így is eltúlzott 5. szinten pl...

Ettől függetlenül én ha felest látok letolom. Vagy mint a legutóbbi 5. szinten: belopom törpével fél nappal később ha ráépültem/képeztem és addig lopom (visszafele) a tekit amíg szabizik :)

Von 10-25-2012 21:33

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300150)
Ettől függetlenül én ha felest látok letolom. Vagy mint a legutóbbi 5. szinten: belopom törpével fél nappal később ha ráépültem/képeztem és addig lopom (visszafele) a tekit amíg szabizik :)

Off: Akit te lelopsz törpével azt ne hívjuk már felesnek.

De hogy ne csak offoljak: Szerintem nem a félelffel van a baj, hanem egyszerűen a föld a legnagyobb érték, minél fentebb megyünk. Ha földet tud szerezni magasabb hekin a feles, akkor az már nem feles, mert még egy törpe is lelopja...
Lehet finomítani szerintem is esetleg, de egyszerűen a föld értéke miatt hadis a játék, ezen nem fog változtatni az ha megváltozik a feles tanya- vagy támadóérték málusza.

Alacsony hekin pedig kifejezetten baromi erős tud lenni a feles, még majdnem túl erős is néha, persze nem az a fajta amit egy törpe lelop :)

Akira 10-25-2012 22:54

Az én szívem az ember fajért fáj az eredeti tükörvarázzsal... hogy visszakapja? Erre annyi az esély, mint a félelfnek a fenti csoport. 1 vari 1 toli 2 hadi... mára már nem az ilyen szövik a menők, inkább 1 hadivari és 3 hadis max egy tolissabb hadi. Ennek oka pont a sorozatos fejlesztések, aminek köszönhetően; a helytartó teszi fel a varikat, nehogy egyszer véletlenül is leessen a kulcs egy gnómról vagy egy másik felesről a tisztánlátás vagy az árnyak, képez, vip esetén 5 piac, hogy lehessen etetni 5 körönként a sereget. A kufár a Súgónak ellentmondva használja a piacot raktárnak -pedig a "piac nem raktár"- nehogy véletlenül legyen mit is lopni a raktárból stb, úgy érzem maga az emberi faktor és a benne rejlő hibalehetőség kezd háttérbe szorulni, de... Az ilyen aprósságok miatt nem tud a feles "meggazdagodni". Ha most a feles kap olyan tulajdonságokat, amik lehetővé teszik a létét a fenti csoportokban, ki tudja hosszú távon mi látja kárát. Most vissza kanyarodnék az emberhez. Anno akik emlékeznek rá tudják, hogy a tükörvarázst nem lehetett átütni. A sok vari tombolt is, mert nem tudtak mit kezdeni velük -pedig hadival és egy hasonló emberrel v felessel fogható volt bőven, de akkoriban a varik voltak a menők- és lásd. 5xös túlerővel lehet ártózni, a varik örültek az embert pedig már csak kezdők választják 5ik szinten. Gondolom megérte... Amire ki akarok lyukadni, hogy érdemes lenne hosszú távon is gondolkozni és mérlegelni mit nyerünk vele és mit veszíthetünk.

Pirostraktor 10-26-2012 09:35

Quote:

Originally Posted by Von (Post 300151)
Szerintem nem a félelffel van a baj, hanem egyszerűen a föld a legnagyobb érték, minél fentebb megyünk. Ha földet tud szerezni magasabb hekin a feles, akkor az már nem feles, mert még egy törpe is lelopja...
Lehet finomítani szerintem is esetleg, de egyszerűen a föld értéke miatt hadis a játék, ezen nem fog változtatni az ha megváltozik a feles tanya- vagy támadóérték málusza.

De legalább meg tudná védeni a földjét, ha már akkora érték, és talán vissza is tudna csapni. Az a helyzet, hogy elvileg a legjobb tolis faj, de felfele egy gnóm akármikor keresztbe tesz neki. És ez az egyik fő szempont, hogy elvileg nem kéne egy gnóm haditoli jobb legyen egy felesnél, főleg nem tolizásban.

Erre pedig a megoldás a Pool által felsoroltak közt keresendők, hogy közel annyira(de kicsit kevésbé) vissza tudjon csapni mint egy gnóm, legalább annyira tudja megvédeni a földjét, és tolikban múlja felül. Mert az +10% gnómteki miatt az árnyakat kidobhatod a kukába. Ezért lenne jó, ha a felesnek több toli férne a kocsmákba, és esetleg kevesebbet is zabálnának, mert ugyebár a gnóm pl. holtversenyben a második legjobb gabonagépezet.

Hex 10-26-2012 10:22

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300156)
De legalább meg tudná védeni a földjét, ha már akkora érték, és talán vissza is tudna csapni. Az a helyzet, hogy elvileg a legjobb tolis faj, de felfele egy gnóm akármikor keresztbe tesz neki. És ez az egyik fő szempont, hogy elvileg nem kéne egy gnóm haditoli jobb legyen egy felesnél, főleg nem tolizásban.

Erre pedig a megoldás a Pool által felsoroltak közt keresendők, hogy közel annyira(de kicsit kevésbé) vissza tudjon csapni mint egy gnóm, legalább annyira tudja megvédeni a földjét, és tolikban múlja felül. Mert az +10% gnómteki miatt az árnyakat kidobhatod a kukába. Ezért lenne jó, ha a felesnek több toli férne a kocsmákba, és esetleg kevesebbet is zabálnának, mert ugyebár a gnóm pl. holtversenyben a második legjobb gabonagépezet.

ne haragudj, de ha egy gnóm átlop tolival egy fél-elfet, akkor ott a fél-elf van rosszul felépítve...

Pirostraktor 10-26-2012 11:04

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 300157)
ne haragudj, de ha egy gnóm átlop tolival egy fél-elfet, akkor ott a fél-elf van rosszul felépítve...

Nem átlopásról beszéltem. Nem a gnóm vs félelf volt, hanem gnóm vs többiek és félelf vs többiek. És a félelf elteheti a tolijait sajnos a nemesebbik felébe, mert egy gnómmal közel ugyanúgy lehet éplistázni, mérni, de még csapolni is mint a felessel, ezzel szemben haditéren a felesnek óriási a handicapje a gnómhoz képest.

Erre akartam rávilágítani a hozzászólásomban.

lacy 10-26-2012 17:10

minden fajnak vannak előnyei és hátrányai kivétel az embernek.lassan a felsoroltak az összes hátrányt az előny részére szeretnétek át terelni.legyen toliban is erősebb,legyen hadiban is erősebb meg a tanyái is legyenek lassan elf szintű.szerintem így is túl erősek a tolija nem kell ezen erősiteni.ha egy hadi-toli gnóm átlopja a 14-15%ék kocsmájával egy félelfet ott tényleg gondok vannak.a félelfezést is meg kell tanulni szerintem,nem egyből már esősiteni mert nem értek hozzá és ez igy túl gyenge.egy ork hogy szerez pénzt például.nagyon még lopni se tud úgy mint egy félelf.neki áll termelni például,de aki lusta termelni az vessen magára szerintem

Von 10-26-2012 18:39

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300156)

Van egy marha nagy különbség, gnómmal nem lehet tekit lopni.

Ha már erősítés, szerintem a feles varijait lenne érdemes erősíteni, mert abból nagyon sok kell egy nyomas felesnek és így a varik sokat is zabálnak.

Amúgy szerintem semmi szükség rá, hogy hadilag erősebb legyen. Ha valami akkor már inkább arra érdemes elmozdulni, hogy több zsákmányt tudjon szerezni a lopással, ezért megérje tartani.

RastArtist 10-26-2012 18:50

Quote:

Originally Posted by lacy (Post 300160)
minden fajnak vannak előnyei és hátrányai kivétel az embernek.lassan a felsoroltak az összes hátrányt az előny részére szeretnétek át terelni.legyen toliban is erősebb,legyen hadiban is erősebb meg a tanyái is legyenek lassan elf szintű.szerintem így is túl erősek a tolija nem kell ezen erősiteni.ha egy hadi-toli gnóm átlopja a 14-15%ék kocsmájával egy félelfet ott tényleg gondok vannak.a félelfezést is meg kell tanulni szerintem,nem egyből már esősiteni mert nem értek hozzá és ez igy túl gyenge.egy ork hogy szerez pénzt például.nagyon még lopni se tud úgy mint egy félelf.neki áll termelni például,de aki lusta termelni az vessen magára szerintem

Senki nem mondta, hogy egy gnóm átlopja a felest, sőt előtted már leírták, hogy még véletlenül se gondoljon erre senki. Azt pedig röhejesnek tartom, hogy egy félelf termeljen. Tolvaj, az ég áldja meg. Tudjon már lopni a termelőktől. Cserébe ha a termelő átépül, akkor az meg szét tudja csapni. De jelenleg sem lopni nem tud érdemben, sem megvédeni magát. Ne keltsünk olyan illúziókat, hogy ez másképp lenne.

Quote:

Originally Posted by Von (Post 300161)
Van egy marha nagy különbség, gnómmal nem lehet tekit lopni.

Ha már erősítés, szerintem a feles varijait lenne érdemes erősíteni, mert abból nagyon sok kell egy nyomas felesnek és így a varik sokat is zabálnak.

Amúgy szerintem semmi szükség rá, hogy hadilag erősebb legyen. Ha valami akkor már inkább arra érdemes elmozdulni, hogy több zsákmányt tudjon szerezni a lopással, ezért megérje tartani.

De, hogyan tudna lopni? A tekik védettek*, a pénz védett, kábé minden védett. Max a kezdőktől tud elhordani ezt-azt, de náluk meg nem sok minden van, ráadásul elég zavaró ezzel elvenni szegények játékkedvét folyamatosan.
Szóval a kérdésem, hogyan tudnád lehetővé tenni neki a lopást?

*600 heki alatt a hadisok 90%-a gnóm, vagy óriás. Tőlük nem lehet elhordani ugyebár. 600 heki fölött pedig már ellehetetlenül egy félelf élete.

Pool 10-26-2012 18:55

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300162)
*600 heki alatt a hadisok 90%-a gnóm, vagy óriás. Tőlük nem lehet elhordani ugyebár. 600 heki fölött pedig már ellehetetlenül egy félelf élete.

hát, nem tom melyik csoportban van így, de ahol én járok, messze nem igaz

RastArtist 10-26-2012 18:58

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 300163)
hát, nem tom melyik csoportban van így, de ahol én járok, messze nem igaz

W és L. Holnap este tudok hozni egy listát. Az orik 99%-át végiggömböztem, így egy viszonylag értelmes statisztikát össze tudok dobni.

Pool 10-26-2012 19:05

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300164)
W és L. Holnap este tudok hozni egy listát. Az orik 99%-át végiggömböztem, így egy viszonylag értelmes statisztikát össze tudok dobni.

az igen, akkor neked van bőven varid
régen a W 1000 feletti volt asszem

Von 10-26-2012 19:08

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300162)
De, hogyan tudna lopni? A tekik védettek*, a pénz védett, kábé minden védett. Max a kezdőktől tud elhordani ezt-azt, de náluk meg nem sok minden van, ráadásul elég zavaró ezzel elvenni szegények játékkedvét folyamatosan.
Szóval a kérdésem, hogyan tudnád lehetővé tenni neki a lopást?

Erre nem nagyon akarok tippeket írni, mert túlságosan berögzült reflexek vannak a játékosok között. Ennek ellenére megteszem.
Egy Hódító nevű játékban pl szerintem semmi nem indokolja, hogy egy fajjal 200 hekin háborítatlanul lehessen életképtelen országgal termelni egy rakat másik normálisan felépített ori között... Mint ahogy sehol máshol sem lehet 200 heki fölött, max egy csoport tetején, de azt meg ki kell érdemelni, vagy ha máshol csinálod, ott meg nagy a kockázat szintén.
Egyedül 200 hekin gnómmal nincs kockázat, de hogy ez bug vagy feature, azt nem tudom megmondani :)
Ha feature akkor ugye nem nyúlunk hozzá, ha meg bug, akkor...?
Ugyanez a kérdés a bankoknál felmerült, ebben az esetben viszont még komolyan nem.

lacy 10-26-2012 19:11

RastArtist:Senki nem mondta, hogy egy gnóm átlopja a felest, sőt előtted már leírták, hogy még véletlenül se gondoljon erre senki. Azt pedig röhejesnek tartom, hogy egy félelf termeljen. Tolvaj, az ég áldja meg. Tudjon már lopni a termelőktől. Cserébe ha a termelő átépül, akkor az meg szét tudja csapni. De jelenleg sem lopni nem tud érdemben, sem megvédeni magát. Ne keltsünk olyan illúziókat, hogy ez másképp lenne.

adj egy ori számot Lbe,beújrázok felesnek és meg mutatom mire képes ha nem tudod magadtól.

RastArtist 10-26-2012 19:14

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 300165)
az igen, akkor neked van bőven varid
régen a W 1000 feletti volt asszem

OFF:200 hektáron a top30%-ban vagy. És az orik nagy része alszik, tekit ír, inaktív. A dipóban is csak tekiírókat keresnek általában. Ritka az akit 20% templommal nem lehet begömbölni. L-ben már másabb, de ott kicsit több idő alatt is jöttek össze a gömbök.

lacy:Ha adsz egy oriszámot, és leújrázol, megmutatom mit lehet művelni egy felessel ha nem ő kezdeményez 6 körrel felfele. Nem keménykedni akarok, csupán nem szeretem ha ferdítik a tényeket.

lacy 10-26-2012 20:34

én nem ferditek semmit,ha nem értesz a félelfhez nem az én gondom!
nem lesz bent senkinél se sok pénz ezután,és még annyit se tud a feles lopni mint eddig?akkor mi lesz a gond???tartson mindenki legalább 2 yard kp az oriba?

Pool 10-26-2012 20:36

Quote:

Originally Posted by lacy (Post 300167)
RastArtist:Senki nem mondta, hogy egy gnóm átlopja a felest, sőt előtted már leírták, hogy még véletlenül se gondoljon erre senki. Azt pedig röhejesnek tartom, hogy egy félelf termeljen. Tolvaj, az ég áldja meg. Tudjon már lopni a termelőktől. Cserébe ha a termelő átépül, akkor az meg szét tudja csapni. De jelenleg sem lopni nem tud érdemben, sem megvédeni magát. Ne keltsünk olyan illúziókat, hogy ez másképp lenne.

adj egy ori számot Lbe,beújrázok felesnek és meg mutatom mire képes ha nem tudod magadtól.

Adj te egyet, úgyis járok arra, szétcsaplak orkkal és majd meglátod, mire képes a felesed...

lacy 10-26-2012 20:38

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 300170)
Adj te egyet, úgyis járok arra, szétcsaplak orkkal és majd meglátod, mire képes a felesed...

én ork párti vagyok ,tudom mire képes

Pirostraktor 10-26-2012 20:46

Ennyi félreértést, és személyeskedést 1 hsz miatt... Annyit írtam le, hogy a gnóm közel olyan jó tolis mint a feles, oké nincs tekilopás csak gnómtól(fenti csoportokban már a felesnek sem igazán akitől tekit hozni). Jöjjenek a számok.

Klasszikus tolis feles, minim 30% kocsma. Egy gnóm tudós tekibónuszok miatt +10%on van tolikból. Lakiteki +10%. Ez már +20% amit a kisebb fáradékonyság és az árnyak nem igazán kompenzál.

Lakáshelyzet és mágia miatt ugyanilyen alapon ismét le tud spórolni varikból a felessel szemben. És a csoport nagyrészével szemben még így is használható marad a gnóm úgy toli mint vari szinten.

Hadi téren. Védelem: ismét a +10% lakáshelyzet a gnómnak, amivel ellensúlyozta is a feles faji adottságait + erre rájön a +10% hadügy. A varikon és tolikon megspórolt terület pedig tovább növeli a tornyok számát, amire ismét bónuszt kap. Támadóerő: Eleve ott a -10% a félelfnek, erre ugyanúgy rájönnek a megspórolt épületek, haditekibónusz, stb.

Ha még odavesszük, hogy tanyásak is, akkor a gnóm csak még jobban elhúz... Úgyhogy kicsit gondoljatok bele, hogy a hősködés és a személyeskedés helyett inkább a realitáson kéne gondolkozni. A gnóm egy kicsivel gyengébb tolis csak a felesnél, a felesnek kijár, hogy kb. egy ennyivel legyen gyengébb haderőben a gnómnál és ne a sokszorosával.

Pool 10-26-2012 20:50

Talán lehetne most már olyan írás is itt, ami esetleg vmi ötletet próbál feszegetni...

Pirostraktor 10-26-2012 21:22

Az ötletekhez: 1. Elsősorban a tanyamínusz eltörlése, mert még ezáltal is jelentős hátránya marad a többiekhez képest. Ugyebár elf, gnóm, óriás termel mint állat, az ork a faji miatt alig eszik, az embert nincs értelme említeni, az külön téma. Szóval így tanyákkal kb ott lenne mint a törp, ami a többi fajhoz képest továbbra is hátrány marad.

2. Az árnyak jelenleg az egyik legkisebb mértékű fajivari, talán ide jöhetne be az, hogy amíg az árnyak aktív, addig a 10 toli zabálja meg az 1 gabonát. Ez felfele egyre több %nyi szabad helyet teremtene a felesnek, ami hozzasegíti, hogy fenti csoportokban is használható legyen.

3. Hadibalansz a gnómhoz képest. Az elf és az ember közti közép +15% védőbónusz a jelenlegi 10% helyett. A támadómalusz eltörlésével pedig még mindig a leggyengébb támadóerővel rendelkezne.(ember faj ismét nem idevéve)

4. Az első 3 pont kb. a hátrányok minimalizálásáról szólt, ettől még mindig nem érdemes bevenni egy szövibe. Itt jönnének képbe a szövi számára is hasznossá tevő dolgok. A kocsmákba férjen 2szer annyi toli. Emiatt senki nem fog több tolit tartani, mert felesleges, ez csak azt jelentené, hogy 30% helyett 15%os kocsmás félelffel már jól lehetne játszani a tolis részt, az a +15% pedig bemenne barakkba kb.

Így a támadóereje a 0%os támadóbónusz miatt, még mindig nem ugrana meg jelentősen, de legalább lenne 15% barakkja amibe mehetnének pacik, és így a szövitársak tudják vinni magával.

5. A tekercslopásos 10%os szövibónusz, amit Pool írt. Így a haszonszerzésből is részesülnének a szövitársak.

Szerintem a fent leírtakkal a feles még mindig nem fordulna át hadi fajba. Kezdeményezőnek semmiképp nem lenne jó, csak visszacsapósnak, mint a törp, de ennek ellenére nem lenne keményebb a törpicseknél, tehát nem borulna meg a játék.(+a törp termel ami hasznos egy szövinek). A szövi használhatná a feles seregét, ami végre azt jelentené, hogy nem kell folyton nála állomásoztatni az íjakat. A tekercslopásos bónuszból pedig lenne valami haszna is a felesnek.

Még mindig az egyik legnehezebben játszható faj maradna, de legalább nem lenne játszhatatlan, mint jelen állapotban. Szerintem a fentiek nem annyira drasztikus változtatások a játék képét tekintve, és nagyrészt kivitelezhetőek. Vélemény?:)

Von 10-26-2012 22:12

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300174)
Vélemény?:)

Nem értem, hogy miért kellene más fajra hasonlítania? Egyáltalán miért akarjuk erősíteni, hogy a gnómhoz felhozzuk a faji jellemzőit?
Szerintem pont ellenkező irányba lenne jó menni!
Csak mondok egy durvát a szemléltetés kedvéért: mi lenne, ha maradna minden ugyanígy, csak a könyvtárkulcson vagy a bankon át tudna lopni?
Inkább ilyet tudnék elképzelni, ahol a félelf ellenfelének meg kell dolgoznia azért, hogy ne nullázza ki anyagilag a feles. És akkor már mindjárt mindegy hogy leütik-e, mert ha nem ütik le elég messzire, akkor hirtelen még rosszabb helyzetbe kerülnek (pl eltávolodik 5 körre, de csak párezer pontra, ahonnan szintén tud lopni).
De ez csak egy vélemény, nyilván ebbe az irányba elmozdulás sokkal alaposabb mérlegelést kíván mint amit itt kifejtettem.
De az, hogy csináljunk egy felest ami olyan mint a gnóm majdnem, csak tud tekit lopni, az kicsit hasonlít arra, hogy csináljunk egy új Magyarországot, legyen a neve Svájc! :)

All times are GMT +1. The time now is 13:58.