![]() |
Quote:
|
Vagy egy koltoi kerdesre valaszoltok vagy belekottok az allitasba, de arra a kerdesre meg mindig nem kaptam valaszt, ami igazan erdekel. Ez viszont felettebb untat.
OK. Mint reszeg baratom jelenteni ki ilyen veszekedes alkalmaval: Szogezzuk le. Szogezzuk le azt, mit kell leszogezni. (Ha meg valaki tud kovetni, az mar bizonyitja, h annyira nem feluletesek itt az emberek, mint azt mutatjak) A veszekedest, es a vitatkozas szotari alakjaban mindossze egy dolog kulonboztet meg: A veszekedesben egyik felnek sincs egy olyan nezete, vagy allitasa ami megegyezik a masik fellel. Igy igazabol azt is lehetne csinalni, h elmegyunk egy mozivetitesre egy-egy walkmannel, es en Dimmu Burrgirt hallgatok, Ti meg Celine Diont. Az hagyjan, h kulonbozok a nezeteink, de koze nincs ahoz amit latszolag csinalunk. A vitatkozas ezzel szemben az, amikor leszogezunk egy kozos nevezot, amihez vissza tudunk terni, h abbol vezessunk le eppen aktualis allitasunkat, vagy cafoljuk a masik, szerintunk helytelen allitasat. Szoval szeretnem leszogezni vegre a kozos pontot, viszont ahoz tudnom kell, milyen melyen gyokerezik a problema. Szoval negyedjere kerdezem meg: Szerintetek az mennyire jo, vagy rossz, h azok akik itt jatszanak regebb ota, olyan javakra tesznek szert, ami nem egykonnyen behozhato az ujonnan regisztralt jatekosoknak? Masszoval: Aki regen jatszik, annak igenis lehessen olyan java, amit nem lehet csak ugy osszedobni ("az évek alatt megtermelt több 100 millás egység")? |
Quote:
Jó-e, hogy a tegnap regisztrált ember nem ugyanolyan javakkal rendelkezik, mint egy 10 éve játszó? Persze, hogy jó. Van esélye egy tegnap regisztráltnak is ugyanolyan eredményeket elérni idővel, mint a 10 éve játszó? Igen, van. Reális elképzelés-e, hogy egy tegnap regisztrált a 10 éve játszókkal hadakozva győztes legyen? Nem az. A tegnap regisztrált a 10 éve játszókkal fog-e rögtön csatázni? Nem. Ha valaki 10 éve nem tudott még szintet lépni, az nagyon gáz. Persze lehet ilyen, de ő sem rendelkezik az általad emlegetett tartalékokkat a kezdő szinten. Ez az utolsó kérdés szerintem ezt az irányt elég jól lezárja. Ha utol akarod érni a 10 éve játszókat, akkor az nem fog sikerülni egy hónap alatt. Ne is álmodj erről. Neked is tartalékokat kell hozzá gyűjtened, ahogy nekik is kellett az elmúlt 10 év alatt. A kezdő ország nem olyanokkal kerül egy csoportba, akik seregek milliárdjait tartják készenlétben, hogy a most indulókat azonnal leigázzák. A tegnap regisztrált ország egy hónapon belül mégcsak közelébe sem ér a magasabb szinteknek. Úgyhogy ezt az irányt ne keverjük ide, hanem térjünk vissza a téma eredeti gondolatához, ami nem arról szól, hogy egy tegnap regisztrált ország egy héten belül felvegye a versenyt a 10 éve játszókkal, hanem csak és kizárólag arról, hogy a piac nem raktár. |
Quote:
Az évek alatt megtermelt több milla egységgel kizárólag az A-ban találkozhatsz, ahol egyrészről behozhatatlan előnyt jelent, másrészről pedig nagy hektáron játszhatatlan nélküle a csoport. Csak egy fokozás a támadáshoz egység tízezreket jelent. Csak egy átépítés nyersmilliókat. Csak egy példa: 10 nagy országgal (1millió pont felettiek) kezdtünk el háborúzni a Tisztítótűz országaival. Már nem tudom, hogy mennyi volt a harc, de úgy 2-3 hét. És bár nálam volt a csoport nyersanyagának jelentős része, így is 50-60 MILLIÓ egység ment el a harcokra ennyi idő alatt. A két klánnál ez 100millió feletti egység volt. Sokan leírták már, én is megteszem. A piac ilyen irányú korlátozása gyakorlatilag ellehetetlenítené a nagy hektáron folyó harcokat. |
Quote:
Mint kifejtetted allaspontod, szerinted igenis legyen tartalek, ami ugye csak a piacon tarthato. Ezen szempontbol ez rendben is van. Piac raktar. Ertem. Nem vagyok hajlando vitatkozni abban, h aki 10 eve itt van es ujabb 10 ev elmultaval is itt lesz, az addig NEM fog malmozni hanem joval tobb tartalekot halmoz fel, igy aki kesobb erkezik KB eselytelen lesz. Nem azert mert ugyanazon csoportba kerul es megeszik reggelire, hanem azert, mert hiaba kerul ugyanolyan hektarra valami csoda folytan teszem azt egy honapig, meg mindig nem eselyes arra h kozelebe erjen egy 10 eve itt csucsulonek. Es ez mar regen nem arrol szol h "mien sikeresen epitettem fel az orim" hanem hogy a rubikkockat hogy tudom forgatni (elnezest ezt szerintem senki nem erti) hogy mennyire tudok egy alap helyzetben total eletkeptelen orit feltolteni az eppen aktualis tamadashoz szukseges egyseggel (hadivaritoli) Bar elotted megjegyeztek, h igen is ki lehet lehet piszkalni a tartalekokat egy masik orszagbol, en azt nem ertem h ha ezt meg lehet oldani akkor miert nem csinaljak ezt olyan szinten h az a tartalekok teljes atcsoportositasat eredmenyezze? Koltoi kerdes volt. Mielott valaki valaszolna. Viszont jo hir az A/1nek! Ati most irta ala, h szerinte igenis, a jatekban lehet behozhatatlan elonyt szerezni, szal a GYIK azon kerdesere, h vannak-e a jatekban maximumok, es MIERT? kerdesere adott valasz kuka. ERGO: Lehet kezdemenyezni a 32bitnyi arany maximum emeleset. (Mas indok nem all ott, szoval gondolom, Ati itt le fogja irni ezt eddig miert utasitotta el, ami ha hirtelen felindulasbol es duhbol adott valasz akkor "nem behozhatatlan" szavakat fog tartalamazni, kevesbe duhos valasz eseten "nehezen behozhato" szavakat, higgadt valasz eseten kenytelen lesz masra fogni. Igen tudom bunko vagyok. De kulturaltan csinalom.) Ohh es Ati... Az hogy a piacon tarthatoak az aruk az azt jelenti h egy PL 50K hektaron levo embernek lehet tobb egy 100K hektaron levo egysege. Ez valoban realis, az az en szememben is, ezert tetszett meg a jatek anno. Ohh varjal... Pont azert tetszett meg mert ilyet nem talaltam realisnak. Igen tudom: Moderalando paraszt vagyok. Attol meg amit leirtam egy oszegzes, amit barki levonhat aki kettoig tud szamolni. Az h a vita A/1-ezesbe fulladt, az csak azt mutatja, h ott vannak a legnagyobb tartalekok, amik egy ido utan termeszetesen elerik a 32 bitet, es akkor mindenki boldogan elmondhatja, h semmi ertelme tovabb jatszania, ennel tobbet ember el nem erhet. Mikor azt lattam ket eve h probalod mai szintre felhozni a hoditot, akkor ugy gondoltam az eletben tartasa volt a celod, a mai igenyeknek megfelelo jatek letrehozasaval. Mikor lattam h az emberek kuzdenek egy faj fennmaradasaert, es hasznalhatobba teteleert, es sikerre viszik, akkor vettem a batorsagot h ramutatok: Ezek mind csak tunetek. A betegseg az az, hogy egysegek akcioztatasaval el nem erheto javak vannak a jatekban. Azzal kezdtem h ez mndenkinek erzekeny pont. Nekem is. Arra nem gondoltam h mindenkinek maga fele hajlik a keze. En hibam. Piac maradhat. |
Quote:
|
olvastar: Az A/1 az egy papírméret, a játék legfelső szintje az 1/A. Elnézést az offért, de iszonyúan bántja a szemem, és csak ezért képes vagyok feltételezni, hogy gőzöd sincs a magas hektárról, ha még a szint nevét sem tudod leírni.
Valamint 40 oldalakat sem érdemes írni egyszerre, mert sok embernél érvényesül a tl;dr-elv. (too long, didn't read) |
Quote:
Ha valaki felment felső szintre ezek az aranyok eltolódnak, okok miatt, de az alap koncepció ugyan az volt. Egészen addig amíg valaki egyszer régen külön nem vált akar egy kis időre is, így bejött a piacon halmozott tartalék fogalma. Nem azt mondom h nem volt okos ötlet a részéről. Azt mondom, h gyökereiben változtatta meg az alap koncepciót. |
Quote:
De mivel ő tudja, hogy te feljebb akarsz jutni az ő hátán, ezért ő is tudja, te melyik részt "uralod" a piacon. Ha eme állítás igaz és hatásos lenne, akkor már csak 1 klánnak lenne tartaléka, a többit mind elrabolták volna a tolvajbandák. A felvetésem, amivel újraindult a vita, miben változtatna az 1/A-ban? Nem lehetne kitenni a katonákat? Vagy a tekit? Vagy a nyersit? De, csak az pénzbe (egységbe) kerülne. Csak neked, vagy a szomszédnak is? Tarthatod otthon tekibe infláció nélkül, de az meg területbe kerül. Vagyis akkor mindenkinek kevesebb egységre jut hely. Ezt a "könyvtár kezel és raktároz" dolgot úgy képzeltem, hogy pl. a tudományoknál még két oszlop van. Egyikből a másikba lehet helyezni a tekiket, hol mennyit szeretnénk tartani. Meg látjuk az üres helyek számát is. Kopni csak az kopik, amit forgatnak. Így logikus is. |
Quote:
|
Annyi hozzászólásom lenne a témához, hogy NEM kifejezetten termelőre épült orival NEM topban napi 500 millát termelek eladási áron jelenleg is.. (nem A-ban)
Szóval a max pénz túl kicsi, a kockázat túl nagy hogy pénzt bent tartsál... Akkor tessék megemelni a max pénzt (évek óta esedékes) illetve a max segélyt.. Ha bármilyen módon hozzányúlunk a piachoz, 95%-ra mondom annak esélyét, hogy csökkenni fog a játékosállomány. Ugyanis én ha berabolnak legyalulom az ellenfelet. De egy kezdő vagy kevésbé végletes játékos mit csinál ha benyúlják a tartalékát? (pl az elmúlt héten 3 szövit küldtünk szabira G-ben mert fosztottunk) szabi vagy vége. Szóval olyan ötletek kellenek amik érdekesbbé teszik a játékot ÉS csökkentik az elvándorlást esetleg új embereket vonzanak. MÁS Egy másik amúgy valósznűleg minimum 5 éve agonizálva elhagyva futó magyar hasonló játékban ez úgy van megoldva hogy korlátozva van a napi piaci pénzkereted piaci alapon, ezt épülettel lehet növelni. És 10% a morzsolódás. Viszont nem lehet valakit beverni 30x mert két sereg után már nő a védőereje is, szóval nagyon sok minden összefügg mindennel, ha egyikhez hozzányúlunk borul 10 másik amin reformálni érdemes... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mondok egy példát. Pl. van 20 könyvtáram, 200 hekin. Abban tarthatok 200ezer tekit a százalékok miatt és 2millió tekit tartalékban. Akinek nincs tartaléka, velem szemben, az tart 5 könyvtárat, hogy a % maximumok meglegyenek. És van mondjuk 500k tekije. Ki az erősebb? Az egyik verheti a másikat, mert van 15 heki előnye, a másiknak meg van kis tartaléka. Ha pl. a könyvtárai fullon vannak, betámadják egy sereggel, lepusztul egy könyvtára, máris lophatóvá válik 100k tekije. Akik sok tartalékkal masíroznak, könnyen célpontokká válhatnak. Szövibe mindenképp kellene egy tolis. |
Quote:
|
Quote:
Teccik, vezessük máris be... |
Quote:
Most így akinek van esze piacon tartja amit fölös bent tartani, a tolisok sírnak és kihalnak. ********* Szerintem ha a tartalékokhoz (piachoz) nyúlsz akkor egy full nullázás is jogos lenne... így jogos. Mondom én akinek saccra 100 milliárd tartaléka van két év alatt, az A alatti négy orira szétdobva piaci áron is vagy 75 minimum. ********* Pl - 5/vmi: 200 hektár, ebből 100 vhogyan felépítve szintenként felfelé menve a fellépési maximum földre konvertálva az orikat (600, 1100, 1700, 2400) de több kezdő egységgel szemeket azért pofátlanság lenne persze elvenni.. |
Quote:
|
amúgy Te mondtad valamikor fórumon Ati, hogy a piac a játék legtökéletesebben működő része ahhoz kár hozzányúlni :)
|
Quote:
|
Quote:
Még én se igazán :D |
Quote:
A raktárból is elveszik az árú, ha több van. Vagy ledől. Aki most kezdi, annak semmi sem egyszerű :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
a tekercseket ilyen módon változtatni nem látom értelmét, mert nem az a gond a tekercsekkel, hogy nem lehet ellopni, hanem hogy rengeteg van belőle.
az, hogy 7millio, vagy 1mrd+(mert ugye van ilyen) van egy országnál az lényegtelen, abból csak akkor lesz pénze valakinek ha el tudja adni amihez az kell hogy az aktuális csoportban legyen pénz és valakinek legyen kedve vásárolni. a leglényegesebb az egység felhalmozás amit tudom szintén ki lehet játszani egy másik országnál, tudom lehet csorgatni valakit amivel a tartalékok csökkenni tudnak, csak számomra az a furcsa még mindig hogy volt egyszer egy olyan változtatás a játékban ami azért került be mert nonszensz volt de a játék lehetőségei megadták. gondolok itt a korház kontra tanya esetre. aztán jött olyan változtatás, hogy a szabadságon lévő országokban az el nem férő egységek nyersanyagok elvesznek amik nem férnek el, még erre is rábolintottam bár érthetetlen volt számomra, hogy azért mert tartalékba egységeim vannak stb és el kell mennem szabira akkor is meg kell oldjam a dolgot vagy ugy hasznaljam a piacot hogy az nem raktár és igyekezzek eladható áron kirakni őket mert tattara tattara tattara... evvel szemben az hogy nincs szabin valaki, vagy csak a szövik viszik addig az országot, hogy a millios seregeket ne menjenek el teljesen szabályos ezek a millios seregek nem esznek nem isznak nem kérnek zsoldot, csak járnak a piacra meg vissza amitől valóban harcedzett katonák lesznek. ez meg nem nonszensz ez jó úgy ahogy van, mert a 100k pontra lévő ellenfelet csak úgy lehet megközelíteni, hogy odafokozok mellé 500k katonát(sőt akár többet) mert akkor esélyes hogy nem tud visszatámadni és ez az igazi fair play... de akár a klánelfokozások is ilyenek hiszen lehet olcsóbb elfokozni mint televásárolni az országokat és megpróbálni kivédeni a támadást... ezek is remek szabályok ezek itt már nem a tapasztalatról szólnak |
Quote:
|
Quote:
Olyan érzésem van az írásodból, hogyha neked nincs, másnak sem legyen elvet vallod.. ahelyett, hogy te is összehoznál millió egységet, tekit vagy bármit..(vagy csak szimplán játszanál ahelyett, hogy olyanok tartalékával foglalkozz, akikkel valószínű nem is kerülsz szembe) bár egyszerűbb sírni, hogy másnak mennyi van, mint megteremteni magadnak ugyan azt.. |
akkor valami más változás kéne a játékba, hogy a piac ne raktárként üzemeljen, de a tartalékok miatt se kelljen aggódniuk a régi játékosoknak.
lehet így none sem fog sírósnak tartani. a hóditó mint világ önmagában egy fiktív világ aminek nincsenek korlátai, nincsenek valós határok és az országok közti távolság változó tehát semmifajta valós állapota sincs, plusz bármikor lehet találni új üres területeket a felfedezés fukncióval. az én felvetésem szerint csak az a leginkább nonszensz a játékban, hogy egységmilliók étlen szomjan fizetés nélkül dekkolnak a piacon. és a játékban a leg jelentősebb tartalék a maximum pénzen kívül az egységek. mi lenne ha ezeket az egységeket az üres felfedezhető területre tudnánk elküldeni, ahol rá vannak kényszerülve arra, hogy az élelmet maguknak szerezzék meg és csak a zsoldjukat kelljen kifizetni. ráadásul mivel ezek a területek amiket megcézunk velük senki földje, ott találhassanak is valamit? ezt kb úgy képzelem el mintha felfedezésre küldjük őket csak konkrétan be lehet állítani, hogy mennyi ideig portyázzanak a senki földjén. itt is több fajta akciót lehetne nekik beállítani, hogy haszonszerző céllal menjenek ez a kat morál csökkenését okozza, felfedező céllal menjenek ezek információkkal szolgáhatnak a környező országok eseményeiről. vagy csak a harci állapot fenntartása végett pusztítani menjenek ez utobbi növelné a katonai morált. vagy akár egységspecifikus is lehetne, hogy milyen egységek milyen céllal küldhetők ki. az egységek száma adhatná a sikeresség % at valamint a kiküldött idő. persze ezek nem csak pozitiv hatással lehetnek az országunkra, hanem negatívak is, mivel ugyanazokon az üres földeken portyáznak az egységeink. helytartó is kezelhetné, netán plusz vip fuknciók is beiktathatók ebbe. nyersanyag piac jó ahogy van, bár az épületfenntartást nem csak aranyban kellene mérni, hanem némi nyersanyag is párosulhatna hozzá, ez lehetne faj specifikus, vagy %os arány amit a földrengés varázslat tud rontani, netán plusz tolvajakciót lehetne bevezetni ezügyben amire nem vonatkozik a 10es értékkülönbség. ilyesfajta ötletek sem tetszenének none? |
Quote:
|
Quote:
Engem pl. zavar, hogy azért kell épp felkelnem, mert a tekik éjjel jönnek haza és ne kopjanak be. Ez nem stratégia. Csak felesleges szivatás. Vagy kapjon a helytartó teki-kirakása funkciót is és nem szóltam. Ez olyan, mint hogy nem írja ki a játék, hogy mikor kopnak a tekijeim. Ez egy információ. Ne kelljen már számolgatni, tök feleslegesen. Ez olyan, mintha nem látnám, mennyi gabonát termelek és fogyasztok, hanem számoljam ki. Ki lehet, de minek töltsük az időt felesleges dolgokkal? 200 hekin még normális játék van. Mindenki tart minden egységet, nem a piacon. Csak azt tartom szükségesnek, hogy a tartalék ne a piacon legyen, hanem otthon, épületben. Így valamit-valamiért. A piacos a levett mennyiséget (pl. 5%) pedig hiány esetén berakja, valamilyen összegért, így kevesebbszer lenne hiány is. Az ember öszötönösen támadja az újat, ha a régi neki jó. (pl. átlátja a dolgokat, vagy több valamije van mint a másiknak). A gazdagot ha megkérded, mit szólna hozzá, ha holnaptól nem lenne több szegény, hát nem szavazná meg. Ez biztos. Engem nem zavarna, ha nem felesleges dolgokkal kellene foglalkoznom. Hanem a játékkal. |
Quote:
Quote:
Ilyenkor úgy érzem, hogy a hozzászólás lényege annyi, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene. |
Quote:
Én amellett vagyok, hogy a tartalék vitele kerüljön valamibe. De ne úgy lehessen megoldani, hogy gépiesen rakosgatom ki, amikor épp ideje van. Jelenleg vagy ez, vagy hamar elkopik. És arra írtam, ha már az egységeket kirakja a helytartó akkor kirakhatná a tekiket is. Mert mi a különbség, ha a tartalék tartásáról van szó? MIvel különb az egység? Én amellett vagyok, hogy épületbe kerüljön a tartalék. |
Quote:
Nehogy már az legyen a kifogás, hogy számolni kell.. Nem az a gond, hogy a régi játékosnak sok pénze van ezért nem akar változtatni, csak a régi játékos átlátja a dolgokat a gond az, hogy te nem látod át, néhány társaddal együtt és így akarsz változtatni.. Amúgy eszembe jutott egy lehetőség változtatásra, de mivel nem ezt a témát érzem égetőnek ezért elraktározom magamban, ha a fontosabb problémák kezelésének irányában történik valami lépés esetleg később felvetem.. vagy szimplán elfelejtem addig(pláne, ha ilyen tempóban cselekszik Ati :D).. |
Quote:
Nem, itt arról van szó, hogy valamit elértél és nem akarsz rajta változtatni. Ennyi. Az nem számít, hogy mindenki másra is vonatkozna. Kapásból elutasítod. De nem neked kell rábólintani, szerencsére. Lehetne egy új épület is, amiben a tartalékot pénzben tarthatod. Az a legegyszerűbb. Legyen mondjuk "Kincstár". Itt tarthatsz mondjuk 1 épületben 100 millát, amit nem lehet lefosztani vagy lelopni. De ha lepusztítják, akkor bizony az épületben lévő pénz felszabadul és lopható és fosztható lesz. |
Quote:
|
Egy óriási különbség van az egység és a többi tartalék között: egységgel nem lehet szabadságra menni, hogy ne vesszen el, a többivel igen.
|
Quote:
|
Quote:
Ne csak az 1/A-t vegyük alapul. Az a csoport elfajzott. Ott csúcsosodik a probléma. |
All times are GMT +1. The time now is 13:17. |