Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Raktárkulcs helyett más törpe fajivarik: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=404)

Synkel 05-08-2006 06:53

Quote:

Originally Posted by aúú
Felhívnám a figyelmeteket, hogy nem is olyan messze innen (konkrétan az e fölötti topic-ban) dolgoztunk ki javaslatot a tekercs lopás hatékonyságának változtatására, ami minden fajra hatna, így nem csak a törpét tenné játszjatóbbá... éppen ezért olyan varit adni a törpének, ami még teki védelmet ad neki, semmi értelme nincs... ennyi erővel kiírhatnánk rá, hogy gnóm, vagy óriás kettő. Az épület eltüntetéses vari sokkal ötletesebb és jobban is illik a törpékhez, ezért én azt támogatom.

Jogos a pont:)
A másik topicban tényleg normális megoldás született, ha az nem megy át, akkor a törpe személyes tekivédelme sem fog. A fantomépület viszont vicces, és ha az ember jobban balagondol ,baromi hasznos lenne.

Senki 05-09-2006 08:35

valahol már azért izmos lenne, ha 1000 torony helyett kovácsot tartana az ember, vagy bányát vagy valami mást, hiszen az életben nem derülne ki, hogy most aza védelem tényleg akkora, vagy ott is termelés lapul. eskü tartanék akkor több varit :D

Chris 05-09-2006 10:22

Láma ötletéből kiindulva:

A törpék a föld alatt élnek, így a legjobb tolvajok se tudják eldönteni, milyen
épületekből mennyi találhatók az adott országban. A varázslat időtartama alatt az ellenfél nem tudja pontosan megállapítani a különböző épületek mennyiségét (vagyis nem valós adatokat lát).

Megjegyzés: a mágia felderítése nem mutatja ki, hogy fenn van-e a faj vari...

(Csak egy ötlet...)

vonos82 05-09-2006 10:29

És nem is rossz...

vonos82 05-09-2006 10:31

Lopni ugyanúgy lehetne tőlük, de felmérni nem lehet őket, vagy esetleg téves körülbelüli adatok lennének.

(Nekem tetszik Chris ötlete)

aúú 05-09-2006 10:35

Ez az ötlet is jó! :)
Megtévesztés vari kombinálva a fantom sereggel = megtévesztő épületek :)

aúú 05-09-2006 10:41

Persze bizonyos dolgokat így is ki lehet számolni a gömb alapján, de ez a vari stílusos lenne a törpének...

Milán™ 05-09-2006 15:44

Quote:

Originally Posted by Chris

(Csak egy ötlet...)

A mágiafelderítésnékl eddig se mutatta ki egy fajnál sem hogy fenn van e a fajivari:)

Xeper 05-09-2006 16:04

Quote:

Originally Posted by Milán™
A mágiafelderítésnékl eddig se mutatta ki egy fajnál sem hogy fenn van e a fajivari:)

Szerintem csak összefoglalta a lényeges elemeket ;)

Chris 05-09-2006 19:30

Quote:

Originally Posted by Xeper
Szerintem csak összefoglalta a lényeges elemeket ;)

Szerintem is :) ;)

Láma 05-09-2006 20:07

Quote:

Láma ötletéből kiindulva:

A törpék a föld alatt élnek, így a legjobb tolvajok se tudják eldönteni, milyen
épületekből mennyi találhatók az adott országban. A varázslat időtartama alatt az ellenfél nem tudja pontosan megállapítani a különböző épületek mennyiségét (vagyis nem valós adatokat lát).

(Csak egy ötlet...)

sokáig kerestem a különbséget, de végül megtaláltam:P

Chris 05-10-2006 10:26

Nem tudom érdekel-e valakit, hogy hogyan gondoltam ezt az "ellenfél nem valós adatokat lát" dolgot... Ha esetleg mégis, akkor: a valamilyen szempontból hasznosabb épületek (pl: őrtorony, bank, stb) számából véletlenszerű mennyiséget elvenne a varázslat, és hozzáadná a valamilyen szempontból kevésbé hasznos épületek számához (pl: bányák).
Ha érdemlegesnek tartjátok megvitatni az ötletet, akkor érdekes kérdés lehet, hogy milyen időközönként (felmérésenként vagy minden egyes varázslat meghosszabbítás után) lásson mást (lásson-e egyáltalán mást?) az, aki felméri az épületlistát, valamint, hogy milyen épületek mennyiségét lenne érdemes milyen irányba változtatni.
Vélemények, javaslatok? :)

Láma 05-10-2006 11:00

Sztem nem igazán kivitelzhető. Ha véletlenszerű éplistát generál, akkor midnen felmérésnél mást kéne mutatnia, ha meg nem véletlenszerű akkor ki lehetne számolni a valós adatokat. Az időközönkénti váltást meg nem tudom milyen nehéz leprogramozni, de gondolom nem véletlen az elfnél se hogy mindenből nullát látni, és nem pedig random egységeket. Hülye az a törpe akinek nem lesz fent ez a varija, szóval sztem majdnem mind1 hogy 0 át látni vagy valami valótlan adatot.

Chris 05-10-2006 11:23

A programozás dologban lehet igazad van, ahhoz nem értek.
Hogy az ötleten érdemes-e agyalni, ki-ki döntse el maga... én nem kötöm az ebet a karóhoz...

Xeper 05-10-2006 11:23

Quote:

Originally Posted by Láma
Sztem nem igazán kivitelzhető. Ha véletlenszerű éplistát generál, akkor midnen felmérésnél mást kéne mutatnia, ha meg nem véletlenszerű akkor ki lehetne számolni a valós adatokat. Az időközönkénti váltást meg nem tudom milyen nehéz leprogramozni, de gondolom nem véletlen az elfnél se hogy mindenből nullát látni, és nem pedig random egységeket. Hülye az a törpe akinek nem lesz fent ez a varija, szóval sztem majdnem mind1 hogy 0 át látni vagy valami valótlan adatot.

Kivitelezhető lenne éppenséggel, de nem látom igazán értelmét... szerintem is a teljes 0 lista lenne jó.

aúú 05-10-2006 11:33

Quote:

Kivitelezhető lenne éppenséggel, de nem látom igazán értelmét... szerintem is a teljes 0 lista lenne jó.

Pedig az értelme igen egyszerű... a legtöbben most is, ha éplistát néznek, csak annyit néznek, hogy mennyi torony, meg barakk és kész... ha random az épületek eloszlása, akkor az ellen ugyibár megnézi, aztán símán elhiszi, hogy tényleg csak annyi torony van és nem több és azzal számol... míg ha 0-t mutat minden épületből, akkor tuti, hogy eleve a legrosszabb esetet számolja majd, azaz úgy, hogy minden íjász toronyban... persze a 0-s résznél is van használható megoldás, mégpedig az, hogy nem tudod, hogy mennyi barakkja van a törpének, így ha az nem tartja mindig tele magát, csak csatára veszi vissza az íjászok egy részét a piacról, akkor nehezen jósolható meg a sereg ereje... tehát szerintem mindkettő ötletnek van értelme és mindkettő használható is...

Láma 05-10-2006 12:05

De nem értem, ha én felmérek egy törpét és rajta van vari nekem mind1 hogy 0 van mindenből vagy valamai nullától különböző szám, úgyse fogom elhinni amit látok.

Chris 05-10-2006 13:10

Quote:

De nem értem, ha én felmérek egy törpét és rajta van vari nekem mind1 hogy 0 van mindenből vagy valamai nullától különböző szám, úgyse fogom elhinni amit látok.

Ha az épületek számát manipuláló varázslat által látott eredmény hihetőnek tűnik, honnan fogod tudni, hogy nem azt látod, ami van (feltéve, ha a felmért épületek száma nem felmérésenként változik)?

Láma 05-10-2006 13:15

Quote:

Ha az épületek számát manipuláló varázslat által látott eredmény hihetőnek tűnik, honnan fogod tudni, hogy nem azt látod, ami van (feltéve, ha a felmért épületek száma nem felmérésenként változik)?

Hát feltételezem hogy nem vadlámával van dolgom:)

Chris 05-10-2006 14:12

Quote:

Hát feltételezem hogy nem vadlámával van dolgom:)

Jó dolog a feltételezés, aztán vagy bejön vagy nem... :)

Xeper 05-10-2006 15:32

Aúú: nem úgy értettem. Hanem nem látom értelmét a játékba bevinni egy fontos információról hazudó varázslatot.... nézd meg az elf specvariját... ott nyilvánvaló(99,999%-ban :D ) hogy a gömb hamis, éplistánál sem tartom helyesnek 0tól különböző számok kiírását.

Chris 05-11-2006 08:08

Quote:

...nem látom értelmét a játékba bevinni egy fontos információról hazudó varázslatot...

Nem vagyok Aúú, de azért válaszolok, ha nem baj.
Szerintem a megtévesztés varázslat is ilyen. Ha nem vagy az oriban akkor, mikor bebuknak, és nem tudod leelnőrizni a térkaput, vagy épp az előtt lopnak le és buknak be mielőtt bezáródna a kapu, csak igen nehezen fogod megtudni, ha egyáltalán megtudod, hogy tényleg az lopott-e, akit kiírt a progi.

Xeper 05-11-2006 12:58

Quote:

Nem vagyok Aúú, de azért válaszolok, ha nem baj.
Szerintem a megtévesztés varázslat is ilyen. Ha nem vagy az oriban akkor, mikor bebuknak, és nem tudod leelnőrizni a térkaput, vagy épp az előtt lopnak le és buknak be mielőtt bezáródna a kapu, csak igen nehezen fogod megtudni, ha egyáltalán megtudod, hogy tényleg az lopott-e, akit kiírt a progi.

De az nem egy támadás számolását elrontó varázslat...
"Pusztán" új ismerősöket lehet vele szerezni :D

aúú 05-11-2006 13:47

Quote:

De az nem egy támadás számolását elrontó varázslat...
"Pusztán" új ismerősöket lehet vele szerezni :D

Nos, ezek az új ismerősök nem ritkán a végét jelenthetik egy orinak... az meg, hogy az épfelmérés nem valós adatokat mutat, csak akkor befolyásol, ha nem a legrosszabbra készülsz, hanem megpróbálod kicentizni a támadást... így szerintem egyáltalán nem dúrva... míg ha mindenből 0-t látok, akkor tuti, hogy a legrosszabbra számítok és eleve úgy támadok, hogy azt ne tudja kivédeni, aztán a veszteségből megpróbálom leszűrni, hogy kellett volna e ennyi sereg...

Láma 05-11-2006 13:55

Quote:

Originally Posted by aúú
Nos, ezek az új ismerősök nem ritkán a végét jelenthetik egy orinak... az meg, hogy az épfelmérés nem valós adatokat mutat, csak akkor befolyásol, ha nem a legrosszabbra készülsz, hanem megpróbálod kicentizni a támadást... így szerintem egyáltalán nem dúrva... míg ha mindenből 0-t látok, akkor tuti, hogy a legrosszabbra számítok és eleve úgy támadok, hogy azt ne tudja kivédeni, aztán a veszteségből megpróbálom leszűrni, hogy kellett volna e ennyi sereg...

Mindeképp a legrosszabbra kel készülni, mert az éplista nem valós adatokat mutat. Ebben mia bonyolult? Ha a valós adatok alapján számolná a mutatottat, akkor meg a kiismerése után nem érne semit a vari...

Chris 05-11-2006 14:00

Quote:

a kiismerése után nem érne semit a vari...

Kiismerés után, egyik félrevezető vagy leplező vari sem ér semmit...

Láma 05-11-2006 14:04

A fantomseregen mit ismersz ki?:) Mindig nullát mutat mindenből. a Megtévesztés meg mindig véletlenszerűen működik. Azért nem modannám hogy ezek nem érnek semmit, pont azért érnek, mert nincs mit rajtuk kiismerni. De ha lenne egy algoritmus ami nem véletlen alapon működik, és az alapján mutatná az éplistát, akkor előbb utóbb kiszámítható lesz az éplista...

Chris 05-11-2006 14:19

Látom, nem nagyon értjük egymást... :(
Egyrészt ki mondta, hogy nem véletlenszerű?
Másrészt a kiismerést arra érettem, ha bepróbálkozol sereggel, akkor az eredmény függvényében tudni fogod, hogy elég volt-e a hadsereg vagy nem. Ezt a fantomseregtől függetlenül tudni fogod.

Láma 05-11-2006 14:24

Quote:

Látom, nem nagyon értjük egymást... :(
Egyrészt ki mondta, hogy nem véletlenszerű?
Másrészt a kiismerést arra érettem, ha bepróbálkozol sereggel, akkor az eredmény függvényében tudni fogod, hogy elég volt-e a hadsereg vagy nem. Ezt a fantomseregtől függetlenül tudni fogod.

De ha véletlenszerű, akkor is biztos a legrosszabb esettel számolok, csak azt még bonyolult is leprogramzoni, és lassitja a rendszert, ha nem felmérésenként változik, arról nemis beszélv,e hogyha véletlenszerű, akkor tök fals adatokat mutathat, pl 10 ház 1000 hekin. Egyszerűen nem értem miért kéne túlbonyolítani ezt.

aúú 05-11-2006 14:29

Quote:

De ha véletlenszerű, akkor is biztos a legrosszabb esettel számolok, csak azt még bonyolult is leprogramzoni, és lassitja a rendszert, ha nem felmérésenként változik, arról nemis beszélv,e hogyha véletlenszerű, akkor tök fals adatokat mutathat, pl 10 ház 1000 hekin. Egyszerűen nem értem miért kéne túlbonyolítani ezt.

Ha 0-t mutat minden épületből akkor NEM A LEGROSSZABB ESETTEL FOGSZ SZÁMOLNI????? De... és akkor ennek a varinak se lenne értelme a te értékítéleted alapján... de ha hozzá veszem azt, hogy pont te írtad egy másik fórumon, hogy még 1/a-ban is van, hogy a kintlévő lovasaidat nem tudják kivonni az otthon lévő férőhelyedből... tehát ebben az esetben tuti, hogy nem a legrosszabbra készül az, aki meglát egy épületlistát...

Penya 05-11-2006 14:33

Lámánál a pont, ha már ez lesz akkor minek kéne h mutasson valamit? Jó ott a 0 mindenből.

Chris 05-11-2006 14:36

Quote:

Originally Posted by Penya
ha már ez lesz akkor minek kéne h mutasson valamit?

Például azért, mert a "valamin" nem látszik elsőre (sőt lehet, hogy másodjára sem), hogy az nem igazi... míg arra elég kevés esély van, hogy egy oriban tényleg 0 van mindenből...

Láma 05-11-2006 14:42

Quote:

Originally Posted by aúú
Ha 0-t mutat minden épületbõl akkor NEM A LEGROSSZABB ESETTEL FOGSZ SZÁMOLNI????? De... és akkor ennek a varinak se lenne értelme a te értékítéleted alapján... de ha hozzá veszem azt, hogy pont te írtad egy másik fórumon, hogy még 1/a-ban is van, hogy a kintlévõ lovasaidat nem tudják kivonni az otthon lévõ férõhelyedbõl... tehát ebben az esetben tuti, hogy nem a legrosszabbra készül az, aki meglát egy épületlistát...

Csak az a gond, hogy lehet, ha a legrosszabb esettel számolsz, egyszerűen nem férsz be. És innentől megdőlt minden...Tegyük föl hogy a gömbön látszik 5k ijászod, a csávó meg számol 5k ijász+toronnyal, mert azt hiszi az a legrosszabb eset, közbe neked van 2 szer annyi barakkhelyed mint ijászod, bevásárolsz, és a csávó pattan. Ezek után, neked mi számit legrosszabb esenek? Minden üresen tartott törpét full barakk toronnyal fogsz számolni?
Egyértelműen a gömbből fog kiindulni az aki számol, nem petig egy hülyeséget mutató éplistából sztem.

aúú 05-11-2006 14:46

Quote:

Csak az a gond, hogy lehet, ha a legrosszabb esettel számolsz, egyszerűen nem férsz be. És innentől megdőlt minden...Tegyük föl hogy a gömbön látszik 5k ijászod, a csávó meg számol 5k ijász+toronnyal, mert azt hiszi az a legrosszabb eset, közbe neki van 2 szer annyi barakkhelye mint ijásza, bevásárol, és a csávó pattan. Ezek után, neked mi számit legrosszabb esenek? Minden üresen tartott törpét full barakk toronnyal fogsz számolni?

Ahh, értem, tehát ha a gömbön lát 5e íjászt és közben az éplista felmérés 0-t mutat, akkor a fenti eset nem állhat fenn... vagy mégis? Ha igen, akkor te ott hogy fogsz legrosszabb esettel számolni?
Nem olyan bonyolult ám ez a két ötlet, mint amilyennek tűnik, és egyszer már leírtam, hogy melyik milyen esetben jön jól...

Láma 05-11-2006 14:48

Quote:

Originally Posted by aúú
Ahh, értem, tehát ha a gömbön lát 5e íjászt és közben az éplista felmérés 0-t mutat, akkor a fenti eset nem állhat fenn... vagy mégis? Ha igen, akkor te ott hogy fogsz legrosszabb esettel számolni?
Nem olyan bonyolult ám ez a két ötlet, mint amilyennek tûnik, és egyszer már leírtam, hogy melyik milyen esetben jön jól...

pont ez a lényeg, hogy nem az éplista alapján fog számolni senki úgyse, ha nullát mutat, ha 682öt, sztem. a legrosszabb esettel számolva, nem férnek be hozzá, ennek azért van visszatartó ereje, könyörgöm:)

aúú 05-11-2006 14:49

Tehát vagy mind a kettő ötlet rossz, vagy mind a kettő ugyanolyan jó...

Chris 05-11-2006 14:50

Quote:

Egyértelműen a gömbből fog kiindulni az aki számol, nem petig egy hülyeséget mutató éplistából sztem.

Ilyen alapon teljesen mindegy mit mutatat az épület lista - nullát vagy hamis adatot - mert úgy sem abból indulnak ki. Ha ezt a logikát folytatjuk, oda jutunk, hogy egyikünt ötlete - sem a tied, sem az enyém - nem jó, tehát találjunk ki mást.

Láma 05-11-2006 14:51

Értelme ugyanannyi van mindkettőnek, ez egyértelmű, csak fals-éplistát legenerálni akármilyen módon mindenképp bonyolultabb, mint az hogy nullát mutasson mindenből.

aúú 05-11-2006 14:51

Quote:

pont ez a lényeg, hogy nem az éplista alapján fog számolni senki úgyse, ha nullát mutat, ha 682öt, sztem. a legrosszabb esettel számolva, nem férnek be hozzá, ennek azért van visszatartó ereje, könyörgöm:)

Láma, hát a saját írásaidat nézd már meg!
Tök mind1, hogy 0-t mutat, vagy 10-et az éplistán a barakkod, ha egyszer nem az az igazi és nem is lehet kitalálni mennyi...

Láma 05-11-2006 14:53

Quote:

Ilyen alapon teljesen mindegy mit mutatat az épület lista - nullát vagy hamis adatot - mert úgy sem abból indulnak ki. Ha ezt a logikát folytatjuk, oda jutunk, hogy egyikünt ötlete - sem a tied, sem az enyém - nem jó, tehát találjunk ki mást.

De az ötlet lényege pont az, hogy az éplista mutatja a legmegbizhatóbb képet egy oriról, az amia gömbön látszik sokszor bizony hamis képet mutat. Ott van egy törpe látsz nála 20k ijászt tegyük fel. Nem tudod menyi tornya van. de ha a legrosszabb esettel számolsz, közel se tudod beütni. Remélem érthető voltam.

All times are GMT +1. The time now is 11:39.