![]() |
Quote:
Jogos a pont:) A másik topicban tényleg normális megoldás született, ha az nem megy át, akkor a törpe személyes tekivédelme sem fog. A fantomépület viszont vicces, és ha az ember jobban balagondol ,baromi hasznos lenne. |
valahol már azért izmos lenne, ha 1000 torony helyett kovácsot tartana az ember, vagy bányát vagy valami mást, hiszen az életben nem derülne ki, hogy most aza védelem tényleg akkora, vagy ott is termelés lapul. eskü tartanék akkor több varit :D
|
Láma ötletéből kiindulva:
A törpék a föld alatt élnek, így a legjobb tolvajok se tudják eldönteni, milyen épületekből mennyi találhatók az adott országban. A varázslat időtartama alatt az ellenfél nem tudja pontosan megállapítani a különböző épületek mennyiségét (vagyis nem valós adatokat lát). Megjegyzés: a mágia felderítése nem mutatja ki, hogy fenn van-e a faj vari... (Csak egy ötlet...) |
És nem is rossz...
|
Lopni ugyanúgy lehetne tőlük, de felmérni nem lehet őket, vagy esetleg téves körülbelüli adatok lennének.
(Nekem tetszik Chris ötlete) |
Ez az ötlet is jó! :)
Megtévesztés vari kombinálva a fantom sereggel = megtévesztő épületek :) |
Persze bizonyos dolgokat így is ki lehet számolni a gömb alapján, de ez a vari stílusos lenne a törpének...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
sokáig kerestem a különbséget, de végül megtaláltam:P |
Nem tudom érdekel-e valakit, hogy hogyan gondoltam ezt az "ellenfél nem valós adatokat lát" dolgot... Ha esetleg mégis, akkor: a valamilyen szempontból hasznosabb épületek (pl: őrtorony, bank, stb) számából véletlenszerű mennyiséget elvenne a varázslat, és hozzáadná a valamilyen szempontból kevésbé hasznos épületek számához (pl: bányák).
Ha érdemlegesnek tartjátok megvitatni az ötletet, akkor érdekes kérdés lehet, hogy milyen időközönként (felmérésenként vagy minden egyes varázslat meghosszabbítás után) lásson mást (lásson-e egyáltalán mást?) az, aki felméri az épületlistát, valamint, hogy milyen épületek mennyiségét lenne érdemes milyen irányba változtatni. Vélemények, javaslatok? :) |
Sztem nem igazán kivitelzhető. Ha véletlenszerű éplistát generál, akkor midnen felmérésnél mást kéne mutatnia, ha meg nem véletlenszerű akkor ki lehetne számolni a valós adatokat. Az időközönkénti váltást meg nem tudom milyen nehéz leprogramozni, de gondolom nem véletlen az elfnél se hogy mindenből nullát látni, és nem pedig random egységeket. Hülye az a törpe akinek nem lesz fent ez a varija, szóval sztem majdnem mind1 hogy 0 át látni vagy valami valótlan adatot.
|
A programozás dologban lehet igazad van, ahhoz nem értek.
Hogy az ötleten érdemes-e agyalni, ki-ki döntse el maga... én nem kötöm az ebet a karóhoz... |
Quote:
|
Quote:
|
De nem értem, ha én felmérek egy törpét és rajta van vari nekem mind1 hogy 0 van mindenből vagy valamai nullától különböző szám, úgyse fogom elhinni amit látok.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Aúú: nem úgy értettem. Hanem nem látom értelmét a játékba bevinni egy fontos információról hazudó varázslatot.... nézd meg az elf specvariját... ott nyilvánvaló(99,999%-ban :D ) hogy a gömb hamis, éplistánál sem tartom helyesnek 0tól különböző számok kiírását.
|
Quote:
Szerintem a megtévesztés varázslat is ilyen. Ha nem vagy az oriban akkor, mikor bebuknak, és nem tudod leelnőrizni a térkaput, vagy épp az előtt lopnak le és buknak be mielőtt bezáródna a kapu, csak igen nehezen fogod megtudni, ha egyáltalán megtudod, hogy tényleg az lopott-e, akit kiírt a progi. |
Quote:
"Pusztán" új ismerősöket lehet vele szerezni :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
A fantomseregen mit ismersz ki?:) Mindig nullát mutat mindenből. a Megtévesztés meg mindig véletlenszerűen működik. Azért nem modannám hogy ezek nem érnek semmit, pont azért érnek, mert nincs mit rajtuk kiismerni. De ha lenne egy algoritmus ami nem véletlen alapon működik, és az alapján mutatná az éplistát, akkor előbb utóbb kiszámítható lesz az éplista...
|
Látom, nem nagyon értjük egymást... :(
Egyrészt ki mondta, hogy nem véletlenszerű? Másrészt a kiismerést arra érettem, ha bepróbálkozol sereggel, akkor az eredmény függvényében tudni fogod, hogy elég volt-e a hadsereg vagy nem. Ezt a fantomseregtől függetlenül tudni fogod. |
Quote:
|
Quote:
|
Lámánál a pont, ha már ez lesz akkor minek kéne h mutasson valamit? Jó ott a 0 mindenből.
|
Quote:
|
Quote:
Egyértelműen a gömbből fog kiindulni az aki számol, nem petig egy hülyeséget mutató éplistából sztem. |
Quote:
Nem olyan bonyolult ám ez a két ötlet, mint amilyennek tűnik, és egyszer már leírtam, hogy melyik milyen esetben jön jól... |
Quote:
|
Tehát vagy mind a kettő ötlet rossz, vagy mind a kettő ugyanolyan jó...
|
Quote:
|
Értelme ugyanannyi van mindkettőnek, ez egyértelmű, csak fals-éplistát legenerálni akármilyen módon mindenképp bonyolultabb, mint az hogy nullát mutasson mindenből.
|
Quote:
Tök mind1, hogy 0-t mutat, vagy 10-et az éplistán a barakkod, ha egyszer nem az az igazi és nem is lehet kitalálni mennyi... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:39. |