Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tábornok személyiség módosítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4028)

Remedy 03-09-2010 15:27

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 244308)
Mert ez nem off, ugye?? :)

De, hogy ha nagyon kell, akkor íme egy javaslat:
Legyen változtatva a tábornokok után kapott bónusz így:

1 tábornok 0% bónusz
2 tábornok 3% bónusz
3 tábornok 4% bónusz
4 tábornok 6% bónusz
5 tábornok 8% bónusz
6 tábornok 10% bónusz
7 tábornok 12% bónusz
8 tábornok 15% bónusz

Így orknak 3%, többi fajnak 2% előnyt adna a személyiség.

Ugye ez egy vicc, hogy egy szemelyiseg helyett az egesz jatekot akarod atirni? :)

Dynosaur 03-09-2010 15:33

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 244305)
Ovi. A kényszeres lefele ujj mutogatás pedig nyilván nem az. :D

azzal a nemtetszésem fejezem ki, netán nem arra való? :confused:

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 244305)
Ez lehet. Na és??

"Na és??" Jahh, hogy szándékosan, netán élvezetből kötekszel?? Így már minden érthető...
Nem vagyok hajlandó többet válaszolni itt a HSZ-eidre. Egye meg a rákos fene a tábi szemet, ha ennyire nem lehet észérvekkel normálisan társalogni, akkor inkább nem kérek belőle.
Elkezdtem szépen annak rendje és módja szerint válaszolgatni mindegyik bírásodra, de rájöttem felesleges. Nincs kihez beszélni. Neked belül lehet valami logikátlanság... Már csak annyira lennék kíváncsi, hogy hány éves vagy?

szerk:
Quote:

Originally Posted by Dus (Post 244308)
Mert ez nem off, ugye?? :)

HIHETETLEN!

Bobesz bá 03-09-2010 18:50

Továbbra se értem mér igazságtalan, hogy a tábornok az orknak éri meg igazán.
Orknak a tudós nem éri meg annyira, hisz csak több tekercset lopnak el tőle.
És a tábornokkal csak a támadó ereje növekszik.
De ennyi erővel az élőhullának se éri meg a vari, vagy a toli szem!
Orknak ez a faji sajátossága, hogy erős a támadó ereje, és a tábornok többet ad neki.
Bárki bármit mond nem értem minek kell ezen változtatni. Eddig se voltak sokan orkkal, utána még ennyien se lesznek.

Padlócsempe 03-09-2010 20:46

Komolyan, neked hányszor kell még leírni, hogy nem az ork támadóerejével van a baj, hanem, hogy a többieknek is kéne járjon egy kicsi plusz ezért a személyiségért. Ez relatíve persze egy kicsit gyengit az orkon, de csak nagyon-nagyon picit. (Amennyit tud gyengíteni rajta az, hogy 1% helyett mondjuk 3% plusz támadóerőt kap a több faj. Az ork ettől még 10-t kap ugyanúgy)

Bobesz bá 03-09-2010 21:26

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244337)
Komolyan, neked hányszor kell még leírni, hogy nem az ork támadóerejével van a baj, hanem, hogy a többieknek is kéne járjon egy kicsi plusz ezért a személyiségért. Ez relatíve persze egy kicsit gyengit az orkon, de csak nagyon-nagyon picit. (Amennyit tud gyengíteni rajta az, hogy 1% helyett mondjuk 3% plusz támadóerőt kap a több faj. Az ork ettől még 10-t kap ugyanúgy)

Értem én mi a gondotok(te nem értesz engem ezek szerint), de azzal hogy a többi fajt erősítitek, azzal az Ork gyengül. És nem is keveset, ha az összes fajt nézzük.
Egy amúgy is nehezen játszható fajt, még nehezebbé tesztek.

Én szeretek az orkal játszani, mert érdekesebb mint a bunker fajok.
De az indokaitok szerintem nagyon gyengék, mért kéne a Tábornoknak többet adnia a többi fajnál. Persze ez csak néző pont kérdése :)

csabi 03-10-2010 06:51

Quote:

Originally Posted by Bobesz bá (Post 244315)
Továbbra se értem mér igazságtalan, hogy a tábornok az orknak éri meg igazán.
Orknak a tudós nem éri meg annyira, hisz csak több tekercset lopnak el tőle.
És a tábornokkal csak a támadó ereje növekszik.
De ennyi erővel az élőhullának se éri meg a vari, vagy a toli szem!
Orknak ez a faji sajátossága, hogy erős a támadó ereje, és a tábornok többet ad neki.
Bárki bármit mond nem értem minek kell ezen változtatni. Eddig se voltak sokan orkkal, utána még ennyien se lesznek.

nem egy csoport van, ahol jobban megéri az orknak a tudós.

Quote:

Originally Posted by Bobesz bá (Post 244338)
Értem én mi a gondotok(te nem értesz engem ezek szerint), de azzal hogy a többi fajt erősítitek, azzal az Ork gyengül. És nem is keveset, ha az összes fajt nézzük.
Egy amúgy is nehezen játszható fajt, még nehezebbé tesztek.

Én szeretek az orkal játszani, mert érdekesebb mint a bunker fajok.
De az indokaitok szerintem nagyon gyengék, mért kéne a Tábornoknak többet adnia a többi fajnál. Persze ez csak néző pont kérdése :)

elf, félelf, ember, ezek rengeteget erősödnek a tábornok személyiség változtatásával? félelf tábornokra vált a játékosállomány ork tábornok része?

mivel lesz nehezebb az ork? senkinek nem változik a védelme ettől pozitív irányba, a bunker fajok nem tarthatnak tőle több védelmet, a támadók sem fognak bunkerezni ettől. nem tudom, hogy hány játékos fordítaná az igy kapott támadóerőtöbbletet védelemre, de nem hiszem, hogy ha lenne is ilyen, akkor ezen múlna, hogy az ork nem tudja beütni.

Paliking 03-10-2010 09:41

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 244205)
Azt hiszem ott volt a javaslatomban, hogy a Tábornok személyiségnél is lehet írni plusz dolgokat. Szóval abba belefér az is, hogy pl:

1 - 0%
2 - 3%
3 - 5%
4 - 6%
5 - 7%
6 - 8%
7 - 10%
8 - 15%

Valamint a tábornok személyiség súgója:
+1tábornok
valamint: ha az összes tábornokával támad azok az eredeti %-on felül +5%-al növelik a tábornokok által nyujtott bónuszt:

Igy a tábornok gnóm: 7+5= 12%-ot kapna full seregre
többiek: 8+5=13%-ot
ork: 15+5=20%

De az is lehet, hogy a 8 tábi alapból 13% lenne és +7%ot kapna a többi.
Mivel a 8 tábi alapból csak tábornok személyiséggel fordulhat elő orknál bárhova változtathatjuk, ha a tábornok személyiséghez berakunk egy + bónuszt.

Ezt a verziót támogatom, így más hadisnak is hasznos lenne a tábornok személyiség.

vityu 03-10-2010 12:26

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 244377)
mivel lesz nehezebb az ork? senkinek nem változik a védelme ettől pozitív irányba, a bunker fajok nem tarthatnak tőle több védelmet, a támadók sem fognak bunkerezni ettől. nem tudom, hogy hány játékos fordítaná az igy kapott támadóerőtöbbletet védelemre, de nem hiszem, hogy ha lenne is ilyen, akkor ezen múlna, hogy az ork nem tudja beütni.

A védelme semelyik másiknak nem változik pozitív irányba, de a legtöbb fajnak van védelemre valami bónusza.
Ugye az óriásnak ott van a 15% a seregre, ez védelemre is igaz.
A gnóm 10% tornya 3x-os szorzót ad.
A feles meg az elf nem igazán tartozik ide, de azoknak is van..

Tehát az alap nagyobb védelem mellé kerülne plusz támadóerő, leginkább a többszemélyiséges országoknak. Ez nem tetszik.

Padlócsempe 03-10-2010 12:29

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 244407)
Tehát az alap nagyobb védelem mellé kerülne plusz támadóerő, leginkább a többszemélyiséges országoknak. Ez nem tetszik.

Még a végén a több személyiség előnnyel járna?

Xeper 03-10-2010 12:44

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244408)

Úgy látom inkább arra utal mindenki, hogy mivel egyre több legalább 2 személyiséges ország van, egyre kevésbé éri meg orkot választani, mivel nem fog kilógni szinte az ütőerejével, míg minden egyébben elmarad a többiektől (hadis fajokat nézve). Azaz az ork faj hátrányára válik egy ilyen módosítás.

vityu 03-10-2010 13:15

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244408)

Igen, előnnyel, már eddig is, ne túlozzuk már el.
Ott egy egyszemélyiséges óriás ország, meg mi 5-tel pl...
Ugyanolyan felépítés mellett, legyen az egy szemes tudós:
1 tudós szemmel kiegyenélítettünk.
1 személyiséggel megtámadhatjuk 3 körről, úgy, hogy nem tud szembe jönni értelmesen.
1 személyiséggel 3 körről még nagyobbat üthetünk rajta
1 személyiséggel többet termelnek a tanyáink

És akkor még legyen egy személyiség, amivel még nagyobbat is ütünk nála. Nekem ez nem tetszik.

Az orkokat gyengíti, ez meg ki lett fejtve, ez szintén nem tetszik.

siQ 03-10-2010 13:26

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 244413)

Én még mindig azt mondom, hogy akkor sem logikus, hogy van olyan személység ami egyik fajnak 10% bónuszt ad másiknak meg 1-et.
És ne gyertek azzal, hogy a gazdálkodó a Törpének többet számit, mert %-ban ugyanakkora módosítást kap az is.

Padlócsempe 03-10-2010 14:38

Quote:

1 személyiséggel megtámadhatjuk 3 körről, úgy, hogy nem tud szembe jönni értelmesen.

És akkor még legyen egy személyiség, amivel még nagyobbat is ütünk nála. Nekem ez nem tetszik.

Pedig szerintem igenis legyen meg a több személyiségnek az előnye. Nem olyan ledolgozhatatlan, hogy 1%-al többet foglal és 10%-al többet termelnek a tanyái. És az sem lenne az, hogy 3%-al több a támadóereje.
Cserébe legalább 20.000 kört játszott, és folyamatosan teljesítette a topkövetelményeket.

Nem értek egyet azzal, hogy ne erősítsük a tábornokot, mert túl sok hasznos személyiség lesz. A példádban felhozott erőegyensúlyi kérdés pedig halmozottan kijön az orkon, akinek azért, mert egy személyiséggel többje van, 10%-al több a támadóereje, szóval ha ez a problémád, miért nem a jelenlegi rendszer ellen kardoskodsz?

Hiába írjátok le sokadszor, hogy így relatíve gyengül az ork, eddig is pont úgy igyekeztem javaslatot tenni, hogy minél kevesebbel csökkenjen az előnye, de minél több legyen a tábornok személyiség értelme. A jelenlegihez képest 2%-al erősebb tábornok személyiségben gondolom ezt a kompromisszumot.

none 03-10-2010 14:49

Quote:

igen több szemest erősíti.. de cserébe neki nem a top30% kell, hanem a top22%..top1.. stb
mi ebben az igazságtalan? nem is kell teljessen egyenlőnek lenni..
ugyanakkor megvan mindenkinek a lehetőség, hogy sok szemes orija legyen..
orkot gyengíti.. az a 4% nem öli meg az orkokat.. továbbra is az ork lesz a legerősebb hadis faj..
hm nekem ezek nagyon látszat kifogásnak tűnnek..:(

reichz 03-10-2010 16:49

mindenképpen csökkentené az ork előnyét a többi hadis fajjal szemben ez a változtatása a tábornok szemnek , mivel varázslás és tolvajlás tekintetében csak a hullát előzi meg ezt én nem tartanám korrekt megoldásnak egy ork támadásra van kitalálva ne vegyük már el tőle ezt is . Nyilván nem csinál orkhoz hasonló erejű hadit egy óriásból vagy egy gnómból de A ban még fokozottan alátesz az orknak ha a lapuló hiénáknak még egy ilyen bónusza is lesz.
nézzük a gnómot : varázslói gyakorlatilag erőben egyenlőek az óriással , lakitekije a legtöbb és még csak el sem lehet lopni tőle , tolvajok erejét nézve a félelf után jön, védelme az elf után a legjobb az egyetlen malusa a 4 tábi nem hiszem , hogy tupírozni kéne még ezt is rajta .

egy ork fan :)

Paliking 03-10-2010 17:46

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 244440)
mindenképpen csökkentené az ork előnyét a többi hadis fajjal szemben ez a változtatása a tábornok szemnek , mivel varázslás és tolvajlás tekintetében csak a hullát előzi meg ezt én nem tartanám korrekt megoldásnak egy ork támadásra van kitalálva ne vegyük már el tőle ezt is . Nyilván nem csinál orkhoz hasonló erejű hadit egy óriásból vagy egy gnómból de A ban még fokozottan alátesz az orknak ha a lapuló hiénáknak még egy ilyen bónusza is lesz.
nézzük a gnómot : varázslói gyakorlatilag erőben egyenlőek az óriással , lakitekije a legtöbb és még csak el sem lehet lopni tőle , tolvajok erejét nézve a félelf után jön, védelme az elf után a legjobb az egyetlen malusa a 4 tábi nem hiszem , hogy tupírozni kéne még ezt is rajta .

egy ork fan :)

ennek fuss neki mégegyszer, tök összehasonlíthatatlan dolgokat írtál le teljesen rendszertelenül és értelmetlenül...

siQ 03-10-2010 23:01

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 244440)
mindenképpen csökkentené az ork előnyét a többi hadis fajjal szemben ez a változtatása a tábornok szemnek

Ha az Orkot ennyien gyengének tartják nyissanak egy topicot az Ork erősitéséről, vagy átvariálásáról. Ne azért maradjon a tábornok személyiség ilyen igazságtalan, hogy a TÖBB szemes Orkok erőegyensulyát tartsa a többi fajhoz képest.(Igen tudom hogy a tábornok Ork tud nagyobbat ütni a tudós Orknál, de a tudós azért máshova is erősit)

Nekem ez jön le abból amit sokan írtok, hogy a többszemes Orkok gyengék. Szerintetek, és ezért kell neki egy hendikep személyiség amit csak és kizárólag ő tud hatékonyan használni, hogy ezt felvéve fel tudja venni a versenyt a többi fajjal.

csabi 03-11-2010 05:50

Quote:

igen, ez most is így van.. :) ha most 5.nek felveszed a tábornok szemet óriással, akkor nagyobbat ütsz. ha a módosítás után veszed fel, akkor a 4%kal nő a különbség (SiQ féle javaslat), ha az összes tábidat küldöd. viszont nem csak az ork tudja használni, hanem bárki más is, aki hadist játszik.

ha egyszemesként fel akarod venni a versenyt egy 5szemessel, akkor ahhoz sokat kell gyúrni, ha 5 szemesként, kell a +4% hogy elbirj egy egy szemessel, akkor ott baj van. olyan ez, mint az építész: ok-ok, hogy a sokszemes orkoknak ujabb előny, de sokadik szemnél már nem ezen múlik..

csabi 03-11-2010 05:58

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 244407)
A védelme semelyik másiknak nem változik pozitív irányba, de a legtöbb fajnak van védelemre valami bónusza.
Ugye az óriásnak ott van a 15% a seregre, ez védelemre is igaz.
A gnóm 10% tornya 3x-os szorzót ad.
A feles meg az elf nem igazán tartozik ide, de azoknak is van..

igen van, az elf az egyik legjobban védő faj, de a feles is kap 10%ot védelemre. az orknál meg ott a kitámadási bónusz (mágiára és tolira is a katonai mellett), ami nagyon szép előny, csak faji előny, amit nem személyiségekkel kell kompenzálni (mért is kellene??), hogy a tábornok akkor csak neki üssön nagyot.

Gabro 03-11-2010 11:57

nem hiszem el, hogy még mindig téma, hogy az orkot gyengítené a tábi szem megerősítése.
Attól még mindig neki adna a legtöbbet, és még mindig a legerősebb hadis lenne.
A tábi szem pedig eddig csak az orknak volt értelmes, tegyük alternatívává a többi hadinak is.

Ha meg valaki úgy gondolja, hogy emiatt elgyengülnek az orkok, az nagyon téved. Az ellenfél támadóerejének a 2-3-4 %-os emelése tökéletesen mindegy az orknak (és már láttam orkot valahol, ...valami film lehetett....:D)

A több szemeseknek előny a több személyiség. Ezért is kapják. Ez a funkciója. Nehezebbek a továbblépési feltételek emiatt. Ez ellen lehet tiltakozni, de ez a játék alapvető kitétele, ezen szerintem kár sírdogálni.

none 03-15-2010 19:46

kicsit elhalt a téma..:(
Ati reagálhatnál rá valamit te is..:) belefér-e vagy szerinted is felborítaná a játékot, és kihalnának az orkok?

Kubbi 03-18-2010 15:59

nekem nem tetszik!
a tolvajokat még jobban ellehetetlenítené
nem érzem érvnek, hogy az orkot jobban erősíti mint más fajt, és hogy ez mennyire nem igazságos.

Én szeretném ha nem a gnóm váltaná fel a jelenlegi tolvaj országokat. (Sőt már már meg is tette)
Azt érzem problémának hogy az aktív forumozók többsége hadizik. Ez látszik is azon, merre alakul a játék iránya... Már az is csoda, ha van egy szöviben tolvaj.

none 03-18-2010 18:26

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 245570)
nekem nem tetszik!
a tolvajokat még jobban ellehetetlenítené
nem érzem érvnek, hogy az orkot jobban erősíti mint más fajt, és hogy ez mennyire nem igazságos.

Én szeretném ha nem a gnóm váltaná fel a jelenlegi tolvaj országokat. (Sőt már már meg is tette)
Azt érzem problémának hogy az aktív forumozók többsége hadizik. Ez látszik is azon, merre alakul a játék iránya... Már az is csoda, ha van egy szöviben tolvaj.

toli vagyok 5.en..:)
miben gyengülne ezzel a toli? a hadi eddig is beverte a tolit egy jobb hadi nem is egy sereggel.. viszont ez a bónusz csak full tábornokkal érvényesül.. tehát nem igazán értelek.. ha olyan a tolid hogy egy hadi nem veri be és ezen a 3%on múlik az szerintem, vagy gyatra a hadi(ő többnyire 1 szemes, és logikátlanul választ szem-et, tehát itt se számít..), vagy te nem vagy toli, inkább betonozott..:)

Kubbi 03-18-2010 19:19

Quote:

Originally Posted by none (Post 245583)
toli vagyok 5.en..:)
miben gyengülne ezzel a toli? a hadi eddig is beverte a tolit egy jobb hadi nem is egy sereggel.. viszont ez a bónusz csak full tábornokkal érvényesül.. tehát nem igazán értelek.. ha olyan a tolid hogy egy hadi nem veri be és ezen a 3%on múlik az szerintem, vagy gyatra a hadi(ő többnyire 1 szemes, és logikátlanul választ szem-et, tehát itt se számít..), vagy te nem vagy toli, inkább betonozott..:)

igaz, megsemmisült az érvem

Gabro 03-19-2010 07:48

akkor elmondhatjuk, hogy nem lenne rossz ha a tábi szem erősödne?

eléggé kihalt a téma, pedig szerintem csak színesítene a játékon...

Princ 03-19-2010 08:36

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 245586)
igaz, megsemmisült az érvem

lol
de óvatosan az iróniával, elég általános meglátás hogy ha a 3% mellé tesszünk kétszeres túlerőt, mert éppen olyan csatát képzeltünk el, akkor a 3%-ot jogosan hanyagolhatjuk el a maradék számtalan esetben.

Remedy 03-19-2010 10:32

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 245619)
akkor elmondhatjuk, hogy nem lenne rossz ha a tábi szem erősödne?

eléggé kihalt a téma, pedig szerintem csak színesítene a játékon...

Akkor nem mondhatjuk el. Rengeteg ellenervet is olvashattal...

Padlócsempe 03-19-2010 10:41

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 245639)

Igazából csak egy buta ellenérvet, hogyha 2%-al több támadóerőt adna a tábornok személyiség, mint most, akkor eltűnnének az orkok, mindenki gnómmal lenne, sőt, a tolis orik még jobban kivesznének, ráadásul a több szemes orik ellen esélytelenek lesznek ezek után az egy szemesek.

Az pedig úgy a lehető legjobban van, hogy mindenkinek 1% támadóerőt ad a tábornok, így gyakorlatilag használhatatlan, de az orknak 10%-t (mert itt ugye nem lép fel az egy szemes vs. több szemes probléma...).

Gabro 03-19-2010 11:04

Quote:

Igen de mind arról szólt hogy az ork gyengülne....
Csak valahogy nem megy a fejembe hogy miért? Ő ütne akkor is a legtöbbet, csak esetleg más is üthetne nagyot...

Remedy 03-19-2010 11:54

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 245650)
Igen de mind arról szólt hogy az ork gyengülne....
Csak valahogy nem megy a fejembe hogy miért? Ő ütne akkor is a legtöbbet, csak esetleg más is üthetne nagyot...

Azert, mert az az esetleg mas, az vedettebb faj.

Paliking 03-19-2010 12:18

mivel csak a fulltábis kitámadás esetén változtatna az egyensúlyon valamelyest, ezért szerintem nem fog felborulni a játék egyensúlya.

Princ 03-19-2010 13:24

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 245657)
mivel csak a fulltábis kitámadás esetén változtatna az egyensúlyon valamelyest, ezért szerintem nem fog felborulni a játék egyensúlya.

Persze h nem fog felborulni, ezt biztos nem akarná senki. Az egyensúly-eltolások jók, csak épp a másik irányba kellenének, hogy ne mindig csak a hadisok erősödjenek. Most támad föl a hulla, sztm akinek az nem elég, telhetetlen.

none 03-19-2010 13:31

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 245667)
Persze h nem fog felborulni, ezt biztos nem akarná senki. Az egyensúly-eltolások jók, csak épp a másik irányba kellenének, hogy ne mindig csak a hadisok erősödjenek. Most támad föl a hulla, sztm akinek az nem elég, telhetetlen.

ennek mi köze a témához??
a cél az, hogy a tábornok szem ne csak az orknak legyen igazábol használható.. nem azért, mert hadisok így meg úgy.. hanem mert logikátlan, hogy egy fajnak van egy külön személyiség, ami neki 10szer annyit ad, mint bárki másnak.. a többinél ilyen nincs..

none 03-19-2010 13:36

Quote:

én csak kifogásokat olvastam eddig, de egyetlen igazi ellenérvet sem..

Princ 03-19-2010 13:51

Quote:

Originally Posted by none (Post 245668)
ennek mi köze a témához??
a cél az, hogy a tábornok szem ne csak az orknak legyen igazábol használható.. nem azért, mert hadisok így meg úgy.. hanem mert logikátlan, hogy egy fajnak van egy külön személyiség, ami neki 10szer annyit ad, mint bárki másnak.. a többinél ilyen nincs..

mivel te nem látsz érveket, csak kifogásokat, ne is törődj vele ;)

a személyiségek jórészt ilyenek: bizonyos fajoknak, specializáltaknak jobban használhatók, másoknak meg kevésbé. A sokszínűség az alapelv, nem az eu-konform esélyegyenlőség. De.. erről is volt már szó, biztos ez is az egyik kifogás volt. :)

none 03-19-2010 13:59

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 245671)
mivel te nem látsz érveket, csak kifogásokat, ne is törődj vele ;)

a személyiségek jórészt ilyenek: bizonyos fajoknak, specializáltaknak jobban használhatók, másoknak meg kevésbé. A sokszínűség az alapelv, nem az eu-konform esélyegyenlőség. De.. erről is volt már szó, biztos ez is az egyik kifogás volt. :)

nézzük sorban..
kereskedő mindenkinek ugyan azt adja 5% kamat(...) dupla bank védelem..
harcos mindenkinek +1%,+10%
tudós mindenkinek +5%
gazdálkodó mindenkinek +10%
varázsló, tolvaj mindenkinek +1 kör
vándor mindenkinek -1 kör
túlélő mindenkinek -30%

tábornok: orknak +10%, többinek +1%
továbbra is orknak érné meg legjobban a tábornok, de a többieknek is használható lenne..

Padlócsempe 03-19-2010 14:38

Quote:

Originally Posted by none (Post 245672)
nézzük sorban..
kereskedő mindenkinek ugyan azt adja 5% kamat(...) dupla bank védelem..
harcos mindenkinek +1%,+10%
tudós mindenkinek +5%
gazdálkodó mindenkinek +10%
varázsló, tolvaj mindenkinek +1 kör
vándor mindenkinek -1 kör
túlélő mindenkinek -30%

tábornok: orknak +10%, többinek +1%
továbbra is orknak érné meg legjobban a tábornok, de a többieknek is használható lenne..

Ez így azért sántít:

tábornok: mindenkinek +1 tábornok :)

Valezius 03-19-2010 15:05

tudós nem adja mindenkinek ugyanazt, ha 30% tekid van 5% az bizony 1.35/1.3=1.038
Ha meg 50% tekid van, akkor 1.033. Nem ugyanannyi :p

siQ 03-19-2010 15:30

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 245674)
tudós nem adja mindenkinek ugyanazt, ha 30% tekid van 5% az bizony 1.35/1.3=1.038

Imádom az ilyet..

1.038 vs 1.033

Tábornoknál

0.01 vs 0.1

remélem érzed a különbséget. Ezt szeretnénk mi 0.05 vs 0.1 -re modositani kb.

Princ 03-19-2010 15:34

Nem tudom ki hogy van vele, de például tolvaj szemet sem szoktam látni minden fajnál. Gazdálkodó már több mindenkinek használható, de ha 1 fajhoz társítanám, az is egyértelmű lenne, a többi csak kontárkodik, inkább csak ha több szeme van választja. (A fenébe ezekkel a kifogásokkal! :D)

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 245674)

Amit felhasznál 4x kb. Akkor tartunk 2%-nál. Összeszedjük, nem probléma. :p

All times are GMT +1. The time now is 16:33.