Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hazban el nem fero lakosok szabin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3990)

Gabro 01-13-2010 12:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236501)
Leginkább az aktuális fronttól függően. Ez sajnos nem poén, gyönyörűen lehet a reklamációk jellegét az időjárási viszonyokhoz kötni, és bár mindig vannak emberek, akik képesek meglepni, már sajnos nagyjából előre tudom, hogy mi az a téma, amire a szokásosnál nagyobb mennyiségű panasz érkezne, függetlenül attól, hogy 8-szor le van írva a súgó különböző részein. Ez ilyen.

ok, de szerintem Te arról beszélsz, hogy a 100% foglalkoztatottságig bla...bla

de ha arról beszélünk, ami az alap felvetés volt, tehát csak az megy el, ami nem fér el, akkor az tutira nem okozna reklamációkat:
- azok az egységek vagy szándékosan kerülnek oda, akkor feltételezhető hogy nem unalomból fokozgat valaki,
- ha az elmenő seregek fokozódnak le a szabi alatt, akkor meg nyugodtan elmehetnek....

vagy módosítsuk a súgót:
FONTOS! Ha nem építesz elengendő házat, a lakosok megfelelő lakóhely hiányában elhagyják országodat!
KIVÉTEL! szabadság alatt lakosaid egymás nyakában ülve arra várnak hogy a szabadságról visszatérve az első körváltásnál elindulhassanak lakóhelyet keresni maguknak.

:D

Ati 01-13-2010 12:09

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236503)
ok, de szerintem Te arról beszélsz, hogy a 100% foglalkoztatottságig bla...bla

Nekem ezzel vannak a problémáim, igen.

A másik két lehetőséggel (1, maradjon, ahogy most van; 2, az el nem férők szabi alatt is elmenjenek) nincs semmi logikai bajom. Sőt, ahogy már régebben írtam, annyira nincs, hogy ez a modul már elkészült, csak még nem vagyok meggyőzve 100%-ig arról, hogy ez tényleg jót tenne.

siQ 01-13-2010 12:09

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236503)
vagy módosítsuk a súgót:
FONTOS! Ha nem építesz elengendő házat, a lakosok megfelelő lakóhely hiányában elhagyják országodat!
KIVÉTEL! szabadság alatt lakosaid egymás nyakában ülve arra várnak hogy a szabadságról visszatérve az első körváltásnál elindulhassanak lakóhelyet keresni maguknak.

Ilyen erővel lehet ez is a szöveg:
KIVÉTEL! szabadság alatt lakosaid közül csak a munkanélküliek mennek el!

Hozzáteszem, én nem azért irom ezeket, mert csak azt támogatnám, hogy 100%os foglalkoztatottságig menjenek el. Nekem annál jobb minél messzebbre esnek az ilyen emberek a pontlistában. Csak próbálom tolerálni egyes emberek anarchos országait.

Gabro 01-13-2010 12:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236505)
Nekem ezzel vannak a problémáim, igen.

A másik két lehetőséggel (1, maradjon, ahogy most van; 2, az el nem férők szabi alatt is elmenjenek) nincs semmi logikai bajom. Sőt, ahogy már régebben írtam, annyira nincs, hogy ez a modul már elkészült, csak még nem vagyok meggyőzve 100%-ig arról, hogy ez tényleg jót tenne.

jó rendben, akkor elbeszéltünk egymás mellett részben.
én a 2, változatot támogatom, és asszem bőven eleget beszéltem ebben a témában.
Kössz

kíváncsian várom a végét

Dynosaur 01-13-2010 12:15

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236506)
Ilyen erővel lehet ez is a szöveg:

Hozzáteszem, én nem azért irom ezeket, mert csak azt támogatnám, hogy 100%os foglalkoztatottságig menjenek el. Nekem annál jobb minél messzebbre esnek az ilyen emberek a pontlistában. Csak próbálom tolerálni egyes emberek anarchos országait.

teljesen azonos állásponton vagyok... Szerintem a szöveg is érthető, sokat számolgatni sem kell... Meg merem kockáztatni, hogy a játékosok nagy része észre sem venné, hogy elmennének az emberek (100%-ig)... inkább a sereg miatt reklamálnának. Illetve még több reklamáló levelet küldenének akkor, ha minden el nem férő lakos elmenne, mintha csak a 100%os foglalkoztatottságig...

(csak nem bírtam ki, hogy ne nézzek fel... :D)

none 01-13-2010 12:24

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236435)
Arrol beszeltek par hozzaszolason keresztul, hogy ugyis megoldhato, par heten belul meg lehet oldani, vazolok egy igen egyszeru peldat.

Tegyuk fel, hogy top szovetseg vagy (mfel nehez top1nek lenni, de nem megoldhatatlan sok diplomaciaval). (ez mar eleve nem a legegyszerubb dolog...) Mondjuk G-ben vagy 80kn, utni mar nincs kit, feletted a befokozas miatt 90kn van egy orszag. Lefele 5 korre van a legkozelebbi szovi. Utni nem tudsz, hiszen a szovi bevedni magat az alatt az 5 kor alatt, mire odaersz, fedezni nem tudsz. Cirka 800 hazat kene epitened, hogy pontban beelozd az orszagot ami az orszagod +47%a, ergo 65% haznak kene lenni Benned, hogy elso legyel, de akkor az alattad levo szovetseg szetszed.

Kerdem en, (szabalyosan!) hogy oldanad meg a helyzetet? Utod lefele az mfekent 20+ korokre? Ez esetben az alattad levo szovetseg a teljesbol ezt eszreveve siman szetszed.

(Ezt most csak azert irtam ide, mert szerintetek olyan konnyu megoldani ezt a helyzetet...)

Mint irtam az elejen, ez csomo jkszt is gerjeszthet...

nem is olyan régen első voltál gben, te hogyan oldottad meg?:)
ha te meg tudtad csinálni miért gondolod, hogy akinek 9 személyisége van ne tudná?
de pl mondok neked egy hirtelen ötletet..
gben mindig van 1700on néhány ori.. 1600rol elindítasz 100 hekit fedezni ráfokozol 1700as orira bevered, egy másik alá bontasz bevered, bejön a 100 hekid, és kb első is vagy.. ha nem, építesz +1-2-3% házat.. ha szöviben is vagy, szövid leveszi a földből a %ot(mivel 1 db 9 szemes lehet csak egyszerre első) akár ők 1700ra fedeznek/ütnek előzőleg, és csak neked kell fokoznod, így még drágának se nevezhető igazán..
de ne vedd állásfoglalásnak, csak nem értem a kérdést egy olyan embertől, akinek nem is olyan régen bőven első volt az orija gben..(nem infókiadás, mert már elléptél:))
de egy kérdés.. az a cél, hogy kilenc szemes orinak csak fedeznie kelljen ahhoz, hogy első legyen?:)(meg persze 1-2 mnt:))

Remedy 01-13-2010 12:32

Quote:

Originally Posted by none (Post 236509)
nem is olyan régen első voltál gben, te hogyan oldottad meg?:)
ha te meg tudtad csinálni miért gondolod, hogy akinek 9 személyisége van ne tudná?
de pl mondok neked egy hirtelen ötletet..
gben mindig van 1700on néhány ori.. 1600rol elindítasz 100 hekit fedezni ráfokozol 1700as orira bevered, egy másik alá bontasz bevered, bejön a 100 hekid, és kb első is vagy.. ha nem, építesz +1-2-3% házat.. ha szöviben is vagy, szövid leveszi a földből a %ot(mivel 1 db 9 szemes lehet csak egyszerre első) akár ők 1700ra fedeznek/ütnek előzőleg, és csak neked kell fokoznod, így még drágának se nevezhető igazán..
de ne vedd állásfoglalásnak, csak nem értem a kérdést egy olyan embertől, akinek nem is olyan régen bőven első volt az orija gben..(nem infókiadás, mert már elléptél:))
de egy kérdés.. az a cél, hogy kilenc szemes orinak csak fedeznie kelljen ahhoz, hogy első legyen?:)(meg persze 1-2 mnt:))

En ugy voltam elso, hogy egy bepunnyadt, nem figyelo termelot bevertem 8 sereggel. Ez nem mindig adatik meg mindenkinek, sot, ami azt illeti, igen ritka esemeny. De nem is rolam szol ez, egyaltalan... (Szal ezt kar volt idekeverni) (Raadasul akkor tobben is voltak efolott a szabis orszag folott, igy sima utesekkel es fedezessel is elso lehetett volna barki)

Ami kihagysz, hogy egy szovetsegben tobb 9+ szemelyisegu is lehet, plane majd a jovoben. Nem mindig a jelenben kell gondolkodni, ez esetben a taktikad maris nem mukodik.

(mondjuk ez eleg zavaro lesz a jovoben, hogy a szovik elete szet lesz szabdalva emiatt, hogy egyszerre nem telhet a topkore egy szoviben a tagoknak... siman lehetne olyan, hogy ha vki a szovidbol van elotted 9+ szemmel es Neked is annyi van, mindannyiotoknak teljenek a topkorok)

A cel az, hogy a nem odavalo szabis orszagok eltunjenek. Ha vhogy neheziteni akarod a tobb szemelyusegu orszagok eletet, nyiss nekik uj topicot, es talalj ki vmit ra...

siQ 01-13-2010 12:36

Quote:

Originally Posted by none (Post 236509)
gben mindig van 1700on néhány ori.. 1600rol elindítasz 100 hekit fedezni ráfokozol 1700as orira bevered, egy másik alá bontasz bevered, bejön a 100 hekid, és kb első is vagy.. ha nem, építesz +1-2-3% házat..

Ezzel csak az a baj, hogy ez az esetek egy részében pont jkszként történik. Mert nem tudom elképzelni hogy egy 1700on lévő szövi egy ilyen támadás után ne üsön vissza, ergo senki nem lesz tartósan 1700 felett. Házakat épiteni meg nem lesz kedved amig vége nincs a harcnak. Remy is csak úgy tudott olyan magasan lenni G-ben, hogy előtte valaki 'érdekes' módszerekkel felment 2000+ hekire.
Ha van kit ütni max heki fölött, akkor nyilván fellehet menni az elfokozottak fölé, de ha nincs...

Gabro 01-13-2010 12:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236510)
En ugy voltam elso, hogy egy bepunnyadt, nem figyelo termelot bevertem 8 sereggel. Ez nem mindig adatik meg mindenkinek, sot, ami azt illeti, igen ritka esemeny. De nem is rolam szol ez, egyaltalan... (Szal ezt kar volt idekeverni) (Raadasul akkor tobben is voltak efolott a szabis orszag folott, igy sima utesekkel es fedezessel is elso lehetett volna barki)

Ami kihagysz, hogy egy szovetsegben tobb 9+ szemelyisegu is lehet, plane majd a jovoben. Nem mindig a jelenben kell gondolkodni, ez esetben a taktikad maris nem mukodik.

A cel az, hogy a nem odavalo szabis orszagok eltunjenek. Ha vhogy neheziteni akarod a tobb szemelyusegu orszagok eleted, nyiss nekik uj topicot, es talalj ki vmit ra...

hihetetlen de egyre többször értek egyet RemYvel

és az alap felvetés nem a könnyítés/nehezítés, hanem hogy értelmesebb lenne a játék, ha úgy mennének el az emberek is mint minden más, és ott lenne az ország ahova való a pontlistában

Dynosaur 01-13-2010 13:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236510)
(mondjuk ez eleg zavaro lesz a jovoben, hogy a szovik elete szet lesz szabdalva emiatt, hogy egyszerre nem telhet a topkore egy szoviben a tagoknak... siman lehetne olyan, hogy ha vki a szovidbol van elotted 9+ szemmel es Neked is annyi van, mindannyiotoknak teljenek a topkorok)

szerintem ennek nyithatnál egy újat topicot... :) én támogatnám... ;) ha már 1 szövi, akkor mehessenek együtt... :)

Dragi 01-13-2010 16:13

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236431)
ezzel nem tudok teljesen egyetérteni... normálban nem hiszem, hogy értelme lenne egy ilyen orinak szabin, mivel egy csoportban csak egy orid lehet, ezért nincs olyan, hogy megtámadták a másikat, ezért visszajössz, és beütöd, csak hogy lássa mi van... Ha meg havernak segítessz vele akkor JKSZ. Egy szóval leginkább az anarchot érintené, de ott ténleg sok embert...

Pedig van ilyen ori :) sok sok pénzzel

Totya&Törpe 01-13-2010 16:38

Én nem támogatom a dolgot anarch miatt.. normál rész az nem érint mivel jelenleg ott nem játszom:)
ahhoz nem tudok hozzászolni..

Dynosaur 01-13-2010 18:34

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 236525)
Pedig van ilyen ori :) sok sok pénzzel

normálban van ilyen? :eek: és ez miért jó a gazdájának? szabizik kv előtt mindig, vagy hogy oldja meg a több ezernyi lakospótlást?

D vagy Á?:P 01-13-2010 18:57

Sziasztok,én csak normálban játszom és abszolut NEM támogatom a dolgot,pl SZK alatti minuszos foglalkoztatottságú oribol is elmennek a betlévö egységek ha ez lenne..

-Fegya- 01-13-2010 20:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236495)
Magyarázd meg KisPistikének, hogy ha neki nulla háza van, akkor miért csak 500 embere marad, szemben NagyJocóval, akinek nulla ház mellett 3000 is van. És bizonyítsd is be neki, hogy ez nem azért van, mert NagyJocó "csókos", és "bennfentesei vannak a Hódítónál". :)

Már előre látom a panaszok áradatát, hogy hibásan működik a játék, mert neki kevesebb embere lehet, mint az ellenfelének; sőt, nemcsak a panaszokat, hanem a fröcsögő gyanusítgatásokat is, hogy az ellenfele biztosan admin, azért lehet több, tőle pedig direkt vesszük el az embereket, hogy veszítsen a háborúban.

Vétózva.

Én úgy gondolom, a Kispistikék akkor reklamálnak, ha valami kár éri az országukat. Ha viszont az el nem férő lakósokból annyi megy el, hogy a foglalkoztatás 100% marad, akkor Kispistikéket semmi kár sem éri. Szabiról visszajön és minden épülete foglalkoztatott, csak esetleg pár emberrel kevesebbje van. Miért reklamálna?

Nem tetszene, hogy sok anarchos rosszul járjon. Ezért nem támogatom, hogy minden el nem férő ember elmenjen.
Nem tetszene, hogy csoportok élén szabis, lakossággal túltöltött országok csücsüljenek. Jó lenne, ha elmennének az el nem férő embereik.
Ezt az ellentmondást feloldja az a javaslat, hogy az el nem férő emberekből annyi menjen el, hogy a foglalkoztatottság 100% maradjon.
Ezért szerintem a vétódat gondold meg még egyszer.

Ati 01-13-2010 20:52

Quote:

Originally Posted by Totya&Törpe (Post 236530)
Én nem támogatom a dolgot anarch miatt..

Éspedig konkrétan miért?

Ati 01-13-2010 20:53

Quote:

Originally Posted by D vagy Á?:P (Post 236538)
Sziasztok,én csak normálban játszom és abszolut NEM támogatom a dolgot,pl SZK alatti minuszos foglalkoztatottságú oribol is elmennek a betlévö egységek ha ez lenne..

Természetesen.

Ati 01-13-2010 20:54

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 236547)
Ezért szerintem a vétódat gondold meg még egyszer.

Erre két lehetőség van: vagy elmennek az emberek, vagy nem. Olyan nincs, hogy elmegy pár, pár meg nem, minden országnál más-más arányban.

Hex 01-13-2010 20:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236553)
Erre két lehetőség van: vagy elmennek az emberek, vagy nem. Olyan nincs, hogy elmegy pár, pár meg nem, minden országnál más-más arányban.

esetleg bele lehetne tenni, egy olyan kritériumot, hogy a max. heki felett mennének el a szabin lévő oriból az elfokozott egységek. Ugyan úgy, mint ahogy a heki lekopik. Akkor egységesen vonatkozna mindenkire és az szk-ás orikból sem menne el és a 9+ szemesek is feltudnának menni

Ati 01-13-2010 20:56

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 236554)
esetleg bele lehetne tenni, egy olyan kritériumot, hogy a max. heki felett mennének el a szabin lévő oriból az elfokozott egységek. Ugyan úgy, mint ahogy a heki lekopik

Ezt végképp nem.

Ez egy teljesen egyszerű jelenség, felesleges egy ilyen egyszerű jelengés köré 20 oldalon keresztül megmagyarázandó feltételrendszert alkotni.

Remedy 01-13-2010 21:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236495)
Magyarázd meg KisPistikének, hogy ha neki nulla háza van, akkor miért csak 500 embere marad, szemben NagyJocóval, akinek nulla ház mellett 3000 is van. És bizonyítsd is be neki, hogy ez nem azért van, mert NagyJocó "csókos", és "bennfentesei vannak a Hódítónál". :)

Már előre látom a panaszok áradatát, hogy hibásan működik a játék, mert neki kevesebb embere lehet, mint az ellenfelének; sőt, nemcsak a panaszokat, hanem a fröcsögő gyanusítgatásokat is, hogy az ellenfele biztosan admin, azért lehet több, tőle pedig direkt vesszük el az embereket, hogy veszítsen a háborúban.

Vétózva.

Most lehet gonosznak tunhetek, de az idiotakkal nem kell torodni. Ez ilyen egyszeru.

Dynosaur 01-13-2010 22:29

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236506)

Ati: most végülis ezzel így mi a baj? Lejjebb kerülnek fenntről a top-orik, az anarchosok is örülnek, mindenki boldog, tiszta karácsony! :D Nem értem igazából, hogy ki reklamálna, egyáltalán csodálkoznék, ha valaki észrevenné, hogy 3 nap múlva 200-zal kevesebb lakosa van... :) Akkor már inkább azért reklamálnék, hogy szabadság alatt miért ment el 1000 lovasom, és a helytartó miért nem rakta ki piacra szabi alatt is, ha már egyszer VIP vagyok... :)

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 236547)
Én úgy gondolom, a Kispistikék akkor reklamálnak, ha valami kár éri az országukat. Ha viszont az el nem férő lakósokból annyi megy el, hogy a foglalkoztatás 100% marad, akkor Kispistikéket semmi kár sem éri. Szabiról visszajön és minden épülete foglalkoztatott, csak esetleg pár emberrel kevesebbje van. Miért reklamálna?

ezzel teljesen egyetértek!

Tsobi 01-13-2010 22:35

Meghallgatván az Anarchos és a normálos érveket, ill. figyelembe véve a logikai alapokon nyugvó levezetést én még mindig támogatom a javaslatot.

Életképes érvnek nem tartom azt, hogy valaki ház nélküli, csak ideiglenesen, 1-2 alkalomra elővett, egyébként tökéletesen életképtelen országok tönkremenetelével példálózzon, legyen az 100% templomos vari vagy 95/5 barakk/templomos ork hadi, utóbbi határvédő, amelyek egy olyan rendszert hivatottak védeni a játékon belül, aminek a megléte egyébként is abnormális.

Valaki mondta korábban, a játék célja nem az, hogy szabadságon legyünk, ezt én is így látom.

siQ 01-13-2010 22:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236555)
Ez egy teljesen egyszerű jelenség, felesleges egy ilyen egyszerű jelengés köré 20 oldalon keresztül megmagyarázandó feltételrendszert alkotni.

Igazából te teszed bonyolultá a jelenséget azzal, hogy az ideális megoldásról hallani sem akarsz. Az hogy az ideális megoldás némiképp logikátlan (de nem teljesen) az más tészta. De ha csak azt szeretnéd elérni, hogy minél kevesebb panasz érkezzen a supportra akkor nyilván az a legcélszerűbb megoldás ha úgy hagyod ahogy most van.

A két eset amit elfogadsz:
MARADnak az emberek: elodázol egy létező problémát és emiatt nyilván egy idő után felfognak torlódni a sokszemes orik. Hidd el lesz olyan aki szánt szándékkal odarak szabira egy fantom országot minden csoportba. Ezzel támogatod a jkszt mert a sok szemes orik max heki fölé fognak ütni megbeszéléses alapon, ha csak igy tudnak elsők lenni.

ELMENNEK az emberek: néhány ori anyázni fog, anarchban gondolom kicsit többen, lehet hogy aki anarchban erre épitett sok orit megunja. Sok fölösleges levél fog érkezni supportra, hogy miért nincs egysége, ha gyujtás után elmegy szabira.

Mivel nyilvánvalóan kizártál minden észérvet és megoldási javaslatot, ami ezen két megoldás közé esik nem hiszem hogy a topicnak van létjogosultsága, mert ezt a két dolgot ennél jobban megmagyarázni nem lehet, mint ahogy már történt eddig.

siQ 01-13-2010 22:38

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 236571)
Meghallgatván az Anarchos és a normálos érveket, ill. figyelembe véve a logikát én még mindig támogatom a javaslatot.

Életképes érvnek nem tartom azt, hogy valaki ház nélküli, csak ideiglenesen, 1-2 alkalomra elővett, egyébként tökéletesen életképtelen országok tönkremenetelével példálózzon, legyen az 100% templomos vari vagy 95/5 barakk/templomos ork hadi, utóbbi határvédő, amelyek egy olyan rendszert hivatottak védeni a játékon belül, aminek a megléte egyébként is abnormális.

Valaki mondta korábban, a játék célja nem az, hogy szabadságon legyünk, ezt én is így látom.

Igazából senki sem azért hozta fel ezt a témát, mert zavarta volna anarchban egy 100% templomos ori, csak ezért fájó, hogy Ati semmilyen kompromisszumot nem akar a témában. Ami mindenkinek megfele azt nem szeretné, így valaki mindenképpen szívni fog a továbbiakban.

Tsobi 01-13-2010 22:40

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236573)
Igazából senki sem azért hozta fel ezt a témát, mert zavarta volna anarchban egy 100% templomos ori, csak ezért fájó, hogy Ati semmilyen kompromisszumot nem akar a témában. Ami mindenkinek megfele azt nem szeretné, így valaki mindenképpen szívni fog a továbbiakban.

Nem azt mondtam, hanem azt, hogy ez egy ellenérv volt ANARCH-ból.

Kics 01-13-2010 23:33

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 236571)

Kissé sarkított, igaz élek vele én is.

Normálnál: Néhány ember talán úgy véli, hogy a kékszámok növekedésének egyet kéne jelentenie a több tapasztalattal és több tudással. (nyilván emlékszel a matematikai levezetésre, mely szerint minden normálos csoportba a korlátok teljes kihasználásávall nem lehet tartós akadályt képezni a top1-2 helynek. Sarkítva: a példák ideiglenesek, lévén a mezőny idővel tömörül ott, és tényleges harc lesz, amiből a jobb fog kikerülni és az tudja majd teljesíteni a követelményt.)
Anarch javasrészt tesztelésről is szól (bármilyen furcsa is nem csak börtön...) A teáltalad felhozott határvédő maximum kedvtelésből lett tagja az abnormálisnak nevezett dolognak. Anélkül is lenne, kár volt odakapcsolni, de a hangulat miatt jó lépés volt. Az meg egyértelmű, hogy a tulajdonosa képes lett a kezelésével olyan tapasztalati előnyre szert tenni, amit más csoportban is hasznosít.
Konkrétabban: A-ban (a legnehezebb csoportba) hány olyan helyzet lehet, ami miatt népességhiány lép fel? (átalakulás klánérdek miatt, kényszerű visszavonulás akár gyújtogatás miatt, vagy csak sima házhiányos országod lett bontások miatt. (igen pl. több mint 300 házat, azt hiszem nem régi esemény)) Ha egy nem túl tapasztalt vagy időben hirtelen megszorult emberke élesben ott probálja ki és emiatt bukik, akkor az életben nem fog merészebb országot csinálni. (igen, hányan tartanak azért tanyát, mert kiéheztek és nagyobbnak vélték a károkat, mint az elem hasznosságát.)

Ezeknek fényében, még kevésbé támogatom, hogy elvándoroljanak a szabadság alatt.

Remedy 01-13-2010 23:49

Quote:

Originally Posted by Kics (Post 236584)
Kissé sarkított, igaz élek vele én is.

Normálnál: Néhány ember talán úgy véli, hogy a kékszámok növekedésének egyet kéne jelentenie a több tapasztalattal és több tudással. (nyilván emlékszel a matematikai levezetésre, mely szerint minden normálos csoportba a korlátok teljes kihasználásávall nem lehet tartós akadályt képezni a top1-2 helynek. Sarkítva: a példák ideiglenesek, lévén a mezőny idővel tömörül ott, és tényleges harc lesz, amiből a jobb fog kikerülni és az tudja majd teljesíteni a követelményt.)
Anarch javasrészt tesztelésről is szól (bármilyen furcsa is nem csak börtön...) A teáltalad felhozott határvédő maximum kedvtelésből lett tagja az abnormálisnak nevezett dolognak. Anélkül is lenne, kár volt odakapcsolni, de a hangulat miatt jó lépés volt. Az meg egyértelmű, hogy a tulajdonosa képes lett a kezelésével olyan tapasztalati előnyre szert tenni, amit más csoportban is hasznosít.
Konkrétabban: A-ban (a legnehezebb csoportba) hány olyan helyzet lehet, ami miatt népességhiány lép fel? (átalakulás klánérdek miatt, kényszerű visszavonulás akár gyújtogatás miatt, vagy csak sima házhiányos országod lett bontások miatt. (igen pl. több mint 300 házat, azt hiszem nem régi esemény)) Ha egy nem túl tapasztalt vagy időben hirtelen megszorult emberke élesben ott probálja ki és emiatt bukik, akkor az életben nem fog merészebb országot csinálni. (igen, hányan tartanak azért tanyát, mert kiéheztek és nagyobbnak vélték a károkat, mint az elem hasznosságát.)

Ezeknek fényében, még kevésbé támogatom, hogy elvándoroljanak a szabadság alatt.

Ez biztos tok jo, de remelem nem csak en nem latom, hogy ennek az egesznek mi koze a szabihoz? :) Irsz egy omlesztett gondolatfolyamot, es a vegen azt mondod "ennek fenyeben" mikozben az egesznek semmi de semmi koze a konkluziohoz. :)

Kics 01-14-2010 00:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236587)
Ez biztos tok jo, de remelem nem csak en nem latom, hogy ennek az egesznek mi koze a szabihoz? :) Irsz egy omlesztett gondolatfolyamot, es a vegen azt mondod "ennek fenyeben" mikozben az egesznek semmi de semmi koze a konkluziohoz. :)

Ha úgy mész szabadságra, hogy a vázolt A-s példákban nem gondoskodsz teljesen mindenről, akkor károd származhat. (elhagynak egységek) Nem te, de egy "kezdő" hogy értékelni akkor ezt? Szerinted rizikózna ismét átlagon felüli felépítéssel ha ez fogadná? Vagy jót tenne neki, ha meggyengülten kényszerű szabadságról visszatérve további károkat látna? (lentebbi csoportban is igazak ezek, csak esetleg kevésbé jelentős a kár)

A "súgóban benne van" érv mint kiderült semmit nem ér. Ezzel meg talán tovább esne a kedve, hogy probáljon kiemelkedni. És azt nyerjük rövidtávon, hogy 4-5 országnak nem kell gondolkonia, hogy kerüljön feljebb. (hosszabbtávon sajnos nem látom a problémát, mert kényszerből talán harcolniuk is kell egymással és megszünnek ezek a szakadékok maguktól.)

Gabro 01-14-2010 05:53

Quote:

Originally Posted by Kics (Post 236590)
Ha úgy mész szabadságra, hogy a vázolt A-s példákban nem gondoskodsz teljesen mindenről, akkor károd származhat. (elhagynak egységek) Nem te, de egy "kezdő" hogy értékelni akkor ezt? Szerinted rizikózna ismét átlagon felüli felépítéssel ha ez fogadná? Vagy jót tenne neki, ha meggyengülten kényszerű szabadságról visszatérve további károkat látna? (lentebbi csoportban is igazak ezek, csak esetleg kevésbé jelentős a kár)

A "súgóban benne van" érv mint kiderült semmit nem ér. Ezzel meg talán tovább esne a kedve, hogy probáljon kiemelkedni. És azt nyerjük rövidtávon, hogy 4-5 országnak nem kell gondolkonia, hogy kerüljön feljebb. (hosszabbtávon sajnos nem látom a problémát, mert kényszerből talán harcolniuk is kell egymással és megszünnek ezek a szakadékok maguktól.)

Ha úgy mész szabira, hogy nem gondoskodsz dolgokról akkor szívsz, ígyis-úgyis.
Gondolod hogy egy gyújtás utáni emberhiány romba dönt? Akkor az játékban maradva is romba dönt...
Szerintem tiszta marhaság amiket leírtál, ne is haragudj...

Totya&Törpe 01-14-2010 07:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236551)
Éspedig konkrétan miért?

Ati nekem is van ház nélküli orim ez annyira nem is lenne lényeg pár ori végett..DE D-be nyilván mindinki tudja hogy vannak Gigák..sokoln tulajdonba van akit nem ismerünk és állandóan szbotálják a piac normális működését ..a barátaimnak van pár gigájuk és nekem akad pár és orvosnálnk a problémát de ahhoz hogy az iszonyat távokat áthidald fokozni kell és egyik módszer hogy ne tarts feleslegesen sok egységet ráfokozol az illetőre és vársz szabin :)
de ha a felvetés megvalósúl akkor megy a levesbe esetenkén 10-20milla egység és ez az elem nem fog működni:)
konkrétan erre gondoltam ezért nem támogtom;)

Ati 01-14-2010 09:09

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236572)
Igazából te teszed bonyolultá a jelenséget azzal, hogy az ideális megoldásról hallani sem akarsz.

Semmiképp nem ideális megoldás, amit egy átlag játékosnak nem lehet ésszerűen 20 sornál kevesebben elmagyarázni. Tudom, hogy ez egy sajnálatos dolog, de ide a fórumra NEM az átlag játékosok járnak, így az itteni reakciók nem minden esetben türközik a tényleges fogadtatását egy-egy javaslatnak.

Ati 01-14-2010 09:11

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236573)
Ami mindenkinek megfele azt nem szeretné

Had legyen már az is szempont, hogy mi az, ami NEKEM megfelel. :) Köszi. :)

Gabro 01-14-2010 09:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236617)

persze szempont.
igazad van abban, hogy a "kompromisszumos megoldás" bonyolult lehet elsőre, logikátlan is, vessük el.

Az alapfelvetés viszont szerintem jogos, az anarchos extrém oriknak meg ugyanúgy lehetne válasz az, amit máskor mindig megkapunk:
A játéknak nem célja a szabadságon lét.

siQ 01-14-2010 09:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236617)

Hát nem tudom.. én szoftver fejlesztő vagyok, de sosem igazi szempont, hogy nekem mi felel meg. Mindig a megrendelő igényei az elsődlegesek. Szóval én továbbra is inkább olyan szempontok szerint fogom a véleményemet formálni, hogy mi szolgálja leginkább a játékban AKTíVan résztvevőket. Emiatt lehet hogy sokszor nem fog egyezni a véleményünk, ez van.

siQ 01-14-2010 09:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236616)
Semmiképp nem ideális megoldás, amit egy átlag játékosnak nem lehet ésszerűen 20 sornál kevesebben elmagyarázni. Tudom, hogy ez egy sajnálatos dolog, de ide a fórumra NEM az átlag játékosok járnak, így az itteni reakciók nem minden esetben türközik a tényleges fogadtatását egy-egy javaslatnak.

Olyan szempontból ideális, hogy az alap problémát ez oldja fel olyan módon, hogy más játékában a lehető legkisebb kárt okozzon. Amint már korábban is írtam, ha a vagy igen vagy nem opciók között döntessz az valakinek mindenképpen rossz lesz.

Ati 01-14-2010 09:27

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236621)
Hát nem tudom.. én szoftver fejlesztő vagyok, de sosem igazi szempont, hogy nekem mi felel meg. Mindig a megrendelő igényei az elsődlegesek. Szóval én továbbra is inkább olyan szempontok szerint fogom a véleményemet formálni, hogy mi szolgálja leginkább a játékban AKTíVan résztvevőket. Emiatt lehet hogy sokszor nem fog egyezni a véleményünk, ez van.

A megrendelő nem egyezik a felhasználóval.

A felhasználók (például a BKV buszait igénybevevő utasok) örülnének neki, ha a busz 5 másodperc alatt megtenne egy megállónyi utat. A BKV azonban valószínűleg nem támogatná, hogy rakétákat szereljenek a buszokra, mivel pontosan tudja, hogy képtelen lenne az összes utasnak elmagyarázni az ezzel járó biztonsági intézkedéseket, és pontosan tudja azt is, hogy KisPistike csakazértse csatolná be magát, emiatt a második másodpercben kirepülne az ablakon. Ezért mérlegelve azt, hogy az utasok 100%-a akarna ilyen újítást, de csak 10%-uk fogná fel, hogy ez mivel jár, nem fog ilyet csinálni, bármennyire akarják is a felhasználók.

siQ 01-14-2010 09:29

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236618)
Az alapfelvetés viszont szerintem jogos, az anarchos extrém oriknak meg ugyanúgy lehetne válasz az, amit máskor mindig megkapunk:
A játéknak nem célja a szabadságon lét.

Nem játszom anarch-ban, de az ottaniak eddig beírásai alapján ők nem támogatják ezt a javaslatot. Simán mondhatnám, hogy leszarom őket és normálban működjön úgy ahogy szeretném, de miért rontanám el az ő játékukat, ha van olyan javaslat ami mindkét fél problémáját megoldaná.

Ati 01-14-2010 09:31

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236622)
Olyan szempontból ideális, hogy az alap problémát ez oldja fel

Itt van az első számú félreértés. Az én megítélésem szerint ugyanis nincs PROBLÉMA. Van egy jelenség, ami így is logikus, és valóban működhetne másként is, de semmiképp nem PROBLÉMA. Jelenség, amivel extrém esetekkor találkozol, az extrém esetek résztvevői pedig pontosan tudják, hogy ezek léteznek, és elvárható tőlük, hogy ezeket le tudják kűzdeni.

Ati 01-14-2010 09:33

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236624)
Nem játszom anarch-ban, de az ottaniak eddig beírásai alapján ők nem támogatják ezt a javaslatot. Simán mondhatnám, hogy leszarom őket és normálban működjön úgy ahogy szeretném, de miért rontanám el az ő játékukat, ha van olyan javaslat ami mindkét fél problémáját megoldaná.

Nincs mindkét félnek problémája. Sőt, egyik félnek sincs problémája.

Ez annyira probléma, mint az, hogy valaki tornyos elfként bevédi magát, és emiatt nem tudom legyőzni a termelő félelfemmel. Persze, hogy nem, mert nem arra való.

All times are GMT +1. The time now is 02:09.