Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Az újrázás korlátozása rendeltetésszerű használatra. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3942)

Remedy 12-06-2009 07:50

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 231606)
Korábban sem támogattam túl nagy lelkesedéssel ezt a javaslatot, de az újabb ötletek egyre jobban megrémítenek.

Az a baj, hogy ti csak a nagycsoportokban folyó játékot veszítek alapul, és az már senkit sem érdekel, hogy a többire milyen következményei lesznek.

Persze szüntessük meg az egység felvitelt, növeljük meg a szükséges köröket. Remélhetőleg újra kiürülnek a kiscsoportok katona piacai, és milyen jó lesz ha valamit elront az ember, akkor kb. öt hónapot kell, majd várnia, hogy újrázhasson. Ne feledjétek nem mindenkinek, ugyan úgy telik az idő.

A továbbiakban is, úgy látom titeket elsősorban az zavar, hogy egyszerre nagy mennyiségű árú kerül a piacra amivel, könnyen tönkre lehet tenni egy piac korábbi arculatát.
De mivel már sokszor olvashattuk Ati véleményét a piaccal kapcsolatosan, így megértem, hogy közvetve, de meg akarjátok akadályozni a nagy tartalékokkal való manipulálást.

Még is azt kérem mindenkitől, hogy amikor javaslatot tesz, akkor a játék egészét vegye figyelembe.

Eddig se lehetett felvinni az egysegeket, ez csak egy modositas kiskapuja. Egesz eddig 8 evig mi volt a jatek egeszevel vajon?

BigPi2 12-06-2009 11:37

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231607)
Eddig se lehetett felvinni az egysegeket, ez csak egy modositas kiskapuja. Egesz eddig 8 evig mi volt a jatek egeszevel vajon?

Mivel pontosan emlékszem arra, hogy milyen volt előtte, és milyen most a játék a lassúban, ezért remélem, hogy a mi szempontunkból előnyös fejlesztést nem fogtok kivettetni a játékból.

Dynosaur 12-06-2009 23:32

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 231595)
2 hét csak 336kör. annyi alatt úgyse tud :)

igazad van... boccs, lehet kicsit álmos voltam... :D

szóval egy másik dolog ami csak úgy eszembe jutott... (ha valaki már írta, akkor bocsi, de már megint fáradt vagyok... :p ) mi lenne, ha nem lehetne összegyűjteni annyi újrát? Mondjuk maximalizálnánk 2-ben a maximum újrák számát. Ha az ember szintet lép, és kapna újrát, akkor az elveszik, ha már van 2, ha kevesebb van, akkor megkapja ugyanúgy... (2 ideálisnak tűnik, mivel egy újrához jelenleg 500 kör kell, egy szint teljesítéséhez meg 1000 kör kell...)

BigPi2 12-07-2009 08:12

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231670)
igazad van... boccs, lehet kicsit álmos voltam... :D

szóval egy másik dolog ami csak úgy eszembe jutott... (ha valaki már írta, akkor bocsi, de már megint fáradt vagyok... :p ) mi lenne, ha nem lehetne összegyűjteni annyi újrát? Mondjuk maximalizálnánk 2-ben a maximum újrák számát. Ha az ember szintet lép, és kapna újrát, akkor az elveszik, ha már van 2, ha kevesebb van, akkor megkapja ugyanúgy... (2 ideálisnak tűnik, mivel egy újrához jelenleg 500 kör kell, egy szint teljesítéséhez meg 1000 kör kell...)

Tényleg fáradt voltál. A vagyonszaporítást, akkor is meg lehet oldani, ha szintenként, csak egy újrázási lehetősége lenne egy országnak. Legfeljebb nem úgy, ahogy eddig tették. A kezdő hsz-ben nem véletlenül lett mennyiségi korlát felvetve.

Dynosaur 12-07-2009 19:31

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 231690)
...Legfeljebb nem úgy, ahogy eddig tették. A kezdő hsz-ben nem véletlenül lett mennyiségi korlát felvetve.

pont ez a lényeg, hogy olyan mértékben ne lehessen szaporítani a jót... ha szintenként csak egyszer újrázod le a tekijeidet, akkor lényegesen kevesebb tekit kapsz, mintha B-ben leujrázod az addigi összegyűjtött tekiket 3x.

A javaslatom nem zárja ki a mennyiségi korlátot. Akár azzal párhuzamosan is bevezethető.

Ati 12-07-2009 19:33

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231735)
pont ez a lényeg, hogy olyan mértékben ne lehessen szaporítani a jót... ha szintenként csak egyszer újrázod le a tekijeidet, akkor lényegesen kevesebb tekit kapsz, mintha B-ben leujrázod az addigi összegyűjtött tekiket 3x.

Kb ugyanannyit kapsz. Nem hiszem, hogy sokan írnak még útközben tekercseket, ha pár évet írtak már az 5. szinten.

Remedy 12-07-2009 19:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231581)
Kicsit temaba vag:

Ati, mennyi esely van arra, hogy szintlepeskor ne lehessen magunkkal vinni a kepzodo egysegeket? Ez ennek a problemanak egy reszet meg is oldana, az egysegujrazast, es az mar nagy elorehaladas lenne.

Ezt ujra kerdeznem, mert lehet nem lett a kerdes eszreveve, mert utolag raktam bele, es erdekelne, erdemes-e ebbe az iranyba (is) menni. :)

Ati 12-07-2009 19:48

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231737)
Ezt ujra kerdeznem, mert lehet nem lett a kerdes eszreveve, mert utolag raktam bele, es erdekelne, erdemes-e ebbe az iranyba (is) menni. :)

Direkt lett berakva, hogy azt is fel lehessen vinni, és így a fellépés egységes legyen. Nem hiszem, hogy ezt újra el kellene rontani.

Remedy 12-07-2009 20:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231738)
Direkt lett berakva, hogy azt is fel lehessen vinni, és így a fellépés egységes legyen. Nem hiszem, hogy ezt újra el kellene rontani.

Akkor esetleg egy olyan irany, hogy felvinni lehessen, de ujrazaskor eltunjenek? Az is ki van zarva?

Ati 12-07-2009 20:10

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231741)
Akkor esetleg egy olyan irany, hogy felvinni lehessen, de ujrazaskor eltunjenek? Az is ki van zarva?

Eddig legszimpatikusabb az időbeli eltolás, ami szerint egyre később lehessen újrázni. Az ilyen korlátozásokkal a normál játékmenetet erősen befolyásolnánk.

BigPi2 12-08-2009 07:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231742)
Eddig legszimpatikusabb az időbeli eltolás, ami szerint egyre később lehessen újrázni. Az ilyen korlátozásokkal a normál játékmenetet erősen befolyásolnánk.

Ha ilyen irányba megy el a játék, akkor megoldható-e, hogy a különböző sebességű csoportoknál más-más legyen ez az érték?

Ati 12-08-2009 08:32

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 231781)
Ha ilyen irányba megy el a játék, akkor megoldható-e, hogy a különböző sebességű csoportoknál más-más legyen ez az érték?

A lassú csoportot nem hiszem, hogy sokan választanák "kiskapuként" emiatt, a gyors csoportot viszont annál inkább. Ezért a körigény helyett valószínűleg sokkal jobb lenne egy fix, időbeli korlát.

vityu 12-08-2009 09:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231785)
A lassú csoportot nem hiszem, hogy sokan választanák "kiskapuként" emiatt, a gyors csoportot viszont annál inkább. Ezért a körigény helyett valószínűleg sokkal jobb lenne egy fix, időbeli korlát.

Ilyen üzenet az újrázás alatt, hogy "öcsém, jan. 29-ig nem újrázhatsz." ? Vagy hogy lenne ez jelezve feléjük? Vagy számolna vissza egy óra?
Valahogy ezt nem tudom a játékba képzelni.

Szerintem körhöz kellene kötni, és gyorsban 2x annyi.

Dynosaur 12-08-2009 09:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231736)
Kb ugyanannyit kapsz. Nem hiszem, hogy sokan írnak még útközben tekercseket, ha pár évet írtak már az 5. szinten.

de felfele jutva a vagyonod további tekercsekben tárolod, és így még több tekercsed lesz... :) Van egy szövim, aki 5. szinten összeszedett 3 milliárdnyi (aranyban értendő) tekit... 4. szinten már 4 milliárdnyi tekivel volt jelen, és így tovább...

de ha nem hát nem... :) De remélem valami okosságot kieszeltek, mert ez szerintem nagy visszaélés a játék funkcióival.

Esetleg lehetne a jksz bejelentőlap mellé, egy Szabálytalan Újra Bejelentőlapot is tenni. Így ha valakiről tudom, hogy ezt csinálja, azt feljelentem... kivizsgálni is egyszerű, csak meg kell nézni, hogy újrázott-e, milyen állapotban volt az országa újra előtt, esetleg mi változott újra után.

Vagy esetleg egy szűrőrendszert felállítani, ami leszűri az újrák közül azokat, amik közben X-nél több teki, vagy valami lett visszakapva. Aztán csak ezeket átfutni...

Tudom, hogy ez megint plusz munkát jelent a kedves adminoknak, de igazából nem olyan nagy... ha jó a szűrő akkor csak kevesen akadnak fenn, és nem kell sokat szöszölni egy ilyen vizsgálattal, mivel pár paraméterből kiderül, hogy miért is történt az az újra... Valamint, ha a rendszer bevezetésre kerülne, és pár ori megszívná, akkor a többiek sem mernék megtenni... szóval egyre kevesebbet kell foglalkozni vele...

Ati 12-08-2009 09:49

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231790)
Esetleg lehetne a jksz bejelentőlap mellé, egy Szabálytalan Újra Bejelentőlapot is tenni. Így ha valakiről tudom, hogy ezt csinálja, azt feljelentem...

Ez a játék teljesen normális funkciója. Nem szükséges külön bejelenteni, ha valaki újraindult.

Paliking 12-08-2009 10:06

Támogatom, hogy az újrázáshoz szükséges körök száma növekedjen, de sok értelme nincs annak, hogy 2000 körnél ez több legyen. 500-1000-2000, és utána megáll 2000 körnél függetlenül az újrák számától. Viszont értelemszerűen szintenként nulláznám, minden szinten 500 körről indulna.

Gabro 12-08-2009 11:14

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 231795)
Támogatom, hogy az újrázáshoz szükséges körök száma növekedjen, de sok értelme nincs annak, hogy 2000 körnél ez több legyen. 500-1000-2000, és utána megáll 2000 körnél függetlenül az újrák számától. Viszont értelemszerűen szintenként nulláznám, minden szinten 500 körről indulna.

akkor viszont azon nem segítene semmit, hogy egy szövi minden tagja minden szinten nyom 1-1 újrát, az ugyanúgy 500 kör, tehát a felsokszorozás megmarad....
jó persze mondjuk nem 3x újrázol egy szinten, de szerintem általában 1x szoktak szintenként az "újrások" restartolni..

Padlócsempe 12-08-2009 11:28

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 231803)
akkor viszont azon nem segítene semmit, hogy egy szövi minden tagja minden szinten nyom 1-1 újrát, az ugyanúgy 500 kör, tehát a felsokszorozás megmarad....
jó persze mondjuk nem 3x újrázol egy szinten, de szerintem általában 1x szoktak szintenként az "újrások" restartolni..

Viszont 1/A-ban nem tudná a vagyonát 500 körönként leújrázni.

Gabro 12-08-2009 11:29

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 231811)
Viszont 1/A-ban nem tudná a vagyonát 500 körönként leújrázni.

igaz
1A-t több dologban is érdemes lenne külön kezelni, teljesen más a játék ott, mint bármelyik másik csoportban

Merengő 12-08-2009 11:41

" Az 5. szinten megtermelt előállított vagyont a 4. szinten többször megujrázzák, majd az így megsokszorozott vagyont a 3. szinten megint többször megujrázzák. És így tovább a B ben is és az A ban is.[/i]

Például az 5. szinten egy kis kék 3-as szövi összeszed 20 millió tekercset.
az egyik országba átpakolják és ez az ország a fellépés után 4000 kör alatt nyolcszor megujrázza és lesz belőle 160 millió tekercs

A 3. szinten egy másik ország akinek van még ujrája megujrázza 8 szor 1280 millió tekercs lesz belőle.
itt eladnak 500 millió tekercset. mondjuk csak 300 ért és lesz 150 milliárd kp.
Ebből egységet vásárol. és kiképzi.

1700 hekin épít 25% templomot, az ugye 425 templom beképez 10*63750 varázslót, és fellép a maradék 750 millió tekivel
De legyen valami veszteség is a felfelé haladásnál maradjon 600 milla teki.

fellépve a B ben a harmadik kisszámos ország is elkezdi a vagyonszaporítást
kb 600K varit megujráz a B ben, meg 600 milla tekit. "

....

mire megírod az 280 nap a te számításaid alapján..., L ben 8* újrázod 4k kör +1k hogy léphess G-be ez 208 nap, akkor ugyan ez megint G ben vagyis megint 208 nap minimum, és B ben megint annyi vagyis megint 208 nap... szal elvileg A ba léphetnél ennyi tekivel és egységgel 904 nap alatt ami két és fél év, és még A ban egyszer sem újráztad meg... :) és ha számolgatsz picit max 2milla egységet tudsz felvinni + a tekit rúnát... ugye a teki kopik minimum egyszer... és nem beszéltem a sok időről, ami ehez kell, minden újránál, amikor már be vannak képezve az egységek, minimum 2-3 napig folyamatosan gép előtt kell lenned napi 24 órában.. leírva egyszerű, de kivitelezni nagyon nehéz... őszintén aki képest ezt végig csinálni, nem érdemli meg, hogy megpróbálja utól érni a nagyobb klánokat? másképp szinte már lehetetlen (szerintem legalábbis) egy harcosabb klánnal, nem végig mnt-zve az A-ban nagyobb pénzmennyiséget termelni... és akkor még üsd is fel magad magasabbra, ha már ennyi pénzt összeharácsoltál...

Ati 12-08-2009 11:44

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 231813)
igaz
1A-t több dologban is érdemes lenne külön kezelni, teljesen más a játék ott, mint bármelyik másik csoportban

Bevallom, nem tudom a jelenlegi problémát csoport szinten elhelyezni. 1/A-ban nemigen hallottam senkitől még, hogy tönkretette volna bárki a másik játékát rövidtávon azzal, hogy újrázott.

Alsóbb csoportokban hallottam már, de ott meg ugye ez kicsit furán hangzik. "A gonoszok, akik semmi mást nem csinálnak, csak a piacra teszik az olcsó áruikat, tönkretették a játékomat, holott én csak a piacon tárolom az összes vagyonomat."

Én személy szerint örülök ennek az önszabályozó folyamatnak, aholis végre rizikó a piacon tárolni az összes vagyont. Hiszen a piac nem erre való.

Ettől függetlenül hajlom valamilyen módosításra, de semmi olyanra, ami raktárt csinál a piacból, vagy megakadályozza, hogy valaha is visszakapjam azt az országot, amivel felléptem.

Merengő 12-08-2009 11:44

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 231803)

és akkor mit vársz? azt hittem ezzel a harciasabb játék mellett álltok... de így a te felfogásod szerint termeljen az ember 5. szinten 2évig, és utána körbe is szaladhat?? :) ....

szerintem ez a mostani rendszer úgy jó, ahogy van!

Xeper 12-08-2009 11:47

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 231813)
igaz

Teljesen? :confused:
Nem értem azokat, akik ennyire távolinak érzik az A-t.
Tolik, varik, sereg, népesség, kaja, tekercsek, hektárnyi épületekben. Egyedül a szövetségi rendszer különbözik.
Mi az a jelentős különbség, ami miatt külön kellene venni az A-t ebből a szempontból a többi normálos csoporttól?

Mellesleg a legegyszerűbb az lenne, ha a csoport kezdetét követő 1-2-4-8 hónap után lehetne újraindulni (szabi nélkül kb 720-1440-2880-5760 normál kör, gyorsban 2* ennyi, lassúban 1/3). Nem feltétlenül kellene játékban eltöltött időhöz kötni (azaz szabadságon is várakozhatna a delikvens ha akar), egyszerű lenne számolni is.

Xeper 12-08-2009 12:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231817)
Én személy szerint örülök ennek az önszabályozó folyamatnak, aholis végre rizikó a piacon tárolni az összes vagyont. Hiszen a piac nem erre való.

Alapvetően szabályos megoldás, de mégis leginkább a doppinghoz lehetne hasonlítani. Míg nem hozol rá szabályt, mindenki élhet vele, de miután egyre többen doppingolnak egyre durvábban, gyakorlatilag nem lehet nélküle érvényesülni. --> aki értelmes eredményt szeretne elérni, az gyakorlatilag rá lesz kényszerítve a használatára. Míg vannak akik nem hajlandóak ezt megtenni, addig a notórius doppingolók helyzeti előnyben lesznek. Az újrázás alapvetően arra való, mintha atlétikában azt mondanád, hogy 'jujj, kiment a bokám, 50%-kal lassabban futok mint tegnap' --> nesze az az 50% (kötekedőknek 100 :) ), hogy megint úgy tudj futni, mint tegnap. Aztán kiderül, hogy nem is ment ki a bokád, de a csodaszer +50% (100%) hatásfoka megmarad. :)

Von 12-08-2009 14:51

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 231819)
Nem feltétlenül kellene játékban eltöltött időhöz kötni (azaz szabadságon is várakozhatna a delikvens ha akar), egyszerű lenne számolni is.

Azért egy része minimum kötelezően lejátszandó kell, hogy legyen, újra előtt. Mivel fellépés után szabizol, esélyes, hogy 0 idő alatt nem vertek szét, tehát eleve nem rendeltetésszerűen fogod használni X idő szabadság után.
Arról nem is beszélve, hogy ezzel lehet tovább tartana, de még kevesebb kockázatot jelentene az újrázgatás. Már megvédeni sem kell tudni magad ehhez.
Tudom, hogy azt írtad "nem feltétlen", szerintem is akár beleszámíthat szabi is, de feltétlen kell lennie kötelező lejátszandó időnek is benne szvsz.

Pool 12-08-2009 22:51

Nekem is tetszik, hogy növekedjen az újrához a JÁTÉKBAN letöltendő körök száma...
Ne időbeli korlát legyen, hanem játék kör...

A-ban kiváncsian várom, egy még lila orit hányszor fogok még lilának látni az elkövetkező időben :)

J.Ati 12-08-2009 22:57

Akkor mi a lassúban szívni fogunk rendesen.
500 kör is sok, mert lassúban 667 kör a játékidő, de ha lesz 1000, aztán 2000 az kicsit durva lesz.

Pool 12-08-2009 22:59

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 231881)
Akkor mi a lassúban szívni fogunk rendesen.
500 kör is sok, mert lassúban 667 kör a játékidő, de ha lesz 1000, aztán 2000 az kicsit durva lesz.

Eszedbe jutna lassúban egyszer is újrázni? :)

De ha a köröket a csoport sebességéhez igazítanánk, akkor az úgy lenne fair, ha minden körigényes dolgot oda állítanánk (topkör lépéshez, játékidő lépéshez-ha normál 1000, akkor gyors 2000, lassú 333-, képzés/teki/építés)

szal nemtom :)

J.Ati 12-08-2009 23:07

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 231882)
Eszedbe jutna lassúban egyszer is újrázni? :)

Én nem is emlékszem mikor újráztam utoljára, de nem csak én játszom lassúban.
Mondjuk nem tudom elképzelni azt, hogy valakinek szüksége lehet 1 újránál többre 1 csopiban.
Annyira nem lehet elszúrni szerintem a játékot.

Pool 12-08-2009 23:11

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 231885)
Mondjuk nem tudom elképzelni azt, hogy valakinek szüksége lehet 1 újránál többre 1 csopiban.

Ez a topic nem is jött volna létre, ha arra használnák az újrát :)

Princ 12-08-2009 23:44

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 231885)

Ha valaki egyszer rászánja magát az újrára, például mert mindenáron lejjebb akar menni csatázgatni valakivel, ugyanúgy máskor is érezheti szükségét, nem kell ahhoz szintet lépni. Vagy ahogy mondták korábban, fajt váltani. Ilyen helyzetben én is voltam már: nem jött be az első választás, kipróbáltam a másodikat, amikor az sem, a harmadikat. No persze nem a fajjal volt a gond, de ezt akkor még nem tudtam. :)

Dynosaur 12-09-2009 23:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231791)
Ez a játék teljesen normális funkciója. Nem szükséges külön bejelenteni, ha valaki újraindult.

De visszaélés egy normális funkcióval, ha haszonszerzés céljából indult újra. Ami szerintem ugyanolyan szabályellenes, mint a törlésig ütés, más játékának az elrontása.

A támadás is egy normális funkció, de a törlésig ütés már szabályellenes....

Ha felállítanánk a szűrőrendszert, akkor egy idő után önszabályozó lesz az egész, mivel senki nem meri majd megkockáztatni. Még mindig amondó vagyok, hogy ellenőrizni sem lenne rendkívül sok idő, ha jól állítjuk be a szűrési kritériumokat.

Kutyuleee 12-09-2009 23:32

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231926)
De visszaélés egy normális funkcióval, ha haszonszerzés céljából indult újra. Ami szerintem ugyanolyan szabályellenes, mint a törlésig ütés, más játékának az elrontása.

A támadás is egy normális funkció, de a törlésig ütés már szabályellenes....

Ha felállítanánk a szűrőrendszert, akkor egy idő után önszabályozó lesz az egész, mivel senki nem meri majd megkockáztatni. Még mindig amondó vagyok, hogy ellenőrizni sem lenne rendkívül sok idő, ha jól állítjuk be a szűrési kritériumokat.

Azért ez erős túlzás, mert itt az általad emlegetett szabállyal szemben, nem mások játékának a kárositása a tét, hanem a sajátod könnyitése. emellett a szürő rendszer hatástalan, mert rögtön beválasztasz egy másik fajt újrázásnál és máris megtudod indokolni, de lehet indok az is,hogy egy lentebbi szövivel szerettél volna harcolni, vagy stb... szal nem lehet szürni értelmesen.

2, az újrázás és a javaidnak a töbszörözése NEM csalás, így nem is büntethető dolog!!!
nem az újrázás mint olyan ellehetlenitése, vagy szürése a célja a változtatásnak, hanem az irreálisan sok javak egyszerü gomnyomással való létrehozása. Az újrázás jó ahogy van és a játékosok 98%-a rendeltetés szerüen használja. A cél az,hogy úgy legyen módositva az újrázás, hogy csak ennek a 2%-nak nehezitse meg a dolgát,méghozzá úgyhogy a nagytöbbség ebből semmit se érezzen meg.
ebből a szempontból idáig az a 2 ötlet a legszimpatikusabb,hogy legyen maximálva az összegyüjthető újrák száma, és hogy ugyanazon a szinten történő újrázás ideje minden újra után duplázodjon.

BigPi2 12-10-2009 06:35

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 231928)
ebből a szempontból idáig az a 2 ötlet a legszimpatikusabb,hogy legyen maximálva az összegyüjthető újrák száma, és hogy ugyanazon a szinten történő újrázás ideje minden újra után duplázodjon.

Annyival egészíteném ki, hogy a Ati ötlete alapján ne körökben számoljunk, hanem napokban.

Pool 12-10-2009 08:01

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 231933)
Annyival egészíteném ki, hogy a Ati ötlete alapján ne körökben számoljunk, hanem napokban.

de akkor játékban eltöltött napokban

Dynosaur 12-10-2009 22:57

Quote:

Azért ez erős túlzás, mert itt az általad emlegetett szabállyal szemben, nem mások játékának a kárositása a tét, hanem a sajátod könnyitése. emellett a szürő rendszer hatástalan, mert rögtön beválasztasz egy másik fajt újrázásnál és máris megtudod indokolni, de lehet indok az is,hogy egy lentebbi szövivel szerettél volna harcolni, vagy stb... szal nem lehet szürni értelmesen.

Nem érzem túlzásnak. A támadás egy normális funkció, mégis büntetjük, ha nem "rendeltetés szerűen" használjuk. Az újra sem a vagyonod sokszorozására van, mint ahogy oda le is van írva a súgóban, akkor miért ne büntessük, ha ezt csinálja valaki?

De pl. én újráztam 2 hónapja. Visszaléptem szabadságról egy orimmal, és úgy döntöttem fajt váltok. Az életben nem újráztam még, nem adtam el az összes katonám a piacon, nem küldtem vagyont senkinek, csak ráklikkeltem a gombra. Szerintem ez elég jól szűrhető... Az elején valószínű sok munka lenne vele. De ha megtudnék a nagyokosok, hogy ez működik, akkor egyre kevesebb és kevesebb ország akad fenn... azaz egyre kevesebbet kell vele dolgozni.

Quote:

az újrázás és a javaidnak a töbszörözése NEM csalás, így nem is büntethető dolog!!!... ...hanem az irreálisan sok javak egyszerü gomnyomással való létrehozása.

Lehet csak számomra tűnik itt ellentmondásosnak a dolog? Mi számít irreálisnak? Egy kezdő számára az 500 millás tartalék már nagy. Az A-s orik számára meg a 20 milliárd közepes. Hol lehet meghúzni a határt? Írunk egy képletet ami a csoport átlagvagyonával számolgat? Illetve, akkor hogy kapja vissza az a 20 milliárdos vagyonát, aki megdolgozott érte, és nem újrázott, és hogy veszti el az, aki épp duplázza?

Quote:

Az újrázás jó ahogy van és a játékosok 98%-a rendeltetés szerüen használja. A cél az,hogy úgy legyen módositva az újrázás, hogy csak ennek a 2%-nak nehezitse meg a dolgát,méghozzá úgyhogy a nagytöbbség ebből semmit se érezzen meg.

hmm... a 98% szerintem elég nagy többség... hogy akarsz úgy változtatni, hogy ne érezzék meg? :D Komolyabbra fordítva értem, hogy mire akarsz gondolni. Akkor az eléggé megnehezítené a dolgukat, ha max 1 újrád lehetne, és 1 szintenként használhatod. Valamint mondjuk fordulásonként max 3x újrázhatsz. Nem hiszem, hogy valaki annyira peches, hogy minden szinten újráznia kelljen. Ha igen, akkor vele van baj, és tanuljon a hibájából... Nem cél egy tamagocsi szintű játék, ahol ha meghalt az állatod akkor betöltöd az előző mentést amikor még élt... aztán megint megölöd... :D Így is lesz szaporítás... de ha erre még rájönne a szűrő... (mindegy látom hogy ezzel a szűrő dologgal nagyon nem vagytok kibékülve... :o )

Quote:

a maximalizált újrás ötletemhez is két lefele mutató ujjacskát kaptam... :D Bár abból az egyik valószínű a hullák varázstudását feszengető téma záróhozzászóláséért... :)

Hex 12-10-2009 23:03

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231964)
a maximalizált újrás ötletemhez is két lefele mutató ujjacskát kaptam... :D Bár abból az egyik valószínű a hullák varázstudását feszengető téma záróhozzászóláséért... :)

nagyon nem kéne most beszólogatnod nekem...

egyszerűen ellenzem ezt, annak ellenére, hogy sosem újráztam még, ennyi

Dynosaur 12-10-2009 23:08

OFF:

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 231965)
nagyon nem kéne most beszólogatnod nekem...

Nem kívánok ilyesmibe belemenni... Ha jól emlékszem Te oktattál ki kedvesen az olvasási képességeimről, illetve a beleszólási jogomról... Részemről ennyi, ténleg nem kívánom a fórumot ilyesmivel "piszkolni"...

ON:

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 231965)
egyszerűen ellenzem ezt, annak ellenére, hogy sosem újráztam még, ennyi

És miért?

Hex 12-10-2009 23:13

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231967)
OFF:

Nem kívánok ilyesmibe belemenni... Ha jól emlékszem Te oktattál ki kedvesen az olvasási képességeimről, illetve a beleszólási jogomról... Részemről ennyi, ténleg nem kívánom a fórumot ilyesmivel "piszkolni"...

ON:

És miért?

elég sok dolgom van még a holnapi napra.
ez az utolsó hogy ilyenre válaszolok egy ideig.

mert nem vagyok olyan, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is...

magasról teszek rá, hogy ki mennyi lével szaladgál a hódban. Nekem ez csak egy játék, egy szórakozás.

Dynosaur 12-10-2009 23:24

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 231968)
mert nem vagyok olyan, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is...

magasról teszek rá, hogy ki mennyi lével szaladgál a hódban. Nekem ez csak egy játék, egy szórakozás.

Nem azzal van baj, hogy valakinek sok a pénze, és valakinek kevesebb... hanem, hogy valakinek ilyen módon a soknak a sokszorosa a pénze. Ezért van a béka püspökfalatja alatt a teki B-ben... Valamint lehetetlen ezeket az egyéneket "kirobbantani" a csoportból, vagy háborút folytatni ellenük, mert gyakorlatilag végtelen tartalékuk van... Mintha Amerika ellen harcolna a vatikáni gárda... :)

All times are GMT +1. The time now is 17:50.