Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A taktikai elem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3898)

wand 11-10-2009 21:01

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228847)

És akkor innen lehet elfokozgatni...

Monro ez jó a foglalásra, de mizu a rállással?

Északföld 11-10-2009 21:01

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 228828)
És a nagyobb országok?

Mi van velük? Ott nem működnek a tolik, varik?

monro 11-10-2009 21:04

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228849)
Monro ez jó a foglalásra, de mizu a rállással?

Semmi. Hagyjuk így. Rá lehet állni és utánna vissza lehet támadni a másiknak is. Bár lehethogy igazad van és azt is szabályozni kellene...

Északföld 11-10-2009 21:19

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 228833)

Vélemények? :o

Ez sajnos nem oldja meg a 0 hektáros ütést.

Xeper 11-10-2009 21:20

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228850)
Mi van velük? Ott nem működnek a tolik, varik?

:eek:
Mintha még nem akcióztál volna nagy országgal.

Nagy országként próbálj áthidalni csupán 20k pontot tolikkal, varikkal. Csak 100% varivédelmet kell átlőni, hogy aztán majd 10k ponton belülre rengetve végre tolizhass. Mindezt egy számottevő barakkmennyiség mellett, mert ugye rögtön kell indítani a sereget, nehogy építéssel megint eltávolodjon delikvens...

Xeper 11-10-2009 21:30

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228854)

A te ötletedet kiegészítve ezzel viszont már működhet valamennyire...

Hozzátenném, hogy szerintem a fix 100k ponton kellene változtatni, hiszen minden foltozgatás ideig-óráig lesz jó, hogyha marad a merev határ. Jönnek majd megint a még nagyobb országok, és a most kiagyalt megkötések ott elvesztik értelmüket. Eddig már néhány kötött mennyiség kapcsán változtatás történt, ez is bekerülhetne a sorba :)

Andrew 11-10-2009 21:31

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228854)

A nemalvásnak megvannak a maga hátrányai :p
És Wand javaslatával együtt? :D Fokozás nehezedik, viszont az országok közötti távolságok nem erősödnek föl még inkább.

Karvaly 11-10-2009 22:42

Tetszik ez a topic, pont olyan, mintha egy parlamenti vitát "néznék" végig. Ugyanis végigolvasva olyan érzésem támadt többször is, hogy van egy A meg egy B tábor. Ha az A tábor azt mondja, hogy kék akkor azonnal rávágja a B, hogy az márpedig nem kék, hanem zöld...
Ennek semmi értelme, ez nekem így tűnik már az első 2-3 oldal után.
Igazából állást sem nagyon tudok foglalni az ügyben, de az egyértelműen kitűnik, hogy van egy tábor akiknek nagyon nem tetszik a jelenlegi helyzet, míg a másiknak teljesen jó így ahogy van.
Ati pedig az utóbbi táborhoz tartozik, így bukásra áll a másik csapat.:D
De nem csak azért mert Atié a végső szó.
Csak ennyit akartam, lépek is innen, mert már annyira elharapódzott a dolog, hogy a végén még én is megkapom a magamét:D

Kutyuleee 11-10-2009 22:58

Quote:

Originally Posted by Karvaly (Post 228863)
Tetszik ez a topic, pont olyan, mintha egy parlamenti vitát "néznék" végig. Ugyanis végigolvasva olyan érzésem támadt többször is, hogy van egy A meg egy B tábor. Ha az A tábor azt mondja, hogy kék akkor azonnal rávágja a B, hogy az márpedig nem kék, hanem zöld...
Ennek semmi értelme, ez nekem így tűnik már az első 2-3 oldal után.
Igazából állást sem nagyon tudok foglalni az ügyben, de az egyértelműen kitűnik, hogy van egy tábor akiknek nagyon nem tetszik a jelenlegi helyzet, míg a másiknak teljesen jó így ahogy van.
Ati pedig az utóbbi táborhoz tartozik, így bukásra áll a másik csapat.:D
De nem csak azért mert Atié a végső szó.
Csak ennyit akartam, lépek is innen, mert már annyira elharapódzott a dolog, hogy a végén még én is megkapom a magamét:D

Ha Ati egyértelmüen ellenezne minden ezirányú változtatást,akkor már rég az elvetett javaslatok között landolt volna kb 1 hozzászólás után, sokkal inkább az van,hogy nem született egyetlen egy olyan összefogó megoldás sem, ami a jelenlegi rendszernél jobban müködne, és nem volt 1-etlen 1 olyan meggyöző érv sem, ami miatt mindenkép változtatni akarna.

Bár sztem elég nyomós érveknek kéne lennie, egy stratégiai játékban,hogy
Egy sikeres támadásnak, nem szabadna 0 hatékonyságúnak lennie. Jó az a taktikai elem, hogy lehessen csökkenteni a veszteségeket, de csak csökkenteni és nem 0-ra redukálni.

Sztem nem jó egy olyan szabály ami nem egyenlő mértékben vonatkozik mindenkire (mielött belekötnél Ati, lentebb egy másik szabály korlátozza le, így nem egyenlően vonatkozik sztem, mert egy 2000hektáros orinak nincs esélye elfokozni.)

Elismerem jó megoldás még nem született, mert változtatni csak úgy lehetséges, ha az elfokozásos 0hekis ütés melett az irreális ráfokozásokat is leszabályozzuk.

wand 11-10-2009 23:10

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 228865)
Elismerem jó megoldás még nem született, mert változtatni csak úgy lehetséges, ha az elfokozásos 0hekis ütés melett az irreális ráfokozásokat is leszabályozzuk.

tévedés, ez mindkettőt pont ugyanakkora mértékben szbályozza le plusz még megoldja azt, hogyha mégis rádfokoznak ne kelljen szarrá bontani az orit egy visszatámadáshoz

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228840)
Az el nem férő népesség értéknövelő hatását változtatnám a kövekzező képpen:
Az országba el nem férő lakosság a pontokba a következőképpen számítana bele:

100k el nem férő lakosig ugyanúgy mint most 5 ember/ pont (20k emelkedésig) (tehát a játékmenet 90%-ában nem kavar be)
100-300k el nem férő lakosnál 10ember/pont(40k emelkedésig)
300-900k el nem férő lakosnél 30 ember/pont(60k emelkedésig)
900-1.700k el nem éfrő lakosnál 40 ember/pont(80k emelkedésig)
1.700-2.700k el nem férő lakosnál 50 ember/pont.(100k emelkedésig)

Ezzel, mind a ráállás mind az elfokozás lehetősége megmarad, az irreális távról való ráállás viszont igen drága lesz, miközben az elvándorlás miatt az első körben kevesebbel csökken a támadó pontja, tehát kisebb bontással elérehtő és visszatámadható lesz.
Mindeközben fokozással csökkenthető a foglalt föld mennyiség, de minnél jobban csökkenteni akarod annál drágább lesz.

Remedy 11-10-2009 23:40

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228809)
Annyi lakos számít az ország pontjaiba, amennyi elfér. Se odafokozás, se elfokozás.

Indoklás:

Semmilyen más egység nem számít ami nem fér el. Semmi oka, hogy a lakosok számítsanak.

Áthidaló megoldások:

Minden sikeres klán csata után, az országok egyénileg megkapják a rájuk eső földterület szerinti kedvezményes fedezést. Jelenlegi egyéni szabály szerint.

Egyéni csata esetén minden 2 foglalt hektár után 1 hektárnyi kedvezményes felfedezési lehetőséget kapunk. Kizárólag az 1/A-ban.

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228812)
Az azért vicces lenne, ha egy feletted 3 körre lévő orira nem tudsz ráállni, miközben ő rád tud bontani, majd építkezéssel visszaemenni 3 körre :)

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228825)
Kezdjük el használni a varikat és a tolikat is, kisebb csoportokban simán oda lehet rengetni, és gyújtani. Ez az 1/A-ban is összehozható. Más taktikát követel meg, valamilyen szinten együtt kell haladni a szöviknek, klánoknak.
Ennyi.

Zoli, Zoli. Latom nagyon meg akarod valtoztatni a dolgokat. Mindezek ellenere, arra kernelek, hogy gondolkodj egy icipicit, mielott csak ugy kiontod magadbol az otleteidet. Ezen elso ranezesre latszik, hogy nem jo.

Valamint a jatekszabalyokkat is legyel tisztaban legyszives, jelenleg a klanutes utan megkapod a kedvezmenyes fedezest. Tehat ezt veheted ugy, hogy at van hidalva, bar fogalmam sincs mi koze az egesznek ehhez... :)
(Gondolom az extrem tavolsagok athidalasara gondoltal, ha nem lesz majd egyaltalan fokozas, de ez egy halva szuletett otlet (remelem), egyszeruen jatszhatatlan lehetne tole a jatek, rengeteg (tenyleges!) taktikai elemtol fosztva meg a jatekosokat.

Rendben, hogy szemelyesen erzed magad sertettnek, hogy ezzel a taktikai elemmel nem tudtal jol elni, es kudarcelmeny ert. De ezt ne rendeld mindennek ala. A jatek nem csak korulotted forog, hogy Neked jo legyen, hidd el. :)

(Ez a dolog alsobb szinteken is csak galibakat okozna...)

Alg 11-10-2009 23:50

Belevau.

Csak egy kis megjegyzés...

Nagyjából követem a témát, meglep, hogy még senki nem másolta ezt be a súgóból:

Quote:

* Az emberek száma maximum a teljes földterületed 70-szereséig számít, az e fölött levő lakosok értéke minden esetben nulla.
Tehát nem lehet a végtelenségig fokozni... ha már szigorítani akartok, szigorítsatok esetleg ezen... és ne egymás haját tépjétek:p

Remy: és mégsem jutott eszébe senkinek, hogy mi lenne ha 70 helyett mondjuk 40 lenne :P

Remedy 11-10-2009 23:54

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 228871)
Csak egy kis megjegyzés...

Nagyjából követem a témát, meglep, hogy még senki nem másolta ezt be a súgóból:

Tehát nem lehet a végtelenségig fokozni... ha már szigorítani akartok, szigorítsatok esetleg ezen... és ne egymás haját tépjétek:p

Azert nem masolta be senki, mert ezzel mindenki tisztaban van. :) De azert koszi :P

Modositas:

Alg: ha kerdezni akarsz tolem vmit, legyszives ne modositsd az elozo beirasod, mert nem fogok minden olvasott beirast tobbszor elolvasni... Irj ujat. Ez pl veletlen volt, hogy meglattam.

Ha ez 40 lenne, szerintem az lentebbi szinteken (is) okozna galibat. Plusz ez csak egy sima fokozaslimitalas-csokkentes lenne... De pl Eszak javaslata epp ilyen, csak eleg drasztikusan csokkenti ezt a szamot... :D (40-el is megeshetne hogy bever vki es nem tudsz visszamenni ra...)

Remedy 11-11-2009 00:35

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228840)
Hossza töprengés után született egy elképzelésem, ami pont ugyannyival nehezíti a rállást mint az elfokozást, mindezt úgy, hogy a 100k-s határhoz nem nyúlunk.

Az el nem férő népesség értéknövelő hatását változtatnám a kövekzező képpen:
Az országba el nem férő lakosság a pontokba a következőképpen számítana bele:

100k el nem férő lakosig ugyanúgy mint most 5 ember/ pont (20k emelkedésig) (tehát a játékmenet 90%-ában nem kavar be)
100-300k el nem férő lakosnál 10ember/pont(40k emelkedésig)
300-900k el nem férő lakosnél 30 ember/pont(60k emelkedésig)
900-1.700k el nem éfrő lakosnál 40 ember/pont(80k emelkedésig)
1.700-2.700k el nem férő lakosnál 50 ember/pont.(100k emelkedésig)

Ezzel, mind a ráállás mind az elfokozás lehetősége megmarad, az irreális távról való ráállás viszont igen drága lesz, miközben az elvándorlás miatt az első körben kevesebbel csökken a támadó pontja, tehát kisebb bontással elérehtő és visszatámadható lesz.
Mindeközben fokozással csökkenthető a foglalt föld mennyiség, de minnél jobban csökkenteni akarod annál drágább lesz.

esetleg valami matematikus kitalálhatna rá valami egyszerű képletet.

wand, jol szamolom, hogy ezzel pl egy 25.000 hektaron levo orszag maximum fokozasat limitalod korulbelul: 74.000 pontban, leven az kb 1.4 milla embert tud elfokozni max? :)

Egy 10.000 hektaros orszaget pedig 50-ben, kb?

Raadasul a vege fele mar horror osszegekert? :)

Biztos ez volt a cel?

wand 11-11-2009 11:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228873)
wand, jol szamolom, hogy ezzel pl egy 25.000 hektaron levo orszag maximum fokozasat limitalod korulbelul: 74.000 pontban, leven az kb 1.4 milla embert tud elfokozni max? :)

Egy 10.000 hektaros orszaget pedig 50-ben, kb?

Raadasul a vege fele mar horror osszegekert? :)

Biztos ez volt a cel?

Igen Remy jól látod, és igen kb ez volt a cél.
bár én már kérdeztem tőled, hogy szerinted mekkora hektáron mekkora fokozásos ráállást tartasz még elfogadhatónak:
Quote:

Originally Posted by wand (Post 228474)
na végre, remek, akkor már csak azt moond meg szerinted mennyire közeli ország amivel szerinted érdemes csatába bonyolódni? és ha megvan a válasz, máris közel vagyunk a megoldáshoz.

De mivel nem válaszoltál, ezért én magamtól a fenti számokat lőttem be.
Annyit hozzátéve, hogy minnél messzebbről történik a ráállás annál drágább, és minnél meszebbről állsz rá relatíve annál közelebb maradsz sereg indítás után.

mindemelett némi menekülést is hagytam, ha nem is nulla hekis ütésre, de elfokozással még csökkenthető a vitt föld mennyisége, de minniél jobban akarod csökkenteni annál drágább.

Fáraó 11-12-2009 17:43

sziasztok
szerintem egy igen egyszeru dologgal meg lehetne oldani a 0 hekis utésekbol adodo fejfájást
szerintem ez ami mindenkinek a legkevésbé fájna
padlocsempe már javasolta
100k pontkulombségnél 50% legyen az elviheto fold ne 0% és 50%nál kevesebbre ne legyen csokkenthető a vesztesége
szerintem a ráállást nem kell modositani
igy is van olyan orija a big gunnak pl amire lehetetlenség ráállni fokozással (a legnagyobb szk orik is képtelenek lennének ráállni)
igy akár 0 barakot is tarthatna ha akarna (igy irom hogy infot ne adjak ki róla)
én nem szidom oket mert kihasználták hogy a fokozotáv véges es eldugtak egy strarégiailag fontos orit az ellen orkjai elól
nem teccik de ez van
de nehogy már kissebb hekin is lehetoseget adjunk arra a ráfokozás modositásával hogy aki biztos távolban van mindenkitől az elbujhasson privat kis szanatoriumába és pihenhessen (akár extrém termelo is lehessen) amég fokozotávba nem ér egy ori
és ne lehessen ráfokozni sem és teljes biztonságba legyen mindentol és mindenkitol
ez igy nagyon nem lenne jó !!!
továbba alapból egy nagyobb ori tobbet termel (elonyben van)nehogymár a kissebb oriktol elvegyuk a lehetoséget hogy felzárkozzanak es hadis orikat fedezgetésre kényszeritsunk
és mielott letámadnátok a nem tud visszatámadni a szerencsétlen nagyori sztorival elmondom errol is a véleményem
ha nem tudja hazakisérni mert annyival nagyobb mint a támadója akkor ne usson vissza hanem védje ki a sereget es rohogjon egyet hogy pattant a másik
nehogy mar a kisorikat hatrányba hozzuk csak mert valaki olyan magasra ment hogy nem tud visszatámadni a ráfokozo kisoriknak
és szegény szerencsetlen nem tud mégjobban elszakadni az uldozőitöl
brühühü mindjárt sirva fakadok és a konnyeimmel kuzdok ugy sajnálom :D
fogadja el a nagyori hogy ez egy ilyen onszabájozo valami
és a sikeres védésben senki nem akadályozza
ahol van kit utni (nem hézagos a pontlista)nem is fog a kisori ráfokozni a nagyra hanem keres kozelebbi célpontot

Kutyuleee 11-13-2009 00:46

Quote:

Originally Posted by Fáraó (Post 229085)
sziasztok
szerintem egy igen egyszeru dologgal meg lehetne oldani a 0 hekis utésekbol adodo fejfájást
szerintem ez ami mindenkinek a legkevésbé fájna
padlocsempe már javasolta
100k pontkulombségnél 50% legyen az elviheto fold ne 0% és 50%nál kevesebbre ne legyen csokkenthető a vesztesége
szerintem a ráállást nem kell modositani
igy is van olyan orija a big gunnak pl amire lehetetlenség ráállni fokozással (a legnagyobb szk orik is képtelenek lennének ráállni)
igy akár 0 barakot is tarthatna ha akarna (igy irom hogy infot ne adjak ki róla)
én nem szidom oket mert kihasználták hogy a fokozotáv véges es eldugtak egy strarégiailag fontos orit az ellen orkjai elól
nem teccik de ez van
de nehogy már kissebb hekin is lehetoseget adjunk arra a ráfokozás modositásával hogy aki biztos távolban van mindenkitől az elbujhasson privat kis szanatoriumába és pihenhessen (akár extrém termelo is lehessen) amég fokozotávba nem ér egy ori
és ne lehessen ráfokozni sem és teljes biztonságba legyen mindentol és mindenkitol
ez igy nagyon nem lenne jó !!!
továbba alapból egy nagyobb ori tobbet termel (elonyben van)nehogymár a kissebb oriktol elvegyuk a lehetoséget hogy felzárkozzanak es hadis orikat fedezgetésre kényszeritsunk
és mielott letámadnátok a nem tud visszatámadni a szerencsétlen nagyori sztorival elmondom errol is a véleményem
ha nem tudja hazakisérni mert annyival nagyobb mint a támadója akkor ne usson vissza hanem védje ki a sereget es rohogjon egyet hogy pattant a másik
nehogy mar a kisorikat hatrányba hozzuk csak mert valaki olyan magasra ment hogy nem tud visszatámadni a ráfokozo kisoriknak
és szegény szerencsetlen nem tud mégjobban elszakadni az uldozőitöl
brühühü mindjárt sirva fakadok és a konnyeimmel kuzdok ugy sajnálom :D
fogadja el a nagyori hogy ez egy ilyen onszabájozo valami
és a sikeres védésben senki nem akadályozza
ahol van kit utni (nem hézagos a pontlista)nem is fog a kisori ráfokozni a nagyra hanem keres kozelebbi célpontot

ha csak 50%-ra csökkented a veszteségeket, az igazából lófax, mert egy távoli ráállásnál úgyanúgy nem tudsz visszatámadni. max 2 részletben viszik el a földed...

2 lehetőséget tudok elképzelni:
-vagy megmarad az elfokozás, de exponenciálisan változik a hatékonysága (olyan 80%-os csökkenéstől elég meredeken drágulva)
-vagy egy olyan globális megoldás a fokozásra mint wand javaslata ami ugyanugy megszüntetné az olyan ráállásokat ahonnan a védekező félnek esélye sincs visszatámadni.

Kutyuleee 11-13-2009 00:53

Amúgy eszembe jutott egy baromi egyszerü megoldás a fokozásos ráállásra, ami magas hekin is nehezitené a támadók eltávolodását (alacsonyon így is úgyis el kell bontani, mert általában kevés az elvándorlás egymagában).:

Ugyanúgy legyen a plusz népesség elvándorlása, mintha a Ht fokozná be, vagyis a befokozott egység csak a következő körváltáskor feleződne. ha ehez hozzá vesszük,hogy az elfokozás minél hatásosabb annál drágább lenne, sztem egy fair megoldás lenne támadó és védő részről, vagyis megmaradna a veszteség minimalizálás és a ráállás lehetősége is, de mind2 borsos áron.

Fáraó 11-13-2009 06:38

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 229126)
Amúgy eszembe jutott egy baromi egyszerü megoldás a fokozásos ráállásra, ami magas hekin is nehezitené a támadók eltávolodását (alacsonyon így is úgyis el kell bontani, mert általában kevés az elvándorlás egymagában).:

Ugyanúgy legyen a plusz népesség elvándorlása, mintha a Ht fokozná be, vagyis a befokozott egység csak a következő körváltáskor feleződne. ha ehez hozzá vesszük,hogy az elfokozás minél hatásosabb annál drágább lenne, sztem egy fair megoldás lenne támadó és védő részről, vagyis megmaradna a veszteség minimalizálás és a ráállás lehetősége is, de mind2 borsos áron.

még mindig nem látom be miét kell védeni a nagyobb orikat a kissebbektol
igyis sokba kerulnek a ráállások foleg magasabban ahol ugye 2ot kell fokozni és még mindig toibbet termel a nagyori magyarul konnyebben elfokoz
ettol fuggetlen 25%ra is le lehetne vinni az is tobb mint a 0 heki de azt meg keveslem

Fáraó 11-13-2009 06:51

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 229124)
ha csak 50%-ra csökkented a veszteségeket, az igazából lófax, mert egy távoli ráállásnál úgyanúgy nem tudsz visszatámadni. max 2 részletben viszik el a földed...

2 lehetőséget tudok elképzelni:
-vagy megmarad az elfokozás, de exponenciálisan változik a hatékonysága (olyan 80%-os csökkenéstől elég meredeken drágulva)
-vagy egy olyan globális megoldás a fokozásra mint wand javaslata ami ugyanugy megszüntetné az olyan ráállásokat ahonnan a védekező félnek esélye sincs visszatámadni.

a nagyori még mindig ki tudja védeni a támadást ha normális éplistája van es nem fostalicska orival jáccik
ha torp magasan akar termelni akkor figyeljen o is meg a klánja is ne termeljen extrém sokat es alulrol is védjék ne csak 2 korrol pl
mindent meg lehet oldani ha jol megszervezik a dolgokat
ha alulrol védik es a kisori ut x%ot tole meg kozben elvisznek 2szer annyit vagy bepusztizzák 3 sereggel mert fullra kiment ahoz hogy messzire folusson
nem biztos hogy megéri odafokozni neki
igyis sokba van a fokozgatás a támado és védo félnek is szerintem nem kéne drágitani mert a kicsik kerulnek hátrányba
és ugyanugy nyugiba termelgethet a nagy mintha oda kéne fedezni

monro 11-13-2009 07:30

Quote:

Originally Posted by Fáraó (Post 229146)
még mindig nem látom be miét kell védeni a nagyobb orikat a kissebbektol

Mert a nagyobb orik is kitámadnak néha... egyébként sok mindenben igazad van.

Kutyuleee 11-13-2009 09:03

Quote:

Originally Posted by Fáraó (Post 229147)
a nagyori még mindig ki tudja védeni a támadást ha normális éplistája van es nem fostalicska orival jáccik
ha torp magasan akar termelni akkor figyeljen o is meg a klánja is ne termeljen extrém sokat es alulrol is védjék ne csak 2 korrol pl
mindent meg lehet oldani ha jol megszervezik a dolgokat
ha alulrol védik es a kisori ut x%ot tole meg kozben elvisznek 2szer annyit vagy bepusztizzák 3 sereggel mert fullra kiment ahoz hogy messzire folusson
nem biztos hogy megéri odafokozni neki
igyis sokba van a fokozgatás a támado és védo félnek is szerintem nem kéne drágitani mert a kicsik kerulnek hátrányba
és ugyanugy nyugiba termelgethet a nagy mintha oda kéne fedezni

ha visszaolvasol, én csak az extrém részét drágitanám,pl ha az eredeti ütésnek kevesebb mint 10%-át akarod benyelni akkor már drága, addig laposan növekszik.
Amúgy sok mindenben igazad van.
de itt nem csak a termelő orikról van szó. egy orknak nagyon ki se kell támadni, hogy egy másik ork 15%-al kisebb hektárrol beverhesse pl.

Fáraó 11-15-2009 01:28

:p
Quote:

Originally Posted by monro (Post 229152)
Mert a nagyobb orik is kitámadnak néha... egyébként sok mindenben igazad van.

jogos de hiéna minden méretben létezik 200hekin az emberek 99%a sikeres utésnek tartja
gondolom mikor beversz egy zombit te is azt mondod na a hulye zombi
nem az hogy szemét hiena vagyok és ostorral csapsz a hátadra :D
a hiena ellen lehet figyelni ha necces kornyéken utsz ahol várhato hogy egy precizen elinditott hiénát kapsz
figyelni kell mint gépállat es fokozni 15k lakost just in case pár másodpersel kisérő-kv elott kogy a kulon ablakban megnyitott fokozás és seregkuldés ne stimmeljen és 3 korre jojjon vagy esetleg elengedhetesz sereget
15k kati nem nagy ár de hamár nagyori legyen +50k lakos
jó igyis benézheted es leverhetnek de ezt hivják játéknak
ha hadisra mész amugy is tarthatsz tole hogy szembemegy vagy kisér
annak a lehetoséget vennénk el tole hogy leverték es utanafokozva megkisérje a támadóját
ha meg elfet utsz számits rá hogy jon a szovije vagy ha az nincs a kozelben akkor egy kobor sereg a teljesből
a támadás kockázattal jár ezért nem kell a ráállásos támadást ellehetetleniteni
ha tovább drágitod 10k hekin jobban megéri majd fedezni mint utni eggyet messzire
nem kell szivatni a feltorekvoket mert wand elkényelmesedett es nem akarja szarrábontani az oriját egy visszatámadáshoz :D

Fáraó 11-15-2009 02:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 229156)
ha visszaolvasol, én csak az extrém részét drágitanám,pl ha az eredeti ütésnek kevesebb mint 10%-át akarod benyelni akkor már drága, addig laposan növekszik.
Amúgy sok mindenben igazad van.
de itt nem csak a termelő orikról van szó. egy orknak nagyon ki se kell támadni, hogy egy másik ork 15%-al kisebb hektárrol beverhesse pl.

nemtom ha megtennéd hogy kiszámolod hogy egy 100k pontos ráállás 10-15-20-25-30k hekin mibe kerulne akkor lehet megtudnám mondani hogy siktsak vagy elfogadhato a mértéke
addig nem tudok állástfoglalni még nem látom át
de azt tudom hogy van ori joval a minimumfoldje alatt 20k heki folott
fedezni horror és az utést egyéniben teljesen el akarják lehetetleniteni számára
de akár klánban is ha epp 100k-t kéne fokozni fogy kirakj egy klánt pl
fogy a francba szerezze vissza a min foldet irjon a supportra ???
mindezt azért mert nagy hekin jobban fáj ha levernek
es van hogy nem tud visszadámdni pár ori
és ha kitámadnak feszélyezi oket ha kozben oket is támadják
mikorben bárhol máshol is megeshet ugyanez csak ott nem nagyon foglalkozik vele senki érdekesmod mert arra tobb a célpont ori
200 hekin is ha felfokozok 9.5k pontrol 10.5k pontra vagy 11.5re megvarom még 2 korre leszek (ott a suruség miatt ugye 1kor mire ez bekovetkezik) kv elott 2mp-el kimegyek egy orira es esélye nem lessz visszauti (akkor sem lenne ha az orisuruség miatt dinamikusan torténne nem korváltásnál es 2 korre birna kerulni mert nem tudna eleget bontani)
most vagy én vagyok a hulye vagy lehet el kéne fogadni másnak is hogy ezek a korlátok mindenhol léteznek és azért mert jobban fáj nagy hekin azért nem kéne rajta változtatni mikor a gond kizárolag a 0 hekis foglalásokkal van

Kutyuleee 11-15-2009 09:14

Quote:

Originally Posted by Fáraó (Post 229302)
nemtom ha megtennéd hogy kiszámolod hogy egy 100k pontos ráállás 10-15-20-25-30k hekin mibe kerulne akkor lehet megtudnám mondani hogy siktsak vagy elfogadhato a mértéke
addig nem tudok állástfoglalni még nem látom át
de azt tudom hogy van ori joval a minimumfoldje alatt 20k heki folott
fedezni horror és az utést egyéniben teljesen el akarják lehetetleniteni számára
de akár klánban is ha epp 100k-t kéne fokozni fogy kirakj egy klánt pl
fogy a francba szerezze vissza a min foldet irjon a supportra ???
mindezt azért mert nagy hekin jobban fáj ha levernek
es van hogy nem tud visszadámdni pár ori
és ha kitámadnak feszélyezi oket ha kozben oket is támadják
mikorben bárhol máshol is megeshet ugyanez csak ott nem nagyon foglalkozik vele senki érdekesmod mert arra tobb a célpont ori
200 hekin is ha felfokozok 9.5k pontrol 10.5k pontra vagy 11.5re megvarom még 2 korre leszek (ott a suruség miatt ugye 1kor mire ez bekovetkezik) kv elott 2mp-el kimegyek egy orira es esélye nem lessz visszauti (akkor sem lenne ha az orisuruség miatt dinamikusan torténne nem korváltásnál es 2 korre birna kerulni mert nem tudna eleget bontani)
most vagy én vagyok a hulye vagy lehet el kéne fogadni másnak is hogy ezek a korlátok mindenhol léteznek és azért mert jobban fáj nagy hekin azért nem kéne rajta változtatni mikor a gond kizárolag a 0 hekis foglalásokkal van

de kisérni van esélye, mert meléd tud bontani!!! és miután csapodtál ott fog állni meletted... nah ez az amit nem tudsz megcsinálni 30k hekin ha 26k-ról fokoznak rád, mert az országod 60%-át kéne elbontanod hogy mellé érj, és ő még egy hekit nem bontott... egy 100k-s ráállás sztem úgyanannyiba kerülne minden hekin, mint most 500k katiba:) én azt támogatom, hogy az elfokozás hatékonysága változzon. vagyis 100k-t távolodva ne 0-át vigyél hanem az eredetei föld 10-20%-át, és ha 1milla katit fokoznál be, se legyen 0.
A támadó oldalon pedig a kati elvándorlást piszkálnám meg inkább.hogy az első körben ne a fele menjen el a katiknak, hanem jóval kevesebb, vagy 1körig ne is. (így klán szinten is lesz esélyed alá bontani ha messzebbről fokoznak rád.) Sztem ez az ötlet elég egyszerü ahoz,hogy ne bonyolitsa túl a játékot, de megoldja a problémát.

Fáraó 11-15-2009 12:04

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 229316)
de kisérni van esélye, mert meléd tud bontani!!! és miután csapodtál ott fog állni meletted... nah ez az amit nem tudsz megcsinálni 30k hekin ha 26k-ról fokoznak rád, mert az országod 60%-át kéne elbontanod hogy mellé érj, és ő még egy hekit nem bontott... egy 100k-s ráállás sztem úgyanannyiba kerülne minden hekin, mint most 500k katiba:) én azt támogatom, hogy az elfokozás hatékonysága változzon. vagyis 100k-t távolodva ne 0-át vigyél hanem az eredetei föld 10-20%-át, és ha 1milla katit fokoznál be, se legyen 0.
A támadó oldalon pedig a kati elvándorlást piszkálnám meg inkább.hogy az első körben ne a fele menjen el a katiknak, hanem jóval kevesebb, vagy 1körig ne is. (így klán szinten is lesz esélyed alá bontani ha messzebbről fokoznak rád.) Sztem ez az ötlet elég egyszerü ahoz,hogy ne bonyolitsa túl a játékot, de megoldja a problémát.

ja ok ez igy támogatható ezzel nincs gond
csak wand mást akart ami viszont nem teccik ugyanugy
és már érett a gondolat a fejemben vajon nem e azért kardoskodik mellette hogy a flangánra pl ne lehessen ráfokozni ha behoznák ? :)
nem személyeskedni akarok csak más logikus magyarázatot nem találtam rá miért kéne drágitani a fokozást vagy limitálni mégjobban a mértékét max 50k pontra meg ilyenek
anarch D-ben meg is ölné a csopit es az egyetlen alternativát is elvenné a fedezésen kivul a haladáshoz
ha valakit be lehet verni 3-4k hekivel lejjebbrol az megérdemli hogy leverték
mondjuk wandnál zavaro hogy soxor csak magára tud gondolni (lásd kereskedo modositása topic amitol tuti agyvérzést kapna pár anarcos ha bevezetnék)
egyszer már a személyisegek számatol fuggo topkorokk bevezetésével és a fedezés nehezitésével évekre kicsinálták az anarcot (arden pl 40k hekirol nem tudott fordulni a 4eskéjével mert nem mentek a topkorei 40k hekin)
tobb évunkbe telt még meggyoztuk atit hogy javitsa ki
és koszonjuk de az ilyen javaslatokbol nem kérunk nehogy már ne lehessen utéssel haladni a D-csopiban se A-ban nagyobb hekin
ez a fokozás drágitása egy nagyon xar otlet
tudom hogy az A egoista műfaj de azért ne rugaszkodjunk már el ennyire a foldtől
anarcba is ugyanugy fizetik a játékosok a vipet (valoszinu tobbet is fizetnek mert fejenként tobb orit kell vipelni)
és az ilyen változásokbol nagyon nem kérnek ami hátrányossan érintené oket

wand 11-15-2009 14:09

Quote:

Originally Posted by Fáraó (Post 229299)
wand elkényelmesedett es nem akarja szarrábontani az oriját egy visszatámadáshoz :D

szerintem meg nálam nagyobb bontogató nem sok szaladgál a hódban... :D

Quote:

Originally Posted by Fáraó (Post 229325)
ja ok ez igy támogatható ezzel nincs gond
csak wand mást akart ami viszont nem teccik ugyanugy
és már érett a gondolat a fejemben vajon nem e azért kardoskodik mellette hogy a flangánra pl ne lehessen ráfokozni ha behoznák ? :)

Elsöször is elmesélhetnéd ki vagy, mert a Fáraó név nekem semmit nem mond
Másodszor ha jövünk újra megmásszuk az egészet.
Harmadszorazt a topicot még csak nem is én indítottam, de ettől az a véleményem, hogy a nulla hekis ütéseket meg kell szüntetni, viszont azt is megértem, hogy a másik oldalról is jogos az igény az irreális ráállások megszüntetésére.

Quote:

nem személyeskedni akarok csak más logikus magyarázatot nem találtam rá miért kéne drágitani a fokozást vagy limitálni mégjobban a mértékét max 50k pontra meg ilyenek

akkor olvasd át a topicot és találsz benne pár érvet..

Quote:

mondjuk wandnál zavaro hogy soxor csak magára tud gondolni (lásd kereskedo modositása topic amitol tuti agyvérzést kapna pár anarcos ha bevezetnék)

1. az anarchra mindig is vonatkoztak külön szabályok.
2. Ha végigolvastad a beírásaim nem egyszer leírtam, hogy ez a módosítás a normál csoportok közt csak az A-t érinti. Tehát benne van, hogy normál azaz az anarchanak tőlem lehet más szabálya.
3. én elhiszem, hogy személyiségemben biztos vannak zavaró dolgok :), de biztos lehetsz benne, hogy ez nincs köztük.

Fáraó 11-15-2009 16:13

Quote:

Originally Posted by wand (Post 229335)
szerintem meg nálam nagyobb bontogató nem sok szaladgál a hódban... :D

Elsöször is elmesélhetnéd ki vagy, mert a Fáraó név nekem semmit nem mond
Másodszor ha jövünk újra megmásszuk az egészet.
Harmadszorazt a topicot még csak nem is én indítottam, de ettől az a véleményem, hogy a nulla hekis ütéseket meg kell szüntetni, viszont azt is megértem, hogy a másik oldalról is jogos az igény az irreális ráállások megszüntetésére.

akkor olvasd át a topicot és találsz benne pár érvet..

1. az anarchra mindig is vonatkoztak külön szabályok.
2. Ha végigolvastad a beírásaim nem egyszer leírtam, hogy ez a módosítás a normál csoportok közt csak az A-t érinti. Tehát benne van, hogy normál azaz az anarchanak tőlem lehet más szabálya.
3. én elhiszem, hogy személyiségemben biztos vannak zavaró dolgok :), de biztos lehetsz benne, hogy ez nincs köztük.

ha megsértettelek bocsi direkt irtam hogy nem személyeskedni akarok
a mek mekkel szemben voltam már vesztes oldalon meg pattantatok is rolunk (jajde vicces az orim )
atolvasom a topicot mindig elejétol a vegéig mielott fejlesztésekkel kapcsolatban bármit is irni szoktam es nem erzem jogosnak az erveket hogy a ráállást modositsuk
irtam ellenérveket is rá
a top 3-4 kán egyéni csatáit 500k folotti orikra gondolok
megolne ha csak 50K pontot lehetne fokozni igy se nagyon harcolnak
horror ara van a fedezésnek igy lehet egyedul haladni ha nagyokat fokozol és ugy utsz
ertem hogy ez a támadott orinak szar de védje meg magát
az elmult 1.5 evben kaptam olyan pofonokat ami után simán támogathatnam hogy ne lehessen ráállni a másikra nagy hekin nagyon megérné nekem
de értsd meg hogy megolné a játékot és élvezhetetlen lenne

1. az ilyen változások ugyanugy minden csoportot érintenek mert ati valami olyasmit irt valahol hogy ezeket csak igy tudja megoldani
2. lehet mas szabály ha ati tud rola elore hogy milyen galibákat okozna anarchban
de amég nem tud rola addig ugyanugy erint minden csopit
3. tudom hogy jo játékos vagy viszont a szigoritott fedezés bevezetése ota nem jáccottál igy nem vagyok benne biztos hogy tokéletesen atlátod a problémát hogy miert nem szabad piszkálni a ráállást
hogy haladjanak szerencsetlen kisebbek ha ezt is elvesszuk tőluk ?
4. tobbekozt a pékek se bankoltak volna amivel amugy tenyleg folverték a kati piaci árakat az elf mocsárral kozosen ha a fedezés nem lenne horror áron
es a big gunék lehet ha nem fokoztak volna el annyit mikor gyujtogattak (54k pontot minden pirónál) es ahogy serg is irta nem spájzolnának 1000-el jutna a piacra is kati :D
remélem elég ervet folsoroltam tobbekozt hogy nekem is megérné ha nem tudnának olyan konnyen rámállni "irreálisan messziről" de miert nem lenne jó ez senkinek pár nagyorin kivul

ne oljuk meg a játékot hulye modositasokkal/szabályokkal !

Fáraó 11-15-2009 17:22

atgondolva mindent kutty javaslatát támogatom hogy legyen valami %os bigyó a foglalásra hogy ne tudjon ennyre hatékonyan elfokozni senki :)
es a ráállás maradjon ahogy van :)

monro 11-15-2009 21:20

Quote:

Originally Posted by Fáraó (Post 229342)
atgondolva mindent kutty javaslatát támogatom hogy legyen valami %os bigyó a foglalásra hogy ne tudjon ennyre hatékonyan elfokozni senki :)
es a ráállás maradjon ahogy van :)

Én is átgondoltam sokmindent és lehethogy van jobb megoldás is, de úgy érzem mindenképpen ez lenne a leginkább támogatott az 1A-sok körében, ugyhogy érdemes lenne rövidre zárni a topicot és beiktatni annyit, hogy 100K-nál vagy fölötte 50%-al csökken a foglalás értéke. 100k pontkülönbség alatt pedig egyenesen arányosan 100%-50%-ig.

Padlócsempe 11-15-2009 21:48

Quote:

Originally Posted by monro (Post 229357)
Én is átgondoltam sokmindent és lehethogy van jobb megoldás is, de úgy érzem mindenképpen ez lenne a leginkább támogatott az 1A-sok körében, ugyhogy érdemes lenne rövidre zárni a topicot és beiktatni annyit, hogy 100K-nál vagy fölötte 50%-al csökken a foglalás értéke. 100k pontkülönbség alatt pedig egyenesen arányosan 100%-50%-ig.

Annyit még hozzá lehetne venni, hogy az el nem férő népesség elvándorlása "lassabb" legyen, így legyen lehetőség egy nagyobb ráfokozás esetén a fél ország elbontása nélkül kísérni.

vityu 11-16-2009 00:58

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 229358)
Annyit még hozzá lehetne venni, hogy az el nem férő népesség elvándorlása "lassabb" legyen, így legyen lehetőség egy nagyobb ráfokozás esetén a fél ország elbontása nélkül kísérni.

És akkor meg majd az lesz a baj, hogy 100% barakkos orkokkal fogják a csúnya nagy országok a kicsiket bántani, mert nem kell minden körben fokozni, hogy működjenek a barakkok, csak minden 3.-ban... Tényleg jó ötlet...

Kutyuleee 11-16-2009 01:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 229365)
És akkor meg majd az lesz a baj, hogy 100% barakkos orkokkal fogják a csúnya nagy országok a kicsiket bántani, mert nem kell minden körben fokozni, hogy működjenek a barakkok, csak minden 3.-ban... Tényleg jó ötlet...

Vityu ez így nem egészen igaz.illetve akkor lenne az,ha mindig kéne müködnie a barakknak,de nem kell, csak ha sereg van benne. ezt most is megcsinálhatja bárki. miért kéne most minden körben belefokozni? elég csak a csapodásig belefokozni 1x. legalább a koptatásért nem kell semmit tenned:)

vityu 11-16-2009 16:14

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 229367)
Vityu ez így nem egészen igaz.illetve akkor lenne az,ha mindig kéne müködnie a barakknak,de nem kell, csak ha sereg van benne. ezt most is megcsinálhatja bárki. miért kéne most minden körben belefokozni? elég csak a csapodásig belefokozni 1x. legalább a koptatásért nem kell semmit tenned:)

Szerintem érted te, hogy mi a mondandóm lényege... :p

Remedy 11-16-2009 16:17

En sem tamogatom a lassabb elvandorlast. Csak elezettebb orszagokat lehetne letrehozni, olcsobban... Annak semmi ertelme :)

Fáraó 01-10-2010 00:25

sajnálom hogy ez a téma nem kerult at a megfontolás alatt lévőkhoz :(
pedig ez az elfokozás ugyanaz mint a tultoltés volt vagy a kobor seregek
lehet ez a probléma késobb jott elő
mert ekkora orik ekkora tartalékokkal nem voltak korábban
de ez ugyérzem igenis egy nagy probléma amit meg kéne oldani
teljesen megöli a játékot
a kitámado ori kénytelen kevesebb varit tartani mint a támadott általában hogy beférjen bárhova is
igy elég nehéz hatékonyan utánafokozni valakinek ha látja hogy utána fogsz fokozni
sot vicc hogy az számit trukknek ha véletlen mégis nekedvan tobb varid hogy bevesz 500k katit mintha el akarna fokozni eloled és kirakatja a helytartóval a piacra
amugy meg mindig elfokoznak
es ha utána akarnál ugrani akkor kiszurja mert belát
ha meg annyi varit tartassz hogy nem lát be akkor meg nem birod beverni
ördogi kor ez
és az hogy sikerul sikeresen foldet szerezz egyéni támadással nagy hekin A-ban az olyan mint a lotto (kicsi az esély hogy nem 0hekit utsz, ha bejon nagyot szakithatsz de esély az nem sok van rá)
ez igy nem játék ez egy vicc
gagyi szerencsejátékhoz kezd hasonlitani
és ugyanugy idelyemult mint a kobor seregek meg a tultoltés volt
kukában a helye a 0hekis utéseknek !!!

Tsobi 01-10-2010 01:43

A nemrég a párbajokon is bevezetett opció, ami a lakosság pontszámát lenullázza miért nem kerül bele a rendes játékmenetbe is?

vityu 01-10-2010 02:57

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 235883)
A nemrég a párbajokon is bevezetett opció, ami a lakosság pontszámát lenullázza miért nem kerül bele a rendes játékmenetbe is?

Azért az merész lenne. Nem baj az, hogy kicsit lehet liftezni a pontlistában. Csak a méretei furcsák. Meg az, hogy ha valaki szert tesz akkora különbségre, akkor nem foglalsz a másiktól semmit, pedig ugyanazt a nagy országot támadtad, csak több a lakossága.

Padlócsempe 01-10-2010 12:18

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 235883)

Mert marhaság :D

Tsobi 01-10-2010 12:25

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 235918)
Mert marhaság :D

A lakosok többségéből adódó 100k-s limit és az így kapott 0 hektáros ütés teljesen logikus és elmaradhatatlan része a játéknak? :)

All times are GMT +1. The time now is 19:53.